Hayir bir de dayagi savunuyor sirf kendi psikolojisi icin. Yani dayakla egitim olmayacagina gore sirf o an sinirleri biraz rahatlasin diye hafif de olsa vurulabilir diyor. Boyle dayakcilarin ellerinden ogretmenlikleri tez vakitte alinir insallahüniversitedeki hocalar atamaz tokat mokat. atsın bakayım bir yetişkin öğrenciye. olay çıkar. yer dayağı oda. ama bu öğretmenlerin gücü çocuklara geçiyor tabii. karşındaki ona yapamayacak çünkü. hem çocuk hem gücü yok hemde korkmuş dayak yediği için.
ne demişler gücü gücü yetene.
Iyi, en azindan yüzyüze konusulmus, bu cok güzel bir sey. Eminim ögretmen hanimda sinifin sakiniyeti, ve diger cocuklarinda ders görme haklari oldugundan hafifce kafalarina vurmustur, susun dersi dinleyin diye.
Ben anne olarak bundan sonra cocugumun dersi dinlemesi ve iyi egitim görmesi icin yerini degistirirdim. Böyle bir karar aldinizmi ögretmen hanimla ?
Yoksa üc gün sonra yine ayni problemler olacak....bellei yani...gidisat onu gösteriyor...
hafifte olsa vurabilire çok gülüyorum zaten. el hafifliğinin kıstası ne..Hayir bir de dayagi savunuyor sirf kendi psikolojisi icin. Yani dayakla egitim olmayacagina gore sirf o an sinirleri biraz rahatlasin diye hafif de olsa vurulabilir diyor. Boyle dayakcilarin ellerinden ogretmenlikleri tez vakitte alinir insallah
''kimse şiddeti hak etmez'' lafı saçmalıktır, kimse kusura bakmasın. gerçek hayat böyle degil. direkt karşıma çıkan video ;
bu videoyu sadece ''kimse şiddeti hak etmez'' lafının saçmalıgını göstermek için verdim. bu 5 kızdan biri senin kızın olsa ne derdin? ya da ortada dayak yiyen kız senin kızın olsa ne derdin acaba? bırakın o yüzden bu gerçek dışı söylemleri, kimse şiddeti hak etmezmişmiş...
evlilik kısmına girmiyorum, yoksa konu dagılır.
öğretmen oğluma vurucak brnim veli olarak kızmam anormal.sizinle daha fazla konusmak istemiyorum umarım benim cocugumum öğretmeni olmaz böyle insanlarIşte bu arkadaslar! Herkes okusun ogretmene yaklaşimi. Veli gorusunun ozeti... Saygi sifir. Boyle olacagini bilseydim asla ogretmen olmazdim...
Valla şunu rahat söyleyebiliri
öğretmen oğluma vurucak brnim veli olarak kızmam anormal.sizinle daha fazla konusmak istemiyorum umarım benim cocugumum öğretmeni olmaz böyle insanlar
inan çözüm değil. dayak arsızı diye bir deyim var.
dayakla çocuk terbiye edilmez. çocuk dayak yer yine yapar. çünkü alışmıştır dayağa. artık önemsemez bile.
birde psikolojisini düşünün olayın. o çocuk o yediği tokatın sınıfta küçük düşürülmenin acısını unutamaz. sorunlu çocukların çoğu şiddet uygulanan çoçuklardır
Hafifce vurmak siddet degil tabiBen siddet yanlısı degilim. Boyle insanlar derken??? Ben de boyle veli istemiyorum zaten. Daha okudugunu anlamiyor.
Hafifce vurmak siddet degil tabi
Arkadaşım evet kimse şiddeti hak etmez yine üstüne basa basa diyorum. Senin bunu anlatmak istediğin video da şiddeti hak etmekten çok şiddet şiddeti doğururu anlatmış. Sen birilerine şiddet uygularsan birileri de sana uygular. Toplum olarak kimsenin şiddetti hak etmediğini kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkının olmadığını kavramamız da uzun yıllar alacağa benziyor.
Bu öğretmen dayagi konuları ne çok uzuyor ya.
Bilincsiz annesi olduğu icin , iyi bakim almadigi icin ya da simarik olduğu icin cocuk tokati mi hak ediyor yani?
Simariksa simarik. Dayanamiyorsan öğretmen olmazsin.
Karakteri ve ya durumundan dolayi dayaga geçerli sebep bulma hangi kafanin ürünü anlamiyorum.
Üniversitede ki simarik kaprisli dersi sabote eden insanlar neden dayak yemiyor acaba "çocuk olmadiklari için mi" yoksa " o tokati atmak konuşan kendini savunan kişi karsisinda biraz bir şeyler!!! istediği için mi" ...
şiddet şiddeti dogurur tabi ki, buna kendini müdafaa denir ... şiddetin gerektigi durumlardan birisidir bu sadece. burada aslında hak etme durumu bile yoktur. şiddet belli yerlerde gereklidir, belli yerlerde en iyi çözümdür ve hatta belli yerlerde tek çözümdür.
sizin zihninizdeki durum sadece dengeleyici ama asla var olmayacak bir ütopya sadece, hayal dünyasından ibaret. o yüzden diyorum ki, 'kimse şiddeti hak etmez' diyenler gerçek hayattan bihaberdir çünkü şiddet yeri geldiginde kaçnılmazdır.
* çıkarlar çatışıyorsa, karşılıklı konuşmanın bittigi yerde, şiddet kaçınılmazdır.
* otorite kendisini kabul ettirmek istediginde yine bazen şiddet gerekir.
* düzen ve disiplinin saglanması için bazen şiddet gerekir.
* devrimler için de şiddet mecburiyettir... vs.
'kimse şiddeti hak etmez' lafı güzaftır yani. senin o, toplum olarak anlayamayacagız dedigin şey hayatın gerçegidir, hayallerde yaşayanlar bilmez.
ayrıca şiddetin türleri de var. fiziksel şiddete hayır dersin ama psikolojik şiddete neden evet diyorsun? o zararsız falan mı yoksaama çocuga vurulmasıııın. çocuk bütün sınıfın düzenini bozsun, diger çocukların dikkatini dagıtsın, egitim hakkını gasp etsin onun hakkı var ama ögretmenin disiplini saglamaya hakkı yok.. bak sen şu işe....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?