Amin inşallah bunu çok çok içten diliyorum. Allahım düşmanımın başına vermesin.Ne kadar güzel darısı diğer ailelerin de başına.
Bunda da bir hayır olduğuna inanın, ıslah olarak çıksın inşallahKurtaramadım onu, askere gitmeden maddeyi bırakmıştı.orda tekrarladı… askerden kaçıp geldi. Tekrar gidip askerliğini bitirdi… ve sonrası devam…. Son 10 gün hiç eve gelmemek… sokaklarda kaldı,,, her dk onu ara , peşinden koş,,,, sadece duş almaya geliyordu… üç gün önce aradım onu polis takibindesin dedim… hooarlörü aç arkadaşlarında duysun dedim, halbuki korksunlar diye söyledim… fakat takip edildiğini de tahmin ediyordum… bunca zmn sokakta mutlaka bir şeyler yapıyor ve polis de haberdardır diye düşündüm.
Ve üzerinde fazla miktarda maddeyle yakalandı. 15 yılla yargılanacak… bitti gitti.
Şimdi ağlıyor,anne bn o gelmediğim 10 gün var ya her akşam camiye gidip Allah’a yalvarıyordum beni kurtar diye. Allah sesimi duydu anne , yoksa ben kurtulamazdım….allah beni kurtardı dedi.
Cezası mükerrir mi?Kurtaramadım onu, askere gitmeden maddeyi bırakmıştı.orda tekrarladı… askerden kaçıp geldi. Tekrar gidip askerliğini bitirdi… ve sonrası devam…. Son 10 gün hiç eve gelmemek… sokaklarda kaldı,,, her dk onu ara , peşinden koş,,,, sadece duş almaya geliyordu… üç gün önce aradım onu polis takibindesin dedim… hooarlörü aç arkadaşlarında duysun dedim, halbuki korksunlar diye söyledim… fakat takip edildiğini de tahmin ediyordum… bunca zmn sokakta mutlaka bir şeyler yapıyor ve polis de haberdardır diye düşündüm.
Ve üzerinde fazla miktarda maddeyle yakalandı. 15 yılla yargılanacak… bitti gitti.
Şimdi ağlıyor,anne bn o gelmediğim 10 gün var ya her akşam camiye gidip Allah’a yalvarıyordum beni kurtar diye. Allah sesimi duydu anne , yoksa ben kurtulamazdım….allah beni kurtardı dedi.
İnan orda daha iyi oluyorlar,ağzıyla söylemiş dua ettim diye,hiç değilse nerde kaldı gözün camda beklemezdim öldumu kaldimi diye,bilirsinki çıkamaz bişey gelmez başına,Allah yardımcınız olsunKurtaramadım onu, askere gitmeden maddeyi bırakmıştı.orda tekrarladı… askerden kaçıp geldi. Tekrar gidip askerliğini bitirdi… ve sonrası devam…. Son 10 gün hiç eve gelmemek… sokaklarda kaldı,,, her dk onu ara , peşinden koş,,,, sadece duş almaya geliyordu… üç gün önce aradım onu polis takibindesin dedim… hooarlörü aç arkadaşlarında duysun dedim, halbuki korksunlar diye söyledim… fakat takip edildiğini de tahmin ediyordum… bunca zmn sokakta mutlaka bir şeyler yapıyor ve polis de haberdardır diye düşündüm.
Bir kez benim evimden 1 tl almadı, çantam her şeyim ortada asla.. oara verdiysemdebihtiyacı olanı alıp üzerini bırakırdı, kaksın annemmm der arkasından atardık anlamamak için hızlıca uzaklaşırdı… bazen evde para bırakırdım beni arar anne sigara alabilirmiyim bu parayla derdi…son zamanlarda çok düşünceliydi…ağlıyordu.Amin inşallah her şey sizin için de geride kalır. Biz de öyleydik inanın, harabe inşaatlar gördüğümüzde bile acaba içinde hangi annenin çocuğu var diye düşünürdük, annem hep diyordu hepsini yakıp yıkasım var diye. Ben yıllarca kardeşim nefes alıyor mu diye kontrol etmekten uyku bozukluğuna sahip oldum. Sabah 4-5e kadar yatağının başında oturup 2 saat uyuyup işe giderdim zombi gibiydim aynı. Hala da deliksiz uykum yoktur ve uykuya dalmam 2 saatten uzun sürer.
Benim kardeşimin de bırakıp geri döndüğü oldu, 3 kere hastanede yatırdık kaç para verdik haddi hesabı yoktur. Sonrasında yok engelleyici çipler, iğneler. Ama yok gerçekten zamanı gelmeden hiçbir şey olmuyor. En son hastanede bile yatmadan bıraktı. Kardeşim eroin kullanıyordu üstelik, yalnız Allah’ıma çok şükür iğne değil de dumanını çekme yöntemiyle yapıyorlarmış. Bu sürede de hiç karakteri değişmedi, yeri geldi 30-40 lira için saatlerce anneme yalvardı ama yine de evde bir kuruşa elini uzatmadı, kaç tane yeni içtiğini bildiği çocuğun ailesine gidip çocuğunuzu kurtarın dedi, bize de kendisi itiraf etti zaten o kadar dikkatli bir aile olmamıza rağmen kardeşimde o kadar değişiklik yoktu ki 5-6 ay geçmesine rağmen anlayamamıştık.
Teşekkür ederimSevgilinice1985 yazdiklari bende iz bırakan bir kaç yazardan birisin. Sen çok güçlü, çok güzel bir annesin. Yıllardır oğlun için gosterdiğin insan üstü çabalarını, azmini, için yanarken ayakta kalma çabalarını okuyoruz. bir annenin evladı için neler yapabileceğinin en güzel örneklerinden birisin. Keşke çocugu bu illete bulaşan annelerin hepsi senin kadar ilgili olabilse. Umarim bu son acın olur ve evladın bu illetten kurtulur. Sen bunu çok hak ettin. Dualarım seninle.
Nice cezaevindede aldanacaksin bak namaza basladim biraktim filan der fazla inanma. Para yatirilir cikmasi mumkun olur en azindan iki sene falan para bulmakla ugrasma. Biz sana söylüyoruz beni dinle. Hamileyim cocugum yok seni belki anlayamaiyorum kiziyosun boyle konustugumuz icin ama senin ve onun iyikigi icin. Ayni karede gormek istiyorum seni babamai ne demek o herif neler yapti. Barisin dese sirf icerde diye barisacakmisin. Olduki dediki anne pinar sizinke yasasin yuzuk alin sozlu kalsin dedi ne yapacaksin. Simdi bir sure sonra ona icerde korku dusecek yok ben burdayim kiz disarda. Yok gidermi yok birakirmi kafasina girecek daha. Birde kizi saracak senin basina. Surekli sen kiza goz kulak ol diye bide ondan baski yapacak. Vallahi zor ne diyeyim bu kadar olacaklarifa evimin altindaki komsu kizdan biliyorum. Film izler gibi agzim acik kizin 10 sene yiyen dolandiriciliktan sevgilisini bekledigini izliyorum.Teşekkür ederimadliyeden çıktı ağlayarak sarıldı. Hayatımda kimse böyle sarılmadı bana, saçlarını yolarak, kemiklerin bir an kırılacak zannettim,,, neden ağlıyorsun annem dedim,,, seni çok üzdüm annem dedi, beni affet annem,,,, çok ağladı, çokkk,,, bizi cezaevinden birilerine no verip arattırıp bizi çok sevdiğini söyledi, üç gün sonra bni aradı ve dediki yine ağlayarak , akşam görüntülü arıycam babam ve seni aynı karede görmek istiyorum ablamı ve pınarı bu bana yeter … ve ben düzelecek annem, bn dua ettim Allah beni kurtardı, yoksa ben kurtulamazdım… ah güzel yavrum oysaki o gün sabah yalvardık iş yerine yolladım babasını, ben aradım yalvardım,,, hatta o yakalandığı saatte ben onun iş yerine gidiyordum ki orda yakalayıp ikna edeyim
Bazen düşünüyorum acaba cezaevi mi daha iyiydi oglun için diye ama bilemiyorum.
Çok çabaladın.
Olmadı.
Evet kıyamıyorumEn guzel yorumlardan bir tanesi agzina saglik. Nice kiyamiyor hic. İkisinede yuz veriyor cok. Bir ara babasi aldi gitti oglunu yaninda calistirdi o zaman bile cok dusunuyordu. İnsallah icerde kurtulur.
Babası dünyada tek erkek kalsa yüzüne bakmam,,,bu gün oğlum bna dedi ki babam hepinizi alıp getirecek açık görüşe bir anda akşamdan başka şeyler geçti… bizi bir araya getirmek mi diye düşünmedim değil…ben oğluma kızıyordum ki şu adamla senin yüzünden muhatap oluyorum,sen iyi olsan biz güllük gülüstanlığız,,, ne olur beni onunla yüz göz etme derdim… o adam Bnim sesime bile layık değil… ben çocuklarımla mutlu huzurlu bir hayat istiyorum..Nice cezaevindede aldanacaksin bak namaza basladim biraktim filan der fazla inanma. Para yatirilir cikmasi mumkun olur en azindan iki sene falan para bulmakla ugrasma. Biz sana söylüyoruz beni dinle. Hamileyim cocugum yok seni belki anlayamaiyorum kiziyosun boyle konustugumuz icin ama senin ve onun iyikigi icin. Ayni karede gormek istiyorum seni babamai ne demek o herif neler yapti. Barisin dese sirf icerde diye barisacakmisin. Olduki dediki anne pinar sizinke yasasin yuzuk alin sozlu kalsin dedi ne yapacaksin. Simdi bir sure sonra ona icerde korku dusecek yok ben burdayim kiz disarda. Yok gidermi yok birakirmi kafasina girecek daha. Birde kizi saracak senin basina. Surekli sen kiza goz kulak ol diye bide ondan baski yapacak. Vallahi zor ne diyeyim bu kadar olacaklarifa evimin altindaki komsu kizdan biliyorum. Film izler gibi agzim acik kizin 10 sene yiyen dolandiriciliktan sevgilisini bekledigini izliyorum.
Mükerrir değil,,,ticaret… şöyle ki, satarken yakalanmıyor. Kullanılması gereken miktarın üstünde olması satıcı olmasına yetiyor.Cezası mükerrir mi?
Uyuyturucu ticaretinden mi yoksa kullanımından mı yargılanıyor?
Başka dosyaları yoksa 15 yıl yemez 2 3 yıl yatar çıkar muhtemelen. Keşke bilmeseydim bu süreçleri. Kardeşim yattı 3 sene , iyi ki yatmış diyoruz. O kadar düzeldi ki. Keşke öncesinde girseymiş dedik. Hiç üzülmeyin, her şey güzel olacak inanın. En doğrusu içeride olması.Mükerrir değil,,,ticaret… şöyle ki, satarken yakalanmıyor. Kullanılması gereken miktarın üstünde olması satıcı olmasına yetiyor.
Çok güzel haberler bunlar,,,çok sevindim kardeşiniz adına…rabnimmm benim oğlumuzda kurtarsın,tüm evlatları da.kardeşiniz ne suçundan yakalandı, ve normal de ne kadar ceza aldı.Başka dosyaları yoksa 15 yıl yemez 2 3 yıl yatar çıkar muhtemelen. Keşke bilmeseydim bu süreçleri. Kardeşim yattı 3 sene , iyi ki yatmış diyoruz. O kadar düzeldi ki. Keşke öncesinde girseymiş dedik. Hiç üzülmeyin, her şey güzel olacak inanın. En doğrusu içeride olması.
Ben o pislik adamı beni aldattığı halde eve çağırdım… yeterki oğlum düzelsin üstlkataa oğlumla kalacaklardı…gelmedi…Bnim oğlum ondan yardım istedi ilk başladığında yapmadı,,sevgilisini ve onun çocuğunu alıp tatile çıktı…yorumlara kızmayın onlar benim tüm hikayemi bildikleri için bunları söylüyorlar…Bazı yorumlara çok kızıyorum burada.. Kimse başına gelmeden bilemez anlayamaz.. Heleki böyle bir durumu.. Evet yaşananlar kötü ama o adam onun babası.. Her çocuk aynı degil.. Kimi hiç etkilenmez ayrılıktan aksine daha sıkı sarılır hayata.. Kimide çok etkilenir onu bilemeyiz içinde ne yasadıgını.. O yüzden keşke çaresi o olsada aynı evde iki yabancı gibi.. Yeterli evlat kurtulsa..
Zaten birçoğu memnun ola ola yapmıyor bunu insanların düşündüklerinin aksine. Eminim oğlunuz da çok kurtulmak istiyordur. Söylediği her şeyde samimidir ama işte düşünün ki insanlar sigarayı bile bırakamıyor neredeyse. Sigara uğruna damarları tıkanan, parmağı ayağı bacağı kesilen insanlar var o halde bile içmeye devam ediyorlar. Hiçbir şeye bağımlılığım yok benim ilk zamanlar anlamakta güçlük çekiyordum o yüzden. Nasıl yani diyordum nasıl yani insan iradesine sahip çıkamaz. Ama işte o iradenin öyle bir olması gerek ki taştan olmalı. Kardeşimi bir söz çok etkilemişti. Çok sevdiği birisi demiş ki biliyor musun demir kırılır, çelik kırılır ama insan iradesi kırılmaz yeter ki uğrunda mücadele edecek bir amacın olsun. İşte gerçekten önemli olan o tam irade gücüne ulaşabilmeleri. O kadar benzer şeyler söylüyorsunuz ki, geçip karşımızda ağlaması, ben sizi haketmiyorum ben kendimden geçtim siz de benden vazgeçin demişti bi kere de. Ama asla hiçbir koşul ve şart altında asla vazgeçmeyiz sonsuza kadar kendimizi siper ederiz bin kere düşse binbir kere elinden tutarız. Siz de vazgeçmeyin Allahım sizin emeğinizi görsün inşallahBir kez benim evimden 1 tl almadı, çantam her şeyim ortada asla.. oara verdiysemdebihtiyacı olanı alıp üzerini bırakırdı, kaksın annemmm der arkasından atardık anlamamak için hızlıca uzaklaşırdı… bazen evde para bırakırdım beni arar anne sigara alabilirmiyim bu parayla derdi…son zamanlarda çok düşünceliydi…ağlıyordu.
Bundan 1 ay önce bn evdeyken beni aradı.. anne ne yapıyorsun dedi… hiç oğlum bir şey mi oldu dedim, hayır anne öylesine aradım dedi.. aramazdı normalde. 15 dk sonra geldi ben odasının önünden geçtim nereye anne dedi neden oğlum defim hiç yanına gelicem dedi… tabi annemmmm gel dedim… geldi bn koltukta oturuyordum o da karşımda tost yaptı odasına geçip yer diye düşündüm , yanına gelim anne dedi… geldi yiyordu bir şey mi oldu annem dedim, başladı hüngür hüngür ağlamaya. Sarıldım öptüm güçlü durdum, daha çok karamsar olmasın diye… neden dedim? Her kez benden vazgeçti defi.. sevgilin mi dedim, bavam , sevgilim yakında bende vazgeçeceğim dedi… kimse vazgeçmedi yoruldular…. Baban dün seni almaya geldi iş yerine onu kovarcasına insanların içinde mahçup ettin, sen olsan ne yaparsın… insanlar artık utanıyor oğlum dedim…. Sen müsade ettiğin kadar hayatına girebiliyorlar,,,, sarıldı, düzelicem dedi… burdan gidicez seni dinliyeceğim anne dedi,ikide bir uyanıp anne gel yanıma, kızı aradı plan yaptı ,, 4 gün sürdü iyi hali ve gidiş o gidiş bu duruma düştü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?