tebrik eederim sizi
buarada benim oğlumun 10 tane çürüğü var
tükürük yapısından biberon çürüğü
hadi gelsin bir tane diş hekimide anlatsın benim ne gibi bir annelik yapamadığımı cocuguma..
Teşekkür ederiz bizde madem öyle.Bu mesajinla da yazdigim yorumun havada bir sav olmadigini kanitlamis oldun tesekkur ederim=)Bir tek sen alinmissin ustune her zamanki gibi=)Dis konusunda da orda farkli elestiriler de vardi ama dise takilmissin.Varsin olsun.Dis konusunda sikintiniz varmis.Gecmis olsun ama;
Napalim elestirirken anne babayi seni hep tenzih mi edelim parantez icinde cutemom disindaki anneler diye anlamadim ki napalim biz.Neyse daha uzatmayalim karsilikli kirmayalim birbirimizi hassas bir konu cunku.
Dogurmayi marifet sayan bir toplum olusmaya basladi hayretle izliyorum gercekten bu cocuklar sadece aileye faydasi olmasi icin mi yapildi toplumun hic mi soz hakki yok aman kimse benim cocuguma dokunmasin ellemesin bisey demesin benim cocugum ne diyorsa o olsun ne istiyorsa alinsin psikolojisi bozulmasin .. daha neler neler madem boyle zamane anneleri herseyi daha iyi biliyor lafa gelince psikolojiden egitimden herseyden anliyor devlet neden bu ise el atti 12 yil neden devlet bu cocuklari egitme gorevini ustlendi fakulteler kurdu bu cocuklara bu ulkenin ihtiyaci var cunku egitim koruma kollamayla verilmiyor cunku ulkenin gelecegi bu cocuklar onlari egitmek icin de disiplin gerekiyor hicbir ogretmende bunu dayakla yapmaya calismiyor ama ogrenci biliyorki aile dayaga daha cok tepki verecek en ufak bir bagirmayi bile kaldiramiyor artik hemen aglamalar sikayetler sadece okulda degil heryerde boyle davraniyor boyle korumaci ailelelerin cocuklari misafirlikte bile belli ediyorlar kendilerini evin altini ustunede getirde anne bisey demiyor bagiramaz cunku cocuguna maazallah psikolojisi falan bozulur nerde eski anneler babalar simdikilere cocugunuz sigara iciyor desek karismayin ben o cocugu 10 yil sonra dogurdum diyor yada tup bebek benim cocugum ustune gitmeyin deniliyor herseyi yapma hakkina sahip cocuklar turedi ulkemde bunlar polise tas da atar hepsini de yapar aman dokunmayalim biz yinede ama ilerde pisman olacak yine bu aileler olacak benden demesi..Hay agzinizla yasayin kizlar, suclu ne cocuk nede ögretmen, asil suclu cocugunu kücük yasta egitmeyen ebevynler.
Benim cocugum olsaydi, öretmenin iyi yapmis, sizlerde dersde konusmayin derdim, sizden baska ders dinlemek isteyen arkadaslarinizda var onlari rahatsiz etmeye hakkiniz yok derdim. Cevrenize saygili olmak mecburiyetindesin derdim. Fazlada üstünde bile Durmaz konuyu kapatridim, onun bu kücük yasta nerde nasil ne yapilacagini ögrenmesini saglardim.
Ilk önce egitiminizi ve disiplini evde verinde, disarida nasil davranalacagini ögretin cocuklariniza. Dersde konusulmaz, bu kadar. Ha teneffüsde gülsünler, oynasilar, ama dersde konusulmaz. Daha bunun nesini tartisiyoruz burada ? Bosu bosuna o saygi duydugum, saygi deger ögretmenlerimizide böyle sacma sapan seylerle tutmaya kafalarini yormaya ne hakkiniz var yahu ? iyiki dogurdunuz, ama orada baska ögrencilerde var, onlari rahatsiz etmeye cocuklarinizin hic bir hakki yok. Orasi bir okul, ögrenmek icin ordalar, hem derslerini, hem disiplini, hemde saygiyi sevgiyi Kücük yasta ögrenecekler.
Bir tanıdığın çocuğu okulda bir öğrenciyle tartışıyor öğretmen bunları çağırıyor tanıdığın çocuğu haksız çıkıyor.
Bu tanıdığın çocuğu ile ilgili bi durum anlatıyım gözümün önünde kendinden 3 yaş küçük yeğenine vurur yeğende ona vurur ama annesi oğluna değil diğer çocuğa kızar hep bu haksızlığı yapar. Aile fertleri yine aynı bu çocuğun içten pazarlıklı bir tipi var. Her çocuk melektir ama bu ahlakı annesi ona aşılıyor bu davranışla.
Neyse vay öğretmen nasıl haksız bulur benim çocuğuma uzak davranmaya başlamış diye sınıfını değiştirmek için başvurmuş.
Bu olayları öğrendik ve o gün çocuğun okuluna halasıyla çocuğu almaya gittik bahçede oyun oynuyorlar bu tartıştığı çocuk başka biyerde bizim çocuk başka biyerde. Bizimki daha halasını görür görmez koşup diğer çocuğun üstüne atlayıp vurmaya başladı. Eve gidince annesine böyle böyle yaptı senin oğlun dedim. Oğlu diyor ki bana küfür etti. Kadında diyor ki küfür ettiyse oğlum dayanamaz nefret eder küfürden Külliyen yalan bu. Peki dedim neden bizi gördükten sonra koşup atladın çocuğun üstüne sonra öğretmen haksız dersin. Kadının tavrı biyeri ne bişey oldumu oğlum
Asil siddeti kategorize nasil edebiliyorsunuz? Insan hayret ediyor gerçekten. Siddet sizin icin yalnizca bedensel zarardan ibaret sanırım.
Sok icerisindeyim. Yok önceden ogretmenler hep dovuyormus ne olmus da yok haketmissindir diyormus aileleri. Hayir cok matah bir seymis gibi anlatmalari da takdire şayan gercekten.
Bir de ogretmenleri genellemeyin diyip veliler eline bilgisayar veriyor cizgi film aciyor diyenler var. He arkadasim he bütün veliler böyle. Icin rahatladi mi? Simdi o rahat vicdaninla guzel guzel hafifce dov çocukları.
eskiden öğrtmenimiz bize tokat atsa susardık diyorlar ya herşeyi eskiyle kıyaslamanın yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorum hanımefendi ayrıca 6 yaşında aslında anaokulunda olması gereken bir çocuktan bahsediliyor hepsi potansiyel dayaklık çocuk bunlar çünkü bizler aile terbiyesi veremiyoruz küçükten döverek terbiye edilsin ozaman
konu sana dönecek şimdi :)ben geçerli bi sebebi oldugu takdirde hafif bi tokada her durumda ok veriyorum. bugün tek tokatta evlilik bitirenleri de saçma buluyorum. ben kendi adıma ''kimse şiddeti hak etmez'' gibi dandik bi düşünceyi asla savunmadım. şiddetin de gerektigi yerler vardır. hatta ufak çaplı şiddet bir çok şeyden daha hafiftir aslında.
neyse konuyu dagıtmıcam.
Anneler babalar yapıyor bunu. Ben acayip çeneli bir çocuktum öğretmen bigün babama demiş maşallah tüm sınıfa yetiyormuşsun ben haftaya yine gelicem o okula bidaha olsun sorarım sana tenefüste neyine yetmiyor diye. Resmen babam ve öğretmenin ortak çalışması mum etti beni."Arkadaşı metin oğlumu konuşturmuş." Ne demek başına silah mı dayamış klasik öğrenci yalanı eskiden öğretmenlerimiz daha saygındı öğrenciler daha başarılı. Şimdi tam tersi
ben geçerli bi sebebi oldugu takdirde hafif bi tokada her durumda ok veriyorum. bugün tek tokatta evlilik bitirenleri de saçma buluyorum. ben kendi adıma ''kimse şiddeti hak etmez'' gibi dandik bi düşünceyi asla savunmadım. şiddetin de gerektigi yerler vardır. hatta ufak çaplı şiddet bir çok şeyden daha hafiftir aslında.
neyse konuyu dagıtmıcam.
Demekki oğlunuz baya bir eksik anlatmış. Inşallah bidaha yaşamazsınız. Ama oğlunuzla eksik bilgininde yalan konuşmak gibi bişey olduğunu ve sınıfta sessiz olunması gerektiğini fırsat buldulbuldukça konuşumöğretmen hanımla konuştu
evet vurdum dedi ikiside konuşuyordu hatta metin oğlunu dövüyordu senin oğlanda iteliyordu
metin zaten sorunlu bir çocuk dedi
bende vurmanız gereklimiydi başka ceza verebilirdiniz dedim ama o onda öyle yapmam gerekti çok sinirlendim dedi
neyse inşallah tekrarlanmaz takip edeceğim
Ben size ogretmensiniz demedim ki. Yalnizca ilk paragraf sizeydi.bir kere siz o kadar önyargılısınız ki bu yorumu yapanın sadece kendini korumak isteyen bi öğretmenin yazdığını düşünmüşsünüz ben öğretmen değilim okula giden de canımın parçası yeğenim var objektif düşüncem bu
Ben size ogretmensiniz demedim ki. Yalnizca ilk paragraf sizeydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?