OFFF ÇOK SİNİRLİYİM AKIL VERİN LÜTFEN

Bence aldıgınız esyaları yalnız oduyor olman evlendikten sonra da kredi odeyecek olman senin de sinirine dokunuyor bu yuzden babana çıkıştın.
Vicdan yap zaten bence de seni bu gune getırmıs elin ekmek tutuyor bak tek basına bile beyaz esyaları odeyebıliyorsun. Baban ne yapsın destek olarak nısanlının iliskiniz baslamadan önceki borcunu mu ödesin

borç paçalardan dökülüyor evleneceklerin ama hala dğün pahalı gelınlık tamtakım ev eşyası derdindeler valla ben hiç acımıyorum böylelerine .2. sınıfa gıden kızımın ödevi vardı bugün hangisi ihtiyaç hangisi istek diye.o bile ayrımına varabiliyor bunun

Babanız haklı. Hemen evlenmek istiyorsanız da düğün yapmayın o zaman sade bir nikah olabilir. Düğünü de borçlar bitince yaparsınız.

Yapı meselesi,herşeyi 4x4lük yapıp milleti eğlendireceğine o parayla bir yere git ufkun genişlesin farklı kültürler gör ömür düğünle geçmiyor malesef.

Bu yaşta ne bu borç yahu , şu kredilerden kurtulun ayağınızı yorganıniza göre uzatın..paramız yoksa almayin..instgramda yaşantılara süse puse özene özene çoğu kişi sizin durumunuz da önemli olan huzur mutluluk...biraz daha minimalist düşünün herşey olsun istiyorsunuz...bir ocak bir buzdolabı , yer yatağı gibi kullanacağınız bir şey..elektrik süpürgesi çamaşır makinesi.. tencere seti bir iki çatal bıçak bardak birde hali ...tamam işte bunlar yeter geri kalanı yavaş yavaş
Alırsınız..nişanlında ayıp etmiş hayır parası yok nasıl bedelli yapıyor...krediyle almışsın ..sana tavsiyem geri ver hepsini yazık günah ya yazını okurken ben boguldum hayatı bu kadar zorlastirmayin

Yazmiycaktim ama sinirlerim bozuldu bedelli yapmanin ne gibi gecerli bi nedeni olabilir bence yok bedelliyi araya sıkıstirdiginiza gore digerlerinide odersiniz sıkmayin caninizi aileniz size yardim etmek zorunda degil oyle soyleyerek hata etmissiniz bu kadar aceleye gerek yok evliligi ertelemeniz en dogrusu

Sizin sonunuz şöyle olurmu fragmandan... Eş adayın ayağına yorganına göre uzatmayan ev ekonomisi yapamayan biri..o yapamadığı için sen yapacaksın bir ömür bu sende artık usanmak getirecek çünkü sen bir lokmanın hesabını yaparken eşin kendine pahalı bir ayakkabı alır gelir mesela öyle şeyler gördüm fragmandan hayir olsun diyelim

zaten lüks içinde yaşamak için kredi çekmedik. Ben babam için nişanlım da iş kurmak için kredi çekmek ZORUNDA KALDIK. borç içinde yüzüp düğün yapmak bu şekilde bi anlama gelmiyor. kredi çekip lükse harcanmadı ailemiz için bi şeyler yaptık ve evlenmek istemek suç mu bu durumda?

Düğün yapmak zorunda mısın?
Evini şidmi dizmek zorunda mısın?
Şimdilik eşyalı eve çıkıp daha sonra yavaş yavaş eşyalarınızı alabilirsiniz.
Öylesine bir nikah yapın ondan sonra da bir davet yemek verin,olmaz mı?
Ya çok kızıyorum böyle insanlara ne yalan söyleyim.
Elinde kısıtlı parası var ama sırf "bu x'in düğünü de efsane" dedirtmek için elindeki parayı harcayıp üstüne borçlanıp düğün yapıyor.
Başkasını mutlu etmek eğlendirmek için bir dünya borca girip düğün yapamam,yapmam. O parayla gider tatilde yerim daha iyi.

acıyıp acımamamız umrumda değil ki acınacak durumda değilim sadece sıkışık bir dönemdeyiz. lüks düğün pahalı gelinlik istediğimi kim söyledi? istek ihtiyaç ayrımını da çok şükür yapabiliyorum ki ihtiyaçtan dolayı kredi çekmişim. onu da ödeyemeyecek durumda olsam çekmezdim ki ödedim kapattım. böyleleri ne çirkin bi üslup

düğünüm efsane olsun ya da millet eğlensin demiyorum temel eşyalardan bahsediyorum sadece farkında mısınız? ay halı yıkama makinem kurutma makinem yok demiyorum.

düğünüm efsane olsun ya da millet eğlensin demiyorum temel eşyalardan bahsediyorum sadece farkında mısınız? ay halı yıkama makinem kurutma makinem yok demiyorum.
E düğünü erteleyemem diyorsunuz? Bende size diyorum ki ufak bir nikah yapsanız,davet verip eşyalı eve çıksanız,birlikte kredilerinizi ödeseniz borcunuz bitince kendi eşyalarınızı alırsın ondan sonra kendi evinize çıkarsınız.
Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor bir şeyden fedakarlık etmeniz gerekiyor. Madem hemen evlenmek istiyorsanız böyle yapın sizde. Dört dörtlük olmasın ne olacak,düğün falan çok mu gerekli? Bu arada bedelli askerlik temel ihtiyaç değil parası olan yapsın yapamayan da gitsin askere yapacak bişey yok. Benim erkek arkadaşımda bedelli yapacak bu yüzden parasını biriktirdi borca girmedi,madem erkek arkadaşınızın aklında bedelli yapmak vardı parasını hazırlasaymışta herşeyi size ödetmeseymiş kızılması bağırılması gereken kişi babanız değil nişanlınız. Tepkileriniz garip.

Anne baba okadar yıl uğraşmış sizi meslek sahibi yapmış evliliğiniz de onlara kalmasın bi zahmet kişi düğününü bile ailesine yaptıracak olduktan sonra ne anlamı kaldı meslek sahibi olmanın. Bir de nisanliizin önceki borucunu üstlenmeyin bence siz hayatında bile yokmussunuz dediğiniz gibi evli olsanız belki ama nişanlıyken asla odemezdim.

Bence babaniz hskli simdi size normal geliyor ama evlendikten sonra cok icin yanar keske herseyi ben ustlenmeseydim diye .millet simarik simarik 5 kurus kazanmadan evlendigi kisiye herseyi aldirirken sen butun borcu ustlenmeye kalkıyorsun.tamam zaten o da hos degil beraber yapmak guzel ama sizin durumda sen cok daha fazla fedkarlik ustlenmissin.bedelli askerlik yapmak icin ne kadar gecerli bir sebebi var bilmiyorum ama bence sana buyuk haksizlik.burda cabalayan sadece sen olmus oluyorsun

Hayatım niye haddini bilmiyorsun, yine banlanacagim ama kredi başlı başına bir haram zaten...babanin istegi, Allah'ın isteğinin önüne koymuşsun şimdi bunun ceremesini çekiyorsun..evlilik gibi güzel bir yolda bu durum sana engel oluyor ..gerçekten senin için uzuldum benim için bunaldi öyle deyim..paran varsa yardım et ailene bundan sonra bence aksi halde kredi cekemeyecegini şöyle..sonra tövbe edersen bunun için belki senin için yollar açılır..insallah en hayırlı ve yakın sürede kavuşursunuz o zaman.. çünkü işleri Allah'ın hukukunu koruyup ona göre yapınca yolun öyle bir açılıyor ki sen bile sasiriyorsun..bizzat bunu uygulamis biri olarak soyluyorum sana...bana maddi anlamda zarari olacagini bilsemde krediden kurtulup kendime yeni bir yol cizdim..zorlu bir süreçten geçtim ama her isim öyle yolunda ve hızlı ilerluyor ki bende sasiyorum şimdi sirf hayat gorusumu dusuncemi yazıyorum diye banlanabilirim buda buranın ne kadar yobaz olduğunu gosteriyor zaten birde kraldan çok kralcılar var tabi o yalaka tipi insanciklardan heryerde var zaten..

Evet canım haklısın burası yobaz ama burada dini yorum yasak olduğu halde yazan ak kaşık. Evet haklısın.

şoyle dusunu diyelim isler yolunda gitmedi ayrildiniz o esyalarin borcunu siz odemis oluyorsunuz.nisanliniz bedelli parasini kendisi oduyor ustune bide kredisi var.anlayacaginiz butun dugun masraflarini size yikiyor bence babaniz hakli

Yobaz olan bir sitede takılmayın o zaman,kendinizle ne kadar çelişmişsiniz? Kimsenin dini kimseyi ilgilendirmez her dinden her milletten insanlar burada paylaşım yapıyor kimseyi rencide etmemek adına dini konular yorumlar yasak. Bu zamana kadar anlamadıysanız bizim anlatmamız da birşeyi değiştirmez malesef. Neyse yobaz sitede aktif olarak paylaşım yaparken size kolay gelsin,iyi forumlar. :)

Bu iş bu borçlarla yürümez.
Çok yorulursunuz.
Üzgünüm ama öyle.
Aşk , borçları öderken işe yaramıyor malesef para lazım.
En güzel zamanlarınız borçlar yüzünden heba olacak.

Merhaba beyaz lotus,
dini konu ve yorumlar yasaktır, her seferinde altını çizerek izah ediyorum, bir defa da sizin için altını çizeyim "dini" deyince aklımıza Hıristiyanlık, Yahudilik, Budistlik, Müslümanlık ve diğer dinler gelir, bu sebepledir ki tüm inançları içine alan ve genel tabir olan "Dini konu ve yorumlar yasaktır" tabiri kullanılır çünkü sitede yalnızca Müslümanlar yoktur, aramızda ateist, deist, Yahudi, Hıristiyan, Budist arkadaşlarımızda var, Müslüman olup Alevi, Sünni, Şafii arkadaşlarımız da var, aynı yalnızca İstanbul'dan, yalnızca Türkiye'den olmayan arkadaşlar gibi, Azeri de var, Türkmen'de var, Doğu'lu da var, Trakya'lı da var, Roman'da var, inançlarımız, kültürlerimiz, yaşam biçimlerimiz farklı olsa da hepimiz kadınız, o yüzden bu sitede varız.

Bu sitede hiçbir Hıristiyan kardeşimiz İncil'den bölüm yazmaz, yasak dediğimiz için baba oğul kutsal ruhtan bahsetmez, Yahudi bir kardeşimiz Tevrat'tan örnekler vermez, Ateist arkadaşımız gelin hepiniz ateist olun demez, neden ? Çünkü yasak, insanların inandıkları dinleri hassas bir konudur, siz kendi inancınızdan bahsederken başka inançtan birini kırabilirsiniz ya da sizin inancınıza hakaret sayılacak bir yorum gelebilir ve incitilirsiniz, dini değerlerinize saygısızlık olur, bizde kimsenin inancına saygısızlık yapılsın istemeyiz, bunun için dini konu ve yorumlar yasaktır.

Bir zamanlar burada aynı dinden olup farklı mezheplerden olan kişiler birbirine mahkemelik olacak sözler söyleyip soluğu adliyede aldıkları için dini konular ve yorumlar yasak, kimse bir diğerinin inancına saygı göstermediği için dini konu ve yorumlar yasak, bir müslümana yobaz, bir Hıristiyana sırf hasta bir bebeğe kendi inancına göre şifa dilediği için misyonerlikle suçlandığı için yasak.

Rica ediyorum sitenin deneyimleyerek koyduğu yasaklara uyunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…