OFFF ÇOK SİNİRLİYİM AKIL VERİN LÜTFEN

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama 21 yaşında evlenmiş biri olarak söylüyorum borçla evlenirsen o evlilikten hayır gelmez. Öyle toz pembe olmuyor hiçbirşey. Evlendikten sonra o cicim ayları bitince her sabah borçla uyanacaksın tatsızlıklar böyle başlar net. Babanda gayet haklı. Vardır bi bildiği yardım etmiyordur. Acele etme.

Şuan sıkışık bir dönemde olduğunuz için eminim birçok fedakarlık yapıyorsunuzdur. Bu çok güzel birşey.. Birbirinize sıkıca kenetlenerek bu günleri atlatabilirsiniz.

Ama ileride ilişkiniz kötü gittiğinde veyahut (umarım olmaz) ayrılık durumu olduğunda kendinizi nasıl hissedeceksiniz??? Ben çok fedakarlık yaptım, karşılığı bu değildi vb vb düşünüp üzülme ihtimaliniz var. Sevgilinizin karakteri nasıldır bilemeyiz, belki onun da şartları onu zor bir duruma soktu. Ama karakteri saglam değilse ve siz bunu şuan aşık olduğunuz için göremiyorsanız bu borçlar bitse de maddi manevi eşiniz sizi sömürmeye başlayacaktır ve siz çok yıpranırsınız..

İyi düşünün eğer ilerde yaptıklarınız için pişman olmayacaksanız, erkek arkadaşınızın karakterinden rasyonel ve tarafsız olarak eminseniz, erkek arkadaşınızında evlilik sonrası en az sizin kadar çabalayacağına-elinden geleni yapacağına eminseniz (evde sorumluluk alma, kıymetinizi bilme, maddi olarak düze çıkmak için gerekirse ek iş yapma.. Vb) fedakarlık yapabilirsiniz. Spotcudan temiz 2.el eşya ile 10 12 bin TLye ihtiyaçlarınız ı karşılayacak bir ev kurulabilir. Eşyalı ev düşünülebilir. Nikah, 2.el zevkinize uygun gelinlik, takım elbise vb olabilir.

Babanız sonuna kadar haklı. Ortada eşya yok,para yok,borç var,yardım eden yok ve nişanlınız bedelli askerlik yapacak. Borçların hepsini siz ödeyeceksiniz bu durumda. Kesinlikle kabul etmeyin. Olmuyorsa erteleyin. Kendinizi bu kadar paralayacaksınız ve zamanı gelince sen ne yaptın ki olacaktır eminim. Benim kızımda bu şartlarla evlenmek istese kesinlikle karşı çıkardım hatta onun gözünü açmak için her türlü uyarıyı yapardım. Ben 15 senelik kocama güvenipte borç yükünü sırtlamam siz neyinize güvenipte bu kadar yükün altına sokacaksınız kendinizi? Kendinizi paralayacaksınız. Üstelik geçici bir dönem de değil. Hayat boyu yapışacak bacağınıza. Kredi kartını öde,taksidi öde,fatıraları öde diye. Erkeklere ne oldu böyle anlayamıyorum. Burada okuyoruz yullarca eve maddi katkıda bulunan kadınlar ,hem evde hem işte kendini perişan ediyor üstüne de aldatılıp terkediliyor. Lütfen herkes aklını başına devşirsin. Acele etmeyin. Evlenebilecek maddi olgunluğa ulaştığında evlenirsiniz.

Babaniz hakli
Nisanlinin bedellisi,nisanlinin eski kredi borcu ...
3 yil erteleyemem diyorsunuz eh odeyin madem ama babaniza kizmayin.

Babanızı çok haklı buldum ben.Borçsuz ve ev kendimizin olarak evlendik.Eşimin de benim de sigara,makyaj vb hiç bir extramız yoktu.Evime gereksiz bir iğne dahi girmedi.Ama ilk yıllar yine de afalladık.
Siz şimdi her şeyi çok farklı görürsünüz.Çünkü kalbinizle düşünüyorsunuz.Umarım burdaki bir çoğumuzun korktuğu şeyi yaşamazsınız. Dilerim mutlu olursunuz ama eş adayınız plansız gidiyor biraz. Dikkat edin lütfen.

Ailenizin eviniz icin aldıgınız şeyleri ortak borc yapmasına bişey demeye hakkı yok cok biliyolardıysa yada kızlarına kıyamıyolardıysa kendileri kendi paylarına düşen beyaz esyayı alsaydılar

Ama sevgilinizin sizden önceki borclarını bedellisini ödüyosanız orda bir silkelenip kendinize gelin derim
Henüz nikahlı eşiniz bile olmayan adamın arkasını temizliyorsunuz ilerde umarım sizi pişman etmez

Bence evliliği erteleyin. 3 yıl olmaz 2 yıl olur belki. Ama şu anda işiniz çok zor..
Babanız o kadar da kötü bir şey dememiş siz hassassınız. Dost acı söyler gibi olmuş.

Hadi eşyaları az olsa da toparladınız diyelim. Bir kaç parça eksik olur neyse..

Düğün salonu fiyatları uçuk. Düğün yapmasanız gelinliği, damatlığı illaki olacak.
Ev tutacaksınız onun kirası olacak..
Elektrik, su, doğalgaz, telefon faturası ödenecek..
Mutfak masrafları olacak..
Belki internet faturası.. Mutlaka zorlanacaksınız.

Ev geçindirmek artık hiç kolay değil. Market pazar aldı başını gitti. 3 4 parça şey en az 50tl..

işte benim takıldığım mesele tam olarak bu. çoğu şeyi ben ödüyorum tamam ama ne yapalım başka ne yapabiliriz bari evime aldıklarıma karışmasın diyorum

işte benim takıldığım mesele tam olarak bu. çoğu şeyi ben ödüyorum tamam ama ne yapalım başka ne yapabiliriz bari evime aldıklarıma karışmasın diyorum
O zaman kusura bakma ama eger sizin evinize aldıklarınıza laf ediyosa sende keske tarafımıza düşeni siz alsaydınızda bende xxxle herşeyi ortak ödemek zorunda kalmasaydım diyin

O zaman kusura bakma ama eger sizin evinize aldıklarınıza laf ediyosa sende keske tarafımıza düşeni siz alsaydınızda bende xxxle herşeyi ortak ödemek zorunda kalmasaydım diyin

dedim işte cnm. yazdım ya sizden hayır yok zaten verseydiniz o zaman dedim işte vicdan yaptım sonra da. buna kızdım ben de, insanlar da babana mı güvendin diyorlar hayır zaten kendim ödüyorum para istemedim ki neden karışıyorsun ona kızdım

Kimse kusura bakmasında Allah saglık sıhhat verdigi sürece ailenin cocuklarına yardımcı olması gerektigini düşünüyorum
Biz doguluyuz bizde böyledir aileler karsılar herşeyi ama durumu olmayan kredi ceker ama borc alır vs bişekilde cocuklarını evlendirirler
Avrupai düşünce bu konuda bana göre değil

Babanızın işi için çektiyseniz haklısınız biraz

Benin bu konudaki değişmez düşüncem kendi totosuna güvenmeyen evlenmesin bir zahmet. Kimseden beklentiniz olmasın. Gidin babanızdan da özür dileyin. O zaten sizi bu yasa getirene kadar yapacağını yapmıştır. Bundan sonra yetiskinsiniz.

Bu kadar borç içinde her şeyin dört dörtlük olması şart mı? 1+1 ev tutun. Bekarlıktan kalma eşyaları kullanmaya devam edin. Borçlar bitince yeni eşya alırsınız.

Babasının haklılığını şuan anlayamaz. Evlendikten sonra sıkıldığında, işler daha da sarpa sardığında, o borçlar hiç bitmediğinde anlayabilir ancak.

Baban sonuna kadar haklı kız tarafına düşecek şeyler ayrıdır erkek tarafına düşecek şeyler ayrıdır her ne olursa olsun bu yola çıkıldıysa herkes üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. bırak birazda nişanlın düşünsün bunları napacaz nasıl edicez diye sen niye derde düşüyorsun anlamadım. gelecekte durumun aynen şöyle olacak bütün bir evin yükü senin üstünde olacak şuanki gidişat nasılsa emin olki o zamanda öyle olacak çünki karşı taraf senin mücadeleni görmüş onun için kafası rahat. tek başına çabalayacaksın ezildikçe ezilecek artık yeter yoruldum babam gerçekten çok haklıymış diyeceksin .

Ben olsam bu şekilde evlenmem . Babamın evinin rahatı mı battı .
Yok illa ki evleneceksem tutarım eşyalı 1+1 mis gibi yaşarım .
Ben 7 senedir 5000 tl ev kredisi ödüyorum . 16 ayım kaldı . Askerlik gibi gün sayıyorum . Borç bana batıyor...

keşke bu kadar borç varken nişanlanmasaydınız.
borç içind eevlenmeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…