Oğlum ve Eşim

Malesef dediğin çok doğru bir noktada beceremiyor :KK43:
Benim korktuğum birbirlerine duvar örmeleri. Babasından uzaklaşsın istemiyorum
Merhaba,bir kaç yıl ileriden bildiriyorum :)
Kızım su an 12 yasında,sizin çocuğunuzun yaslarındayken benzer kaygılar yasıyordum,eşim için eşiniz için kurdugunuza çok benzer cümleler kuruyordum,bu kaygılar ile alakalı pedagog desteği de aldım.Sonra bir gün danıstıgım bir hoca dedi ki 'Sakin ol' ,eşin çocuğunun biricik babası,çocuk baba figürü olarak doğduğundan beri zaten hep aynı adamı görüyor,dolayısıyla senin annelik hassasiyetiyle yaptıgın yönlendirmelerin aslında babası olmadıgının da farkında.Babası kızını elbette ki çok seviyor ama onun sevgiyi gösteriş şekli farklı,senin ki farklı,eşinin çocuğunla arana girmeye çalıştıgını seni öyle sevme böyle sev diye yönlendirdiğini hayal et,ne hissederdin dedi.
Bu konuşma beni çok frenledi.Bazen dayanamayıp müdahale ederek,bazen 10 dan geriye sayarak öyle böyle bugüne geldik.
Sonuç çocuk büyüdükçe eşim ona nasıl davranması gerektiğini ,kızımda babasından bir şeyler talep etmeyi ve taleplerinin yerine nasıl getirileceğini öğrendi;).
Son durum da çok iyi arkadas oldular birlikte tatile gidiyorlar,haftada bir gün beni atlatıp yemek yiyorlar,dedikodumu yaptıklarından eminim.Bu hikayede yanan ben oldum anlayacagınız.

Merhaba,bir kaç yıl ileriden bildiriyorum :)
Kızım su an 12 yasında,sizin çocuğunuzun yaslarındayken benzer kaygılar yasıyordum,eşim için eşiniz için kurdugunuza çok benzer cümleler kuruyordum,bu kaygılar ile alakalı pedagog desteği de aldım.Sonra bir gün danıstıgım bir hoca dedi ki 'Sakin ol' ,eşin çocuğunun biricik babası,çocuk baba figürü olarak doğduğundan beri zaten hep aynı adamı görüyor,dolayısıyla senin annelik hassasiyetiyle yaptıgın yönlendirmelerin aslında babası olmadıgının da farkında.Babası kızını elbette ki çok seviyor ama onun sevgiyi gösteriş şekli farklı,senin ki farklı,eşinin çocuğunla arana girmeye çalıştıgını seni öyle sevme böyle sev diye yönlendirdiğini hayal et,ne hissederdin dedi.
Bu konuşma beni çok frenledi.Bazen dayanamayıp müdahale ederek,bazen 10 dan geriye sayarak öyle böyle bugüne geldik.
Sonuç çocuk büyüdükçe eşim ona nasıl davranması gerektiğini ,kızımda babasından bir şeyler talep etmeyi ve taleplerinin yerine nasıl getirileceğini öğrendi:KK66:.
Son durum da çok iyi arkadas oldular birlikte tatile gidiyorlar,haftada bir gün beni atlatıp yemek yiyorlar,dedikodumu yaptıklarından eminim.Bu hikayede yanan ben oldum anlayacagınız.
İçimi rahatlatan mesajlardan biri bu. Çok teşekkür ederim paylaşımınız için

Benım kız 3 yasında ,etkınlık oyun vs ıle buyumus bı cocuk.Ama dun artık cınnetın esıgıne geldım.Sabahtan babasıyla kahvaltıya ,ordan markete gıdılmıs,adam gelmıs oyun hamuru,boyama,hotwhees,piji maske ne varsa oynamıs.Eve 14.30 da girirs yaptım 19.00 ye kadar ogretmencılık oynadım.Abartmıyorm.Cıdden en son artık uyku vaktı deyip uyuttugumu hatırlıyorm glklkgkl
Sımdıkı cocuklar da doymuyor mu?Oyun mu kuramıyorlar anlamıyorm.Allah rızası ıcın bıseyler yıyeyım dedım kabul etmedı ya:D
Merakla bekliyorm pedagog sonucunu,cunku ben de yıldım oyundan :)

Yetişkin insanin da her gun her gun bebek etkinliği yapip, lego oynamak istememesi bana normal. 😬 Zaten cocuk kreşe gidiyormuş.

Ha cevap olarak her gun oynamayacaksa cocuk yapmasaymiş diyenler de olabilir. O da bir secenek tabi.
Gercekten bıtmıyor ,yanı ben ogretmen olup,10 tane hayalı cocukla ılgılenıp,sikayetlerini dinliyorm.
Okuluı ozledı sanırım.Öğretmenım cınaralp benım sacımı cektı ,kahvaltıya gelmesın o falan dıyor bana benım kız gklkgfkgf
Evde hayalı Melisalar,Durularla(hepsi sınıf arkadası)yasıyorum.Bazen uzerlerne oturdum dıye fırca yıyorum :)Bıze de pedagog yolları gozuktu yanı.Normal değiliz.

Selam KK ahalisi,

Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Şu anda 4.5 yaşında.Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür

Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.
Çok mu üstüne gidiyorum hiç mi karışmayayım ne yapayım bilmiyorum.

Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelince yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm. Hafta sonları beraberiz önceliğim oğlum yani. Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden
Calci oyun oynayamayanlardan biri de ben bizde de tam tersi bakım vs işleri bende oyun işi babada o yüzden biraz daha babacı benimkiler

4 yaşında bir kızım, 6 yaşında bir oğlum var. Ben de eşiniz gibi oyun oynamaktan, kurmaktan nefret ediyorum. Ciddi anlamda zul geliyor. Bunu çocuklarıma açıkça söyledim ben. Bu oyunları oynarken gerçekten sıkılıyorum ve istemiyorum ama bunun sizinle ilgisi yok. Sizinle zaman geçirmeyi, sizi çok özlüyorum bu yüzden beraber oynayabileceğimiz oyunlar bulmalıyız dedim.

Oğlumla boğuşmalı güreşmeli oynarız mesela. Kızımla karşılıklı dans ederiz.
İkisiyle de ayrı ayrı kutu oyunları oynarız seviyelerine uygun.
Bazen mutfakta bana yardım ederler, ev işi yaparken onları dahil ederim.
Her akşam olmasa da haftada 3-4 kere uyumadan kitap okuruz.

Bazen çok yoğun günlerde hiç ilgilenemediğim, vakit geçiremediğim olur. Her gece istisnasız yaptığımız öpüşüp koklaşma seansımızda özür dilerim onlardan. Bugün vakit geçiremedik, olur böyle bazen, sizi çok seviyorum derim mesela.

Bu sebeplerle parkta onlarla koşturmasam da, top oynamasam da, arabalarla bebeklerle oyun kurmasam da kendi stilimde onlarla keyifli ve verimli vakit geçirdiğime inanıyorum.

Belki eşiniz de özbakım vermeyi yeterli görüyor, geri kalan zamanı kendine ayırmayı tercih ediyordur. Biraz teşvikle kendi tarzında çocuğuyla verimli zaman geçirmenin yollarını bulabilir belki.

Başbaşa dondurma yemeye gitmek, o esnada kuştan köpekten okuldan konuşmak da verimli vakit geçirmek bence. Acaba eşinize böyle alternatifler mi sunsanız?

4 yaşında bir kızım, 6 yaşında bir oğlum var. Ben de eşiniz gibi oyun oynamaktan, kurmaktan nefret ediyorum. Ciddi anlamda zul geliyor. Bunu çocuklarıma açıkça söyledim ben. Bu oyunları oynarken gerçekten sıkılıyorum ve istemiyorum ama bunun sizinle ilgisi yok. Sizinle zaman geçirmeyi, sizi çok özlüyorum bu yüzden beraber oynayabileceğimiz oyunlar bulmalıyız dedim.

Oğlumla boğuşmalı güreşmeli oynarız mesela. Kızımla karşılıklı dans ederiz.
İkisiyle de ayrı ayrı kutu oyunları oynarız seviyelerine uygun.
Bazen mutfakta bana yardım ederler, ev işi yaparken onları dahil ederim.
Her akşam olmasa da haftada 3-4 kere uyumadan kitap okuruz.

Bazen çok yoğun günlerde hiç ilgilenemediğim, vakit geçiremediğim olur. Her gece istisnasız yaptığımız öpüşüp koklaşma seansımızda özür dilerim onlardan. Bugün vakit geçiremedik, olur böyle bazen, sizi çok seviyorum derim mesela.

Bu sebeplerle parkta onlarla koşturmasam da, top oynamasam da, arabalarla bebeklerle oyun kurmasam da kendi stilimde onlarla keyifli ve verimli vakit geçirdiğime inanıyorum.

Belki eşiniz de özbakım vermeyi yeterli görüyor, geri kalan zamanı kendine ayırmayı tercih ediyordur. Biraz teşvikle kendi tarzında çocuğuyla verimli zaman geçirmenin yollarını bulabilir belki.

Başbaşa dondurma yemeye gitmek, o esnada kuştan köpekten okuldan konuşmak da verimli vakit geçirmek bence. Acaba eşinize böyle alternatifler mi sunsanız?

Ben konuşunca "beni yönlendiriyorsun" diyor. Yani bu konuda iletişime kapalı. Genel anlamda da sabit fikirlidir. Cumartesi günü için randevu aldım hem bizim için hem çocuk için bakalım belki o zaman kendini fark eder

Selam KK ahalisi,

Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Şu anda 4.5 yaşında.Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür

Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.
Çok mu üstüne gidiyorum hiç mi karışmayayım ne yapayım bilmiyorum.

Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelince yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm. Hafta sonları beraberiz önceliğim oğlum yani. Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden
erkekler geneli bir şeyi söylemeden yapamıyor galiba :( biz akşam eve beraber geliyoruz 16 aylık bizimki ben genelde yemek yapmakla uğraşırken oda çocukla ilgilenir ben birşey demezsem açar çizgi film kukuli mi ne onlardan açar oynatmaktan anladığı bu :D halbuki dünya kadar oyuncak aldım kızıyorum çizgi film izletiyor diye dedim al şu halkaları çubuğa sen geçir senden gördüğünü ondan yapmasını iste :D anca dürtmeyle oluyo birde ben oynarken halkayı geçirince alkışlıyoruz ailecek :D oda kendini alkışlıyo baya seviniyor biz alkışlayınca :D senin eşin en azından yemek işinde düzgün davranıyor bn cumartesi günleri yarım gün çalışıyorum çocuğa eşim bakıyo :D yemekten anladığı bebeğe aptamil vermek

Benım kız 3 yasında ,etkınlık oyun vs ıle buyumus bı cocuk.Ama dun artık cınnetın esıgıne geldım.Sabahtan babasıyla kahvaltıya ,ordan markete gıdılmıs,adam gelmıs oyun hamuru,boyama,hotwhees,piji maske ne varsa oynamıs.Eve 14.30 da girirs yaptım 19.00 ye kadar ogretmencılık oynadım.Abartmıyorm.Cıdden en son artık uyku vaktı deyip uyuttugumu hatırlıyorm glklkgkl
Sımdıkı cocuklar da doymuyor mu?Oyun mu kuramıyorlar anlamıyorm.Allah rızası ıcın bıseyler yıyeyım dedım kabul etmedı ya:KK70:
Merakla bekliyorm pedagog sonucunu,cunku ben de yıldım oyundan :)
Baştan sınır koymuyorsunuz çünkü. Yeğenim o yaşlardayken oyun istediğinde “tamam oynayalım ama yarım saat, bak saatin bu kolu burdan buraya gelene kadar seninle oynayacağım sonra sen kendin oynayacaksın” derdim. İlk başta kavga gürültü ağlama isyan vardı. Ama kurallara uymazsan bir sonraki oyun hakkını kaybedersin tehdidi başarılı oldu.

Aynı bebeyle aynı günde belki 20 kez parka diye evden çıkıp elimi bıraktığı için 10 metre gidip eve döndüğümüzü bilirim. Çocukta işleyen tek şey kararlı olmak.

Ben konuşunca "beni yönlendiriyorsun" diyor. Yani bu konuda iletişime kapalı. Genel anlamda da sabit fikirlidir. Cumartesi günü için randevu aldım hem bizim için hem çocuk için bakalım belki o zaman kendini fark eder
Sabit fikirli insan zor, Allah kolaylık versin :) Dediğiniz gibi, dışardan bir uzmanla aynı şeyi bile söyleseniz onun kelimeleri daha kıymetli olur.

Eşiniz bir yolunu bulması gerektiğine ikna olsa yolu bulacak bir adama benziyor anlattıklarınızdan :)

Sabit fikirli insan zor, Allah kolaylık versin :) Dediğiniz gibi, dışardan bir uzmanla aynı şeyi bile söyleseniz onun kelimeleri daha kıymetli olur.

Eşiniz bir yolunu bulması gerektiğine ikna olsa yolu bulacak bir adama benziyor anlattıklarınızdan :)

Makul biridir ama bir üye söylemişti "el iyisi" diye. Uzman biri ona söylediğinde kabul edecektir

Baştan sınır koymuyorsunuz çünkü. Yeğenim o yaşlardayken oyun istediğinde “tamam oynayalım ama yarım saat, bak saatin bu kolu burdan buraya gelene kadar seninle oynayacağım sonra sen kendin oynayacaksın” derdim. İlk başta kavga gürültü ağlama isyan vardı. Ama kurallara uymazsan bir sonraki oyun hakkını kaybedersin tehdidi başarılı oldu.

Aynı bebeyle aynı günde belki 20 kez parka diye evden çıkıp elimi bıraktığı için 10 metre gidip eve döndüğümüzü bilirim. Çocukta işleyen tek şey kararlı olmak.
Sınırlar konusunda çok hak veriyorum size. Benim çocuğum olması benim bütün alanımı ele geçirme hakkı veremez ona. Benim de yemek yemeye, dinlenmeye, kahve içmeye ihtiyacım var, değil mi?

- Anne hadi monopoly oynayalım? Kahve içiyorum oğlum, bitince geleceğim.
- Anne bir kitap daha okur musun? (iki tane okunmuştur), ama sesim yoruldu artık, yarın söz okurum.

Çocuk denen varlığın oyuna, ilgiye ve sevgiye doyduğuna asla şahit olmadım ben. Doyurmaya çalışmak çok saçma geliyor bana o yüzden.

Sınırlar konusunda çok hak veriyorum size. Benim çocuğum olması benim bütün alanımı ele geçirme hakkı veremez ona. Benim de yemek yemeye, dinlenmeye, kahve içmeye ihtiyacım var, değil mi?

- Anne bir kitap daha okur musun? (iki tane okunmuştur), ama sesim yoruldu artık, yarın söz okurum.

Çocuk denen varlığın oyuna, ilgiye ve sevgiye doyduğuna asla şahit olmadım ben. Doyurmaya çalışmak çok saçma geliyor bana o yüzden.
Bu konularda çocuğa taviz vermiyorum önceliğimiz o ama benim de eşimin de kendine ait bir zamanı olmalı. O sınırı koymasaydım sanırım kafayı yerdim.
Arkadaş sınır koymamıştı çocuk kapının önünde oturuyor beni parka götür diye ağlıyordu devamlı.

Eşiniz iyi bir baba. Sadece sabit fikirli galiba. Bu arada ben de oyun oynarken çok zorlanıyorum yani resmen kendimi zorluyorum. Bu konuyu araştırırken oyun bilincinin de küçüklükten geldiğini öğrenmiştim. Mesela ben ebeveynlerimin benimle oynadıklarını hatırlamıyorum, yalnız bir çocuk olduğum için pek arkadaş oyununa da katılamadım. Tek başıma oynamayı biliyorum. Şimdi mesela, kızımla başlıyoruz oyuna sonra olay bireysele dönüyor 😂 Eşim de tam tersi çılgınlar gibi oyun oynar kızımla. Ben beceremiyorum onun gibi. İnsan oyun konusunda bile öğrenilmişlik sahibi olabiliyor yani. Belki küçükken oynadığı oyunlara yakın bir şeyler olsa, eşiniz de eğlenebilir. Mesela yanlışlıkla bir mutfak seti aldık küçükken hayalimdi, onunla oturup iki saat oynuyoruz kızımla beraber 🤭

Aynı yeğenim şu an 17 yaşında. Aradığında kapat artık demezsen 8 saat telefonda konuşabilme potansiyeli var. Onu da kızım bak seninle konuşmayı çok seviyorum ama benim de işlerim var, hayatım var. Sana bu kadar vakit ayırırsam başka hiçbir şeye ayıracak vaktim kalmaz diye diye çözdüm. Şimdi aradığında ilk teyze konuşmaya vaktin var mı ne kadar var diye soruyor 😂

Aynen dediğiniz gibi annenin/babanın ya da çevredeki ilgilenen bakım veren herhangi birinin farklı bir insan olduğunu, farklı istekleri olabileceğini anlaması gerekiyor. Ama bunun benmerkezci dönemde imkanı yok. Kavrayamaz çünkü o dönemde herşey onunla ilgilidir. O yüzden kurallara uymazsam hakkımı kaybederim düşüncesi etkili oluyor ancak.

Valla napcagımızı sasırmıs durumdayız.
Okudugum hersey karman corman kafamda.
Kırmayayım hevesını dıyorm ama cıdden zorluyor.
Sartlı surtlu ıs yapma cocuga dıyorum kendıme,sonra yemegini bitirirsen oyun oynayabılırız derken buluyorm kendımı.
Yaz okuluna gondermediğime cokk pismanım,enerjisini atardı hıc değilse:(

Valla napcagımızı sasırmıs durumdayız.
Okudugum hersey karman corman kafamda.
Kırmayayım hevesını dıyorm ama cıdden zorluyor.
Sartlı surtlu ıs yapma cocuga dıyorum kendıme,sonra yemegini bitirirsen oyun oynayabılırız derken buluyorm kendımı.
Yaz okuluna gondermediğime cokk pismanım,enerjisini atardı hıc değilse:KK43:
Şart, kural iyidir hatta gereklidir. Biliyor kıyamadığını kullanıyor seni sıpa 😂

Yüzmeye falan yazdırın bari, debelensin suda yorulsun. Yaşı da gelmiş.

Bızde o noktada kaosa donuyor ıs.
Mesela ben oyun oynayalım dediğinde,Alya yemegim bıtsın oynayacagım dıyorm.
AMa anne lutfen dıye cekıstırme baslıyr,yanı orda ya kalkıp oynayacagım,yada sesım yükselecek.Cunku asla normal tonda bırakmaz .Ben sesımı yükseltmemek ıcın kalkıyorum,orda bı hata yapıyorm sanırım.

Aynı yeğenim şu an 17 yaşında. Aradığında kapat artık demezsen 8 saat telefonda konuşabilme potansiyeli var. Onu da kızım bak seninle konuşmayı çok seviyorum ama benim de işlerim var, hayatım var. Sana bu kadar vakit ayırırsam başka hiçbir şeye ayıracak vaktim kalmaz diye diye çözdüm. Şimdi aradığında ilk teyze konuşmaya vaktin var mı ne kadar var diye soruyor 😂

Aynen dediğiniz gibi annenin/babanın ya da çevredeki ilgilenen bakım veren herhangi birinin farklı bir insan olduğunu, farklı istekleri olabileceğini anlaması gerekiyor. Ama bunun benmerkezci dönemde imkanı yok. Kavrayamaz çünkü o dönemde herşey onunla ilgilidir. O yüzden kurallara uymazsam hakkımı kaybederim düşüncesi etkili oluyor ancak.
Yaz tatili boyunca bakıcımız bakıyor çocuklara. Resmen kadına eziyet ediyorlar. Diyor ki asla ev işi yapmama izin vermiyorlar, hep oyun istiyorlar, bir saniye bana izin vermiyorlar. Çoğu zaman öğlen yemeği bile yiyemediğini filan anlatıyor.

Diyorum abla, bu nasıl mümkün olabilir, yani sen yokken biz açlıktan pislikten ölmüyoruz? Ben evde temizlik de yapıyorum, yemek de yapıyorum, eşim uygun değilse alışverişi de çocuklarla yapıyorum, biz bir problem yaşamıyoruz.

Çocukların her istediklerini yerine getirmeye çalışıyor, haliyle hem kendi perişan oluyor hem çocukların şirazesi kayıyor. Abla bu kadar taviz verme, düzgünce anlat anlarlar zaten diyorum, kıyamıyorum diyor. En son, e çek o zaman abla kendin bilirsin dedim çıktım işin içinden. Bu fedakarlığı (!) ile kendince gurur duyuyor, karışmıyorum ben de napayım.

Back
X