ocuklarmzn isimleri...

benim böcüğümün adı da Ömer Doğu çok yakışıyoo bu isim oğluma bem koydum adını :asigim:

benim kızımın adı da irem.. kaydirigubbakcemile2 cennet bahçesi anlamına geliyor... Rabbim cümlemimizin evlatlarını bağışlasın... :Saruboceq: a.s.

merhaba oğlumun adı çığ. biz hep değişik ve duyulmamış bişey aradık teyzesıde kış bebeği oluşundan dolayı böyle bir isim buldu oğluma.önceleri herkes çok yadırgadı ama biz oğlumun adını çok seviyoruz.

Benim oğlumun adı da Kerem İbrahim eşimle çok isteyerek koyduk ismini.

Çocuğa güzel isim vermek, dinini öğretmek ve vakti gelince evlendirmek, evladın babası üzerindeki haklarındandır. [Ebu Nuaym]

benim oğlumun adı efe ben koydum kayınpederim mehmet efe olsun dedi ben eşimle konuştum koydurtmadım

bizim meleğimizin adı İPEK
doğumuna giderken karar verdik
babasıyla benim ortak kararımız

bizim bebegımız henuz yok ama olursa ısımlerı belirledık.kız olursa gülcan erkek olursa mert..

benim kızım 3 e gidiyo..adı esra .ben istedim..o ismi çok seviyorum..oğlum 4 yaşında olcak kısmetse adı yakup emre..onun adınıda babası istedi ..dedesinin adı olduğundan.çok iyi bir insanmış .inşallah adı gibi huylarıda benzer.....

benim prensesimin adı sude.allahım bütün çocukları ailelerine bağışlasın inşallah acılarını göstermesin.

ah canim keske koymasaymissin.. ben de dusunmustum berra'yi ve cok da arastirmistim. sonuc su (alinti yapiyorum):

Soru
peygamber efemdimizin anneannesinin ismi berra olduğunu bu siteden öğrendim ama efendimiz ailesinde bu isimde olan kızının ismini Zeynep diye değiştirmiş niye buna gerek duymuştur?

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Efendimiz, kötü anlama gelen bazı isimleri değiştirdiği gibi, sahibini şımartma ihtimali olan bazı güzel isimleri de değiştirmiştir. Berra da bunlardan biridir. Berra; yüksek ahlaka sahip, her yönüyle arı-duru, tertemiz anlamına gelir. Bu anlamıyla sahibini hep iyi bir insan olarak hatırlattığı için, nefis muhasebesi yapmaktan alıkoyma ihtimali vardır. Az da olsa, dinî imtihan açısından bir risk taşıdığı için “sedd-i zerayi” kuralı gereğince değiştirilmiştir.

Hz. Peygamber, "iyi insan, kusursuz kimse, günahsız" anlamına gelen Berre (Berra) ismini Zeyneb'e çevirmiştir. Bu ismi taşıyanın zihninde, kendini beğenme gibi bir mana teşekkül edebilir. Bu da isimlenenin karakterini olumsuz yönde etkilemek demektir. Zira bu isim hakkında Hz. Peygamber, "Allah sizin iyi olanlarınızı en iyi bilendir" buyurarak bu adı değiştirirken, "kendinizi temize çekmeyin!"1 sözüyle de, güzel bir ismi başka güzel bir isimle değiştirmenin gerekçesini belirtmiştir. Bunun anlamı, "Berre adını takıp da bununla iyi olduk sanmayın! Allah kimin iyi olduğunu herkesten daha iyi bilir!" demektir2.

Rivayetlere göre Zeynep bnt. Ebî Seleme'nin adı Berre idi. Nefsini tezkiye ediyor denildi. Bunun üzerine Hz. Peygamber onu Zeyneb diye isimlendirdi3. Demek ki buradaki çirkinlik, mananın çirkinliğinden gelmiyor."Kendinî temize çıkarmayın, kimin muttaki (temiz) olduğunu O (Allah) çok iyi bilir" 4 âyetine muhalefetten ileri geliyor, denebilir. Şu halde İslam âdâbına uymayan, kişiye gurur, kibir, aldanma telkîn eden isimler uygun değilir. Diğer bir rivayette belirtildiğine göre Cüveyriye bnt. el-Haris'in ismi de Berre idi, Hz.Peygamber onu da Cüveyriye'ye çevirmiştir.

Resûl-i Ekrem'in (s.a.), "Yanından çıkan birinin 'Berre'nin yanından çıktı' denmesini sevmiyorum"5 buyurarak yasağın diğer bir gerekçesini açıkladığını görmekteyiz. Şu halde bu kategoride yer alan isimleri değistirmesinin genel sebebi; hem ismin anlamından hem şahsa yansıyan menfi etkisinden kaynaklandığı şeklinde yorumlanabilir. Çünkü nefsin tezkiyesini yalnız Allah bildiği gibi, ismin ifade ettiği anlam hakikatın hilafına da olabilir. Bu sebeple sahibini yersiz güvene ve bunun bir uzantısı olarak da kullukta gevşekliğe

itebilir. Zira yersiz güven takvayı zedelediği gibi kulluk ifasında gevşekliğe de sebep olur.

1. Müslim, Âdâb 19.

2. Davudoğlu, Ahmed, Sahih-i Müslim Ter. ve Şer., VI, 535.

3. Buhârî, Edeb 108; Müslim, Edeb 17.

4. en-Necm (53) 32.

5. Müslim, Âdâb 16.

ben de o ismi berra değil berre diye biliyorum

o berra ismi değilde berre olarak biliyorum. önemli olan isim değil önemli olan sağlık
anne babalar sağlıklı ve hayırlı evlat yetiştirdikten sonra o evlat anne babaya saygıda
kusur etmeyen ahlaklı biri olduktan sonra isminin hiç bir önemi yok bence

benim eger oglum olursa eymen bera
kızım olursa ayris mersa
ben bu isimleri daha bekarken buldum eşimde begendi öyle olacak.ben 5 yıl önce buldum şimdi eymen falan moda oldu bilmiyorum kararsız kaldım.
ama iki kızım olursa karmen karen de olabilir.

Insaallah canim , bu isimlerden sadece karmen'i duydum ama digerleride güzel....

ben de o ismi berra değil berre diye biliyorum

hem berra hem berre icin gecerli.. turkceye cevrilirken a-e farketmiyor. tipki hz.ibrahimin ilk esinin isminin sare-sara olmasi gibi. bu isim de mesela ibranice kaynaklarda sarah diye geciyor ama turkceye gecerken sare de sara da deniyor.
ben sadece bilgimi paylastim ve okumadigim kitap kalmamisti "berra" konusunda. arastirip ogrenmek ve karar vermek tabii ki herkesin kendi tercihi.

buna katilmiyorum. bebeklerine guzel isim koymak anne-babanin bebegine karsi dogduktan sonra yerine getirmesi gereken ilk gorevdir.

hadis: ''bir anne babanın evladına bırakacağı en güzel miras güzel bir islam ahlakı ve güzel bir isimdir''
hadis: “Kıyamet günü sizler isimleriniz ve babalarınızın isimleri ile çağırılacaksınız! Öyleyse çocuklarınıza güzel isimler veriniz!”

tabii inanc meselesi..

ne yani şimdi ben oşekilde yorum yaptıysam ve o şekilde düncemi dile getirdiysem
ben inançsızmı oluyorum. aşkolsun bu şekilde itam etmemeliydin.
tabiki isim önemli ama önce ahlak ismi en yüce isim olmuş ama hayırsız olmuş
ne anlamı var.

neyse sizinle tartışmıya girmek istemiyorum.
inancımı siz yargılayamazsınız inanç meselesi diyip ne yani ben inançsızmıyım:uhm:

biricik kızımın ismini bizzat ben kendim koydum eee kolay değil 9 ay 10 gün taşımak kızımın ismi simge:dance:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…