Oglum doğdu şükür ama

Kızının çok güzel olduğuna eminim canım,herkese beğendirmek diye bir derdimiz yok zaten.Annemin mahallesinden üstelikte beni çok seven bir komşusu oğlanların çok tatlı ama kızın sevimsiz demişti:)Kızım öyle herkese atılan bir çocuk değildi.Güzellik kriterleri de çok yüksek.
Geçende onun torununu gördüm,(benim için bütün çocuklar güzeldir,sırf çocuk oldukları için).Ama onun kriterlerine hiç uymuyordu,onun oğlu sarışın ela,torun esmer bir kız,onu nasıl karşıladı bilmem...
Kimisine sanki fikir sormuşsun gibi birsey söylüyor.Dünya dolu kız olsa benim kızım bir tane,seninki de sana öyle,herkesinki kendine hayırlı mübarek olsun:)

Lohusa depresyonunun Psikolojik açıdan olusturabikecekleri tam bilmiyorum tabi ama mantik olarak bakıldığında sadece hayal kırıklığı olarak görülüyor sanki.

Konu sahibi doğum sonrası kendinizi kötü hissetmeniz normal,sezeryan acısı kolay değildir ama zaten hiçbir doğum kolay olmuyor. Lütfen kendi iyiliğiniz için yardım almaya çalışın.

Evladınız sağlıklıysa göz rengiymiş, ten rengiymiş ne önemi varki. O sizin canınızdan can ve sağlıkla gelmiş dünyayay bundan daha büyük zenginlik olurmu

En azından ikinizede benzemiyor.. Ya herşeyiyle babasına benzese... Tıpatıp olsa... Sen 9 ay karnında tasi bütün ceremesini sen çek gitsin çocuk babaya benzesin.... CIK CIK CIK...

Saka maka bacim zenci olup sarışın bebek dünyaya getiren var bilmem kaç kuşaktan dedesine ebesine çekmiş olup.. Niye bu kadar dert ettinki sen...

Benim eşim de renkli gözlü, çocuklar doğduğunda kv ay renkli oldu bunlar diye seviniyordu, ben de yok onlar kahveye dönecek, benim genler baskın diyordum, ay ikisi de kahve oldu ya, hatta küçük 6. Ayında hala renkliydi de birden kahveye döndü. Ben de kahveyi yakıştırıyorum, koyu koyu, hele büyüğün kocaman gözleri var maaşallah:) amaaan ya, çirkin olsa nolur, biz çok mu güzeliz, günümüzde her şeyin çaresi var, dermansız hastalıkları olmasın da.
Konu sahibi yat uyu dinlen, çok düşünme, al bebişi koynunda uyut (sen uyanıkken tabi), alışırsın.

çok değişir daha. kızım az daha beklese zenci olacakmış babasına benzemiş baya esmer diyorduk ki şimdi anası gibi bembeyaz

Ben sizi anlıyorum. Hastanede karışmış olabilir mi diye endişe ediyorsunuz değil mi? Valla olabiliyor geçen haberlerde gördüm çocuklar karışmış senelerce bilmemişler bir gün adamın eşinden şüphelenip dna testi yaptırmasıyla ortaya çıkmış şimdi çocuklar 4-5 yaşında ama değiştireceklermiş. Kötü bir durum ya ben de korkuyorum hastanede karışmasından.

Yavrularına maşallah canım,benim kayınvalidem, renkli gözlü ablasına imrenmekten(diyeyim bari:)) adeta takıntı yapmış renkli gözü,benim için artısı yok.Şartlı sevginin örneklerini görüyoruz işte,konu sahibinin hadi bir nebze anlaşılır.Çok kurmuş sanırım,dünyanın en güzel bebeği sözü mecazidir zaten,kimse o bebeği doğurmadı daha:)Ya da herkes doğurdu.
Bir psikoloji,kitabında okumuştum,reddedilen çocuklar vardır diyordu.Annesi bir özelliğinden dolayı benimsemez,bakar besler büyütür ama vicdanında reddeder.Toplum baskısından böyle konuların açığa çıkamadığından bahsediyordu.Doğru olduğuna inanıyorum,bunun biraz egodan,herr şeyin iyisi güzeli benim olmalı,bencilliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.Annelerimiz yengelerimiz aklı tamam,eli ayağı bütün olsun diye dua edermiş hamileyken,aynı bilinç ve şükürü tüm anne ve baba adayları için diliyorum.

Bu bayandan huzursuz oldum nerede oturuyorsunuz .. yakinsa valla gelecem off icim gitti cocuga

Neden hemen ters düşünüyorsunuz ya. Geçen haberlerde gördüm hastanede çocuklar karışmış adam seneler sonra bu çocuk bana benzemiyor diye dna testi yaptırınca ortaya çıkıyor şimdi mahkeme değiştirin diyormuş. İnsanların başına neler neler geliyor. Ben bile hastanede karışmasından korkuyorum çocuk bana ya da eşime veya aileden birine benzemezse ben de şüphelenirim belki konu sahibi de bundan korkmuştur?

Çocuk sahibi olduğununa hem de eli ayağı sağlam bir çocuk sahibi olduğuna şükürsüzlükten bunlar
Lohusa depresyonu falan tamam olabilir diyorum , ki son yıllarda abartılıp göklere çıkarılan bu kavramı da pek mantıklı bulmuyorum söylemeden edemeyeceğim. Kadınlar yüzyıllardır doğum yapıyorlar, psikolojisi bozuk, uç örneklerde ki olaylara bakarak her şeyi lohusa depresyonuna bağlamak bana mantıklı gelmiyor. Şükürsüzlükten bunlar, dert edecek bir şey bulamamaktan kimse kusura bakmasın

ben de şöyle düşünüyorum,
çocuk çok güzel (genel kriterlere göre) olsa ne, olmasa ne.
sen aslında en çok verdiğin emeği seviyorsun.
9 ay karnında taşımışsın, doğurmuşsun, uykusuz kalmışsın, aç kalmışsın, ıslanmışsın, yanmışsın sıcakta,...
kimin için yapar ki insan tüm bunları,
en çok verdiğin emeği seviyorsun bence, o yüzden en çok kendi çocuğunu seviyorsun, sıfatı ne olursa olsun.
biraz bencilce bir bakış açısı olabilir ama, bu yönü bana hep mantıklı geliyor, yoksa huyu kötü olan çocuğundan bile vazgeçemiyorsun, başka neden olabilir.

Size aci gercegi soyleyeyim mi?
Yenidogan bebekler bildiginiz cirkin oluyor.kimseye falan da benzemiyor.
Böyle kirisik burusuk, kirmizi-mor arasi bir şey. Nur topu falan olmuyorlar yani. Ha size dunyanin en guzel seyi gibi gelmeli buna ragmen, normal olani bu .
Oyle birine benzetmeye calisirsaniz konu sahibi gibi hayal kirikligina ugrarsiniz.

Cok haklisiniz. Sonuna kadar katiliyorum.
Bebegim dogdugunda sordugum ilk sey 'iyi mi,her yeri tam mi ' oldu. Cok sacma bir sorus sekli ama o an o kadarını akil edebildim :)
Bir tanidigimin bebeginin tek gozu yoktu mesela, dogana kadar da fark edilmedi.
Allah hicbir anneye yaşatmasin bunlari.
Sukretmek lazim.

Ne kadar nankorsunuz,dogurdugunuz cocugu begenmıyorsunuz. Allah sıze bır evlat bahsetmıs bence sukredın verende alanda o cunku.

Tamam yeni doğan bebek çirkin oluyor ben de güzel bir bebek doğurmayı beklemiyorum ama ne bileyim bayanın dediğini okuyunca aklıma ilk hastanede karışmış olabileceği geldi. Sanırım haber beni fazla etkiledi ya başıma gelirse diye korkuyorum da.

Oglusumubekliyorum canım bebekler değişir. Göz rengine takılma oğlum doğduğunda gözü boncuk maviydi.. sonra değişti şimdi ela.. daha o minicik ve sana muhtaç biliyorsun.. böyle düşünmen tamamen pskolojik.. genel anestezi ile doğum yaptığın o anı görmediğin için şüphelerin var belli ki. İlla ki değişecek ve gelişecek bu bebek doğduğu gibi kalmayacak. Yeni doğduğu için yüzü gözü şiş. 10 gün sonra baya toplar kendini.. ama sen böyle yaparsan kendini daha çok yıpratırsın. Zaman kaybetmeden destek alman gerekli uzmandan. Yoksa ömür boyu kabullenemezsin

Ne kadar nankorsunuz,dogurdugunuz cocugu begenmıyorsunuz. Allah sıze bır evlat bahsetmıs bence sukredın verende alanda o cunku.

Korkmayin bu cok cok zor bir ihtimal.
Dogum aninda size gosteriyorlar ve dogrudan alip ailenizr teslim ediyorlar.
O haber cok ekstrem bir durum. Akliniza boyle seyler getirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…