oğluma öğretmenden dayakkkkk

başka okula nakil?

İlaveten çocuğa karşı sevgiyle yaklaşım, hatta sınıf başkanı yapma gibi yollar da denendi.
Hepsi çözümsüz kaldı.

Değerli velilerimden çözüm istiyorum. Sınıftaki masum, günahsız 44 öğrenci adına
bu çocuk için en uygun cezayı buyurun siz verin..Bizim cezaları pek beğenmiyorsunuz malum..

Birisi kağıt toplatma ayakta bekletme cezasına bile laf etmiş de gerçekten merak ettim sizin güzel çözümlerinizi..

başka okula nakil?

Öyle bir çözüm veli isteğine bağlı olsa gerek.
Uzak olduğu için olmaz demişti velisi..

Bir veli isteği bir öğrenci sorunları 44 masumun eğitim hayatını böyle katlediyor..

Ayrıca nakil olsa bile diğer okuldaki çocukların suçu ne?

nakil de bir ceza yöntemi çünkü. çevresi, arkadaşları değişince çocuk belki akıllanır, aklı başına gelir? ailesi ile rehber hoca görüşmedi mi? aile de mi çocuk üzerinde etkili değil?

Aa ne cezasi cocugun psikolojisi ne olacak lutfen rencide etmeyin hoca hanim yoksa kafanizi o siralarla kirarim

Derler, linç başlar birazdan.

Hocam kendi gorusume gelince. Bizde de vardi boyle bir ogrenci. Hicbir yaptirim uygulanmadi. Mezun oldu gitti. Belki simdi lise okuyamamistir. Uyusturucu filan kullaniyordur. Maalesef yapacak bir sey yok.

Bence okuldan atılsın. Şaka yapmıyorum.

Herkes toplu eğitime uygun değil.

Yani bunu anlatmaya çalışıyorum, bu daha ağır bir ceza bence.

Ama dayakla düzelmez böyle bir çocuk.

Ekleme: Kağıt toplama bırakın cezayı, normalde yapmaları gereken bir sorumluluk. O kısımda inanılmaz haklısınız. Çocuklarınız kağıt toplasa, arkadaşları da gülse bir şey olmaz hanımlar. Her gün en az 3 kere gülüyorlar birbirlerine zaten, dalga geçiyorlar. Normal bu.

nakil de bir ceza yöntemi çünkü. çevresi, arkadaşları değişince çocuk belki akıllanır, aklı başına gelir? ailesi ile rehber hoca görüşmedi mi? aile de mi çocuk üzerinde etkili değil?

Hayır değil.. Çocuk her yerde her şekilde böyle. görüşüldü. Her çözüm aklınıza gelebilecek her şey denendi.. Artık delirmek üzereydik okulca.. Diğer veliler ağlıyordu resmen.

Anne baba da bıkmış artık toplantılara gelmiyordu çocuk şikayetleri yüzünden zorla getirdik okula.
Akıllanacak bir çocuk değil ilkokuldan sonra taşınma olmuş, okul değiştirmiş ama aynı diye haberleri geldi zira..

Veliler bencillik ediyor sadece kendi çocuğunu düşünüyor.
Nakil konusuna siz çözüm olarak bakıyorsunuz.
O kadın servis parası olarak bakıyor.

44 masum çocuğun eğitim hayatı umrunda değil anlatabiliyor muyum?

Böyle tonlarca bencil veli var evet. Hepsiyle iç içe olan biziz..

Kimse benim evladım yüzünden başkaları çekmesin demiyor işte..

Bizim okuldaki bir öğretmen olabilir misiniz acaba
Bizde de var böyle bir öğrenci, öğretmeni anlatıyordu da inanmıyordum. Öğretmenin yüzüne senin hayatınla oynarım diyormuş.
Bir gün biz beden dersindeyken sınıftan kaçıp gelmiş bizi izliyordu ve neden geldiğini falan sorunca "eaaah amma sordun beaaa" diye kabadayı kabadayı gitti.
Bütün okul çözümsüz kaldı, annesi de nasıl ilgili yazık. Veliler toplu halde çocuğu istemediklerine dair dilekçe falan verdiler kabul edilmedi.
4+4+4'ün sillelerinden biri. Kimse kusura bakmasın da herkes okumak zorunda değil, sınıf ıslahevi değil eğitim ortamıdır.
Sınıfta kalma gelsin, zorunlu eğitim düşürülsün, okumak isteyenle istemeyenler süzgeçten geçsin.

Bence okuldan atılsın. Şaka yapmıyorum.

Herkes toplu eğitime uygun değil.

Yani bunu anlatmaya çalışıyorum, bu daha ağır bir ceza bence.

Ama dayakla düzelmez böyle bir çocuk.

Öyle bir çözüm olsaydı inanın hafifçe dokunmakla bile uğraşmazdı öğretmen..

Okuldan atmak öğretmenin sağlığı için de daha kolay..

Yok böyle bir imkan..

7. sınıf öğrencisi okul çıkışı bir öğrenciyi takip ediyor, bıçak çekiyor.

Bıçaklayabilirdi de yani..

Verilen ceza ne biliyor musunuz?

Disiplin uyarısı, kınama cart curt..

O çocuk hala okulda.. Diğer veliler de okuldan atılsın diyor evet..

Ama öyle bir uygulama yok işte.
Biz bu çocuklara katlanmak zorundayız.

O çocuklar da her şeyin farkında, umurlarında değil..

Kağıt toplatma cezasının bile laf edildiği ülkede öğretmenin hiç bir yaptırımı yokken
kimse gelip bana bu okulda düzen yok, disiplin yok diye ağlamasın işte..

İki gün önce bu okulda düzen, disiplin yok diye ağlayan velilerime verdiğim cevaptır..

Ayrıca böyle çocuklar için okuldan atılmak genelde ödüldür.. :)

Ayrıca böyle çocuklar için okuldan atılmak genelde ödüldür.. :)

Emin olun değil. Çocuk evde kimsenin ilgisini çekemeyecek.

Asıl diğer çocuklara ödül.

Atılmalı böyle durumlarda kesinlikle. Böyle düzenlemeler yapılmalı.

Ağır hatalar yapan çocuklara ağır cezalar verilmeli bence. Hafif hatalar ise yaptırımsız kalmalı.

Şu anki durumda ne yapabilirim diyorsanız, dayak da diğerleri kadar etkisiz demek istedim sadece.

faat öğretmenim anlattığınız öğrenciden aynısı bende var 36 öğrencim var 1 tanesi hepsine bedel. resmen bütün sınıftaki her öğrenciyi kırdı geçirdi. daha 1. sınıf 2 ayda bütün sııf veliler okul idaresi yıldık bildiğiniz gibi değil. burda afra tafra yapıp konuşan bayanlar hepinizi bizim sınıfa 1 günlüğüne öğretmencilik oynamaya davet ediyorum. taş olsa çatlatan öğrencilerle uğraşın. o zaman yok kızmış yok kafasına vurmuş görmek lazım sizleri. toplumun yapısı bu kadar bozulduysa bu öğretmene değil veliye yada öğrenciye değer verilip bizleri susturmalarından dolayıdır. ben öğretmenime asla karşı gelmezdim. hem döver hemde severdi. ailemde bir kere bile sen haklısın öğretmin kim oluyorda vuruyor demedi. iyikide dememiş. öğrenci olarak benim gözümde öğretmenimi küçük düşürmemiş. tavsiyem çocuklarınıza bu kadar arka çıkmak yerine öğretmeninide dinlemektir

Değilimdir Koalina. :)

Bu benim 4 yıl evvel ki sınıfımda bulunan öğrenciydi.
Dersten çıkınca kapıda ağlamaya başlardım.
Tenefüslerim diğer öğretmenler çayını yudumlarken idare odasında ağlayarak geçti istemiyorum bu sınıfı diye..

En son ağlamalarım sonucu o birbirine uyup dersime engel olan erkek öğrencileri birer birer dağıttırdım diğer sınıflara.
Ama asıl sorunluyu kimse almadı tabi o yine bende kaldı. Ama artık azıttığı diğerleri yoktu, tek kalınca biraz rahatladım.

Meslek hayatımın ilk yılı..Bana çok şey kattı, çok şey de götürdü..

Velilerin ne kadar bencil olduğunu gördüm hatta bazı öğretmenlerinde..

O sınıf kapısını kapandıktan sonra sorunlarla baş başayız biz.
Kimse yaşadığımız zorlukları bilmiyor..Kendi rahatken ilgilenmiyor da açıkçası..

tamam o zaman siz dayakla çocukları eğitmeye devam edin, yapacak başka bir yol bulamıyorsanız. daha ne denir ki... umarım ileride bir veli şikayette bulunmaz sizleri...

Çocuk o ilgiyi mahalle çocukları ile de çeker, yapacağını yapar.
Topluma faydalı bir birey çıkmaz ortaya. Yine çözüm yok. Sorunu yok saymak bu..

Yapılmıyor o düzenlemeler işte.
O veli de ağlıyor, benim çocuğumu okuldan atmayın idare edin diye ağlıyor.

Ama sabır denen bir şey var değil mi?

5 yıllık öğretmenim iki kez öğrenci dövdüm ikisi de bu çocuk..
Sınıftan çıkıp ikisinde de ağladım. Neden böyle bir sınıfla uğraşmaktayım, neden bir çocuk dövmek zorundayım diye?
Ben bunca yıl çobanlık etmek için okumuşum diye ağladım..

Siz hobi niyetine çocuk dövüyor öğretmen sanıyorsunuz işte sorun bu..

Biri gözlerime bakıp o küfürü iki kez tekrar ettiğindeydi.
Diğeri arkadaşının gözünü o hale getirdiğindeydi.

Dayakla o çocuk süper çocuk olmadı ama eskisi kadar azıtmıyordu da artık ders işleyebilir oldum ve
diğer çocukları bulunduğu sınıf seviyesine yetiştirmeyi güç bela başardım..

Bu nedenle dayak dilinden anlayan çocuk da var diyorum..
Kimse atıp tutmasın..

Herkes birilerinin canı.. Diğer çocukların, velilerin günahı ne?

Düzgün ebeveyn ol, düzgün çocuk yetiştir.
Kimse senin çocuğunun saçmalıklarından bu derece etkilenmek zorunda değil.
Biz de öğretmeniz sizin saygısız, terbiyesiz çocuklarınıza çobanlık etmek zorunda değiliz..

Bakın psikolojik destekle birlikte evde eğitim birçok ülkede uygulanan ve sonuç alınan bir yöntem, bunu boşuna tartışmayalım.

Bu uygulansa etkili bir yöntem olur öğretmenler de bu kadar zorluk çekmez.

Şiddet en fazla kısa vadede çözüm sağlar.

Diğer söylediklerinize ben zaten katılıyorum, önce evde disiplin alsın çocuklar.

Ben sizi anlıyorum..

Ben de diyorum ki öğretmenin her imdat çığlığına yetişen bir okuldan atma, nakil, evde eğitim gibi bir çözüm olsa
zaten hiç bir öğretmen şiddeti tercih etmez..

Bizim ülkemizdeki uygulamalar bunlar.. Kimseyi memnun edemiyorsunuz. Kendiniz de memnun değilsiniz zaten..
Veliler hep bencil yeryüzünde sadece kendi çocukları varmış gibi yaşıyorlar..
Empati yeteneği sıfır.. Buna yüzlerce örnek verebilirim..

tamam o zaman siz dayakla çocukları eğitmeye devam edin, yapacak başka bir yol bulamıyorsanız. daha ne denir ki... umarım ileride bir veli şikayette bulunmaz sizleri...
Sikayet olunca ogretmenlerin taviri yokmu cocuklara yapma dedikleri ornek verdiklwrini malesef kwndileri yapiyorlar
Kizimin ogretmeni mudurn yanindan cikip yanimiza geldiginde ufacik kafasina dokundum sadece diyerek goxumuze baka baka yalan soyledi
daha sonrada sinirine hakim olamadiguni daha sonrada sabaha kadar uyuyamadiguni soyledi madem birsey yapmiyorsun neden uyumuuorsun
tabi bunu ben faydasi olsa bir kez vurur birdaha cocuk tekrarlamazdi dimi dedigim vakit dedi
Benim kizim ogretmenunu cok seviyor cigu zaman kendine model aliyor cocuk ogretmenim kizinca vuruyor bende vurayim gibi dusuncelere burunebilir diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…