Nişanlımla severek ayrıldık, Ailesi ayırdı

annesinin dolduruşuna göre karar veren seni yarı yolda bırakan 30 yaşında sözüm ona koskoca bir adamla yuva kurup mutlu olacağına inanıyorsan geri dön.ama bunlar hep tekrar eder ve hep sallantıda bir evlilik 2 arada bir derede biriyle yaşarsın.sonra boşanıyorum diye konu açarsın.biraz sert oldu ama burada böyle yüzlerce konu var.annesinin sözüyle seni harcayan bir adamın sevgisine güvenilir mi ya.bence şükret ve uzaklaş sakın onunla bir gelecek düşünme.

önyargılı olan ınsanlara gıcık oluyorum.. onun aılesı senı neden tanımak ıcın caba sarfetmemısler anlamıorum senı gercekten anlayarak tanıyarak önyargıları sona ererdı..sende bı ınsansın ve kalp kırmak hıc ıyı bısı deıl. her fırsatta ogluna ayrıl demesı cok kaba ve kötu bişi..

onun yerıne kendılerını senın yerıne koyup öle dusunmelerı lazımdı.. senı daha yakından tanısalar veya tanımak ısteseler bunlar olmucaktı belki..sonucta sızınde hayallerınız var ve karsınızdakı erkekle bı omur gecırmek ıstıorsunuz ve aılesı buna engel oluyor.. cok kötu bişi..

kaderde ne varsa o olur.. eger alın yazınsa sana gerı doner ve onunla evlenırsın aksı takdırde hayırlısı buymus dersın . allah sabır versin

Son düzenleme:

Haklısın arkadaşım. Ne diyebilirim ki...

Her Şerde HAYIR var deriz ya. İşte en büyük örneklerden biri bence. Sen yat kalk dua et! Evlendikten sonra böyle olsaydı, eşin ailesinden baskı görseydi, neolurdu hiç düşündün mü?
Verilmiş sadakan varmış. Eğer nışanlın ailesini karşısına alıp, tüm zorluklara rağmen, senin elinden tutmuyorsa, o ZAMAN BIRAK GİTSİN!
Evlendikten sonra seni bir başına bıraksa neolacak! Sen allaha sığın, biliyorum ki seven insan ayrılmaya sıcak bakmaz.
Nışanlın nekadar seni seviyorum bağzen duygularına yenik düşsede, bir yandan nede olsa onun ailesi. Yıkıp geçemiyor. Niçin sana ısınanamadılar bilemiyoruz tabi.

Ama önerebileceğim tek şey var, sakın onu arayıp sorma !!! Bukadar basit !!! Sen onun üzerine düştükce, kendini daha iyi hissedecek!
O na acı vermek istiyorsan, bırak o seni kovalasın !
Allah yardımcın olsun! Ve kimseyi bir erkek için, sakın karşına alma. Ne aileni, ne arkadaşlarını. Değmez onun için, anladınmı!

Dua ediyorum, hemde çok.. beni, 3 yılını verdiği insanı yüzyüze bile değil mesajla terkeden, nişan atan bir insanı nasıl ararım ki. gerçekten seven yapmazdı, benim elimi kesseler dilimi koparsalar ben ayrılmazdım. En azından yüzyüze gelme cesaretini gösterirdim, annem dedi diye yapmazdım

Evet dedim, okadar bağlandım çünkü. Haklısın kızmakta ama aşk insana asla yapmam denilen şeyleri yaptırıyor malesef. Keşke senin dediğini yapabilsem, istemesem, dönüp bakmasam.

aşktan ziyade sizinki saplantı gibi, diğer kızlar bahsetmiş eski sevgililerinin kocalarının tırnağı etmeyeceğini ben de onlara katılanlardanım. insan kendine acı çektirene saplanıp kalıyor, illa o olsun istiyor, yalvarıyor, mücadele ediyor,ağlıyor. yeter ki bitmesin de nolursa olsun diyor. eşimle tanışınca anladım ki aşk bu değil aşk üzülmek yıpranmak sinir krizi geçirmek değil.

saplantılı bir şekilde sorunlu bir ilişki yaşamışsın. aşk diyorsun buna ne kadar sevdiğini inan tahmin edebiliyorum ama tekrar ediyorum aşk bu değil bana göre. karşına seni seven sana değer veren seni mutlu etmek için gözlerinin içine bakan biri çıkacak. ailesi sorun çıkarsa bile karşılarına adam gibi dikilecek bu benim evleneceğim kadın diyecek sana sahip çıkacak seninle gurur duyacak işte o zaman sen de dünyanın en mutlu kadını hissedeceksin kendini. başka türlüsü insanın kendine ettiği eziyetten başka bir şey değil.

bence sen telefonunu değiştir bir daha sana ulaşamasınlar, sen de haber almaya çabalama karşı taraftan. altın falan da gönderme. kızlar yazmış ye iç gez fakirlere dağıt bir nevi onlardan kurtulduğun için sadaka olur hem. o altınlar senin hakkın. genç bir kızın gururuyla hayalleriyle oynananıyorsa bir de üstüne altın istemesinler bi zahmet.

zaten yeteri kadar taviz vermişsin, kendini küçük düşürme dik dur seni istemeyenleri sen de isteme. biraz kendine değer ver, ailene yazık değil mi biricik kızlarını manyak bir aile ağlatıp üzsün diye mi yetiştirdiler sence?

biraz bencil olmayı öğreneceksin bu olaydan sonra yoksa daha çok üzülürsün.

konunu okuyunca kemal sunalın bir filmi vardı,amcası öğretleyip karısını öldürtmek istedide horoz kesip kana bulaştırıp götürmüştü ordaki hali geldi filmin adı KERİZ di .. şener şenle oynuyor bir izle derim FİLMİ..hani şu zülfiye vardı ya o...

çok anneciymiş canım,şimdi devam etseniz bile evlenince anası boşa diyince boşar seni haberin olsun..hiç bakma arkana..

Arkadasim kusura bakma ama bu adam senin arkanda durmamis. Annesi kendini yerden yere vuruyor diye ayrilir mi? Hoş neyini görmusde annesi seni istemiyor niye böyle yapiyor anlam veremedim ben.

Ben olsam acikcasi böyle anneci bi insani kabul etmem birdaha. Sevgi biyere kadar illerde bigun sana sahip cikmasa annesi ayril
Dedigi icin bosansa daha mi iyi?
Bnce bosver o annesiyle evlensin annesi belki daha mutlu olur tövbe tövbeee

ulaşsan nolcak
aynı şeyleri bin beterini yaşamaya razıyım mı diyorsun

bu anneyle işi zor nişanlının. başa çıkamamış annesiyle...

bence sevgini kalbine göm. evlensen boşan diyecek annesi..

Nişanlın en başta hata yapmış aranızda geçen herşeyi çocuk gibi annesine anlatmış. Sizin aranızda ne geçerse geçsin bunu annesine yansıtmamalıydı. Kavgalı bile olsanız seni kötülememeliydi. Sürekli kötülemiş seni ve ailesi bu yüzden seni istememiş. Nişanlın daha büyümemiş bir ana kuzusu. Buradaki insanların görüşüne güven ve kurtulduğuna şükret. 3 yılını vermişsin ama inan neresinden dönersen kardır. Ömür boyu çekmektense şimdi acını yaşa ve unut...

bence lokma falan döktür konu komşuya dağıt. ucuz kurtulmuşssun bu erkek mesveddesinden ve manyak ailesinden. yıllar geçince ne kadar şanslı olduğunu anlayacaksın. inşallah karşına hak ettiğin değeri verecek adam gibi adamlar çıkar.

Son düzenleme:

BỈ de su acidan bakin,nísanlinizda cok güvenilir bỉri degil dêmekki,size sahip cikmadigina göre,annesiyle yasasin o zâmn mutlu mutlu,üzülerek söyluorum bu kdr báskin anneler üsteunden kac sên gecrse gécsin ístedikleirni elde ediolar,benim etrafimda o kdr oldu bu tảz durumlar,kina dan sỏna ảyrilanlar,hatta bỉ kómumuz dügün salonunda ảyilmisti,daha neler,o kadini tanimiorum âma,eger aciktan aciga ảyil diosa telefondan,gẻrcekten kỏkulur ve ondan hẻrsey beklenir,malesef böyle bỉ dünya yok,o kadin ásla degismicek,oglu da annesinin yanindan ảyilmayacak,suanda aciniz cok taze anlayabiliorum,âma kendinize zâman vẻrin bỉaz lütfen,gecicek bu günlerde öyle düsünün,ve hakkimda hayirlisi buymus dierek üzülmeyin.

once yazan arkada$lar gibi du$unuyorum
ucuz kurtulmu$sun, bu kadarla kurtulduguna $ukret bence
hiçde aglama
bu PISIRIK ana kuzusundan ne koca olur ne baba

günler geceler geçmiyor, gözümün feri gitti... yemeden içmeden kesildim, heryerim kaşınıyor,nasıl diye neden diye düşünmekten delirieceğim. arkadaşlar hepiniz haklısınız, belkide sevinmeliyim, ama bu şekilde bitmesi bir mesajla bitmesi, görüşünce benim onu kandıracağımı düşünmesi nasıl olur diye düşünüp çıldırma noktasına geliyorum. Biz yeni tanışan insanlar değildik ki.. 3 yılı bir kalemde dinlemeden, herşeyi yakarak, yıkarak terketti. Beni annemden babamdan iyi tanıyan insan, beni bıraktı. Sözde yeni işe başladım ama inanın hergün cenazem kalkıyor sabahları, ben değil... bir yandan böyle bitemez mutlaka arar, görüşmek ister, en azından helallik ister diyorum, bir yandan da aramaz annesi izin vermez diyorum. ne düşünceğimi bilmiyorum. ne olacak bilmiyorum. ben hiç birşey bilmiyorum

Sizin aranızdaki herşeyi annesine anlatması çok yanlış. Ne yazık ki kaç yaşına basmış ama annesinden kopamamış. Tabiki annemiz; severiz, sayarız, sözünüde dinleriz ama bu çok fazla. O annesine bağımlı biri. Şimdi çok üzülüyorsun tahmin edebiliyorum ama evlensen çok daha kötüşeyler olurdu. Birde çocuk olurdu ve yavrunla tek başına kalırdın. Ben yeni evliyim. Evlenmek gerçekten çok başka birşey söyleyeyim. Ben kayınvalideme karşı usluplu birşekilde hakkımı savunurum ve eşim aramızdaki meselelere karışmaz. Ama bazen beni neden desteklemiyor diye eşime kızdığım bile oluyor. Kaldı ki evlenince hep annesinin sözünü dinleyen erkek hiç çekilmez. O dedi diye sana küsen, kızan, bağıran hatta bir mesajla ayrılan adam; evlenince onun sözüyle seni evden bile kovar. Mantıklı düşünmeye çalış. Umarım çabuk atlatırsın.

Arkadaşım inşallah atlatabilirim

seni arasa bile bence artık konuşma insan ne kadar sevsede araya soğukluk girdimi hiç bi şey eskisi gibi olmuyo belkide senin için hayırlı olan buydu

Sana özel mesaj atacaktım ama atamıyormuşum..Seni çoook iyi anlıyorum inan bana senin yaşadıkların benzerini bende yaşadım ve hala yaşıyorum..Çok düşündüm mesaj yazıp yazmamayı,düşünmek istemiyorum bunları ama belki sana yardımcı olurum dedim..
Benim bulunduğum durumum şu; arafta kalmış gibiyim ne yana gitsem mutsuzluk var..Onla evlensem ilerde hayatı bana zehir edecekler fakat onsuz olsam benim tek dostum ilk aşkımı nasıl bırakayım diyorum
Benim yaşadıklarım çok uzun entrikalarla dolu burda anlatmayayım..

Bekara koca boşamak kolay derler o nedenle sana herkes aynı şeyi söyleyecek fakat sen o kadar basit olmadığını biliyorsun..Sabret Allah kula çekemeyeceği sıkıntı vermezmiş ben bu dönemde öğrendim ne kadar güçlü olabileceğimi..Sana bunları yapan o insanların çekecekleri var Allah korkusu yok öylelerinin..Beddua bile etme onlara değmez...
Şu an hissettiklerini anlıyorum sana önerim ondan bir adım gelmezse yani ailesini karşısına almazsa herşeyi boşver ve kesinlikle psikiyatriste git,kendini oyalayacak kafanı dağıtacak uğraşlar bul..Kişisel gelişim kitapları oku,film izle vs...Sabret şu anda ve hayırlısı diye dua et..
Tabi bunlar benim önerilerim herkes doğru bulmayabilir ama severken ayrılmak çok zor hele de böyle durumda..O adam olup sana dönmezse zaten adam değilmiş,değmezmiş dersin fakat döner ve evlenirseniz ilerde evet kesin çektirecekler sana fakat soruyorum kaç gelin kaynana-elti-görümce şeytan üçgeninde, kaç tane şanslı azınlık bunun dışında??

Arkadaşım yorumun için teşekkür ederim.
İnsan böyle durumlarda sadece kendisinin yandığını, kaybolduğunu düşünüyor ama başka hayatlarında aynı durumlarda olduğunu görmek insanı hem üzüyor hem de kahrediyor.
Nasıl kötüyüm bir bilsen, ayrıldıktan 1 gün sonra yeni işe başladım ama kendimi veremiyorum. Sadece nefes alma için yemek yiyorum, ne ağzımın tadı var ne de gözümün feri.. Mecburi gülerken ağlamak nedir ben yeni öğrendim, 27 yaşında öğrendim.
O benden doğumgünümde ayrıldı, doğumgümü mutlu mesut kutladıktan sonra evine gitti ve annesi ağladı diye istemiyorum dedi diye ayrıldı, annesi ona enayisin demiş, merhametini enayi olarak kullanıyor demiş, tartıştığımızda barışmalarımızı enayi olarak anlıyor kadın. Anlattım yalvardım, yapma etme dedim, dinletemedim. İnanmış annesine, sana gözüm kapalı inancım var diyen adam annesi ağladı diye, ailesi için ayrıldı. Yaşadığım sürece unutmayacağım bir gün bıraktı. Bugün de onun doğum günü, gel-gitler yaşıyorum. Eskiden de ailesi telefonunu değiştirmesini istemiş ve değiştirmişti, şimdide telefonunu değiştirmiş. Ulaşabilirsem sadece maille ulaşabilirim. Tan'dan doğum günü şarkısı var belki bilirsin, onu göndereyim mi diye düşünüyorum, bazen kendi kendime gönder diyorum, bazen de gönderme. Aklım kalbim ruhum onunla olsa bile göndermedim henüz. göndermelimiyim onu da bilmiyorum?
Bu arada ailesi gayet medeni ve modern bir aile. Egeliler. Evlensek eğer belki ailesi çektirirdi, ama ben sevgimle emeğimle vazgeçirirdim onları. yeterki elimi bırakmasın diye düşünürdüm, hala da öyle düşünüyorum sanırım. Evet itiraf edeyim arkadaşım, gelse affet dese inandırsa inanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…