ocuklarmzn isimleri...

beğendiğim birkaç ismi daha ekliyorum DEVA anlamı zaten belli BERRA bereket getiren bereketli olan YAREN candan dost arkadaş demek BELİZ beyaz zambak demek MASAL anlamı belli ECREN hidayete ermiş insan ŞİİR bunun da anla mı belli BELİNAY peygamber çiçeği peygamber efendimizin gözyaşı damlası ESLEM doğru yolda olan selamete ermiş DURU anlamı belli GAZEL divan edebiyatında bir nazım biçimi ŞEVVAL arabi aylardan birinin ismi ASEL cennetteki 4 sudan birinin adı(bal) İLVEM alımlı kız ZÜLAL saf,berrak,tatlı su ve AŞKKKKKKK anlamı herkese göre bir başka :)

ben hamile kalmadan önce hep söylerdim kızım olursa başak oglum olursa bora yegelerimin isminide hep ben koydum büyük abimin çocukları büyüdü sırayla burçak burak benim kızım başak küçük abimin kızı burcu şimdi ikincim erkek olursa yahya efe bora koyucam allah izin verirde hamile kalabilirsem kız olursa burçin koyarım herhalde

cenabi Allah hepinizin cocuklarini sizlere bagislasin , hepsinin isimleri birbirinden güzel......masaallah

bizimde inş. oğlumuz olacak adını EYMEN koymayı düşünüyoruz adı gibi bize hayır uğur getirir inş.

kızımın adı Gamze ben ona gamzem diyorum ben istemiştim bu ismi eğer ikinciye oğlum olursa eşim Mert istiyo ben daha düşünmedim

merhabalar benim kızımın kimlikte adıda melis ela... ama kulağına isim okunurken melis ela nur denildi. genelde ela ismini kullanıyoruz arada melis diyoruz.. hamileliğim süresince çok isim düşündüm ama ilk istediğim isim ela dı enson yine evet tamam ela olsun dedim bu seferde iki isim istediğimden diğer isim bulamıyordum o anda teyzem devreye girdi yeter artık isim netleşsin bak ben senden 2 ay sonra doğurucam isimler belli dedi eşim ben ve teyzem onlarda mutfakta karar verdik teyzemin kızı olursa melis sude koyacaktı melis koy ismini melis ela güzel dedi bende tamam dedim formaliteden eşime danıştım ona kabul ettirdim o koymuş gibi oldu başta ela isminede sıcak bakmazdı ama şimdi ikimizde kızımın isimlerinden çok memnunuz inşallah ismi şans huzur getirir...

not: bildiğim kadarıyla ERVA hz. muhammet (sav) efendimizin halasının ismi ..
teyzemin torununun adı bu ismi halası koymuş halası arabistanda hocalık yaptı şuanda türkiyede hocalık yapıyor dini konularda çok bilgili.burdaki birçok hocaya ders veriyor. erva ismi çok güzel herkese tavsiye ederim ..

benim 2 kızım 2 oğlum var
kızlarımın isimleri büyük olanı ELİF ECE daha kızken karar vermiştim eşimde beğendi koyduk
küçük kızımda ASYA NUR onuda ben beğendim eşimde onayladı
büyük oğlum MUHAMMET ALİ ben MUHAMMET i koydum eşimde ALİ istedi
küçük oğlumda AHMET SAİT bunude ben beğendim eşimde onayladı
rabbim isimleri gibi bahtlarınıda güzel eylesin isimleriyle yaşasın yavrularımız .... AMİNN

kızmın 2 adı var meriç nil bu isimleri sevdim begendim ve koyduk..göbek adı ise şüheda...kayınvalidem söylemişti begendim göbek adı olark bunu koydum..

merhaba, benim oğlumun adı halil.eşim babasını uzun yıllar önce katbettiği için babasının adını koydu.doğumdan önce halil eren istiyorduk.doğum yaptıktan sonra eşim herkes eren der, sadece halil koysak olmazmı dedi.benim zaten canım yanıyor yeni doğum yapmışım.aman ne koyarsan koy dedim ve adı halil oldu.

benim oğlumun adı mustafa uğur.mustafa kayınbabamın adı ilk erkek torun olunca eşim koymak istedi bende bi şartla ikinci ismi ben koycam dedim.eşimde onayladı bize ve kendine uğur getirsin şanslı olsun diye uğur koydumm.allah herkesin evladına hayırlı ömürler versinn...

Arkadaslar ne kadar güzel isimleri var cocuklarinizin masaallah Allah bagislasin onlari sizlere...
görüyoruzki nasil ve ne nedenlerden dolayi isimlerimiz aliyormusuz....bu da hayatin bir akisi iste....

Kızımın adı Nur, Oğlumun adı da Mustafa.

Son düzenleyen: Moderatör:
mrb benım daha ilk gebeliğim 21 haftadayım ve bi kızım olucak eşimle birlikte karar verdık ismi irem olucak saglıklı sıhhatlı bı sekılde kucagıma almak nasıp olur işallah

henüz nişanlıyım ama oğlumuz olursa bartu kızımız olursa ırmak istiyoruz.fakat ben kayınvalide ve kayınpeder karışacak diye ödüm kopuyor.nişanlımda karışmazlar diyor bakalım hadi hayırlısı.

walla maalesef henüz beni de çocuğum yok.. inşallah beklemedieyiz bakalım :Saruboceq:

ben de için de doğa ve su barındıran isimleri severim: gediz, aras, meriç, tuna gibi

Benim oğlumun adı da Baran.Doğduğu yıllarda Şener Şen'in unultulmaz filmi Eşkiya Filmini izlemiştik ve eşimle çok etkilendik.Doğunca da onun adını koyduk.Söylerken de çoık hoşumuza gidiyor.İyikide koymuşuz diyorum

hamileliğim sırasında isim konusunda çok kararsız kalmıştık. oğlumun isminin sanki onu anlatan bir isim olmasını aynı ismi gibi denmesini istiyodum.eşimle birlikte televizyon seyrederken haberlerde o senenin öss birincisi olan cocuk çıktı. cocuk sınavı tam puanla geçmiş hiç yanlışsız bir cevap anahtarı yapmıstı.gözleri mas mavi ve pırıl pırıldı.zeki oldugu kadar sevimli bir görünüşü vardı.eşimle birbirimizebakıp bizim oglumuzda bunun gibi olur mu dersin dedik ve ismini onun ismini verdik.gayet memnunum.EMRE şimdi hem ismi gibi cana yakın ve dost hemde gözleri pırıl pırıl ateş gibi....

oglumun adi muhammed harun muhammed ben hamileyken dedem ruya gormustu olgum oldugunu ve muhammed isminden oldugunu ve harun da kayinpederim ismi ilk erkek torunlari oldugu icin koyduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…