oğluma öğretmenden dayakkkkk

oğlum ile akşam eve gelince konuşacağım ama öğretmenin bu savunmayı yapması yanlış bence
çocuklar kendilerini savunmak için yapacak bişeyler kendi aralarında halledeceklerdir ama öğretmenin vurması ile değil
sonuçta vurma eylemini kullanmış ama yapmasa daha iyi olcaktı

Konunun hepsini okumadım ancak ben de bir şey belirteyim.
sınıf düzenin ve ders işleyişini bozan çocuklara disiplin cezası verilebiliyor. Ben şahsen bu yöntemi kullanıyorum. Kimse bir başka çocuğun şımarıklığının cezasını çekmek zorunda değil. Öğretmenin o öğrenci yüzünden canının sıkılması bile ders işleyişini ters etkiler.
Davranış bozukluğu olan çocuğun ailesi ile sözleşme yapılıyor ve davranışı devam ederse okul değiştirme cezası veriliyor kısacası okuldan atılıyor.
bırakın düzeni bozanları adaletin eline.

İlerde çocuğum olacak, yıllarca gözümden sakınacağım, her şeyin en iyisini isteyeceğim, sonra kalkıp biri kafasına vuracak öyle mi? Yok konuşuyordu, yok bilmem ne yapıyordu bu mudur yani nedeni? Ne hakla? İlkokul öğretmeninin görevi önemlidir, nasıl başlarsa öyle gider. Çocuklara doğruyu yanlışı öğretmelidir. Bunu vurarak mı yapacak? Çok açık konuşayım böyle bir durum yaşadığım an elimden geleni ardıma koymam. Herkes haddini bilsin.

Bir çoğunuz tepki vericek belki ama ,hepimiz küçükken böyle ufak tefek tokatlar yedik öğretmenlerimizden..Kimimiz arkadaşıyla konuştu diye, kimimiz ödevini yapmadı diye..Belki çocuğum yok o yüzden empati kuramıyorum sizle , ama şiddet boyutunda değil sadece refleksle yapmış gibi geldi bana

oğluma güvenim sonsuz benim asla yalan konuşmaz
ben oğluma herzaman yalan konuşmanın nasıl kötü bişey olduğunu anlatan biriyim

Konu epey uzun tamamını okumadım ama bu mesajınız dikkatimi çekti.

Yalan söyleyenlerin aileleri çocuklarına yalanın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatmıyorlar mı?

Ya da suç unsuru barındıran tavırları sergileyenler bunların yanlış olduğunu bilmiyorlar mı cürmü işlerken?

Yalan söylemiyorum diyen insan yalan söylerken söz konusu olan bir çocuk...

Hayal dünyasında kurabilir, abartıyor olabilir.

Belki bu mesele söylediği doğrudur ama insan kendisi için bile asla yalan söylemem diyemez, dememeli...

Bu sorun çözülür ama sizin oğlunuza bakışınızdaki güven algınızı gözden geçirmeniz lazım.

Aksi halde hem çocuğunuz yüksek beklentilerinizi karşılayamadığı için problemler yaşar.

Hem de siz hayal kırıklığı yaşarsınız.

Kısacası "asla" asla demeyin...

Öğretmenlerde insan, yok 30-40 kişiyi idare etmek kolay mı, yok hafif vurmaktan ne olur vs.

Öğretmende insan evet ama bu işin eğitimini almış bir insan, çocuğumuzu öğretmen dövsün diye değil eğitsin diye okula gönderiyoruz, sinirine hakim olamıyorsa yapmayacak öğretmenlik, o zaman her önüne gelen öğretmen olsun!

Hafif vurmaktan ne olur nedir, şiddetin büyüğü küçüğü mü var, evet herkesin çocuğu kıymetli ve evet kimse benim çocuğuma vuramaz!!

Hani hafif vurmaktan bir şey olmuyor ya, onu diyen öğretmenlere veliler şiddet uygulayabilir, hafifçe herkesin içinde öğretmene vurabilir, ne olacak velilerde çocuğuna vuran öğretmeni böyle terbiye etsin!!!

Çocuk yalan söyleyebilir buna katılıyorum yapmaz diye bir şey yok çocuk söz konusu olunca ama şiddet olmamalı olamaz bunu kabul etmem hiç bir zaman.

Korku üzerine disiplin değil, sevgi saygı üzerine disiplinle eğitim veren öğretmenlerimize saygı duyuyorum, şiddeti haklı bulan öğretmenlerinde çocuklarının aynı muameleye maruz kalmasını diliyorum! Ama onlar için önemli olmaz değil mi nasıla ufacık bir tokat dokunuş, tebrik ederler artık çocuğunu döven öğretmeni!

Oğlunuz zaten meteden dayak yiyor muş emin olun birbirlerine vurduğundan daha hızlı vurmamıştır öğretmen. Yani öğretmen araya girmese bu kavga belki tenefüste şiddetlenebilir birisi yaralanabilirdide. Bence çocuğunuz suçlu hiç öğretmene laf etmeyin. Meteden dayak yerken öğretmene şikayet etmek yerine karşılık vermiş.ama öğretmeni size şikayet etmiş.

Orta okulda yaptığım afacan lık geldi aklıma bir edebiyat öğretmenimiz vardı daha çok genç ve naif bir bayan birgün sınıfta sinir den deliye döndü cetvelle sıra dayağı na çekti bizi ama canım Kıyamam ona resmen acıtmamak için dişlerini sıkarak vuruyordu. Afacan ben şu iki taraflı mavi ve kırmızı kalemle karıştırıp elimi morarmış hale soktum tüm teneffüs sınıfça beni ağlatmaya çalıştık hoca geldi ben ağlıyorum noldu çikom diyor bende elim diyorum bi çıkardım elimi mosmor. Hoca resmen dondu Kadıncağız ın gözleri doldu canım valla ben yavaş vurdum nasıl olur bilmem ne baya gözleri doldu baktım Kadıncağız gidici tansiyon yerlere düştü.

Ben 1 nisan.

Hoca'dan valla çikom busefer seni gerçekten dövesim var.

Canım yaaa nerdeysen şimdi çok mutlusundur inşallah.

Tüm öğretmenlere selam olsun

Aaa Metin konuşturdu olayı palavraymış yani. İnanılmaz. Kavga ediyorlar, itişip kakışıp dersi bozuyorlar, ama sizinki "Metin konuşturdu" diyor öyle mi? E hani oğlum basbayağı fiziksel kavga etmişsiniz orda, niye sözünü etmiyor da sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşuyorsun demezler mi? Eee asla yalan söylemeyen oğlunuz yalan söylüyor muymuş bari?

Benim için bu yaşta bir cocuğun bu şekilde çarpıtması ve yalan söylemesi anormal değil. Anormal olan sizin tavrınız konu sahibi. Umarım travma yaşamamışsınızdır oğlunuzun yalan söylemeyi bilen bir çocuk olduğu ortaya çıkınca ne diyim. Pek bir kesindiniz, pek önyargılıydınız da ondan diyorum.

Demek ki neymiş, asla "asla" denmemeli, hele de 6 yaşındaki bir çocuğun 100% yalan söylemeyeceğine kör bir şekilde inanılmamalıymış.

İlerde çocuğum olursa eğer inş. burada okumaz,çoook dua ediyorum...

ay ben buna değinecektim de herkes çok alkışlayınca bu diş tezi yapan doktor arkadaşımızı kendimden şüphelendim. diş çürüğü ile iyi ebeveyn olmak arasında nasıl bir ilişki olduğunu anlayamadım ki.

çürük çoook başka etkenlere bağlı değil midir ya? yani o arkadaş daha iyi biliyordur bunu.

anlamlandıramadım valla.

başına vurmuş işte
yani vurması mı gerekli
oğlum asla ve asla yalan konuşan bir çocuk değil ve çok sakin sessizdir
ne hakla bunu yaptı yarın elbet soracağım bunu ona

Sen de git onun başına vur.Ben olsaydm şahsen öyle yapardim.

senı kib lemek zevk işi.terbıyesız

yorumları şok olmuş vaziyette okuyorum yahu, ne demek ''aman hafifçe dokunmanın nesi zarar'' demek.
Hanımlar aklınız başınızda mı? evladına biri laf etse içine oturacak hanımlar burada aman ne olacak moduna girmiş.
vuramaz efendim, dokunamaz da. hafifçe olsa dokunamaz da. bu kadar lamı cimi yok. ceza versin, çeksin konuşsun, ama elini süremez.
Bu bu kadar net. Çocuk çok yaramazdır anlarım , velisi aranmalı çözümler sunulmalı, başa cıkamayacaksa vurmak yerıne sınıftan alın desin hani en kötü

Öff neyse ki böyle pimpirikli velilerim yok çok şükür gerçekten
Yaramaz çocukların velileri de kendi çocuklarının farkında çok şükür
Bana gelip "hocam biz evde bir tanesiyle 3 saat aralıksız ilgilenemiyoruz, siz bu kadar çocukla ne yapıyorsunuz, Allah versin" diyebiliyorlar, çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…