nişanlısından ayrılanlar veya sorun yaşayanlar haydi buraya

ozde-01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
753
2
116
Ankara
Benim gibi nişanlısından ayrılanlar varsa veya ayrılmayıp sorunları olan arkadaşlar sorunlarımızı burada paylaşıp rahatlamak isterseniz haydi buyrun...
Ben başlayayım benim ayrılmamdaki en önemli faktör işimi bırakmamı istemesiydi.
Bu arada aramızda bir takım sorunlarda vardı çok farklıydık bende ayrılma kararı aldım.Onun benim için doğru insan olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
canım eger şimdiden doğru insan olmadığı farkettiysen en doğru kaarrı vermisşsin .ben de 1,5 sene evvel nişanlımdan ayrılmıştım. farklı dünyalarda olduğumuzu ve mutlu olamayacağımı anladım zaten nişanlılık evreside indsanların birbirini tanıma evresidir.ayrıca pişman da değilim çok iyi bir karar verdiğime inanıyorum zaten bizim ki ailelerin yani görücü usulüydü. önceden tanımıyordum kötü bir insan degil di ama dediğim gibi mutlu olamayacağımı hissettim ve nişanı atmıştım. çünkü çok farklıydık

bu arada memurmuşsun bende bu sene girecegim sınava inşallah kazanırım .sen kaç senelik memurdun

Benimde görücü usülüydü. Aileler birbirini tanıoyordu ama biz tanımıyorduk. Evet benimkide kötü bir insan değildi ama birbirimize uygun değildik bizde çok farklıydık.İkimiz içinde en hayırlısı neyse o olsun diyorum.

sağol canım dediğin gibi ikimiz için de hayırlısı olsun ama ben şimdi her zamankinden daha ince eleyip sık dokuyorum :))))))) çünkü yine aynı şeyi yaşamak istemiyorum .ömür boyu mutlu olacağıma inandığım zaman böyle bir işe kalkışırım artık:teytey::enbuyukkk:

Bende öyle düşünüyorum.Aslında sonu kötü bitsede bu olayın bana bazı yönlerden tecrübe kazandırdığını ve bakış açımı olumlu yönde değiştirdiğini düşünüyorum.

nısanlımdan ayrılalı daha 6 gun oldu ama yaptıgımdan hıc pısman deglım bız severek nısanlandık ama maddı sorunlar ve buna baglı olarakta nısanlımın calısma duygusuna kapılaıp benı ıhmal etmesı bızı bu sonuca surukledı karsılıklı konusarak ayrıldık ama kayın valıdem ve gorumcem hıc pesımı bırakmadı hala bıle gorumcem abımden daha ıısınımı bulucaksn sorun olmayan ılıskı varmı dıyıp duruyo sızce ne yapmalıyım....

Arkadaşım daha olay çok tazeymiş.6 gün bişey değil.Evlilik hazırlığı yapması gereken bir erkek,hele ki maddi sorunları varsa, düşüncesini para kazanmaya odaklamış, bunun da dengesini kuramamış olabilir. Eğer karşılıklı konuştuğunuzda ayrılmak istemediği yönünde çok baskı yapmadıysa; bu sana değer vermediğinden değil, üzerindeki maddi yükün altında ezilmesinden kaynaklanan yılgınlığı olabilir.Seni yanında tutacak gücü hissetmemiş olabilir kendinde.Ama bence, ailesinin seni devamlı araması ve baskı yapması, onun bilgisi dışında olamaz. Bence kendini bu konunun dışında tutmaya çalışıyor.Böylelikle gururu da incinmeyecek çünkü.Ama bu konuda onun yerine uğraşan birileri var.a.s Bence fazla ihmalden dolayı soğumuşsun, bu yüzden doğru yaptığını düşünüyosun.Ama zaman geçince senin duyguların aksi yönde gelişebilir, o da artık senin için uğraşmaktan vazgeçebilir. Sonuçta çalışıyosa sizin için çalışıyo. Bence ona olan sevgini tekrar hatırlamaya çalış. gerekirse iletişimini koparma, böylelikle duygularını daha iyi anlarsın.Ama hiçbişekilde doğru insan olmadığını düşünüyosan, hislerinde fazla da yanılmazsın, söyleyeyim. Ayrıca ben taktım şu görümcenin lafına ha, ne demekmiş, abimden iyisini mi bulacaksın... Kaş yapayım derken göz çıkarıyo bu dakaydirigubbakcemile3. Boşver sen bu lafları, sadece yeterince seviyo muyum, yeterince mücadele ettim mi, ona bak. Umarım pişman olmayacağın bir yolu seçersin...

Arkadaşlar değerli fikirlerinizi benden esirgemeyin lütfen. Ben nişanlımdan tam 2 haftadır ayrıyım. 2 hafta önce, herşey iyi güzelken, saçma sapan bişeye kızdı ve çekti gitti.telefonlarımı da açmadı.Ertesi gün, ben hala onun yüzüğünü taşırken, bana sadece mesajla herşeyin bittiğini, yüzüğü de çıkardığını söyledi.Ben orada yıkıldım tabi.Bir daha ne ardım, ne mesaj attım... ışin ilginç yanı, 2 haftadır ne ailesi aradı, ne o aradı. Tamam bitmiş olabilir ama bu sessizliğe bir anlam veremedik ailece. Sonuçta ayrılmak isteyen ben değildim, kendi kendine ayrılmış benden ve bunu mesajla bildiriyo. O mesajı da ben atmasam, onu da lütfetmeyecekti. Bu durumda bizim aramamız doğru değidi. Ben 2 haftadır, birinden ses çıkar diye bekledim ama boşşş. Çok garip bi durum. Namusunla şerefinle gelip kız istiyosunuz, bir tören yapılıyo, aileler birbirine karışıyo, ayrılma şekline bakın.. Sorumsuzluğa bakın. Nişan atmanın da bir adabı olmaz mı yani, ben mi yanlış biliyorum arkadaşlar yaa? Zaten bu durumda ben de geri dönüş veya birşeyin kurtarılmasını istemiyorum ama takıları bile vericek olsak, karşımızda muhatap yok. Ayrılan ben değilim, niye biz arayalım di mi bu durumda, gelin takılarınızı alın diye. Hadi benimle konuşulmuyo, anlarım bunu. Ama bu işi bitirirken bile benim aileme karşı sorumlu değil mi bu insan ve de ailesi? Benim babam yok, belki bunun rahatlığıyla beni sahipsiz olarak görüyolar, aileme karşı da bundan çok rahatlar, bilemiyorum. Ama abim var ve kesinlikle bizim ; gelin şu işi gereğince bitirin demek için aramamamız gerektiğini söylüyo. Onlar bizi yok sayıyosa, biz de yok sayacağız diyo. Ama annem, gördüğü bu muameleye çok üzülüyo.Benim de kafam kızıyo ve şeytan diyo ki, zorla da olsa saygıyı al, haddini bildir.Ara, geliceksin ve sorumluluğunu yerine getireceksin de diyo şeytan. Ama gurur yapıyorum işte.Duyduğum kadarıyla bu insan, hayatına gayet normal bi şekilde devam ediyo.Ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar. Hiç böyle bişey duydunuz mu, allah aşkına biri söylesin. Bu durumda ne yapılır, yutup hayatıma devam mı edeyim, ne yapayım....

canım uzulmekte ve sınırlenmekte cok haklısın
sız sevgılı degılsınız kı bıttı deyıpte bıtıversın ılıskınız
ayrılmak ıstemıs olabılır ama bunu daha saygılı bı sekılde sıze aksettırebılırdı
sızı bukadar onemsemeyen ınsanları arayıpta muhatap olmamanız en dogrusu
nısanlınız bı msjla sızı hayatından cıkarıp normal bı sekılde hayatına devam edebılıyosa sız sakın oyle bırı ıcın uzulupte gunlerınızı zıyan etmeyın
aksine oyle bır aıleden kurtuldugunuz ıcın sukredın

bende dört aydır nişanı atalı.ani bir tepkiyle tartışmalarımız sonucu ayrıldık ama sonrasında pişman oldum ve üç yılda flört döneminizvardı yani severek nişanlandık.ve şimdi ne bensiz ne de ben onsuz yapabiliyorum çok uğraştım bitireyim tamamen diye ama bitiremedim ailemden gizli konuştuk.ve ailem bu saatten sonra nişanlımla konuştuğumu duysa çok sert tepki olacağını biliyorum vetakrar beraber olmak istiyoruz ama ailem artık kabul etmeleri yani onay vermeleri çok zor.hatta ailem bu ilişkinin tamamen bittiğini sanıyorlar.onun ailesi biliyor konuştuğumuzu ve onlar bişey demiyor benide ailesi çok seviyor ama benim ailem artık kabul etmeyeceğini biliyorum ve birşekilde aileme anlatmam gerek biz seviyoruz ayrılamadık tekrar birleşmek istiyoruz diye ama korkuyorum çünkü ailem kabul etmeyecek onları nasıl ikna ederim her iki ailenin durumu nasıl düzelir hiç bilmiyorum neolur bana bir akıl verin neyapacağımı şaşırdım..

sevgili eftalyaa, çok teşekkür ederim ilgine. Aslında çok haklısın.Bizim de onları hiç saymamız en doğrusu.Ama elde değil, insan yapılanı hazmedemiyo. Aileme karşı da çok mahçubum.

Sevgili arkadaşım, ailen senin üzülmenden dolayı tepkililerdir.Kendilerini düşündüklerini sanmam.İnsan ayrılma aşamasında, ailesiyle biçok şeyi paylaşıyor ilişkisiyle ilgili.Bu da ister istemez ona karşı antipati yaratıyo. Bir de iki aile arasında kırıcı bişeyler olmuşsa üzerine tuz biber eker. Bunların tam anlamıyla düzelmesi emin ol, yıllar alır.Hatta yine de hatırlanır.Ama en önemlisi ailen için, senin mutlu olduğuna tamamen inanmalarıdır.Buna inanmalarını sağlaman gerek.Aileni sakın karşına alma derim ben.Bak ayrıldınız, yine onlar vardı yanında.Sadece inandır mutlu olduğuna. İlişkinize ve nişanlına güvenmelerini tekrar sağlamanız gerek.Başka yolu yok.Hatta benim fikrim, nişanlın onlarla tek başına konuşsun. Bu çok etkili bir yoldur.Ne kadar samimi olduğunu daha iyi anlarlar.Bol şans.keşke benim durumum da böyle olsaydı. Bunları düşünüyo olsaydım.Yine de şanslı olduğunu bil.Benim gibi yıkılmamanı dilerim bu hayatta.

bende aynı anlattığınız gibi bir nişan attım. 2003 senesiydi.. bizimde karşılıklı gerginleşmişti, hataları oldu ve biranda koptu.. ben son tartışmada yüzüne yüzüğünü fırlatmıştım.. öyle eve geldim falan. sonra barışmak istedi, ben kapıyı açmadım. babam şehirdışındaydı gelsin konuşalım dedik ama babam geldiğinde de korkusundan kayboldu.. sesini bile çıkartamadı.. tam bu esnada babası vefat etti onun. sadece baş sağlığı dilemek için evlerini aradım. sonrada ne ses ne haber.. he bu arada nişanda taktıkları kelepçe bohça falan bende.. benimkiler de onda kaldı.. haber geldi bi ortak arkadaştan ona vercekmişim da oradan alcakmışş.. gelsinde alsın evden dedim.. yok bide ayağına götürecem.. sustu kaldı.. korkusundan.
sessizce birbirimizin suratını görmeden ayrıldık. yani cancağızım böylesi de oluyor mu dersen "evet, oluyor." hee sonraları o kafa çok vuruluyor duvarlara sölim.. aman ne pişmanlıklar.. ne ettim, ne yandımlar.. üzülme sen.. hayırlısı neyse o olsun hakkında..
yüzü olmadığı için gelemiyordur oda.. unutuyorsun geçiyor zamanla kızgınlıklar.. yerini yeni sevdalar alıyor.. hakettiğinizi yaşamanız temennisiyle..
sevgiler,

Sevgili ozlemim, değerli arkadaşım sağol bana yazdığın için.Bohça ve takılarını alınması için, bi kere muhatap olması lazım. Yani karşımızda birilerinin olması lazım.Kendisinin ve ailesinin usulünce görevini yerine getirmesi lazım ki, takıları verilsin.Ayrıca bizim taktıklarımızı da onların vermesi gerek. Bu durumda erkek ailesi olarak bi kere sorumsuz ve saygısız insanlar var karşımızda.En iyisi yok saymak. Bir de şu var; şuanda yasalar nişanı tanıyor.Nişanı onlar atmamış olmak için, bu durumda maddi manevi tazminat hakkımız olmasın diye de bunu yapıyo olabilirler diye düşünüyorum.Bunu düşünmemin sebebi,daha önce bir evlilik yapmış olması ve 3,5 ayda boşanması.Kız bunlara tazminat davası falan açmış o zaman. Belki de bunları hesap ediyolar kimbilir... Ama ben işin ahlaki boyutundan bakıyorum.Bu ahlaksızlık karşısında bizim yapacağımız en iyi şey onlar gibi davranmak, yok saymak. Yalnızca takı kısmına takıldım. Onları göndermeli miyim, göndermemelimiyim diye.Ama o zaman da, istediklerini yapmış oluruz sanırım...

vallahi gelip alsalardı verirdim ben çünkü ben attım.. ama senin bulunduğun durumda şahsen vermezdim sanırım... yasadan haberim yok ama benim bildiğin kadarıyla nişan söz takıları kızın manevi tazminatı oluyor.. kimse sevgilisinden ayrılmış demez ama nişan atmış diyorsun başkasıyla evlensen bilgisini veriyorsun sonunda..
o aramıyorsa sende önemsiyormuş gibi davranma bence.. takılar için ararsa kozlarını paylaşabilir, eğer içini rahatlatacaksa o zaman hesap sorabilirsin.. ama sorsan ne olcakki.. senin en büyük intikamıon şuan için unutmak olabilir.. zaman herşeyin ilacıdır.. bakarsın düzelir belli olmaz..

canım medeni kanuna göre nişanda takılan mutad hediyeler kıza ait oluyor yani ne bileyim oyörenin adetine göre örneğin iki bilezik takılıyorsa o takılan kızın ama mutadı aşan ve evlenme nedeniyle verilen hediyelerin geri verilmesi gerek çok uç örnek ama evlenince oturulması için alınan ev gibi
o nedenle takıları vermek zorunda değilsin
ve evet haksız yere nişan bozulursa kıza manevi tazminat ödenmesi gerekebilir o nedenle biz bozmadık nişanı gibi yapmak istiyor olabilirler
canım her şerde bir hayır vardır diğer kızcağız gibi de olabilirdi muhtemelen geçimsiz insanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…