oğluma öğretmenden dayakkkkk

Iyi, en azindan yüzyüze konusulmus, bu cok güzel bir sey. Eminim ögretmen hanimda sinifin sakiniyeti, ve diger cocuklarinda ders görme haklari oldugundan hafifce kafalarina vurmustur, susun dersi dinleyin diye.
Ben anne olarak bundan sonra cocugumun dersi dinlemesi ve iyi egitim görmesi icin yerini degistirirdim. Böyle bir karar aldinizmi ögretmen hanimla ?
Yoksa üc gün sonra yine ayni problemler olacak....bellei yani...gidisat onu gösteriyor...

Hayir bir de dayagi savunuyor sirf kendi psikolojisi icin. Yani dayakla egitim olmayacagina gore sirf o an sinirleri biraz rahatlasin diye hafif de olsa vurulabilir diyor. Boyle dayakcilarin ellerinden ogretmenlikleri tez vakitte alinir insallah

Ah canim yaa hafifce vurmus diger cocuklarin ders dinleme hakkı icin. Ne güzel de yumusatiliyor gozlerim yasardi. O an sinirlendim vurdum diyor yok hala sinifin ders dinleme hakki falan. Sinirime hakim olamadim bi yararı olmamasi a ragmen vurdum diyor iste daha ne kadar aciklamasi yapilabilir ki?

Hayir bir de dayagi savunuyor sirf kendi psikolojisi icin. Yani dayakla egitim olmayacagina gore sirf o an sinirleri biraz rahatlasin diye hafif de olsa vurulabilir diyor. Boyle dayakcilarin ellerinden ogretmenlikleri tez vakitte alinir insallah
hafifte olsa vurabilire çok gülüyorum zaten. el hafifliğinin kıstası ne..
bunun derecesi nasıl.adam derki benim elim hafif. okşar gibi vururum. çürütür orayı. şiddetin hafifimi var Alllahaşkına ayrıca
.elinin ayarı olmayan nolacak peki. ben hafif vurmak istedim ama sanırım azcık ağırmı oldu ne.
yok beklemediğim insanlar burada şiddeti ,ayarına göre savunuyor ya.
şaşırdm gerçekten

Bence sorun, yanindaki arkadasi. Yani onu döven, iten, kakan ve dersden onu alakoyan. Mete`in hiperaktifligi baskalarinida zarari olmus.
Bu arada beutsa, seni tebrik ediyorum, sakiniyet ve ilimli cevabini yazmissin demekki, hersey yolunda ve bundan sonrada takipde ol tabiki.
Ama birde Mete`nin annesiyle konus bence, yani oda senin cocuguna lütfen iyi davranmasi gerektigini bilsin, dersini alakoydugu icinde, buna Hakki olmadigini ögrensin simdiden. Anladigim kadariyla senin cocuk Mete tarafindan eziliyor. Belki annesinin haberi bile yok, onunda haberi olursa anne baba Mete`ilede konusur.
Ve yerlerini ayirin bence. Böylelikle tekrar sakiniyet olsun sinifda, hic kimse dersinden olmadan. sevgiler

Konu sahibi gece girmis siteye.Buraya ugramamis.Siniri gecmis sanirim.Olayda cozulmuse benziyor.Klasik bir kk veli-ogrenci-ogretmen topigi..Bosa klavye dovup vakit harcadik yine.

maalesef kendi arkadaşlarım da olsa öğrencisine despot,kendi çocuğuna sınırsız özgürlükçü tipte öğretmenlerimiz var.
tam tersi de çok elbette.
geçen yıl iki farklı okulda ortaokullarda gördüğüm kötü bir sahne var ve zihnimden silemedim hala.
daha 2-3 yıllık bir bayan öğretmen bahçede çocuğu yanına çağırıp kulağını iyice çekti ve bir tokat patlattı yüzüne.
o an çok fena oldum.
ismini bilsem şikayet edecektim okula.

kızım ilk sınavdan 97,ikinciden 70 aldı diye o ve 3-4 arkadaşına stajyer öğretmenimiz pozitif etki yapsın diye cetvelle ellerine vurmuş.
çalışıyorum.evi aradım kızım nasıl ağlıyor.
kan beynime sıçradı olayı öğrenince.
müdür yardımcısını aradım öğretmen çkmış.teli de yoktu ve cumaydı.
p.tesini zor ettim.
okula gittim.idarede şikayetçiymiş genel durumundan. dilekçe yazdım.
sonra muhterem öğretmenimizi çağırdı müdürümzü.
başka bir vel idaha vardı.
tabi hafta sonu şikayetler ulaşmış şahsına.
ben güzel bir şekilde konuştum.
öğretmen başka bir veli geldi.
o epey korkuttu.mesleğinden men olabilirsin vs.
o an haline üzüldüm yine ama yanlışı anlamış olduğunu düşünüyorum.
20 yıl önce de kaldı.pat küt çocukları harcama dönemi.

dün 1.sınıfa giden oğlumla ilgili bir konu da geceyi sinirden uykusuz geçirmeme sebep oldu.
oğlum çok ağladı çünki.
oğlum ve 2 arkadaşı derse geç kalmışlar.bahçede kraker yerken oyalanmışlar.
sınıfa girince ceza olarak öğretmen yerdeki kağıtları toplattırmış.
tüm sınıf gülmüşler onlar.
sonra da 5-10 dk mı tam bilemiyorum ama ayakta beklemişler.
yine arkadaşları gülmüşler onlara.
oğluma geç kalmasının yanlış olduğunu daha dikkatli olması gerektiğini söyledim.
mutfağa geçip öğretmeniyle konuştum.
daha önce başka bir veli de bu konuda konuşmuş.
ben de kuralcı bir anne olduğumu belirttim ki sınırlarımız vardır her zaman.
direk savunmaya geçti.kızmayalım,ceza vermeyelim,kağıtları toplattırmayalım,peki ne yapalım gibi bir çıkışta bulundu.
mesleklerinin zorluğunu bildiğimi ve anladığımı ifade ettim.
konu arkadaşlarının önünde rencide olmaları dememe rağmen tamam ...............nın neden etkildendiğini bulduk.bundan sonra bu şekilde yaparız dedi.

tabi konuşmadan önce ayakta bekleme kısmını bilmiyordum.
oğlum sonra söyledi.
geçenlerde de kulağını çektiğini söylemişti.

oğlum çok duyarlı bir çocuk.
konuşarak hallediyoruz her şeyi evde.
şımarık,sınırsız bir çocuk değildir.
2 yı kreş,1 yıl da anasınıfına gitti.
tüm öğretmenleri övgüyle bahsederdi.

bağırıp,kaba davranıldığında tam tersi umursamaz hallere girebiliyor.

okulun 2.haftası da yazı yazmak istemiyormuş.(okuma yazma bildiğini öğretmenine iletmiştim.)
okuma yazma bildiği için diyor öğretmeni.
teneffüse çıkmama cezası verince yazıyor demişti.

anlamadığım bu süreç hep cezayla mı ilerleyecek?
ceza almadığı ortamlarda bildiğini mi okuyacak?

bizim toplumumuz vicdani yerine başka şeylerden korkan duyarsız insanlarla dolu maalesef.

bugün öğretmenle tekrar konuşacağım.
özsaygısı olmayan,sıkıya gelince doğruları yapan bir insan olsun istemiyorum.

bunu kendi çocuğum olduğu için değil,bir insan olarak düşünüyorum.
tüm çocuklar çok kıymetli ve işlenmeye açık.

etüd öğretmenimiz başka bir bayan.
ve muhteşem bir insan.
çok ilgili,sevecen,motive edici,destekleyici.

kolay bir iş değil öğretmenlik ama kişilik farkı sanırım yaşadıklarımız.

Arkadaşım evet kimse şiddeti hak etmez yine üstüne basa basa diyorum. Senin bunu anlatmak istediğin video da şiddeti hak etmekten çok şiddet şiddeti doğururu anlatmış. Sen birilerine şiddet uygularsan birileri de sana uygular. Toplum olarak kimsenin şiddetti hak etmediğini kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkının olmadığını kavramamız da uzun yıllar alacağa benziyor.

çocuklara şideet uygulayan öğretmenler bana ne kadar itici ve sevimsiz geliyorsa benim çocuğum asla ve asla yalan söylemez, yaramazlık yapmaz diyen veli de o ölçüde itici geliyor...

öğretmenlerin gerçek sanatçılar gibi ince ruhlu olması gerekir, velilerin de iyi çocuk YETİŞTİREN ebeveynler olması gerekir bana göre...

aynen fdm, cok güzel özetledin aslinda olayi.
Her türlü siddete cok karsiyim ( sözlü veya bedensel ) daha hala bunu asmis degiliz. Siddetde yukaridaki söyleyen arkadas gibi siddeti dogurur. Hic kimsenin kimseye siddet uygulamasi kabul edilmez. Birakin insana ve cocuga hatta hayvanlara bile dayanilmaz.
Insallah bizlerde bilincli bireyler olarak, cocuklarimiza saygi ve disiplini, özellikle sag duyuyu ögretiriz ve dünyamiz daha güzel yasalanabilir hale gelir.
Ama burda oldugu gibi, anne ve ögretmenin konusmasi cok iyi olmus. Hayvanlar koklasa koklasa, insanlar konusa konusa anlasir demisler. Böylelikle olumlu bir sonuc alinmis.
Herkes cok özel ve kiymetlidir, ama okulda, egitimde bu böyledir, dersde konusulmaz, itme kakma olmaz, ögretmenlerde isini güzel yapacaklar, cocuklara güzel bir egitim verecekler. Bunu yapabilmeleri icinde, sinifda düzen olmasi sart.Bizim yavrularimizda ögretmenlerini sevecekler sayacaklar ve sinif arkadaslarinida düsünerekten sag duyulu bir sekilde, derslerine bakacaklar.

Valla şunu rahat söyleyebiliri
Işte bu arkadaslar! Herkes okusun ogretmene yaklaşimi. Veli gorusunun ozeti... Saygi sifir. Boyle olacagini bilseydim asla ogretmen olmazdim...
öğretmen oğluma vurucak brnim veli olarak kızmam anormal.sizinle daha fazla konusmak istemiyorum umarım benim cocugumum öğretmeni olmaz böyle insanlar

Valla şunu rahat söyleyebiliri
öğretmen oğluma vurucak brnim veli olarak kızmam anormal.sizinle daha fazla konusmak istemiyorum umarım benim cocugumum öğretmeni olmaz böyle insanlar

Ben siddet yanlısı degilim. Boyle insanlar derken??? Ben de boyle veli istemiyorum zaten. Daha okudugunu anlamiyor.

işte dayakçı öğretmenlere göre en basit çözüm dayak... sonra dediğiniz gibi çocuk dayak arsızı olur ve sözel olarak yapılan hiç bir uyarıdan anlamaz, ömrü boyunca da öyle kalır... sinirini şiddet uygulayarak çıkarmayı normal görür. ileride kendi çocuğuna hatta karısına dayak atar, ona göre normaldir çünkü: sinirlendiyse dayak atabilir, annesi öğretmeni öyle yapmıştır çünkü...

yani bir şekilde bu zincirin kırılması lazım. insanların dayağı normalleştirmemesi lazım. burada en önemli şey de aile ve öğretmene düşüyor....

zamanında elinde cetvelle dolaşan öğretmenlerim de, bir bakışıyla çocuğu uyarabilen öğretmenlerim de oldu. dayak kullanmadan çocukları disipline edebilen öğretmenler var olabildiğine göre, dayaksız eğitim demek ki mümkün... haksız yere yediğim dayakları isa hala unutamıyorum, aklımda yer etti düşünün yani, o öğretmenlere de hakkımı asla helal etmiyorum.

şiddet şiddeti dogurur tabi ki, buna kendini müdafaa denir ... şiddetin gerektigi durumlardan birisidir bu sadece. burada aslında hak etme durumu bile yoktur. şiddet belli yerlerde gereklidir, belli yerlerde en iyi çözümdür ve hatta belli yerlerde tek çözümdür.

sizin zihninizdeki durum sadece dengeleyici ama asla var olmayacak bir ütopya sadece, hayal dünyasından ibaret. o yüzden diyorum ki, 'kimse şiddeti hak etmez' diyenler gerçek hayattan bihaberdir çünkü şiddet yeri geldiginde kaçnılmazdır.

* çıkarlar çatışıyorsa, karşılıklı konuşmanın bittigi yerde, şiddet kaçınılmazdır.
* otorite kendisini kabul ettirmek istediginde yine bazen şiddet gerekir.
* düzen ve disiplinin saglanması için bazen şiddet gerekir.
* devrimler için de şiddet mecburiyettir... vs.

'kimse şiddeti hak etmez' lafı güzaftır yani. senin o, toplum olarak anlayamayacagız dedigin şey hayatın gerçegidir, hayallerde yaşayanlar bilmez.

ayrıca şiddetin türleri de var. fiziksel şiddete hayır dersin ama psikolojik şiddete neden evet diyorsun? o zararsız falan mı yoksa ama çocuga vurulmasıııın. çocuk bütün sınıfın düzenini bozsun, diger çocukların dikkatini dagıtsın, egitim hakkını gasp etsin onun hakkı var ama ögretmenin disiplini saglamaya hakkı yok.. bak sen şu işe....

Arkadaşlar bırakın ya,çocuklarına "hafifçe dokunmayı" bir şeyden saymayan velilerin evlatlarına yapılsın bakayım napıyorlar??Eminim o okulu basarlar.
Ayrıca benim çocuğum değil,kimsenin çocuğuna böyle bir şey yapamaz,bir kişi istemedikten sonra kimse ona fiziksel temasta bulunamaz.
En yaramazı bile asla hak etmez .Hayvanlar bile dayak atmıyor...Dayağı haklı göstermeyin,küçük bile olsa..

üniversite ile öncesi aynı mı yani... pfff

üniversiteye gelen kişi artık söyleneni çok rahat anlayabilecek kapasitededir. ayrıca üniversitenin disiplin şekli de farklıdır. üniversite hocalarının şiddet uygulamaya ihtiyacı yok çünkü hocayla atışırsan zaten o okulu geçemezsin büyük ihtimalle. üniversitede dersten bırakabilir hoca gayet rahat bir şekilde. yoksa üniversite hocalar çok mu korkuyor sanki ögrencilerden? sadece umursamıyorlar, anlatır geçerler, densizlik yapan ögrenciyi de iyi pişman ederler. pişman olan ögrencinin velisi de okul basıp gıkını çıkaramaz çünkü oranın hocaları henüz itibarsızlaştırılmadı çok fazla...

ama ünv. öncesi okullarda her ögrenci henüz laftan anlayabilecek kapasitede olmayabilir. hocaların dersten bırakması çok zor, yapmazlar da pek... yaparlarsa da veliler yine okul basar maganda gibi :) bana göre lise,ilkokul falanda da ögretmenler dersle ilgili olmayana sıfırı bassınlar geçsinler. geçirmek için ugraşmasınlar, en güzeli... okumayacak olan gitsin, şımarıklık yapacak olan evde yapsın, en güzeli.

bu video benden gelsin. şuna bak ne kadar terbiyesiz ögrenciler var. bunu üniversitede yapsın bakalım noluyor ;

Benim yaşadığım dünya hayal dünyası değil öncelikle onu belirteyim gayette gerçekçi bir dünyada yaşıyorum, sizin şiddeti neden bu kadar normal gördüğünüzü anlamaya çalışıyorum ama anlamam mümkün değil. Ben size benim çocuğum başkalarına zarar versin, dikkatini dağıtsın dedim mi? Ama bir öğretmen bu tip sorunlu çocukları da şiddet uygulamadan gerçekten eğitimciyse eğiterek topluma kazandırabilir bunu anlatmaya çalışıyorum. Benim ne psikolojik ne de fiziksel şiddete evet demek gibi bir düşüncemde yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…