Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .

evet canım cagırıyolar benıde kasım sonu gıbı cagırdı ekım sonu gıtmıstım bı ay sonra gel dedı ,

Oh masallah her seyin yolunda olmasi cok guzel cnm bu arada sen yurtdisinda misin 1,5 ay ara cok uzun geldi bana. :s

evet canım cagırıyolar benıde kasım sonu gıbı cagırdı ekım sonu gıtmıstım bı ay sonra gel dedı ,
himm cok guzel.ilgili olmalari ne hos dimi:)

Oh masallah her seyin yolunda olmasi cok guzel cnm bu arada sen yurtdisinda misin 1,5 ay ara cok uzun geldi bana. :s

yok canim yurt disinda degilim
normalde ozel dr um var ama annemde kaldigimda yakinda devlet hast var oraya gidiyorum bu randevuyuda devletten almistim biliyorsun devlette biraz sira oluyor maalesef

evet canım takıp etmelerı ılgılenmelerı cok ıyı , zaman gecsede kontrol gelse gıdıp gorsek bebıslerı senı nezamana cagırdı arzu hnm

Haha belki de cnm

Bnm ki de baskasi dokununca duruyo nurcan vaktinde gelsin kizin cnm...

Cnm ben cok defa anestezi aldim uyuyup uyaniyosun ama dogumu yasamak icin spinal dzha mantikli o ana sahit olmak isterim yaaa :)

inş.cnm tabiki zamanında gelsin istiyorum bende sonuçta ne kadar durursa onun için o kadar iyi.her ne kadar zorlansamda sabrediyorum meleğime kavuşmak için.ama napiim pembe cicileri görünce dayanamadım bian :)
diğer konuya gelince yok ya ben spinal e cesaret edemem önüne perdede çekseler duyuyosun ve bi şekilde biliyosun kestiklerini falan.bide belden direk iğne canlı canlı yapıyolar,belden aşağını hissetmiyorsun bikaç saat ve çok bel ve baş ağrısı yapıyomuş iyice araştırdım yani.tek güzel yanı bebeğinin ilk sesini sen duyuyosun ve görüyosun.ben genel den vazgeçmem :)

herşeyin yolunda gittiğine sevindim.az kaldı meleklerimize kavuşmamıza hayırlısyla...

Ben 2 doğumumuda spinal anestezi altında yaptım ve inan muhteşem... Evet belden iğne yapıyorlar ama o iğne hiiiç acıtmıyot,dodex iğne vurulmuşsun ya,onun gibi yani sinek ısırığı gibi.hissetme olayına gelince,dr ameliata geldi, ekibiyle konustu falan bende başlayacak diye bekliyorum,meğer adam başlamış,5. Kattayım dedi:))) hiç bir şey anlamadım bile.baş yada bel ağrısına gelince,canım ameliyattan sonra bol su içersen ilaci idrar ve terle ne kadar dışarı atarsan o kadar çabuk kurtukuyor vücut ilaçtan.ben öyle dayanılmayacak düzeyde baş ağrısı yaşamadım cok şükür

Ben 2 doğumumu kameraya aldiırdım,çooook güzel bir hatıra oldu inan.ablam 3 çocuğunuda genel anestezi altında doğurdu,anesteziden uyanınca yaşadığı ağrıları hiç unutamıyorum.

Karar senin canım,Allah hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin

Son düzenleme:
benim aslında normal doğumdu suyum patlamıştı ama dr.um normal doğurtucaktı ama sancılar gelmeye başlayınca beni hemen sezaryene al dr.dedim.ölelikle oldu yanii.hiçbirşey hissetmiyosun anestezide.

O kendimden geçmiş olma durumundan korkuyorum sanırım.Bi de haberim yokken bebeğimi içimden almışlar hissi sanki kendimi kötü hissettirir.

Haha belki de cnm

Bnm ki de baskasi dokununca duruyo nurcan vaktinde gelsin kizin cnm...

Cnm ben cok defa anestezi aldim uyuyup uyaniyosun ama dogumu yasamak icin spinal dzha mantikli o ana sahit olmak isterim yaaa :)

Sanırım ben de böyle istiyorum. O doğarken yanında olmak istiyorum, tek başına korkar o şimdi annesi olmayınca diye düşünüp duygusallaşıyorum filan

Bizimki anne baba ayırmadan eğer üstünde el varsa direk ele hücum ediyor. Bu kadar hissediyor olabilirler mi ya? Biz mi abartıyoruz acaba annelik içgüdüsüyle

Beni de sağlık ocağından arada arayıp nasıl olduğumu, en son ne zaman kontrole gittiğimi soruyorlar. Ama henüz çağırmadı kimse. Çağırmasalar da daha iyi zaten, bi kan aldı sağlık ocagındaki hemşire, kolum 1 hafta mor gezdim.

5.kattayım mııı ? :18: Peki bebek hani anda ağlıyor, içinden çıkarınca mı, göbek bağını kesince mi, poposuna şaplak yiyince mi? Doğum videonu izlediysen detaylı görmüşsündür. Bir de spinal anesteziden önce de bu lavman mevzuusu var mı? Süt gelme durumu nasıldı?

Karın bölgemiz 7 kattan oluşuyormuş:)))) bebeği r karnından čıkarınca kıçına şaplağı vuruyor ve başlıyorçılgınca ağlamalar:)))) bebeği hemen yeşil bir beze sarıyorlar ve oracıkta hemen ilk buluşmanı yaşıyorsun,öyle güzel oluyor ki,mucize resmen..hemn bebeğin ağzı burnu temizleniyor,u temizleme olayında bebek cok aglıyor ve bebeği hemen yukarı çıkartıyorlar...

Sonra karnının içindeki kanlar bir hortumla,elekt.süpürgesi gibi,temizleniyor ve başlıyorlar o kesilen 7 katı dikmeye..işte bebek gittikten sonra geriye yarım saat falan kalıyor ya,o zaman hiiiç geçmiyor ve hemen yukarı bebğinin yanına çıkmak istiyorsun.
Süt olayına gelince,ben hemen emzirdim,süt gelsede gelmesede bebegi emzirmek gerekmiş,net hatırlamıyorum ama sütün geç gelmesi gibi bir şey yaşamamıştım,yaşamış olsaydım hatırlardım :)))

Karın bölgemiz 7 kattan oluşuyormuş:)))) bebeği r karnından čıkarınca kıçına şaplağı vuruyor ve başlıyorçılgınca ağlamalar:)))) bebeği hemen yeşil bir beze sarıyorlar ve oracıkta hemen ilk buluşmanı yaşıyorsun,öyle güzel oluyor ki,mucize resmen..hemn bebeğin ağzı burnu temizleniyor,u temizleme olayında bebek cok aglıyor ve bebeği hemen yukarı çıkartıyorlar...

Sonra karnının içindeki kanlar bir hortumla,elekt.süpürgesi gibi,temizleniyor ve başlıyorlar o kesilen 7 katı dikmeye..işte bebek gittikten sonra geriye yarım saat falan kalıyor ya,o zaman hiiiç geçmiyor ve hemen yukarı bebğinin yanına çıkmak istiyorsun.
Süt olayına gelince,ben hemen emzirdim,süt gelsede gelmesede bebegi emzirmek gerekmiş,net hatırlamıyorum ama sütün geç gelmesi gibi bir şey yaşamamıştım,yaşamış olsaydım hatırlardım :)))

Karın bölgemiz 7 kattan oluşuyormuş:)))) bebeği karnından čıkarınca kıçına şaplağı vuruyor ve başlıyorçılgınca ağlamalar:)))) bebeği hemen yeşil bir beze sarıyorlar ve oracıkta hemen ilk buluşmanı yaşıyorsun,öyle güzel oluyor ki,mucize resmen..hemn bebeğin ağzı burnu temizleniyor,u temizleme olayında bebek cok aglıyor ve bebeği hemen yukarı çıkartıyorlar...

beni de 4 aralıkta bekliyorlar, hatta bir öncekine gidemedim, işlerim yoğundu hemşire hanım saolsun telefondan halledelim dedi, tahlil sonuçlarımı falan not etti, şimdi 4 aralıkta gidicem, emzirme doğum vb. şeyler hakkında bilgi vereceğini söyledi..

maşallah kontrolün güzel geçmiş, sevindim.. bebek de kocaman olmuş.. hemoroid ve vb şeyler olabiliyormuş hakkaten takma, geçmiş olsun tekrar..

buarada biraz önce aramızda 8 hafta olan arkadaşımın doğum haberi geldi.. bu sabah 8,30 itibariyle doğum yapmış.. :)) nasıl mutlu oldum anlatamam, darısı hepimizin başına.. hoşgeldin mete bebek.. :))

Ya işte o dikmeler biçmeler nasıl olacak bilmiyorum. Hadi normal doğum oldu, yine kesik var, neyse düşünmeyim, nasılsa sadece 1 kaç saat sürecek ve bitecek. Sonrasında başlıyor asıl mesele. Hamilelik bittikten sonra şöyle 1 ay filan dinlenme süremiz olsaydı keşke, bi soluklanabilseydik hemen daha zor bir görev başlıyor. E anne lohusa depresyonuna girmesin de kim girsin? Sürekli acıkan kaka yapan ağlayan bi dilsiz insan.

O kesme ve dikmelei sen hissetmiyorsun,duymuyorsun bile...dediğin gibi asıl doğum sonrasi iş başka bir hal alıyor.ben 2 kızımi aradarda doğurdum,büyük kızım 6 aylıkken küçük kızıma hamile kalmıştım ve ikiside uyumayan bebeklerdi,küçük kızım çok ağlardı birde...bu yüzden perişan oldum,rahatsızlandım.her doğum insanın hayatından 4 yıl götürüyor bence..o 4 yıl tüm yaşamın bebeğin oluyor.ben ailemden uzaktaydım,yardım eden kimsede yoktu..çok çektim cokk ama şimdi büyüdüler çok şükür.karnımdakini daha rahat büyütürüm sanırım.

Şunu unutmayın arkadaşlar

TEK ÇOCUK HİÇ ÇOCUK...!

evet canım takıp etmelerı ılgılenmelerı cok ıyı , zaman gecsede kontrol gelse gıdıp gorsek bebıslerı senı nezamana cagırdı arzu hnm
Cnm 30 haftaliktim 32 de cagirdi ki raporu da verebilmek icin haftaya cuma gorcem yine minik askimi
Cnm bitli papatya gbi dusunuyorum ben de genel anestezi icin cok kotu seyler duydum sezetan olursa spinal dusunuyorum

Bitli papatya ne guzel anlatmissin cnm...
Bi an kendimi dogumda hissettimmmm

buarada biraz önce aramızda 8 hafta olan arkadaşımın doğum haberi geldi.. bu sabah 8,30 itibariyle doğum yapmış.. :)) nasıl mutlu oldum anlatamam, darısı hepimizin başına.. hoşgeldin mete bebek.. :))
Hayirli olsun allah anali babali buyutsun cnm burdan kendine pay cikar:) dogumun yaklastiiii
Kurban olurum o dilsiz isana gelsin de hic durmadan aglayip kaka yapsin basim ustune
Ben de ara vermeden 2. Yi dusunuyorum cnm hayirlisi bakalim

Hayirli olsun allah anali babali buyutsun cnm burdan kendine pay cikar:) dogumun yaklastiiii

Kurban olurum o dilsiz isana gelsin de hic durmadan aglayip kaka yapsin basim ustune

Ben de ara vermeden 2. Yi dusunuyorum cnm hayirlisi bakalim

Zaten onun o dilsiz insan hallerini düşündükçe şefkatim ve gücüm artıyor. Nasıl masum, nasıl bakıma muhtaç olacak. Keşke gazı olmasa, mutlu bi bebek olsa, acıkınca sütünü emse, uyanınca yüzü gülse.

benıde cuma cagırdı 34.haftam oluyo karsılasırız belkı

ay aslında çok isterim farklı duygular yaşamayı ama ne biliyim son kontrolüme gittiğimde sorayım bu konuyu dr.uma bakalım ne diycek..aslında cesaret konusunda üstüme tanımam ama :26: du bakalım

lavman normalde olsa sezaryende olsa yapıyolar cnm ...

e cnm sezaryenden sonra en az 2 sene yasak değil miydi 2.bebek bana dr.um öyle demişti.

yaa tabii tabii kendi yesin içsin bari bide cnm uykusuz geceleri katmamışsın.neredeyse ilk zamanlar saat başı kısacası zor bi süreç bizi bekliyo ama onlar için herşeye değer........

Cnm 30 haftaliktim 32 de cagirdi ki raporu da verebilmek icin haftaya cuma gorcem yine minik askimi

Cnm bitli papatya gbi dusunuyorum ben de genel anestezi icin cok kotu seyler duydum sezetan olursa spinal dusunuyorum

ya aslında ikiside zor.sonuçta ameliyat aynı birinde tam uyuyosun diğerinde yarımsın...resmen ikiye bölünüyosun.ama iyi olan şu ki geçiyo hayattaki herşey gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…