oğluma öğretmenden dayakkkkk

Evet çocuklar yalan söyleyebilirler en doğrucu davut olanı bile söyleyebilir, ama sabrı taşıp çocuğa vuran öğretmenler de var ve onları aklamak için olaya sadece çocuk yalan söylemiştir diye yaklaşmak yancı bir tutumdur, tıpkı anlamadan dinlemeden sadece çocuğunun söyledikleri ile öğretmenlere yüklenenler gibi...

Öğretmenlere acıdım. ALLAH yardımcınız olsun. Babası pedogog bir hastam vardı. Hem de çok ünlü bir pedogog... Çocuk 10 yaşında idi. Tabi doğal olarak çocuğunu mükemmel ötesi yetiştirdiğini düşünüyordu. Gelin görün ki çocuk çift kişilik sergiliyordu. Ailede söz dinleyen bir çocuk okulda ise bütün arkadaşlarına zarar veren, arkadaş ortamında istenmeyen bir çocuktu.

Haklısınız. Bu sebeplerden tedavi olan öğretmenler var. Bir öğretmen vardı. Kaza geçirmişti. Ayağı aksıyordu. Öğrenciler alay ediyorlardı. Veliler bu konuda duyarsızdı. İşte onlar çocuk vs... Çok zor.
Ayrıca gerçekten kendini yetersiz hisseden veliler kendi yetersizliklerini örtmek için bu tür davranışlara giriyorlar. Yeterli hisseden ise öğretmene bir de soruyor.
Bir atasözü vardır. Çok hoşuma gidiyor. ANNESİNİN ÖVDÜĞÜNDEN KAÇ BAŞKASININ ÖVDÜĞÜNÜ KAÇIRMA ...:))

Ya kilifima sigamiyorum yazilanlari okudukca
Biz hic siddet gormedik hadi ben gormedim sessiz bir cocuktum o yuzden diyelim hic susmayan dersi dinlemeyen cocuklar vardi derste kalkip gezinen hatta..
Hic bir ogretmen kalkip bir fiske bile vurmadi vuramazda..
Bu terbiyesizlik yapan cocuklarda gayet bazi hocalarin dersinde mum oluyordu..
Neden? O hoca vurdugu icin degil disiplini saglayabildigi icindir..

Benim annemde ogretmen tek bir cocuga vurmuslugu yoktur oyle bir hakkida yoktur kendiside biliyor bunu.. Cocuklar ders ortaminda mum oluyor mum..
Ama kutlama zamanlarindada en cok cicek alan ogretmen yine annemdir..

Yani o "hafif vurmak gerekiyor bazen disiplin ugruna" diyenler ogretmenliklerini sorgulasinlar lutfen..
Vurmadan disiplini saglayan meslekdaslarindanda ozel ders alsinlar..

Anlamiyorum birde ogretmenlerin tutumu boyleyken gerektiginde vururum kafasini yasiyorlarken nasil bukadar saygi duyulacak bir meslek oldugu dusunuluyor..

Herkesin evladi kendine kiymetlidir o diplomalari egitimci olun diye veriyorlar elalemin cocuklarina vurma hakki saglamiyor o diplomalar..

Cocuk simarik olsun olmasin bende simarik cocuk hic sevmem..
Bu yuzdendir ki ogretmen ol denildiginde yok benlik bir meslek degil dedim herkese..
Butun ogretmenlerde keske uniye girmeden once kendini tartsaydi..
Bu dusuncede ogretmenlerin olmasi cok sasirtti beni..

Nasıl vurmuş? Kafasını mı yarmış? Hafifçe dokunmuş mu?

Öğretmende insan neticede, zıvanadan çıkartmışlardır garibanı belki...

Neyse ortada ciddi bir darp yoksa ben olsam okula gider öğretmene "Biz çocuğumuzu bu şekilde yetiştirmiyoruz, bu tip tepkilere alışkın değil. Bir daha olmasın hocam." derdim. Öğretmende ne demek istediğimi anlardı diye düşünüyorum...

aynen. bu olayın öğrencinin laf anlayıp anlamamasıyla hiç bir alakası yok. bazı öğretmenlerimiz dayak olmadan disiplin sağlamayı öyle bir becerirdi ki, en yaramaz öğrenci bile sus pus dururdu onun dersinde. demek ki mümkün böyle öğretmenlik yapabilmek. eh, işte herkes beceremiyor öğretmenliği demek, bu konudan çıkan sonuç bu...

Ben de bir kere 3-5 öğrenciyi okkalı bir şekilde dövdüm, yüzlerinde 5 parmağımın izi çıktı. Yıllar geçti aradan hala pişman değilim, aynı hareketi yine görsem yine aynısını yapar ve zerrece pişmanlık duymam.

Sorulsun gibi yazmışsınız ben sorayım o halde

Ne yapıyorlardı?

Amaan sanki ogretmenler tekme tokat girişiyor kucucuk cocuklara. Hafifce kafasina dokunmak ne zaman dövmek oldu yaaaa.

Sahsen benim cocuguma hafifce de dokunamaz.Benim de ona dokunmam cok agir olur cunku.Ona hafifce dokunma yetkisini kimse vermedi.aldigi diploma da cocuklara hafifce dokunabilirsiniz dovebilirsiniz yazmiyor ki onun aldigi diploma da beni kesmez.Yillarca oturup dirsek curuttugu daha sonra da diploma alma cagina geldigi o siralari kafasina gecirirm onun.vesselam.

ben de bir öğretmenim... hem de bir erkek lisesinde... hem de en düşük puan alanların olduğu bir lisede. bu mesleği yapmayan halimizi anlamaz. eskisi gibi değil artık çocuklar, ne bize ne de arkadaşlarına karşı saygıları var. bana 'sen' diye hitap edenler bile var. insanız biz de sinirlenebiliriz, kızabiliriz. bugün son derste o kadar çok sinirlendim ki yapılan büyük bir terbiyesizlikti, gözlerim doldu yüzüm kıpkırmızı olmuştur eminim çünkü çok yanıyordu ama dayak aklıma bile gelmedi. vurmak çözüm değil ama velilerin de bizi anlamasını istiyorum.
çocuk her zaman haklı değildir, evde sakin olan bir çocuk okulda çok sorunlu olabiliyor. koskoca sınıfta bir çocuk bile sınıfın huzurunu bozabiliyor. sınıf düzeni bozulunca ders işlemek zorlaşıyor bizler için. öğrenmeye hevesli olan çocuk öğrenemiyor. biz konuşuyoruz onlarla ama yetmiyor. anne babanın da bizi desteklemesi lazım bu konuda.

burdan da velilere seslenmiş oldum

Kac yasindaydilar peki

Buradaki yorumlara göre ne yaptıkları farkeder mi ki?
Asla ve kata dayak atılamaz değil mi?

Yani nasıl desem, yaptığınız şey çocukların yaptığı iğrenç bir şey yüzünden muhtemelen. Olay da sinirlendiğiniz için oluşmuştur.

Ama dayak atmanız çocukların yaptıklarını bir daha yapmalarını sağlar. Sadece siz görmediğiniz zaman yaparlar.

Siz buna göre karar verin.

Alinti yapamadım anaokul pedagoguyla gorustum aklimdaki hersyi sordum cezanin olmadigindan oda onayladi dogru bildigim yanlislar olmasin diye sorular sordum. Ogluma hic ceza veremedim gere hassasiyetim gerekse hic ovunmek matigiyla konusmuyorum samimiyim yaramaz bicocuk degil zaten duz duvara tirmanmiyor misalinde konusuyoruz beni dinliyor .

O yapılan sizin çocuğunuza sürekli yapılsaydı eminim ki olay polise kadar falan giderdi:) Karşıdakiler de çocuk ama diye anlayışla karşılamayacağınıza eminim. Maalesef ki aile ve çocuk komple engelli, okuma yazma bilmeyen insanlar olduğundan bu tarz hak arama konularında bilgisizlerdi. Köyün okumuş insanlarını çözüm olarak görürlerdi (müdür, öğretmen, muhtar vs).

O yüzden dayak atmayın diye kuru savunmayı, ezberden konuşmayı asla kabul etmiyorum.
Evet dayak olmamalı, hele alışkanlık haline gelmemeli. Bağırıp çağırarak eğitim olmamalı ancak o anki olayın vehametini gidermek için de çözüm olabiliyor nadiren de olsa. Ciddi bir durumla defalarca karşı karşıya kalıp, konuşmanın, çözümlerin, başka insanların konuşmalarının kar etmediğini farkederseniz zarar gören çocuğu korumak adına olabiliyor.
Birinin olayları anlamasını, kendini düzeltmesini beklerken, iyilikle yaklaşırken bir diğer çocuk hırpalanıyor, belki hayatında kapanmayacak yaralar açılıyor. Bu durumda da suçsuz olanı ezilmesine müsaade edemeyiz onu da korumak zorundayız.
Yani öyle 2+2=4 gibi sıradan durumlarla karşılaşılmıyor her zaman. Çözümsüz, sonuçsuz, kararsız kaldığınız çok komplike olaylar çıkıyor karşınıza. Ödev yapmamak, arkadaşının saçını çekmek, ama o da bana vurdu demek o kadar komik ki artık, gülüyorum böyle sorunlara.

Ve belirteyim o olaylar da ailenin belirttiğine göre bir daha tekrarlanmadı. Keşke dedim, daha önce yapıştırsaymışım tokatı madem konuşmaktan anlamıyorlarmış. Evet insanın içi acıyor ama pişmanlık duydum mu hayır.

Beklediğim gibi bir olay çıktı.

Ben çocuklara acıdığım için dayak atılmaması taraftarı değilim.

Şiddet gören çocuk kendine göre yanlış bulduğu bir durumda başkasına çoğunlukla şiddet uygular ileride.

Sizin attığınız dayak başkalarına dönebilir yani.

Ben sizden daha acımasızım aslında. Muhtemelen yaptıkları suç teşkil ediyordur, ciddi anlamda şikayet eder peşini bırakmazdım. Ama dediğim gibi, ben sonuçlarından bahsediyorum.

Bu kadar kritik olaylarda sinirlerinize hakim olamamanız normal. Ben de taciz gibi olaylarda nasıl tepki vereceğimi garanti edemem.

Ogretmene dayak ha. Humanistligi iyi benimsemişsiniz

Bu bahsettiğiniz durum sürekli şiddet gören çocuklar için geçerli, bir kere olduğunda değil.
Ben de olayları dayakla bastırmaya çalışan bir öğretmen değilim. Ancak bahsettiğim gibi durumlar çok spesifik şeyler ve insanın bazen düşnmeye bile zamanı olmuyor yahut sinirleri yıpranıyor. O yüzden "öğretmen dokunamaz, bir kere bile vuramaz, elleyemez" gibi yorumlara katılmıyorum. Çocuklarına inanılmaz güvenen ailelerin asıl olayları öğrenince nasıl yıkıldıklarını, krizlere girdiklerini de gördük çünkü.

Elbette bu meslekte çok verimsiz hatta psikolojisi bozuk, faydasız insanlar da var. Ancak en ufak durumda da öğretmene kin beslemeyi de doğru bulmuyorum. Anlamadan dinlemeden okul basmayı düşünen velilere de şaşıyorum.
Ben velilerimle sürekli işbirliği halindeyim ve onlardan da çok memnunum. Hiç bir olayda da bana hesap sorar gibi yaklaştıklarını, ters davrandıklarını görmedim. Bir gün de böyle ittirmek, kaktırmak gibi hataya düşersem de eminim ki okulu basmazlar, gaza gelmezler, olması gerektiği gibi olay öğrenirler ve sorunu çözeriz.

Ben katılıyorum her söylediğinize zaten. Spesifik olaylar için durum her konuda farklıdır.

Ama çocuğun kafasını ittirmek atıyorum vurmaktan da aşağılayıcı bence. Hafif sert ayrımı o nedenle yapılmasın.

Veliler de tabi ki ''benim çocuğum dünyanın 8.harikası'' diye gezmesin. Bunu her konuda yazıyorum. Diş örneği vermiş bir arkadaş mesela kimse katılmamış diğer fikri doğru olmadığı için. Ama ben katılıyorum. Çocuk yetiştirme konusunda çok kötü bir milletiz.

Değerli velilerim.
Görüşünüzü almak istediğim bir konu var.

Bir öğrenci var sınıf huzurunu öyle bozuyor ki ders işlenilemiyor.

Öğretmen tahtaya yazarken bir dönüyor ki boğaz boğaza, yerde top gibi yuvarlanmalar
ona uyum sağlayan bir kaç tane daha oluyor tabi ama başlatan o.

Öğretmen uyardığında devam ediyor, hatta öğretmenin gözlerine bakarak bildiğiniz en pis küfürü ediyor.
Evet yanlış duymadınız şu a.q olan.

Bir başka gün bir öğrencinin gözünü kapanacak derecede şişiriyor, mosmor. Bilinçli vurmuş evet kaza değil.

Söz vermelerine rağmen aynı sorunlar devam ediyor. Rehber öğretmen yardımı da alıyor buna rağmen aynen devam..

Yalandan okula atılacaksın diye gösteri bile yapıldı idarece hepsi çözümsüz kaldı.

Sınıf mevcudu 45. Şubeler içinde en geri, başarı seviyesi en kötü sınıf sebebi bu çocuk.
Onun sorunları yüzünden ders de işlenemiyor, çocuklar da dinleyemiyor anlatılanı zaten.

Veliler isyanlarda. Sizin çocuğunuz bu sınıfta maalesef ki...
Sınıf değişme hakkınız yok o hak verilse 44 kişi ister zaten..

İlkokul öğrencisi okuldan atılması gibi bir ceza da söz konusu değil.

Buyurun nasıl bir ceza önerirsiniz cidden merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…