Bence uyari maksadinda hafifçe sacina dokunmuştur. O da seni görüyorum sessiz ol demek için. Bizim zamanimizda hic unutmam sopayla gezerdi öğretmenler şimdiki öğretmenlere kurban olun. Siz evde pamuklara sarin çocuk bilgisayar basinda bahce arkadaş yüzü görmesin her istediği yapilsin sonra kim suçlu öğretmen. Arkadasim dayagin hicbir turlusunu onaylamiyorum ama nolur abartmayin yaa.. Simdi öğretmen ters bakti diye dava aciyolar bilmem ne. Hayir bu kadar bu ise hakimseniz buyrun bir hafta öğretmenlik yapin her sonra yapimiyorsan olmasaydin demeyi de biliyorsunuz. Ama biz robot degiliz. İnanin bizi siz yoruyosunuz yoksa ben isime asigim severek yapiyorum ama su veliler profesör veliler yok mu... Yemin ediyorum mesleği birakmak için birebirsiniz...
Arkadaşım ne alakası var oğlumun ilk dişi çıktığı andan itibaren hep temizledim sonraki zamanlarda düzenli olarak hep fırçaladık ama sonuç azı dişleri çürüdü. Diş çürüklerinin nedenleri arasında genetik faktörler de var. Ne yani şimdi öğretmeni benim oğlumun çürüklerine bakarak mı aldığı aile eğitimine karar verecek? Ben oğlumu elimden geldiği kadar iyi eğitiyorum ama asla derste konuşmaz diye bir garanti veremem 6 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz bir an dikkati dağılmıştır sonuçta yıllardır okula gitmiyor ki. Ben ilkokul öğretmenimi hep sevgiyle anarım ama zamanında ilkokul öğretmeninden dayak bir arkadaşım hala o öğretmen için beddualar eder. Hem anneyim hem de öğretmenim ben lisedeki ,ortaokuldaki öğrencileri idare edebiliyorsam bir zahmet diğer öğretmenler 5-6 yaşındaki çocukları idare ediversinler. Şiddetin her türlüsüne karşıyım arkadaş varsa oğlu kızı sınıfta dayak yiyen gitsin şikayet etsin .Benim oğluma yaparlarsa ben şikayet ederim eşim duysa okulu yıkar. Bitti nokta...Doktora tezim icin dis taramasi yapmam gerekiyordu. 1000 tane ögrenci Almanya`da okullarda ve 1000 tane ögrenci türk okullarinda Türkiye`de dis taramasi yaptim.
Bakiyorumda burada anneler nasil aslan kesiliyor, oysa tezimde su sonuc cikti :
Almanya`nin ögrencilerinde 90 % cürüksüz, yani süt dislerinde hic bir cürük bulunmayan cocuklar, süt disleri süper bir bakim.
Türkiye ögrencilerinde 10% cürüksüz, yani her 10 cocukda 1 tanesi hic cürügü yok. 90% bir veya daha fazla cürük var.
Evet türk anneleri cocuklariniza coookk deger verdiginiz buradan öyle belli oluyorki. Cocugunuza ne egitim, nede disiplin vermeden salin dünyaya, sonrada baskalari sorumlu olsun onlardan, Ögretmenler kötü imajini veren asil siz okumayi sevemeyen annelersiniz. Büyükler kücüklere modeldir.
Hic kiyamazsiniz cocuklarina onun icin dis egitimi bile veremezken, düzenli yatma saati bile kuralini cocuklarinizda yürürlüge sokamazken. 20-40 ögrencinin tek sorumlusu ögretmenler öylemi ???
Ha bu arada, birisi Hollandayi misal vermis, simdi tabiki Hollanda, Almanya ve baska Avrupa ülkelerinde kattiyen bir ögretmen cocuk dövmez ve dövemez ama oradaki cocuklarin ne kadar uslu ve egitimli oldugunu yazmamis arkadas. suda bir gercekki, oradaki cocuklar, evinde laf dinleyen, evden egitilmis, özgüveni tam olan, büyüklerine saygisi olan, gercekten görgü kurallarini bensimsemis cocuklar, yani nerde konusulmayacagi, nerede oynayabilecegi kurallari ögrenerek geliyor okula.
Yani ögretmenin görevi o simarik cocuklari egitme degil, ögretmenin görevi evde zaten egitilmis, kurallari, disiplini bilen cocuklara dersi anlatmak, cocugun yaramazliklarini yani anne ve babanin basaramadigini okulda ögretmene yüklemek cok yanlis.
Cocuklariniza iyi örnek olun, iyi bir ögrenci, tertipli ve düzenli bir ögrenci sizin icin gelecegin hayirli evlatlari bunu unutmayin.
eskiden kadınlar kocalarından dayak yedikleri zaman boşanmayıp kaderim deyip çekiyorlardı şimdi bir tokatta evlilikler bitiriliyor burdada görüyoruz şiddet gören bayana sesini çıkarma haketmişsindir demiyoruz ama konu çocuklara gelince eskiden bize ailemiz haketmişsindir derdi susardıkmı diyeceğiz
bir erkeğin eşine şiddet uygulamak için gözü dönmüş bir şekilde şiddetlice atılan tokadıyla nasıl bir öğretmenin uyarı vuruşunu karşılaştırabiliyorsunuz hayret..
eskiden kadınlar kocalarından dayak yedikleri zaman boşanmayıp kaderim deyip çekiyorlardı şimdi bir tokatta evlilikler bitiriliyor burdada görüyoruz şiddet gören bayana sesini çıkarma haketmişsindir demiyoruz ama konu çocuklara gelince eskiden bize ailemiz haketmişsindir derdi susardıkmı diyeceğiz
ben bu ögretmenleri anlamıyorum neden çocugu dövüp başına iş alırsın ki dersini anlat çık git, , bende 1 sene ücretli ögretmenlik yaptım, bir tane bile vurmadım çocuklara, yaramazlık yapana verdim sıfırı , dersi kaynatıyosa yolladım müdürün yanına , icabına bakıyodu müdür, sınıfta bıraktım , veliler de gelip dır dır yapsın anca. hiç ugraşamıycan laf söz dinlemeyen şımarık evlatlarıyla...
tebrik eederim siziUstune soylenebilecek yorum olmaz bence su yazının.
Ellerine sağlık.
Türkiyede herkes mükemmel anne kusursuz baba.Çocuga aşırı düşkünlüğü iyi eğitim verme zanneden ebeveynler de.Eleştiri kabul eden çok az bir kitle var.
Bu arada konu sahibinden haberleri bekliyoruz.Umarım sorun sıkıntısız çözülmüştür.
aslında sözde bilinçli velilere karşı en güzeli ögrencilere ceza sistemi. evde terbiye edilmedigi için gelip okulda şımarıklık mı yaptı, sınıf düzenini mi bozdu... ögretmen hiiiç muhatap olmayacak bildirecek idareye, uyarı cezası verilecek ve veliler de bilgilendirilecek derhal durumdan. sınıf disiplinini de saglamasınlar boş verin. eger diger veliler bundan şikayetçi olursa o zaman gidip diger çocugun velisinden hesap sorsunlar.
şöyle 3 tane uyarı falan alınca da 1-2 yıllıgına okuldan atılsın. belki 1-2 yıl sonra ailesi tarafından adam edilir ve öyle tekrar başlar okula.
Asil siddeti kategorize nasil edebiliyorsunuz? Insan hayret ediyor gerçekten. Siddet sizin icin yalnizca bedensel zarardan ibaret sanırım.bir erkeğin eşine şiddet uygulamak için gözü dönmüş bir şekilde şiddetlice atılan tokadıyla nasıl bir öğretmenin uyarı vuruşunu karşılaştırabiliyorsunuz hayret..
Katiliyorum ama
Ilkogretimde disiplin cezasi yok maalesef.
olmalı diyorum işte. hani her biri bireymiş ya bu çocukların güya... bireyse bunlar, hareketlerinin sonuçlarına katlanacaklar öyleyse.
ögretmeninden yöneticilerine kadar herkes bu konuda işi sıkı tutacak. hiç ugraşmadan basacaklar uyarı cezasını. tümden terbiyesiz olup ögretmene topluca saldıran veliler hariç diger sözde bilinçli veliler bakalım nabarlardı o zaman. o zaman ögretmen kıymetli olurdu bak. 'aman hocam etmeyin, eylemeyin, uyarı vermeyin, ben ona dersini veririm evde bik bik...' derlerdi. hiç böyle aslan kesilen veli göremezdikbu şekilde okuldan atılan çocuk da kesin annesinden babasından dayak yerdi
Ben daha şiddete gelmedim yalnız. Gerçekten vurma olayı var mı yok mu, oradayım ben. Benim demek istediğimi bir türlü anlamadınız.öğretmen anladan dinlemeden gelip 2 tene çocuğun kafasına gelip vuramaz
ben oğlum yapmadı demiyorum konuşmuş olabilir ama gel kafasına vur demek mi karşılığı
peki ben şuan hiçbirşey yapamdan oturayım mı tabi gidip soracağım konuşacağım
burda benim evladım söz konusu ve evladım da daha değerli bir varlık yokk
ben oğlum yalan söylemez derken konuşmadı demiyorum dayak konusunu belirtiyorum ama anlaşılmıyor
yani kafasına vurmadıysa anne vurdu nasıl der 6 yaşında bir çocuk
Okullarda disiplin sistemi elbette olmalı ancak bu veli gününü görsün diye mantığıyla değil elbette.
Örneğin çocuk arkadaşına zarar veriyor, en fazla yapma etme diye rica minnet uyarıyoruz, ancak çocuk davranışının sonucunda bir yaptırım olduğunu anlasa bunu bir daha yapmayabilir.
Ancak dayak hiçbir çözüm olmaz. Kendi evladıma yapılmasını istemediğim şeyi başkasının evladına yapılınca hoş göremem...
Öyle bi yazmışsınız ki başlığı sanki çocuk hastanelik oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?