canlarım Allah korusun ama dış gebelik mol gebelik kimyasal gebelik gibi bir sürü sağlıksız gebelik var..özellikle dış gebelikte erken tanı çok önemli..doktora biraz erken gitmenin ne gibi zararı olabilirki..gitmeden de bekleyişteyiz gidincede..en azından kesenizi görün Allahın izniyle.. yani 6. hafta gibi gidin derim benn..Klasik şeyler. Gebelik var ama heveslenmeyin. Kalp atışını duyalım. Hcg embriyo rahime inmeden yükselir zaten. (Şükür bizimki inmiş.) Vs. vs. Benim kasık ağrım çoktu o yüzden endişelenip erken gittim. Yoksa en ideali 7-8 hafta bana göre de. Hem kalp atışı, hem bebek, hem de kese oluşmuş oluyor zaten. Böyle stres yapmıyorsun. Kasık ağrısı da normalmiş, hatta doktorum adet oluyorum dahi sanabilirsin dedi. Gece de öyle bir ağrıyla uyandım, doktor dememiş olsa hastaneye koşardım mesela. :) Daha simdiden gece uyutmuyor bizimkisi hiç. Folio yazdı bir de ama cidden folik asit kullanınca tüm o ağrı sızı geçiyor bendeki. Psikolojik midir nedir anlamadım. Sağ salim gelsinler de, ben 24 saat ağrıdan kivranmaya razıyım gerçi.
Baktır cnm ihmal etmeyin değer çok önemli2gün var aramızda 19 nisanda benim sat tarihiydi. Bende gebelik testiyle öğrendim. Birde kan testi yaptırıp değerime mi baksam diyorum yükselişi önemliya..
canlarım Allah korusun ama dış gebelik mol gebelik kimyasal gebelik gibi bir sürü sağlıksız gebelik var..özellikle dış gebelikte erken tanı çok önemli..doktora biraz erken gitmenin ne gibi zararı olabilirki..gitmeden de bekleyişteyiz gidincede..en azından kesenizi görün Allahın izniyle.. yani 6. hafta gibi gidin derim benn..
canım malesf doktorlar böyle yapcak bişey yok..onlara göre bir durum yok tabi..bizim için ilk olan bu güzel duyguyu biz yaşarken..onlar için sıradan binlerce hastadan biriyiz..bana bir kere kan testi yaptı sadece..bide ultrasonla baktı..daha çok erken görünmez zaten dedi..git bir hafta sonra gel dedi..ee kanımız düzenli artıyor mu bakmıcak mısınız dedim yok dedi..ama ben duramadım yaptırdım yine dün..Allaha şükür şimdilik düzenlii..benim bildiğim tam 6. haftaya girdiğinde görünüyor kese belki ondan demiştir..değerin kaçtı canım 5+1 iken? stres yapma ayrıca..bebişlerin tutunmasını sağlayan en önemli şeylerden biri rahat bir kafa..Allah bu güzel duyguyu bize yaşatıyor tadını çıkarmaya bakalımm..doktorlara sürekli gidip geliyorum 3 aydır..onun için ne derlerse desinler beni stres yapamıyorlar artık..veren Allah inşallah sağlıkla kucağımıza almayı da nasip eder..Allah esirgesin tümünden ama doktor da erken dönemde bahsettiğin riskleri sayınca, insan ister istemez, her an her saniye bunları düşünerek stres yapıyor. Ben sat'a göre 5+1'de gittim. Embriyo rahime inmesine rağmen, doktor yine bahsettiğin risklerden söz etti. Ben demiyorum kimse erkenden gitmesin. Bana kalsa ben 8. haftada giderdim diyorum. Kaldı ki haftaya tekrar kontrolüm var. İlk bebeğim, yeterince stres oluyorum. Yanisi öğrensen bir dert, öğrenmesen bir dert. Ha bana kalsa bir yandan da her gün ultrasondan çıkmam. :)
teşekkür ederim amin hepimizi inşallah
Ayrıca ben sigara günde hemen hemen 1 paket içiyodum ve şimdi de tek tük kaçamak yapıyorum en fazla 3-5 taneye düşürdüm onlarda yarım yarım işte
Hayırlı olsun. Bu kadar istemişsiniz Allahtan vermiş naçizane fikrim sizde fedakarlık yapıp bırakmalısınız sigarayı. Bir tanede içseniz mutlaka zararı vardır.sigara kullanıyordum bende şuan çok zorlanıyorum ama direniyorum
Cnm bnmde bulaniyo yani hic birsey yemek istemiyorum.ama karnim acikinca daha fazla bulaniyo sankiKızlar 6+5 günlük olduk mide bulantıları başladı bendemide bulantısı yaşayan varmı
Ben sadece çorba içebiliyorum .bazende. Salatalık bol tuzlu olursa .açıkınca benimde daha fazla bulanıyoCnm bnmde bulaniyo yani hic birsey yemek istemiyorum.ama karnim acikinca daha fazla bulaniyo sanki
Bende kullanıyordum sigara suan zaren evdeyim diye bi sekilde idare ediyorum ama ise donunce ne olacak hic bilmiyorum .ilj hamileligimde ne kadar stres te yapsa (icmeyince cok sinirli oluyorum) hic icmedim ama sinirli sinirli dolandim.jac tane arkadaşım azda olsa ictiler şükür görünürde bi problem yok.en azindan kendinizi kontrol edemiyecek dereceye geldiğinizde nefsinizi korHayırlı olsun. Bu kadar istemişsiniz Allahtan vermiş naçizane fikrim sizde fedakarlık yapıp bırakmalısınız sigarayı. Bir tanede içseniz mutlaka zararı vardır.
Bende öyle bide soguk yogurt midemi rahatlatiyo.yaa gecen hafta sonu mahvoldum bulanti icinde sonra birden bulanti falan kesildi bende bebeğe bisey oldu zannettim bikacgun bulanti yoktu şimdi yine ayni .Ben sadece çorba içebiliyorum .bazende. Salatalık bol tuzlu olursa .açıkınca benimde daha fazla bulanıyo
5+1-5+6 arasını onlar 6. hafta sayıyor zaten canım. Ben dün baktirmistim. Kanı da baktırmadan hemen önce verdim. 3.280 çıktı değerim. Benimki karından görüldü mesela. 3,65 mm idi kesem. Önümüzdeki çarşambaya kadar her gün en az 1.mm büyümesi gerek dedi doktorum. Kesem, karından sat'a göre küçük gözüküyor mesela ama yumurtlama günüme göre büyük mesela. Benimle bir arkadaşım var hamile olan onun kesesi daha transvajinalde bile gözükmedi mesela. Herkeste aynı olmayabiliyor. İşte insanı stres yapan da bu ya. Keseyi bekle, gör. Sonra kalp atışını bekle. Bir de üstüne olumsuz konuşmalar, onlara oldukça olağan geliyor ama gel bir de bize sor. En sevinmemiz gereken anda hep evham. Neyse bunlar tatlı telaşlar olacak hepimize inşallah. Doktorum degerimle alakalı da bir şey demedi bu arada. Gelince görüşürüz dedi sadece. İnşallah haftaya bebişi de görürüz. Yüce Rabbim hepimizinkini korusun.canım malesf doktorlar böyle yapcak bişey yok..onlara göre bir durum yok tabi..bizim için ilk olan bu güzel duyguyu biz yaşarken..onlar için sıradan binlerce hastadan biriyiz..bana bir kere kan testi yaptı sadece..bide ultrasonla baktı..daha çok erken görünmez zaten dedi..git bir hafta sonra gel dedi..ee kanımız düzenli artıyor mu bakmıcak mısınız dedim yok dedi..ama ben duramadım yaptırdım yine dün..Allaha şükür şimdilik düzenlii..benim bildiğim tam 6. haftaya girdiğinde görünüyor kese belki ondan demiştir..değerin kaçtı canım 5+1 iken? stres yapma ayrıca..bebişlerin tutunmasını sağlayan en önemli şeylerden biri rahat bir kafa..Allah bu güzel duyguyu bize yaşatıyor tadını çıkarmaya bakalımm..doktorlara sürekli gidip geliyorum 3 aydır..onun için ne derlerse desinler beni stres yapamıyorlar artık..veren Allah inşallah sağlıkla kucağımıza almayı da nasip eder..
17 yıldır içtim bu hamilelikte tiksindim sizde en kısa zamanda tiksinirsiniz umarım şimdi içmiyorum zorlanıyorum ama içmiyorumBende kullanıyordum sigara suan zaren evdeyim diye bi sekilde idare ediyorum ama ise donunce ne olacak hic bilmiyorum .ilj hamileligimde ne kadar stres te yapsa (icmeyince cok sinirli oluyorum) hic icmedim ama sinirli sinirli dolandim.jac tane arkadaşım azda olsa ictiler şükür görünürde bi problem yok.en azindan kendinizi kontrol edemiyecek dereceye geldiğinizde nefsinizi kor
Bende öyle bide soguk yogurt midemi rahatlatiyo.yaa gecen hafta sonu mahvoldum bulanti icinde sonra birden bulanti falan kesildi bende bebeğe bisey oldu zannettim bikacgun bulanti yoktu şimdi yine ayni .
amin canım..sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız inşallah hepimiz bebişlrimizi5+1-5+6 arasını onlar 6. hafta sayıyor zaten canım. Ben dün baktirmistim. Kanı da baktırmadan hemen önce verdim. 3.280 çıktı değerim. Benimki karından görüldü mesela. 3,65 mm idi kesem. Önümüzdeki çarşambaya kadar her gün en az 1.mm büyümesi gerek dedi doktorum. Kesem, karından sat'a göre küçük gözüküyor mesela ama yumurtlama günüme göre büyük mesela. Benimle bir arkadaşım var hamile olan onun kesesi daha transvajinalde bile gözükmedi mesela. Herkeste aynı olmayabiliyor. İşte insanı stres yapan da bu ya. Keseyi bekle, gör. Sonra kalp atışını bekle. Bir de üstüne olumsuz konuşmalar, onlara oldukça olağan geliyor ama gel bir de bize sor. En sevinmemiz gereken anda hep evham. Neyse bunlar tatlı telaşlar olacak hepimize inşallah. Doktorum degerimle alakalı da bir şey demedi bu arada. Gelince görüşürüz dedi sadece. İnşallah haftaya bebişi de görürüz. Yüce Rabbim hepimizinkini korusun.
amin canım hayırlı olsun..kaç çıktı değerin?Bende varım dün öğrendm salı günü tekrar test yaptırıcam bhcg değerin yükselmiş mi ona baklcam rabbım sağsalim kucagımıza almamızı nasip etsin..
Ayy insallah tiksinmeyip jendini frenlemek cok zor insallah tamamen tiksinirim de bidaha hic icmem bende kizimda emzirme süresinde bile değil icmek yanımda bile icirmedim simdide umarim ayni cesareti toplarımben
17 yıldır içtim bu hamilelikte tiksindim sizde en kısa zamanda tiksinirsiniz umarım şimdi içmiyorum zorlanıyorum ama içmiyorum
Benimde ara ara oluyor canım. .düşük önleyici ilaç dediğin progestan mı. .onu bende kullaniyorum[/QUOTE]"stella120, post: 46453560, member: 646573"]Benim suan fena kasik ağrım da var doktoru aradim düşük önleyici yazdi aldim çok korkuyorum bisey olck diye
bende geçen hafta gittim ilk kontrole 5+3 te .. kesem 1.20 cm göründü ama bebişi göremedim. dr. ada gelecek hafta çarşamba gidecem tam 7+0 da inşallah kalp atışını duyarım. beklemek çok heycanlı ilk gebeliğim. ve arada kasık ağrım oluyo iğne batar gibi normalmi acaba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?