oğluma öğretmenden dayakkkkk

anlamadan dinlemeden diyo öğretmen dersi bırakıp çocuğum siz önemli bi mesele konuşuyosunuz galiba bana anlatın diyecek sanki, kendisi nerden biliyo acaba öğretmenin öncesinde belki 10 kere uyarmadığını.. ben öğretmen değilim ama o küçük şımarık çocukların büyümüş versiyonlarıyla uğraştığım bir mesleğim var.

Arkadaşım ne alakası var oğlumun ilk dişi çıktığı andan itibaren hep temizledim sonraki zamanlarda düzenli olarak hep fırçaladık ama sonuç azı dişleri çürüdü. Diş çürüklerinin nedenleri arasında genetik faktörler de var. Ne yani şimdi öğretmeni benim oğlumun çürüklerine bakarak mı aldığı aile eğitimine karar verecek? Ben oğlumu elimden geldiği kadar iyi eğitiyorum ama asla derste konuşmaz diye bir garanti veremem 6 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz bir an dikkati dağılmıştır sonuçta yıllardır okula gitmiyor ki. Ben ilkokul öğretmenimi hep sevgiyle anarım ama zamanında ilkokul öğretmeninden dayak bir arkadaşım hala o öğretmen için beddualar eder. Hem anneyim hem de öğretmenim ben lisedeki ,ortaokuldaki öğrencileri idare edebiliyorsam bir zahmet diğer öğretmenler 5-6 yaşındaki çocukları idare ediversinler. Şiddetin her türlüsüne karşıyım arkadaş varsa oğlu kızı sınıfta dayak yiyen gitsin şikayet etsin .Benim oğluma yaparlarsa ben şikayet ederim eşim duysa okulu yıkar. Bitti nokta...

bir erkeğin eşine şiddet uygulamak için gözü dönmüş bir şekilde şiddetlice atılan tokadıyla nasıl bir öğretmenin uyarı vuruşunu karşılaştırabiliyorsunuz hayret..

ben bu ögretmenleri anlamıyorum neden çocugu dövüp başına iş alırsın ki dersini anlat çık git, , bende 1 sene ücretli ögretmenlik yaptım, bir tane bile vurmadım çocuklara, yaramazlık yapana verdim sıfırı , dersi kaynatıyosa yolladım müdürün yanına , icabına bakıyodu müdür, sınıfta bıraktım , veliler de gelip dır dır yapsın anca. hiç ugraşamıycan laf söz dinlemeyen şımarık evlatlarıyla...

bir erkeğin eşine şiddet uygulamak için gözü dönmüş bir şekilde şiddetlice atılan tokadıyla nasıl bir öğretmenin uyarı vuruşunu karşılaştırabiliyorsunuz hayret..

eskiden öğrtmenimiz bize tokat atsa susardık diyorlar ya herşeyi eskiyle kıyaslamanın yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorum hanımefendi ayrıca 6 yaşında aslında anaokulunda olması gereken bir çocuktan bahsediliyor hepsi potansiyel dayaklık çocuk bunlar çünkü bizler aile terbiyesi veremiyoruz küçükten döverek terbiye edilsin ozaman

ateşli konu, izlemekle yetinecektim ama dayanmadım.

başıma gelince ne yaparım bilemem ama ben öğretmenlerin bazen bağırma ile çocuğu uyarmasından yanayım ama dayak konusu biraz tehlikeli. kafaya vurmak ile kafaya dokunup "ne konuşuyosun sen?" demek başka. e bu dokunmada olmayacaksa, olmaz o iş. azıcık çocuğun kuralları, sınırları bilmesi lazım ama hakaret ve dayağa kesinlikle karşıyım. biz küçükken sıra dayağı vardı. cetvelle herkese toplu girişirdi öğretmen. o iyiydi bak, kimse rencide filan olmazdı :)

ha ama öğretmenlerin de " siz bir çocukla uğraşamazken biz 30-40 çocuk..." savunması sıktı artık. ablacım/abicim bu en başından belliydi zaten. hani bir dişçinin ağız kokusundan, bir kasabın etten rahatsız olması gibi bişi bu. onu geçeceksin.

yani iki ucu güllü gülistan. ama bence çok sinirlenip kendinizi doldurmayın, bi sakince konuşun öğretmenle. belki yavrunuz yalan söylemiyordur da biraz etkilendiği için abartıyordur, olabilir.

kolay gelsin.

ben geçerli bi sebebi oldugu takdirde hafif bi tokada her durumda ok veriyorum. bugün tek tokatta evlilik bitirenleri de saçma buluyorum. ben kendi adıma ''kimse şiddeti hak etmez'' gibi dandik bi düşünceyi asla savunmadım. şiddetin de gerektigi yerler vardır. hatta ufak çaplı şiddet bir çok şeyden daha hafiftir aslında.

neyse konuyu dagıtmıcam.

0 diye bir not yok

tebrik eederim sizi

buarada benim oğlumun 10 tane çürüğü var
tükürük yapısından biberon çürüğü
hadi gelsin bir tane diş hekimide anlatsın benim ne gibi bir annelik yapamadığımı cocuguma..

Katiliyorum ama
Ilkogretimde disiplin cezasi yok maalesef.

Asil siddeti kategorize nasil edebiliyorsunuz? Insan hayret ediyor gerçekten. Siddet sizin icin yalnizca bedensel zarardan ibaret sanırım.

Sok icerisindeyim. Yok önceden ogretmenler hep dovuyormus ne olmus da yok haketmissindir diyormus aileleri. Hayir cok matah bir seymis gibi anlatmalari da takdire şayan gercekten.

Bir de ogretmenleri genellemeyin diyip veliler eline bilgisayar veriyor cizgi film aciyor diyenler var. He arkadasim he bütün veliler böyle. Icin rahatladi mi? Simdi o rahat vicdaninla guzel guzel hafifce dov çocukları.

Katiliyorum ama
Ilkogretimde disiplin cezasi yok maalesef.

olmalı diyorum işte. hani her biri bireymiş ya bu çocukların güya... bireyse bunlar, hareketlerinin sonuçlarına katlanacaklar öyleyse.

ögretmeninden yöneticilerine kadar herkes bu konuda işi sıkı tutacak. hiç ugraşmadan basacaklar uyarı cezasını. tümden terbiyesiz olup ögretmene topluca saldıran veliler hariç diger sözde bilinçli veliler bakalım nabarlardı o zaman. o zaman ögretmen kıymetli olurdu bak. 'aman hocam etmeyin, eylemeyin, uyarı vermeyin, ben ona dersini veririm evde bik bik...' derlerdi. hiç böyle aslan kesilen veli göremezdik bu şekilde okuldan atılan çocuk da kesin annesinden babasından dayak yerdi

Okullarda disiplin sistemi elbette olmalı ancak bu veli gününü görsün diye mantığıyla değil elbette.
Örneğin çocuk arkadaşına zarar veriyor, en fazla yapma etme diye rica minnet uyarıyoruz, ancak çocuk davranışının sonucunda bir yaptırım olduğunu anlasa bunu bir daha yapmayabilir.
Ancak dayak hiçbir çözüm olmaz. Kendi evladıma yapılmasını istemediğim şeyi başkasının evladına yapılınca hoş göremem...

Ben daha şiddete gelmedim yalnız. Gerçekten vurma olayı var mı yok mu, oradayım ben. Benim demek istediğimi bir türlü anlamadınız.
Şiddeti savunmam. Ama olaya objektif bakıp işin doğrusunu öğrenmeyi savunurum. Kafasına vurmadıysa bile öyle bir vurdu der ki 6 yaşında çocuk, inamazsınız. O yüzden öyle hemen yangına körükle gitmeyin yani. Mesela çocuk önüne dönsün diye, çocuğun dikkatini çekmek için başına dokunur, çocuk gider annesine kafama vurdu diye anlatır. Geçenki konuda böyle olmuştu mesela. Sizinki bu dokunmayı dövmek diye algılar, öteki çocuk başını okşamak, sevmek diye algılar. Gerçi şimdi biri çıkacak "dokunamaaaz" diye veryansın edecek, böylesine lafım yok. Çocuk psikolojisi başka birşey. Gerçekten vurma var mı yok mu çocuk lafıyla hareket edemezsiniz. Gider öğretmenine sorarsınız, şiddet gerçekten varsa o zaman yaparsınız gerekeni. Size iki mesajımda da boşverin, oturun demedim zaten. Üzerine basa basa öğretmenine sorun diyorum, bu mesajla birlikte 3. vurgulayışım bunu.

o önemsedigin çocuk var ya... işte onun annesi, senin çocuguna senin onun çocuguna gösterdigin hassasiyeti asla göstermeyecektir. bundan adın kadar emin ol. o velilerden hiçbiri senin çocugunu çekmezdi. end of story.

yani empatiyi sen degil, onlar yapmalı.

37648654, member: 468236"] Y yanyana sen kocandan 3 öğün dayak yersin kızım söylemedi deme[/QUOTE]
Yok canim cok şükür bi biz konuşarak anlasabiliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…