Kizlar saglikocagindan atadilar gormek istediler.gtt
Olcumleri yaptilar ve yarin kan icin beklediklerinin solediler.kan ve idrar vericem cok ilgililer masallah kalbini dinlediler bi sonraki gidisimde emzirme dersi vereceklerini solediler.gogus ucumun belirgin olup olmadini sordular fln. Bidaha aralik sonu gelin dediler 36 hafta bitince gbi sizi de cagirdilar mi?
Oh masallah her seyin yolunda olmasi cok guzel cnm bu arada sen yurtdisinda misin 1,5 ay ara cok uzun geldi bana. :skizlar bende bugun 1.5 ay once aldigim randevuma gittim gitmiskende kontrolede girdim
randevum bacagimdaki uyusmadan dolayi doppler di cok sukr problem cikmadi
kontrolumde cok sukr guzeldi normalde 33+5 idik dr 36 gozukuyor dedi 1ayin kalmis ayin 15 den sonra her an bekle dedi tosun pasamiz 2.730 gr olmus
esimiz suyumuz cok sukr iyi durusumuzda kafa asagida suan normal dogum gozukuyor dedi boyle iste teyzeleri =)
ama bende dun hemoraid olustu fark ettimde cok uzuldum ama annem geciyor o dedi
bu arada yatarken saga sola donemiyorum yani cok zorlaniyorum baya da zaman aliyor donmem dr sordum normal artik boyle seyler dedi
bizden bu kadar
himm cok guzel.ilgili olmalari ne hos dimi:)evet canım cagırıyolar benıde kasım sonu gıbı cagırdı ekım sonu gıtmıstım bı ay sonra gel dedı ,
Oh masallah her seyin yolunda olmasi cok guzel cnm bu arada sen yurtdisinda misin 1,5 ay ara cok uzun geldi bana. :s
himm cok guzel.ilgili olmalari ne hos dimi:)
Oh masallah her seyin yolunda olmasi cok guzel cnm bu arada sen yurtdisinda misin 1,5 ay ara cok uzun geldi bana. :s
himm cok guzel.ilgili olmalari ne hos dimi:)
Haha belki de cnm
Bnm ki de baskasi dokununca duruyo nurcanvaktinde gelsin kizin cnm...
Cnm ben cok defa anestezi aldim uyuyup uyaniyosun ama dogumu yasamak icin spinal dzha mantikli o ana sahit olmak isterim yaaa :)
kizlar bende bugun 1.5 ay once aldigim randevuma gittim gitmiskende kontrolede girdim
kontrolumde cok sukr guzeldi normalde 33+5 idik dr 36 gozukuyor dedi 1ayin kalmis ayin 15 den sonra her an bekle dedi tosun pasamiz 2.730 gr olmus
esimiz suyumuz cok sukr iyi durusumuzda kafa asagida suan normal dogum gozukuyor dedi boyle iste teyzeleri =)
bu arada yatarken saga sola donemiyorum yani cok zorlaniyorum baya da zaman aliyor donmem dr sordum normal artik boyle seyler dedi
bizden bu kadar
benim aslında normal doğumdu suyum patlamıştı ama dr.um normal doğurtucaktı ama sancılar gelmeye başlayınca beni hemen sezaryene al dr.dedim.ölelikle oldu yanii.hiçbirşey hissetmiyosun anestezide.
Haha belki de cnm
Bnm ki de baskasi dokununca duruyo nurcanvaktinde gelsin kizin cnm...
Cnm ben cok defa anestezi aldim uyuyup uyaniyosun ama dogumu yasamak icin spinal dzha mantikli o ana sahit olmak isterim yaaa :)
canım benımkı kıpır kıpırelımı koydugumda altına gelıyo ınsan bı garıp oluyo :) ama eşim elini koydugunda duruyo sıpa
eşim biraz bozuluyo ama :) gece uyuyamadıgımda esıme dıyorum elını koyda dursun azcık
Olcumleri yaptilar ve yarin kan icin beklediklerinin solediler.kan ve idrar vericem cok ilgililer masallah kalbini dinlediler bi sonraki gidisimde emzirme dersi vereceklerini solediler.gogus ucumun belirgin olup olmadini sordular fln. Bidaha aralik sonu gelin dediler 36 hafta bitince gbi sizi de cagirdilar mi?
Ben 2 doğumumuda spinal anestezi altında yaptım ve inan muhteşem... Evet belden iğne yapıyorlar ama o iğne hiiiç acıtmıyot,dodex iğne vurulmuşsun ya,onun gibi yani sinek ısırığı gibi.hissetme olayına gelince,dr ameliata geldi, ekibiyle konustu falan bende başlayacak diye bekliyorum,meğer adam başlamış,5. Kattayım dedi:))) hiç bir şey anlamadım bile.baş yada bel ağrısına gelince,canım ameliyattan sonra bol su içersen ilaci idrar ve terle ne kadar dışarı atarsan o kadar çabuk kurtukuyor vücut ilaçtan.ben öyle dayanılmayacak düzeyde baş ağrısı yaşamadım cok şükür
Ben 2 doğumumu kameraya aldiırdım,çooook güzel bir hatıra oldu inan.ablam 3 çocuğunuda genel anestezi altında doğurdu,anesteziden uyanınca yaşadığı ağrıları hiç unutamıyorum.
Karar senin canım,Allah hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin
kizlar bende bugun 1.5 ay once aldigim randevuma gittim gitmiskende kontrolede girdim
bizden bu kadar
Karın bölgemiz 7 kattan oluşuyormuş:)))) bebeği karnından čıkarınca kıçına şaplağı vuruyor ve başlıyorçılgınca ağlamalar:)))) bebeği hemen yeşil bir beze sarıyorlar ve oracıkta hemen ilk buluşmanı yaşıyorsun,öyle güzel oluyor ki,mucize resmen..hemn bebeğin ağzı burnu temizleniyor,u temizleme olayında bebek cok aglıyor ve bebeği hemen yukarı çıkartıyorlar...
Sonra karnının içindeki kanlar bir hortumla,elekt.süpürgesi gibi,temizleniyor ve başlıyorlar o kesilen 7 katı dikmeye..işte bebek gittikten sonra geriye yarım saat falan kalıyor ya,o zaman hiiiç geçmiyor ve hemen yukarı bebğinin yanına çıkmak istiyorsun.
Süt olayına gelince,ben hemen emzirdim,süt gelsede gelmesede bebegi emzirmek gerekmiş,net hatırlamıyorum ama sütün geç gelmesi gibi bir şey yaşamamıştım,yaşamış olsaydım hatırlardım :)))
Cnm 30 haftaliktim 32 de cagirdi ki raporu da verebilmek icin haftaya cuma gorcem yine minik askimievet canım takıp etmelerı ılgılenmelerı cok ıyı , zaman gecsede kontrol gelse gıdıp gorsek bebıslerısenı nezamana cagırdı arzu hnm
Cnm bitli papatya gbi dusunuyorum ben de genel anestezi icin cok kotu seyler duydum sezetan olursa spinal dusunuyoruminş.cnm tabiki zamanında gelsin istiyorum bende sonuçta ne kadar durursa onun için o kadar iyi.her ne kadar zorlansamda sabrediyorum meleğime kavuşmak için.ama napiim pembe cicileri görünce dayanamadım bian :)
diğer konuya gelince yok ya ben spinal e cesaret edemem önüne perdede çekseler duyuyosun ve bi şekilde biliyosun kestiklerini falan.bide belden direk iğne canlı canlı yapıyolar,belden aşağını hissetmiyorsun bikaç saat ve çok bel ve baş ağrısı yapıyomuş iyice araştırdım yani.tek güzel yanı bebeğinin ilk sesini sen duyuyosun ve görüyosun.ben genel den vazgeçmem :)
herşeyin yolunda gittiğine sevindim.az kaldı meleklerimize kavuşmamıza hayırlısyla...
Ben 2 doğumumuda spinal anestezi altında yaptım ve inan muhteşem... Evet belden iğne yapıyorlar ama o iğne hiiiç acıtmıyot,dodex iğne vurulmuşsun ya,onun gibi yani sinek ısırığı gibi.hissetme olayına gelince,dr ameliata geldi, ekibiyle konustu falan bende başlayacak diye bekliyorum,meğer adam başlamış,5. Kattayım dedi:))) hiç bir şey anlamadım bile.baş yada bel ağrısına gelince,canım ameliyattan sonra bol su içersen ilaci idrar ve terle ne kadar dışarı atarsan o kadar çabuk kurtukuyor vücut ilaçtan.ben öyle dayanılmayacak düzeyde baş ağrısı yaşamadım cok şükür
Ben 2 doğumumu kameraya aldiırdım,çooook güzel bir hatıra oldu inan.ablam 3 çocuğunuda genel anestezi altında doğurdu,anesteziden uyanınca yaşadığı ağrıları hiç unutamıyorum.
Bitli papatya ne guzel anlatmissin cnm...Karın bölgemiz 7 kattan oluşuyormuş:)))) bebeği karnından čıkarınca kıçına şaplağı vuruyor ve başlıyorçılgınca ağlamalar:)))) bebeği hemen yeşil bir beze sarıyorlar ve oracıkta hemen ilk buluşmanı yaşıyorsun,öyle güzel oluyor ki,mucize resmen..hemn bebeğin ağzı burnu temizleniyor,u temizleme olayında bebek cok aglıyor ve bebeği hemen yukarı çıkartıyorlar...
Sonra karnının içindeki kanlar bir hortumla,elekt.süpürgesi gibi,temizleniyor ve başlıyorlar o kesilen 7 katı dikmeye..işte bebek gittikten sonra geriye yarım saat falan kalıyor ya,o zaman hiiiç geçmiyor ve hemen yukarı bebğinin yanına çıkmak istiyorsun.
Süt olayına gelince,ben hemen emzirdim,süt gelsede gelmesede bebegi emzirmek gerekmiş,net hatırlamıyorum ama sütün geç gelmesi gibi bir şey yaşamamıştım,yaşamış olsaydım hatırlardım :)))
Hayirli olsun allah anali babali buyutsun cnm burdan kendine pay cikar:) dogumun yaklastiiiibuarada biraz önce aramızda 8 hafta olan arkadaşımın doğum haberi geldi.. bu sabah 8,30 itibariyle doğum yapmış.. :)) nasıl mutlu oldum anlatamam, darısı hepimizin başına.. hoşgeldin mete bebek.. :))
Kurban olurum o dilsiz isana gelsin de hic durmadan aglayip kaka yapsin basim ustuneYa işte o dikmeler biçmeler nasıl olacak bilmiyorum. Hadi normal doğum oldu, yine kesik var, neyse düşünmeyim, nasılsa sadece 1 kaç saat sürecek ve bitecek. Sonrasında başlıyor asıl mesele. Hamilelik bittikten sonra şöyle 1 ay filan dinlenme süremiz olsaydı keşke, bi soluklanabilseydikhemen daha zor bir görev başlıyor. E anne lohusa depresyonuna girmesin de kim girsin? Sürekli acıkan kaka yapan ağlayan bi dilsiz insan.
Ben de ara vermeden 2. Yi dusunuyorum cnm hayirlisi bakalimO kesme ve dikmelei sen hissetmiyorsun,duymuyorsun bile...dediğin gibi asıl doğum sonrasi iş başka bir hal alıyor.ben 2 kızımi aradarda doğurdum,büyük kızım 6 aylıkken küçük kızıma hamile kalmıştım ve ikiside uyumayan bebeklerdi,küçük kızım çok ağlardı birde...bu yüzden perişan oldum,rahatsızlandım.her doğum insanın hayatından 4 yıl götürüyor bence..o 4 yıl tüm yaşamın bebeğin oluyor.ben ailemden uzaktaydım,yardım eden kimsede yoktu..çok çektim cokk ama şimdi büyüdüler çok şükür.karnımdakini daha rahat büyütürüm sanırım.
Şunu unutmayın arkadaşlar
TEK ÇOCUK HİÇ ÇOCUK...!
Hayirli olsun allah anali babali buyutsun cnm burdan kendine pay cikar:) dogumun yaklastiiii
Kurban olurum o dilsiz isana gelsin de hic durmadan aglayip kaka yapsin basim ustune
Ben de ara vermeden 2. Yi dusunuyorum cnm hayirlisi bakalim
Cnm 30 haftaliktim 32 de cagirdi ki raporu da verebilmek icin haftaya cuma gorcem yine minik askimi
Cnm bitli papatya gbi dusunuyorum ben de genel anestezi icin cok kotu seyler duydum sezetan olursa spinal dusunuyorum
Bitli papatya ne guzel anlatmissin cnm...
Bi an kendimi dogumda hissettimmmm
O kendimden geçmiş olma durumundan korkuyorum sanırım.Bi de haberim yokken bebeğimi içimden almışlar hissi sanki kendimi kötü hissettirir.
Sanırım ben de böyle istiyorum. O doğarken yanında olmak istiyorum, tek başına korkar o şimdi annesi olmayınca diye düşünüp duygusallaşıyorum filan
Bizimki anne baba ayırmadan eğer üstünde el varsa direk ele hücum ediyor. Bu kadar hissediyor olabilirler mi ya? Biz mi abartıyoruz acaba annelik içgüdüsüyle
Beni de sağlık ocağından arada arayıp nasıl olduğumu, en son ne zaman kontrole gittiğimi soruyorlar. Ama henüz çağırmadı kimse. Çağırmasalar da daha iyi zaten, bi kan aldı sağlık ocagındaki hemşire, kolum 1 hafta mor gezdim.
5.kattayım mııı ? :18: Peki bebek hani anda ağlıyor, içinden çıkarınca mı, göbek bağını kesince mi, poposuna şaplak yiyince mi? Doğum videonu izlediysen detaylı görmüşsündür. Bir de spinal anesteziden önce de bu lavman mevzuusu var mı? Süt gelme durumu nasıldı?
O kesme ve dikmelei sen hissetmiyorsun,duymuyorsun bile...dediğin gibi asıl doğum sonrasi iş başka bir hal alıyor.ben 2 kızımi aradarda doğurdum,büyük kızım 6 aylıkken küçük kızıma hamile kalmıştım ve ikiside uyumayan bebeklerdi,küçük kızım çok ağlardı birde...bu yüzden perişan oldum,rahatsızlandım.her doğum insanın hayatından 4 yıl götürüyor bence..o 4 yıl tüm yaşamın bebeğin oluyor.ben ailemden uzaktaydım,yardım eden kimsede yoktu..çok çektim cokk ama şimdi büyüdüler çok şükür.karnımdakini daha rahat büyütürüm sanırım.
Şunu unutmayın arkadaşlar
TEK ÇOCUK HİÇ ÇOCUK...!
Zaten onun o dilsiz insan hallerini düşündükçe şefkatim ve gücüm artıyor. Nasıl masum, nasıl bakıma muhtaç olacak. Keşke gazı olmasa, mutlu bi bebek olsa, acıkınca sütünü emse, uyanınca yüzü gülse.
Cnm 30 haftaliktim 32 de cagirdi ki raporu da verebilmek icin haftaya cuma gorcem yine minik askimi
Cnm bitli papatya gbi dusunuyorum ben de genel anestezi icin cok kotu seyler duydum sezetan olursa spinal dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?