oğluma öğretmenden dayakkkkk

Tamam kabul çocuğun olduğunda gerektiği zaman şiddet uygularsın hatta gerektiğinde öğretmeni de uygular. Kal sağlıcakla.

evet sınıfın ve diger ögrencilerin huzurunu kaçırırsa, ögretmene laubalilik, saygısızlık da bulunursa ögretmeni disiplini saglasın. gidip de okul basmam hafif bi dokunma yüzünden. sana da bye

vurmanın azı çoğu var mı ? birde arkadaşlarının içinde bunu yaptıysa ben olsam o kişiyi duman ederim duman !!! herşeyin izi geçebilir ama rencide olmanın izini kimse geçiremez !

sap ile samanı karıştırmak denir buna sanırım .

cocugu şiddet gören kadına ve şiddete karşı olan insana , cocugu şımarık terbiyesiz yaftası yapıştırıyorlar.

bana göre öğretmenlik kutsaldır ama okuduklarımdan sonra gerçekten biz su gibi cocuklarımızı kime emanat ediyoruz diyorum.

çocuğuna az da olsa terbiye için bile şiddet uygulana bilir diyen bi zihniyetin annelik duygusundan şüphe etmek istiyorum şuan kendime hakim olamiycam

cevap vereyim, oğlumun dişleri neredeyse 1 yaşından beri çürümeye başladı ve biz asla engel olamadık.
suanda 4.5 yasında dişlerini yaptırmaya anca müsade etti. 2 dişi dolgu yapıldı. geri kalan 8 dişide kanal yaptırıp dolgu yaptıracagız.

Anladim, cocugun biyolojisinden kaynaklaniyor. Kolay deyil o durumda. Gecmis olsun.

bir şey olmaz 10 dakika sonra unutur.

iyi o zaman hata yapana hep ödül verelim, hiç rencide olmasınlar, mazallah nasıl unuturlar aaa ne güzel de saygısızlık yaptın afferim çocugum diyelim, hadi biraz daha yap da görsün herkes diyelim.

kimi çocuk vardır laftan anlar, kimi de anlamaz. bu bu kadar basit bir gerçektir.

eskiden cok doverlermis cocuklari. Babam anlatir, bir ogretmeni hic bir sey yapmadigi halde oyle bir dovmus ki babama, koydeki ilkokulda. Babam hala hakkimi helal etmiyorum der. Aklina geldikce sinirlenir.

Kimsenin kimseyi dovmeye hakki yok, ama su da var dovmese bile insanlar birbirlerine cok daha kotu bir sekilde piskolojik siddet uyguluyor. Ben bunu yasadim daha buyukken okulda, ve o insanlara asla hakkimi helal etmiyorum.

o eski tarz gereksiz ve aşırı dayakları kimse savunmaz.

ama açıkçası okuldan atılmaktansa, ya da psikolojik şiddete maruz kalacagıma ya da ögretemen tarafından tamamen görmezden gelinecegime, hafif bi vurmasını tercih ederim.

Ben anadolu lisesinde okudum 2006 mezun oldum. Bizim zamanindada tekme tokat dayak vardı. Mudur yardımcısı bizim siniftan birinin uzerine ciktigini biliyorum. Ben hazirliktayken ing dersinde telefonum titredi diye ben diyim 10 siz diyin 20 tokat yedim telefonuma el konuldu birsey yapmama ragmen kendimi savunamadim. Ailem geldi sikayetci olduk ki ben aileden aiddet goren biri degildim.
Be ogluma surekli ogretmenin ona zarar veremeyecegini birsey olursa mutlaka bana soylemesi gerektigini ogutlemistim daha sonra ogretmen bana kiziyor dedi bi kac kez iste sarkilara katilmiyor diye imis o zamanda ona ogretmenlerin onlara kizdginda kotuluk icn olmadigini ayni anneler gibi sonradan uzuldukerini anlattim dinledi böyle tamam dedi.
Ama buarada okudugum yorumlar gercekten korkunc ogretmenlik para iai degil gönül isi bence.
Ben neden öğretmen olmadim diye çokça düşünüyorum.

yani bizler lise çağlarında bu tarz dayaklara nasıl ses çıkarmamışız ortalığı nasıl yıkmamısız. aklıma geldikçe çıldırıyorum. borularla parmak uçlarımıza vurulurdu. AYNEN DEDİĞİNİZ GİBİ ÖĞRETMENLİK GÖNÜL İŞİ geçim işi için yapanlar bunlar işte !

Hemen disipline veriliyoduk nasil ses cikarabilirdik ki
benim annemi aramislar o gün gel hani alsin beni okuldan diye , annem kendi gelir demis öğretmen onun gözünde başka bisi ya benden 9 yas büyük abim gelmistide beni okuldan almisti.

Tokat tekme yiye yiye vurmayi ogrendik. Ogretmen cocuga yaramazlik ettigi icin vuruyor bir vuruyor 2 vuruyor 3 karsilik veriyor.
psikolojide asla siddet yok ceza yok kesinlikle bu konuda egitim filan almadim ama cok okudum herkezede tavsiye ediyorum. Ne kendi cocugunuzu dovun ne de elalemin insanlarina vurdurun

çok güzel ifade ettiniz bize birşey kalmadı. biz anneler ki yani en azından ben babası bıle bısey dese içim içimi yer kaldıki öğretmen arkadaşlarının yanında vurucak. rencide edicek. bunu bir terbiye şekli olarak görenlere acıyorum.

bahsettigimiz şey okullarda bir terbiye aracı degildir zaten, disiplin saglama aracıdır.

terbiyeyi vermesi gereken de esasen anne babadır. okul, ailesi tarafından terbiye edilmiş çocugu belli bi disiplin dahilinde egitir.

çocuk terbiyeyi aileden alır ama okulda pekiştirir. ve yazılı okul kanunlarının dışında temas yada rencide şeklinde bir disiplin anlayışım yok kimse kusura bakmasın. neyse kural onu uygularsın aileyi uyarırsın, uzaklaştırırsın, çok çok yaramazsa hadi okuldan atarsın. ama haddi sınırı bu kadardır.

başına vurmuş işte
yani vurması mı gerekli
oğlum asla ve asla yalan konuşan bir çocuk değil ve çok sakin sessizdir
ne hakla bunu yaptı yarın elbet soracağım bunu ona
Hafifte olsa vuramaz, illaki tekme tokat dövmesi gerekmiyor. Yaramazda olsa, laf dinlemesede vuramaz. Sabrı olmayan yapmasın bu mesleği, kimse kusura bakmasın.
Okul yönetimi ile görüşün mutlaka.

Bugün veli toplantısı yaptım.
Bir kızım var. Bu öğrencim köyden geliyor.
İlk başladığında saçları evde kötü bir şekilde kesilmişti.
Yüzü de nasıl güzel Allah'ım insan evladını o hale nasıl getirir şok içindeydim.

Bir kaç gün evvel kızım okula yeni bir saç modeliyle geldi.
Kahkülünü en dipten berbat şekilde kesmiş..
Önü erkek çocuğu gibi arkası uzun. Tuhaf bir şey anlatamıyorum bile.

Kim kesti saçlarını diye sordum.
Annem dedi üzgün bir şekilde.
Ben de annene söyle bir daha saçlarına dokunmasın tamam mı kızım dedim.
Ama anneye karşı neler hissediyorum tahmin edebilirsiniz.

Çok istiyordum gelsin de insan kızının saçlarını neden öyle keser sorayım diye.
Çok merak ediyordum o mantığı çünkü.

Bugün toplantıda geldi kadın. Çok sevindim.
Sordum tabi saçlarının halini.

Kendi kesti hocam dedi. Kendi kesiyor yalan söylemiş. Ben tabi şok.

Buyrun ne güzel yalan söylüyor çocuklar görün..

Farkli psikoloji alanindan bahsediyor olabilir misin? Cunku Egitim Psikolojisinde ceza vardir.Ödülle beraber siklikla basvurulur..Psikolojide ceza yoktur diye yanlis bilgilendirme yapmayalim.Aman diyim.

ben çocukken aynısı başıma gelmişti
beni konuşturan arkadaşım yüzünden öğretmen beni yanına çağırıp elindeki kalın kitabı kafama indirmişti
yaramaz değil aksine çok sessiz kendi halinde bir çocuktum sınıfta varlığım yokluğum belli bile olmazdı
30 küsür yaşındayım hala unutmadım

Öncelikle bir sakin olun ve Çocuğunuz o Sınıfta okumaya devam edecekse çocuğun yanında lütfen ÖĞRETMEN açığı arayan öğretmen aşağılayan bu cümlelerinizi kendinize saklayın
Yorum yazan herkes için söylüyorum sizlerin SAYGI duymadığı bir otoriteden çocuk ne öğrenecek
Benim kızım da 2. Sınıfta öğretmeni çok disiplinli ve gerektiğinde ceza veren kızan bağıran bir ÖĞRETMEN (dayak demiyorum dikkat edin o konuya sonra geleceğim ) asla benim kızıma kimse bağırmaz ceza veremez ÖĞRETMEN kim oluyor demedim demem de.kızımın muhteşem bir Sınıfı var devlet okulu olmasına rağmen ve tüm bu emek öğretmenle birlikte evde kurallara uymasını Öğretmene SAYGI duymasını söyleyen velilere ait.
Çocuğunuzu öncelikle davranışı konusunda uyarın beni Metin konuşturdu cümlesi ilerde sizleri çok yoracak hayatında yaptığı yanlışlarda siz arkaladığınız için başkalarına topu atacak.siz ona öncelikle kurallara uyacaksın ve sen kendi davranışlarından sorumlusun demelisiniz.
Öğretmene gelince şiddet bence başlı başına yanlış ceza yöntemi bu olmamalı idarecilerle konuşabilirsiniz .farklı ceza ya da olumsuz pekiştireç olabilir ama şiddet yanlış .
BuRada kesinlikle size yazmıyorum sadece eğitimci olarak gözlemlerim bunlar
Kastım siz değilsiniz ama artık ailelerde roller değişmiş çocuklar anne baba sanki ,onların her dediği olur ne yaparsa yapsın benim Çocuğum denir arkalanır ,öğretmenler de artık yavaş yavaş sadece dersini işleyip giden davranış Eğitimine karışmayan insanlara dönüştüler çünkü toplum Öğretmene Saldırma konusunda sistematik bir şekilde birlik olmuş durumda artık öğretmenler çocuğun yaptığı en Ahlaksız davranışı bile görmezden geliyor çünkü ne aile kabulleniyor ne yaptırımı var . Çocuklar sigara madde taciz gasp her türlü suçu okullarda inanamayacağız rahatlıkta işleyebiliyor ve öğretmenler hiç karışmamayı tercih ediyor .çünkü benim Çocuğum yapmaz sen kimsin ki tavırlarından bıkmışlık var .10 yıllık öğretmenim hiçbir öğrencime vurmadım ama bazı ailelerin elinden o çocukları alan bir devlet sistemimiz Olmasını çok isterdim çünkü bana göre her ne kadar yanlış eğitilseler de çocuklar hep masum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…