Tamam kabul çocuğun olduğunda gerektiği zaman şiddet uygularsın hatta gerektiğinde öğretmeni de uygular. Kal sağlıcakla.
cevap vereyim, oğlumun dişleri neredeyse 1 yaşından beri çürümeye başladı ve biz asla engel olamadık.Merak ettigim icin soruyorum. Oglunuzun disini 1 yasindan beri fircaliyormuydunuz ? Burda bize doktorlar o yastan itibaren cocuk macunuyla fircalatiyorlar, ve sut ictikten sonrada su icip dislerin yikanmasini saglayip yatirilmasini istiyolar. Sizin oglunuz gibi cocuklari duymustum, hatta burda bir bayanin evine sosyal guvelikciler kamera koymuslardi, cocukta cok fazla curuk var diye, iyi bakmiyor mu diye takip etmislerdi.
Siz eyer cok dikkatliydiyseniz belki genetiktir curuk olmasi oglunuzda bilemiyecem.
Anladim, cocugun biyolojisinden kaynaklaniyor. Kolay deyil o durumda. Gecmis olsun.cevap vereyim, oğlumun dişleri neredeyse 1 yaşından beri çürümeye başladı ve biz asla engel olamadık.
suanda 4.5 yasında dişlerini yaptırmaya anca müsade etti. 2 dişi dolgu yapıldı. geri kalan 8 dişide kanal yaptırıp dolgu yaptıracagız.
eskiden cok doverlermis cocuklari. Babam anlatir, bir ogretmeni hic bir sey yapmadigi halde oyle bir dovmus ki babama, koydeki ilkokulda. Babam hala hakkimi helal etmiyorum der. Aklina geldikce sinirlenir.
Kimsenin kimseyi dovmeye hakki yok, ama su da var dovmese bile insanlar birbirlerine cok daha kotu bir sekilde piskolojik siddet uyguluyor. Ben bunu yasadim daha buyukken okulda, ve o insanlara asla hakkimi helal etmiyorum.
yani bizler lise çağlarında bu tarz dayaklara nasıl ses çıkarmamışız ortalığı nasıl yıkmamısız. aklıma geldikçe çıldırıyorum. borularla parmak uçlarımıza vurulurdu. AYNEN DEDİĞİNİZ GİBİ ÖĞRETMENLİK GÖNÜL İŞİ geçim işi için yapanlar bunlar işte !Ben anadolu lisesinde okudum 2006 mezun oldum. Bizim zamanindada tekme tokat dayak vardı. Mudur yardımcısı bizim siniftan birinin uzerine ciktigini biliyorum. Ben hazirliktayken ing dersinde telefonum titredi diye ben diyim 10 siz diyin 20 tokat yedim telefonuma el konuldu birsey yapmama ragmen kendimi savunamadim. Ailem geldi sikayetci olduk ki ben aileden aiddet goren biri degildim.
Be ogluma surekli ogretmenin ona zarar veremeyecegini birsey olursa mutlaka bana soylemesi gerektigini ogutlemistim daha sonra ogretmen bana kiziyor dedi bi kac kez iste sarkilara katilmiyor diye imis o zamanda ona ogretmenlerin onlara kizdginda kotuluk icn olmadigini ayni anneler gibi sonradan uzuldukerini anlattim dinledi böyle tamam dedi.
Ama buarada okudugum yorumlar gercekten korkunc ogretmenlik para iai degil gönül isi bence.
Ben neden öğretmen olmadim diye çokça düşünüyorum.
Hafifte olsa vuramaz, illaki tekme tokat dövmesi gerekmiyor. Yaramazda olsa, laf dinlemesede vuramaz. Sabrı olmayan yapmasın bu mesleği, kimse kusura bakmasın.başına vurmuş işte
yani vurması mı gerekli
oğlum asla ve asla yalan konuşan bir çocuk değil ve çok sakin sessizdir
ne hakla bunu yaptı yarın elbet soracağım bunu ona
Hemen disipline veriliyoduk nasil ses cikarabilirdik ki
benim annemi aramislar o gün gel hani alsin beni okuldan diye , annem kendi gelir demis öğretmen onun gözünde başka bisi ya benden 9 yas büyük abim gelmistide beni okuldan almisti.
Tokat tekme yiye yiye vurmayi ogrendik. Ogretmen cocuga yaramazlik ettigi icin vuruyor bir vuruyor 2 vuruyor 3 karsilik veriyor.
psikolojide asla siddet yok ceza yok kesinlikle bu konuda egitim filan almadim ama cok okudum herkezede tavsiye ediyorum. Ne kendi cocugunuzu dovun ne de elalemin insanlarina vurdurun
ben çocukken aynısı başıma gelmiştişuan sinirden ölebilirim
oğlum anne öğretmen metin yüzünden bana ve metin e vurdu dedi
oğlum defterine yazı yazarken ön sıradaki arkadaşı metin oğlumu konuşturmuş ve öğretmen ikisinin de başına vurmuş
ne olur bana bişeyler yazın sinirliyim acayipp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?