- 8 Nisan 2017
- 500
- 2.201
- 113
- 34
Bence aldıgınız esyaları yalnız oduyor olman evlendikten sonra da kredi odeyecek olman senin de sinirine dokunuyor bu yuzden babana çıkıştın.papara yemedi zaten onu sinirle söyledim vicdan yaptım dedim, demek istediğim neden sen ödüyorsuna getiriyor Nişanlımın durumunu bildiği halde. Ben çalışıyorum tamam madem destek yok neden kendi çalışıp paraya kazandığım karışılıyor buna kızdım
borç paçalardan dökülüyor evleneceklerin ama hala dğün pahalı gelınlık tamtakım ev eşyası derdindeler valla ben hiç acımıyorum böylelerine .2. sınıfa gıden kızımın ödevi vardı bugün hangisi ihtiyaç hangisi istek diye.o bile ayrımına varabiliyor bununDüğün yapmak zorunda mısın?
Evini şidmi dizmek zorunda mısın?
Şimdilik eşyalı eve çıkıp daha sonra yavaş yavaş eşyalarınızı alabilirsiniz.
Öylesine bir nikah yapın ondan sonra da bir davet yemek verin,olmaz mı?
Ya çok kızıyorum böyle insanlara ne yalan söyleyim.
Elinde kısıtlı parası var ama sırf "bu x'in düğünü de efsane" dedirtmek için elindeki parayı harcayıp üstüne borçlanıp düğün yapıyor.
Başkasını mutlu etmek eğlendirmek için bir dünya borca girip düğün yapamam,yapmam. O parayla gider tatilde yerim daha iyi.
Yapı meselesi,herşeyi 4x4lük yapıp milleti eğlendireceğine o parayla bir yere git ufkun genişlesin farklı kültürler gör ömür düğünle geçmiyor malesef.borç paçalardan dökülüyor evleneceklerin ama hala dğün pahalı gelınlık tamtakım ev eşyası derdindeler valla ben hiç acımıyorum böylelerine .2. sınıfa gıden kızımın ödevi vardı bugün hangisi ihtiyaç hangisi istek diye.o bile ayrımına varabiliyor bunun
Bu yaşta ne bu borç yahu , şu kredilerden kurtulun ayağınızı yorganıniza göre uzatın..paramız yoksa almayin..instgramda yaşantılara süse puse özene özene çoğu kişi sizin durumunuz da önemli olan huzur mutluluk...biraz daha minimalist düşünün herşey olsun istiyorsunuz...bir ocak bir buzdolabı , yer yatağı gibi kullanacağınız bir şey..elektrik süpürgesi çamaşır makinesi.. tencere seti bir iki çatal bıçak bardak birde hali ...tamam işte bunlar yeter geri kalanı yavaş yavaş
Alırsınız..nişanlında ayıp etmiş hayır parası yok nasıl bedelli yapıyor...krediyle almışsın ..sana tavsiyem geri ver hepsini yazık günah ya yazını okurken ben boguldum hayatı bu kadar zorlastirmayin
Düğün yapmak zorunda mısın?zaten lüks içinde yaşamak için kredi çekmedik. Ben babam için nişanlım da iş kurmak için kredi çekmek ZORUNDA KALDIK. borç içinde yüzüp düğün yapmak bu şekilde bi anlama gelmiyor. kredi çekip lükse harcanmadı ailemiz için bi şeyler yaptık ve evlenmek istemek suç mu bu durumda?
borç paçalardan dökülüyor evleneceklerin ama hala dğün pahalı gelınlık tamtakım ev eşyası derdindeler valla ben hiç acımıyorum böylelerine .2. sınıfa gıden kızımın ödevi vardı bugün hangisi ihtiyaç hangisi istek diye.o bile ayrımına varabiliyor bunun
Düğün yapmak zorunda mısın?
Evini şidmi dizmek zorunda mısın?
Şimdilik eşyalı eve çıkıp daha sonra yavaş yavaş eşyalarınızı alabilirsiniz.
Öylesine bir nikah yapın ondan sonra da bir davet yemek verin,olmaz mı?
Ya çok kızıyorum böyle insanlara ne yalan söyleyim.
Elinde kısıtlı parası var ama sırf "bu x'in düğünü de efsane" dedirtmek için elindeki parayı harcayıp üstüne borçlanıp düğün yapıyor.
Başkasını mutlu etmek eğlendirmek için bir dünya borca girip düğün yapamam,yapmam. O parayla gider tatilde yerim daha iyi.
E düğünü erteleyemem diyorsunuz? Bende size diyorum ki ufak bir nikah yapsanız,davet verip eşyalı eve çıksanız,birlikte kredilerinizi ödeseniz borcunuz bitince kendi eşyalarınızı alırsın ondan sonra kendi evinize çıkarsınız.düğünüm efsane olsun ya da millet eğlensin demiyorum temel eşyalardan bahsediyorum sadece farkında mısınız? ay halı yıkama makinem kurutma makinem yok demiyorum.
Anne baba okadar yıl uğraşmış sizi meslek sahibi yapmış evliliğiniz de onlara kalmasın bi zahmet kişi düğününü bile ailesine yaptıracak olduktan sonra ne anlamı kaldı meslek sahibi olmanın. Bir de nisanliizin önceki borucunu üstlenmeyin bence siz hayatında bile yokmussunuz dediğiniz gibi evli olsanız belki ama nişanlıyken asla odemezdim.Evlilik arefesindeyim iki tarafın ailesinde de maalesef para yok destek gelemiyor,biz çalışıyoruz her şeyi ikimiz yapmaya çalışıyoruz ama şöyle bi şey var Nişanlım uzun yıllar önce iş için (daha ben yokken) çektiği yüksek mebla bir krediyi ödüyor daha 2 yılı var bitmesine onun kirası kredisi vs derken - yle geçiniyor çocuk. Ben de kredi ödüyorum ve diğer borçlarım var kredimi bitirdim 2 aydır 1.500 liram boşa çıkmış durumda. (hala - deyim ama - den yersem 1.500 liralık limitim var yani) .
ki düğünü 1. 5 yıl erteledik borçların bitmesi yaklaşık 3yıl sürer 3yıl Daha da düğünü erteleyemem.
şimdi TV aldık beyaz eşya aldık taksitle hepsini. nişanlımla yarı yarıya ödemeye başlamıştık ki bedellisi çıktı onu ödemeye başladı diğer borçlar bana kalmış gibi oldu. (neden bedelli yaptı diye sormayın mecburi diyeyim ben) o da ödemeye çalışıyor ama mümkün olmuyor tabi. Ben yine de sorun etmiyorum öderim diyorum aramız da da herhangi bir sıkıntı yok para vs herhangi bir konu bize sıkıntı olmuyor ama bugün babam aldıklarınızı nasıl ödeyeceksiniz dedi ben de öderiz bi şekil dedim. 'o da tabi bütün her şeyi sen ödüyorsun dimi' dedi. çok sinir oldum 'destek olsaydınız o zaman siz de hiçbirinizden hayır yok ki' dedim sinirle.
ya babam paragöz değildir asla ama beni saf yerine koyması sinirimi bozdu. yani Nişanlımın borçları bana tabiri caizse yıktığını düşünüp korumaya çalışıyor sözde ama sinir oldum kızlar ya, son söylediğim laftan dolayı da vicdan yaptım ki en temel şeyleri almamıza rağmen daha alınacak şeyler var bilmiyorum çok mutsuzum sinirliyim. ne demeliyim napmalıyım sizce??
zaten lüks içinde yaşamak için kredi çekmedik. Ben babam için nişanlım da iş kurmak için kredi çekmek ZORUNDA KALDIK. borç içinde yüzüp düğün yapmak bu şekilde bi anlama gelmiyor. kredi çekip lükse harcanmadı ailemiz için bi şeyler yaptık ve evlenmek istemek suç mu bu durumda?
Evet canım haklısın burası yobaz ama burada dini yorum yasak olduğu halde yazan ak kaşık. Evet haklısın.Hayatım niye haddini bilmiyorsun, yine banlanacagim ama kredi başlı başına bir haram zaten...babanin istegi, Allah'ın isteğinin önüne koymuşsun şimdi bunun ceremesini çekiyorsun..evlilik gibi güzel bir yolda bu durum sana engel oluyor ..gerçekten senin için uzuldum benim için bunaldi öyle deyim..paran varsa yardım et ailene bundan sonra bence aksi halde kredi cekemeyecegini şöyle..sonra tövbe edersen bunun için belki senin için yollar açılır..insallah en hayırlı ve yakın sürede kavuşursunuz o zaman.. çünkü işleri Allah'ın hukukunu koruyup ona göre yapınca yolun öyle bir açılıyor ki sen bile sasiriyorsun..bizzat bunu uygulamis biri olarak soyluyorum sana...bana maddi anlamda zarari olacagini bilsemde krediden kurtulup kendime yeni bir yol cizdim..zorlu bir süreçten geçtim ama her isim öyle yolunda ve hızlı ilerluyor ki bende sasiyorum şimdi sirf hayat gorusumu dusuncemi yazıyorum diye banlanabilirim buda buranın ne kadar yobaz olduğunu gosteriyor zaten birde kraldan çok kralcılar var tabi o yalaka tipi insanciklardan heryerde var zaten..
Yobaz olan bir sitede takılmayın o zaman,kendinizle ne kadar çelişmişsiniz? Kimsenin dini kimseyi ilgilendirmez her dinden her milletten insanlar burada paylaşım yapıyor kimseyi rencide etmemek adına dini konular yorumlar yasak. Bu zamana kadar anlamadıysanız bizim anlatmamız da birşeyi değiştirmez malesef. Neyse yobaz sitede aktif olarak paylaşım yaparken size kolay gelsin,iyi forumlar. :)Hayatım niye haddini bilmiyorsun, yine banlanacagim ama kredi başlı başına bir haram zaten...babanin istegi, Allah'ın isteğinin önüne koymuşsun şimdi bunun ceremesini çekiyorsun..evlilik gibi güzel bir yolda bu durum sana engel oluyor ..gerçekten senin için uzuldum benim için bunaldi öyle deyim..paran varsa yardım et ailene bundan sonra bence aksi halde kredi cekemeyecegini şöyle..sonra tövbe edersen bunun için belki senin için yollar açılır..insallah en hayırlı ve yakın sürede kavuşursunuz o zaman.. çünkü işleri Allah'ın hukukunu koruyup ona göre yapınca yolun öyle bir açılıyor ki sen bile sasiriyorsun..bizzat bunu uygulamis biri olarak soyluyorum sana...bana maddi anlamda zarari olacagini bilsemde krediden kurtulup kendime yeni bir yol cizdim..zorlu bir süreçten geçtim ama her isim öyle yolunda ve hızlı ilerluyor ki bende sasiyorum şimdi sirf hayat gorusumu dusuncemi yazıyorum diye banlanabilirim buda buranın ne kadar yobaz olduğunu gosteriyor zaten birde kraldan çok kralcılar var tabi o yalaka tipi insanciklardan heryerde var zaten..
Hayatım niye haddini bilmiyorsun, yine banlanacagim ama kredi başlı başına bir haram zaten...babanin istegi, Allah'ın isteğinin önüne koymuşsun şimdi bunun ceremesini çekiyorsun..evlilik gibi güzel bir yolda bu durum sana engel oluyor ..gerçekten senin için uzuldum benim için bunaldi öyle deyim..paran varsa yardım et ailene bundan sonra bence aksi halde kredi cekemeyecegini şöyle..sonra tövbe edersen bunun için belki senin için yollar açılır..insallah en hayırlı ve yakın sürede kavuşursunuz o zaman.. çünkü işleri Allah'ın hukukunu koruyup ona göre yapınca yolun öyle bir açılıyor ki sen bile sasiriyorsun..bizzat bunu uygulamis biri olarak soyluyorum sana...bana maddi anlamda zarari olacagini bilsemde krediden kurtulup kendime yeni bir yol cizdim..zorlu bir süreçten geçtim ama her isim öyle yolunda ve hızlı ilerluyor ki bende sasiyorum şimdi sirf hayat gorusumu dusuncemi yazıyorum diye banlanabilirim buda buranın ne kadar yobaz olduğunu gosteriyor zaten birde kraldan çok kralcılar var tabi o yalaka tipi insanciklardan heryerde var zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?