- 30 Haziran 2013
- 21.996
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.146
- 498
laftan anlamayan çocuğa şööyylee(!) bir dokunan öğretmene , benim çocuğuma dokunamazsın dediğinde verdiği tepki için şööyylee(!) bir dokunuversek zararı olmaz öyleyse!!
işte tam da bu yuzden eğitimi falanı fılanı salladık vakıt gecırmeye çalışıoz dersımı anlatıyorum alan alır almayanla hiç uğraşamam hergun eve gelınce bugunu de atlattık ohh ya rabbi şükür diyoruz velılerın yetıstırdıklerı terbıyesızlere sabredecez dıye mafoluyoruz ha dayaga karsıyım asla da atmam dayaklık öğrencıyı bı kenarda tek basına oturturum dersımı bozmasın yeter hakaret de etmem naparsa yapsın zaten böyle bozguncu tıpler evde çok fena dayak yıyen hakaret goren aşağılananlar oluyor ne olursa olsun banane dıorum zıl caldı mı bıterler maaleseffffüniversite ile öncesi aynı mı yani... pfff
üniversiteye gelen kişi artık söyleneni çok rahat anlayabilecek kapasitededir. ayrıca üniversitenin disiplin şekli de farklıdır. üniversite hocalarının şiddet uygulamaya ihtiyacı yok çünkü hocayla atışırsan zaten o okulu geçemezsin büyük ihtimalle. üniversitede dersten bırakabilir hoca gayet rahat bir şekilde. yoksa üniversite hocalar çok mu korkuyor sanki ögrencilerden? sadece umursamıyorlar, anlatır geçerler, densizlik yapan ögrenciyi de iyi pişman ederler. pişman olan ögrencinin velisi de okul basıp gıkını çıkaramaz çünkü oranın hocaları henüz itibarsızlaştırılmadı çok fazla...
ama ünv. öncesi okullarda her ögrenci henüz laftan anlayabilecek kapasitede olmayabilir. hocaların dersten bırakması çok zor, yapmazlar da pek... yaparlarsa da veliler yine okul basar maganda gibi :) bana göre lise,ilkokul falanda da ögretmenler dersle ilgili olmayana sıfırı bassınlar geçsinler. geçirmek için ugraşmasınlar, en güzeli... okumayacak olan gitsin, şımarıklık yapacak olan evde yapsın, en güzeli.
bu video benden gelsin. şuna bak ne kadar terbiyesiz ögrenciler var. bunu üniversitede yapsın bakalım noluyor ;
mervecik lütfen kendi tarzınızda insanlarla muhattap olmayı deneyinögretmenin disiplinini saglamak gibi bir görevin yok senin, ögretmen üzerinde sorumlu degilsin. dolayısıyla dış kapının dış mandalı konumundasın.
ama ögretmenin, ögrencilerin içinde bulundugu sınıfın disiplinini saglama görevi vardır. ögretmen ögrencilerden sorumludur.
yani örnegin kel alaka.
mervecik lütfen kendi tarzınızda insanlarla muhattap olmayı deneyin
Benim yaşadığım dünya hayal dünyası değil öncelikle onu belirteyim gayette gerçekçi bir dünyada yaşıyorum, sizin şiddeti neden bu kadar normal gördüğünüzü anlamaya çalışıyorum ama anlamam mümkün değil. Ben size benim çocuğum başkalarına zarar versin, dikkatini dağıtsın dedim mi? Ama bir öğretmen bu tip sorunlu çocukları da şiddet uygulamadan gerçekten eğitimciyse eğiterek topluma kazandırabilir bunu anlatmaya çalışıyorum. Benim ne psikolojik ne de fiziksel şiddete evet demek gibi bir düşüncemde yok.
dayakla disipline edilmiş insanlar, bundan başka yöntem olmadığını sanıyorlar sanıyorumŞikayet
Arkadaşa göre sınıftaki disiplin sadece dayakla sağlanır, dayaksız disiplin sağlayan öğretmenler bunu nasıl başarıyor acaba hiç düşündüler mi bilmiyorum.
Şikayet
Arkadaşa göre sınıftaki disiplin sadece dayakla sağlanır, dayaksız disiplin sağlayan öğretmenler bunu nasıl başarıyor acaba hiç düşündüler mi bilmiyorum.
Daha fazla konusmakta istemiyorum öyle kişilerle bence öğretmenleri her sene piskolojık olarak değerlendirmeleri lazım.eşleri yapsa bdv a konu acip bodanmalımıyım diye sorarlar o zaman hafifce vurmak olmuyot çünkü ama iş bizlerin evlatlarına gelince hafifcr cruyorlar.daha geçen hafta yüzü gözü mot cocpul vardı posta gazetesinden o öğretmende hafifcr vurmus.töbe yarrabim.onu şiddetten saymıyorlar sanırım. mesela o hafifçe vurmayı eşleri kendilerine uygulasa ne düşünürler diye sormak lazım...
benim söylemedigim şeyleri ben söylemişim gibi yapmaya çalışma. ucuz bi numara bu.
ben disiplin sadece dayakla saglanır demedim. ama hafif bir tokadın gerekli oldugu durumların var oldugunu söyledim. bazı durumlarda disiplini saglamak için hafif ölçekli şiddet en iyi çözümdür dedim. mesela o çocugun okuldan atılmasını saglamaktan kat kat iyidir yeri geldiginde.
ama tabi egitim siteminden hiç hoşlanmıyorum, bu da ayrı bir mevzu. yani sınıfta sıkılan çocugu direkt dövün gibi bir şey kast etmiyorum. çünkü bazı sıkılan çocukların egitim sisteminin saçmalıgı yüzünden oldugunu tahmin edebiliyorum.
ama madem bu egitim sistemi degişmiyor, var olana uyup disiplin saglanmalı.
Öğretmenim çok hafifce dokundugu için bizlere okudugumuzu anlayamiyoruzdur belkıde.çocuklara hafifce dokunmaktan ders yapamamişlar.Ben siddet yanlısı degilim. Boyle insanlar derken??? Ben de boyle veli istemiyorum zaten. Daha okudugunu anlamiyor.
yerlerde tekmelenmediği sürece; çocuğun özgüveni yara almış, küçük düşürülmüş, okuldan soğumuş falan bunlar hikaye bazılarına göre... yazık gerçekten...Terbiye sınırlarını zorlamadan konuşun önce siz. Hafif bir tokat şiddet olmuyor mu size göre, bana göre oluyor ben çocuğuma nasıl ki öğretmene saygısızlık yapamayacağını öğretiyorsam öğretmende benim çocuğuma küçük çaplı da olsa şiddet uygulayamaz ancak ceza verebilir. Kendinizle çatışıyorsunuz ben şiddeti savunmuyorum ama ufak çatlı bir tokat atılabilir bu nasıl bir çelişki farkında mısınız? Öğretmenlik kutsal bir meslek bu kutsal mesleği de layıkıyla yapanlar her zaman benim gözümde muhteşem insanlar.
Işte bu arkadaslar! Herkes okusun ogretmene yaklaşimi. Veli gorusunun ozeti... Saygi sifir. Boyle olacagini bilseydim asla ogretmen olmazdim...
üniversite ile öncesi aynı mı yani... pfff
üniversiteye gelen kişi artık söyleneni çok rahat anlayabilecek kapasitededir. ayrıca üniversitenin disiplin şekli de farklıdır. üniversite hocalarının şiddet uygulamaya ihtiyacı yok çünkü hocayla atışırsan zaten o okulu geçemezsin büyük ihtimalle. üniversitede dersten bırakabilir hoca gayet rahat bir şekilde. yoksa üniversite hocalar çok mu korkuyor sanki ögrencilerden? sadece umursamıyorlar, anlatır geçerler, densizlik yapan ögrenciyi de iyi pişman ederler. pişman olan ögrencinin velisi de okul basıp gıkını çıkaramaz çünkü oranın hocaları henüz itibarsızlaştırılmadı çok fazla...
ama ünv. öncesi okullarda her ögrenci henüz laftan anlayabilecek kapasitede olmayabilir. hocaların dersten bırakması çok zor, yapmazlar da pek... yaparlarsa da veliler yine okul basar maganda gibi :) bana göre lise,ilkokul falanda da ögretmenler dersle ilgili olmayana sıfırı bassınlar geçsinler. geçirmek için ugraşmasınlar, en güzeli... okumayacak olan gitsin, şımarıklık yapacak olan evde yapsın, en güzeli.
bu video benden gelsin. şuna bak ne kadar terbiyesiz ögrenciler var. bunu üniversitede yapsın bakalım noluyor ;
yerlerde tekmelenmediği sürece; çocuğun özgüveni yara almış, küçük düşürülmüş, okuldan soğumuş falan bunlar hikaye bazılarına göre... yazık gerçekten...
Terbiye sınırlarını zorlamadan konuşun önce siz. Hafif bir tokat şiddet olmuyor mu size göre, bana göre oluyor ben çocuğuma nasıl ki öğretmene saygısızlık yapamayacağını öğretiyorsam öğretmende benim çocuğuma küçük çaplı da olsa şiddet uygulayamaz ancak ceza verebilir. Kendinizle çatışıyorsunuz ben şiddeti savunmuyorum ama ufak çatlı bir tokat atılabilir bu nasıl bir çelişki farkında mısınız? Öğretmenlik kutsal bir meslek bu kutsal mesleği de layıkıyla yapanlar her zaman benim gözümde muhteşem insanlar.
ya bunlara yabancılar helikopter anne diyormuş çok güldümsürekli çocuklarının tepesinde gezinip durdukları içinmiş :) benim çocugum benim çocugum derlermiş sürekli. çocukları asla yanlış yapmazmış bunların. bir sıkıntı varsa ortada, kesinlikle diger çocuktur bu annelere göre, ya da ögretmendir, ya da etrafta bulunan herhangi biridir, ya da hatta yan tarafta kendi kendine çöpü karıştıran kedidir suçlu olan... ama asla kendi çocugunda hata yoktur.
sürekli çocuklarının tepesindedirler. iki dakika rahat vermezler çocuklarına. sorumluluk da vermezler. bir sorun oldugunda direkt etrafı suçlarlar, bu arada veli olarak kendileri de hatasızdırlar, onu da söylemeden edemicem
çocukları sınavdan 90 aldıgında ''kahru perişan olasıca ögretmen, 91 alacak çocuguma 90 vermiştir kesin, çocugum hakkını yedileeerr'', diyerek yataklara düşecek versiyonları bile varmış helikopter annelerin...
sorumluluk vermedikelri için çocukları kendi kendilerine bir şeyler pek yapamzmışlar... her türlü sıkıntısında direkt annesine koşarmış, annesini bu yolla kullanırmış.
ögretmenlere bu lafları edenler genelde bu kategoriden olurmuş, okudugum bi kaynagın yalancısıyım valla. ha bir de ergenlikten sonra çogu çocuklar helikopter annelerinden kurtulmak istiyorlarmış ama yine de kurtulamıyorlarmış
Öğretmenim çok hafifce dokundugu için bizlere okudugumuzu anlayamiyoruzdur belkıde.çocuklara hafifce dokunmaktan ders yapamamişlar.
Aynısını ben yazıcaktım canım sen yazmişsin.helikopter anneymiş.vurdumduymaz anne olucagıma helikopter olurumMervecik baskasi olsa fikir alisverisi yapardim ancak sen sadece tartismayi bilen birisin bu yüzden kendimi hic yormayacagim sen de benimle konuşmak için kendini yorma :)
Senin çocuğunu dovsunler madem oyle. Benim cocuklarimi dovme hakkini ben kimseye tanimiyorum o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?