oğluma öğretmenden dayakkkkk

Bu mesajinla da yazdigim yorumun havada bir sav olmadigini kanitlamis oldun tesekkur ederim=)Bir tek sen alinmissin ustune her zamanki gibi=)Dis konusunda da orda farkli elestiriler de vardi ama dise takilmissin.Varsin olsun.Dis konusunda sikintiniz varmis.Gecmis olsun ama;

Napalim elestirirken anne babayi seni hep tenzih mi edelim parantez icinde cutemom disindaki anneler diye anlamadim ki napalim biz.Neyse daha uzatmayalim karsilikli kirmayalim birbirimizi hassas bir konu cunku.

Teşekkür ederiz bizde madem öyle.
Diş konusundakii yorumları şiddet konusunda yapmış olmanız çok manidar idi.
uzatmıyacagım

Şiddet her şekilde şiddettir bunu bahanelerle olağanlaştırmayın. Bir çocuğun 6 yaşında olması o çocuğun bir birey olmadığı anlamına gelmez. Siz hiç çocuk hakları diye bir şey duymadınız mı. Öyle bir anlatıyorsunuz ki bazılarınız öğretmen çocuğa vuruyorsa vardır bir sebebi gibi. Oldu o zaman bide gidip öğretmenin elinden öpelim isterseniz ellerine sağlık bizim çocuğu döve döve yola getiriyorsunuz diye. Kızımın ilkokul öğretmeni öğretmenliğe yıllarını vermiş bir öğretmendi 2 yıl önce emekli oldu. Mesleğe yıllarını vermiş bir öğretmenin ağzından ben şu sözleri duymuştum; ailesinden ilgi görmeyen çocuklar genelde problemli oluyor bende onlara karşı ilgisiz olursam o çocuğu topluma kazandıramayız biraz ilgiyle gayet olumlu sonuç alabiliyorum. Çocuğa vurmaya şiddetle karşıydı ve genç öğretmenlerin çocuklara tutumlarını onaylamıyordu, okul içinde vardı çünkü vurup bağırıp sınıf içinde çocuklara hakaret eden öğretmenler. Ailesinden şiddet gören çocuklar, aile içinde kendini ifade edemediği için sınıfta yaramazlıkla ön plana çıkmaya çalışıyorlar, bu tip birkaç çocuk vardı ve öğretmen çocuklara vurmak yerine veliyi çağırıp konuşuyordu. Öğretmenleri öyle anlatmışlarki bazı arkadaşlar sütten çıkmış akkaşıklar sanki ben kızımı okula bıraktığımda geç kaldığı günler sınıfa çıkarıyordum kaç kez merdivenlerden inerken farklı bir sınıfın öğretmenin susun diyorum anlamıyor musunuz gerizekalı mısınız siz dediğini duydum. Bu öğretmen çocukları da sürekli dövüyormuş, en sonunda veliler birleşti okulu bastı müdür, müdür yardımcıları bile velileri sakinleştiremedi.

Dogurmayi marifet sayan bir toplum olusmaya basladi hayretle izliyorum gercekten bu cocuklar sadece aileye faydasi olmasi icin mi yapildi toplumun hic mi soz hakki yok aman kimse benim cocuguma dokunmasin ellemesin bisey demesin benim cocugum ne diyorsa o olsun ne istiyorsa alinsin psikolojisi bozulmasin .. daha neler neler madem boyle zamane anneleri herseyi daha iyi biliyor lafa gelince psikolojiden egitimden herseyden anliyor devlet neden bu ise el atti 12 yil neden devlet bu cocuklari egitme gorevini ustlendi fakulteler kurdu bu cocuklara bu ulkenin ihtiyaci var cunku egitim koruma kollamayla verilmiyor cunku ulkenin gelecegi bu cocuklar onlari egitmek icin de disiplin gerekiyor hicbir ogretmende bunu dayakla yapmaya calismiyor ama ogrenci biliyorki aile dayaga daha cok tepki verecek en ufak bir bagirmayi bile kaldiramiyor artik hemen aglamalar sikayetler sadece okulda degil heryerde boyle davraniyor boyle korumaci ailelelerin cocuklari misafirlikte bile belli ediyorlar kendilerini evin altini ustunede getirde anne bisey demiyor bagiramaz cunku cocuguna maazallah psikolojisi falan bozulur nerde eski anneler babalar simdikilere cocugunuz sigara iciyor desek karismayin ben o cocugu 10 yil sonra dogurdum diyor yada tup bebek benim cocugum ustune gitmeyin deniliyor herseyi yapma hakkina sahip cocuklar turedi ulkemde bunlar polise tas da atar hepsini de yapar aman dokunmayalim biz yinede ama ilerde pisman olacak yine bu aileler olacak benden demesi..

"Arkadaşı metin oğlumu konuşturmuş." Ne demek başına silah mı dayamış klasik öğrenci yalanı eskiden öğretmenlerimiz daha saygındı öğrenciler daha başarılı. Şimdi tam tersi

Bir tanıdığın çocuğu okulda bir öğrenciyle tartışıyor öğretmen bunları çağırıyor tanıdığın çocuğu haksız çıkıyor.

Bu tanıdığın çocuğu ile ilgili bi durum anlatıyım gözümün önünde kendinden 3 yaş küçük yeğenine vurur yeğende ona vurur ama annesi oğluna değil diğer çocuğa kızar hep bu haksızlığı yapar. Aile fertleri yine aynı bu çocuğun içten pazarlıklı bir tipi var. Her çocuk melektir ama bu ahlakı annesi ona aşılıyor bu davranışla.

Neyse vay öğretmen nasıl haksız bulur benim çocuğuma uzak davranmaya başlamış diye sınıfını değiştirmek için başvurmuş.

Bu olayları öğrendik ve o gün çocuğun okuluna halasıyla çocuğu almaya gittik bahçede oyun oynuyorlar bu tartıştığı çocuk başka biyerde bizim çocuk başka biyerde. Bizimki daha halasını görür görmez koşup diğer çocuğun üstüne atlayıp vurmaya başladı. Eve gidince annesine böyle böyle yaptı senin oğlun dedim. Oğlu diyor ki bana küfür etti. Kadında diyor ki küfür ettiyse oğlum dayanamaz nefret eder küfürden Külliyen yalan bu. Peki dedim neden bizi gördükten sonra koşup atladın çocuğun üstüne sonra öğretmen haksız dersin. Kadının tavrı biyeri ne bişey oldumu oğlum

offff şu yazıyı okurken çıldırdım

bir kere siz o kadar önyargılısınız ki bu yorumu yapanın sadece kendini korumak isteyen bi öğretmenin yazdığını düşünmüşsünüz ben öğretmen değilim okula giden de canımın parçası yeğenim var objektif düşüncem bu

Benimki ufak oyüzden çevreden örnek veriyorum. Bigün eltimin oğlunu okulda döven bit çocuk varmış ve öğretmenden şikayetleri varmış annesi gel beraber gidelim çikom dedi senin ağzın iyi laf yapar. Tabi orda bi hakkım olmadığının farkındayım ama öğretmenle biri doğru düzgün tarafsız iletişime geçmeli dedim.

Eltim sabah kalkar çocuklara kahvaltı yok giderken börek alır çocuklar okuldan gelir tv bilgisayar karşısında ders için söyleyen yok. Evde sabah akşam saati kurulan bir sofra yokki benim eşimin ailesinden ibret alarak peşine düştüğüm ilk konu sofra adabı olan çocuğun terbiyesi de olur. Çocuklarına vurduklarına şahit olmuşumdur ama hep bunun nedeni annesini babasını rahatsız ettikleri için olur.

Neyse gittik okula bunlar elti Görümce alttan alttan dikleniyor öğretmene.
Öğretmende bu durum karşısında birden bana bakarak konuşmaya başladı. Bende soru sordum. Mesela diyoki o çocuk ve sizin çocuğunuzun en büyük problemi şiddet. Vurarak oynuyorlar. Çocuklar bunu doğal buluyor. İkisi kavga ediyor bi bakmışım diğer ders barışmış tenefüste başka çocuğu sıkışyırıyorlar ay çocuğun annesi ben değilim Yeminle yerin dibine geçtim daha neler anlattı bizim afacan da da yapacak potansiyel fazlası ile var hala ve anneye sorsan çocukları yapmamış öğretmen abartıyor.

konuda bahsedilen dövmek değil dikkatinizi çekerim.

konu sana dönecek şimdi :)

"Arkadaşı metin oğlumu konuşturmuş." Ne demek başına silah mı dayamış klasik öğrenci yalanı eskiden öğretmenlerimiz daha saygındı öğrenciler daha başarılı. Şimdi tam tersi
Anneler babalar yapıyor bunu. Ben acayip çeneli bir çocuktum öğretmen bigün babama demiş maşallah tüm sınıfa yetiyormuşsun ben haftaya yine gelicem o okula bidaha olsun sorarım sana tenefüste neyine yetmiyor diye. Resmen babam ve öğretmenin ortak çalışması mum etti beni.

Hergün evden çıkarken annem sakın derste konuşma babam akşam derste konuşmadın dimi. Yani bukadar baskıyı sırf derste konuştuğum için yaptılar yahu :)

Okulda sınıfta derste olmanın kuralları nı kazımıyorlar çocuğa. Öğretmen şikayet edince evde bikere kızıyorlar sonra yine at öğretmene eğer öğretmen üst üste şikayet ettiyse öğretmen sorunludur kesin çocukları değil.

forumdaki öğretmen arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorlar çok anlayamadım??
edepli olmazsa döveriz çocuklarınızı mı diyorlar?
bu suçtur biliyorsunuz değil mi?
6 yaşındayken çok değer verdiği ve otorite figürü olarak gördüğü öğretmeni tarafından şiddete, hakarete maruz bırakılan çocuk; ileride otorite figürü konumundayken şiddet gösterir. o yüzden burada basitleştirilmeye ve normalleştirilmeye çalışıldığı kadar basit ve normal değil durum

öğretmen hanımla konuştu
evet vurdum dedi ikiside konuşuyordu hatta metin oğlunu dövüyordu senin oğlanda iteliyordu
metin zaten sorunlu bir çocuk dedi
bende vurmanız gereklimiydi başka ceza verebilirdiniz dedim ama o onda öyle yapmam gerekti çok sinirlendim dedi
neyse inşallah tekrarlanmaz takip edeceğim

Ben kimse şiddeti hak etmez (sizin değiminizle) dandik bir düşünceyi savunuyorum. Tabii ki bir tokatla evlilik bitirilmez beklenir sonra iki tokat yenir arkasından tekme-tokat dayak yenir değil mi? Kadın o larak bu cümleyi kurabiliyorsunuz ya helal olsun. Yani kadın dediğin evinde kocasından bir iki tokat da yiyebilir ama evlilik bitmemeli neden çünkü kadın bir iki tokat yese de bir şeycik olmaz. Sen hemcinsine atılan tokatı dahi normal gördüğüne göre çocuğa şiddeti normal görmen beni hiç şaşırtmadı nedense.

Demekki oğlunuz baya bir eksik anlatmış. Inşallah bidaha yaşamazsınız. Ama oğlunuzla eksik bilgininde yalan konuşmak gibi bişey olduğunu ve sınıfta sessiz olunması gerektiğini fırsat buldulbuldukça konuşum

öğretmenim
öğretmenin tavrını doğru bulmadım
sizi de objektif bulmadım
benim oğlum doğruyu söyler diyip taraf tutarak işe başlamışsınız

size tavsiyem mesleğiniz her ne ise bir günlüğüne izin alın ve
o sınıfta derse girin
o öğretmen ne yaşıyor o sınıfta bir izleyin

Ben size ogretmensiniz demedim ki. Yalnizca ilk paragraf sizeydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…