Oğlumu en iyi şekilde yetiştirebileceğim güzel bir ülke istiyorum.Yurtdışında yaşayanlar yardım edin


Benim eşim öğretmen imam hatipte.
Cihat müziğiyle uyandırılıyorlarmış sabahları namaza bu çocuklar.
Benim eşim bu çocukları gördü öyle bir nesil geliyor ki elvan şaşarsın diyor.
Kes dese bir hoca tek dakika düşünmez kafasını keser diyor.
Hiç biri dini kitap okumuyor, kafaları karışıyormuş sadece hocaları hacıları dinliyorlar ve o ne derse doğru o diyor. Bu da insanı öyle korkuyor ki diyor.
Biz dikkat çekmeden bu okuldan kurtulmak için gün sayıyoruz düşün.
Bu çocukları gördükten sonra hele hiç inancımız kalmadı bizim.
Sonumuz hayır olsun
 
Konu sahibesi ben Almanya'dayım ailem Türkiye'de.

Yiyecek bir şey yok.

Güneş hiç yok.

İnsanlar mal gibi,donuk,soğuk,cimri pinti sevmenin imkanı yok. Boşuna diğer Avrupalılar Almanlardan nefret etmiyor.
Bir tek yerli kadın arkadaşım yok, zaten sevmem de mümkün değil. Kadınlar çok kaba saba ve mundar.

İskandinav insanlar daha sıcak, dost canlısı ama hayat çok sıkıcıymış arkadaşım dedi.

Memurlar bir garip ne yasalardan haberleri var ne prosedürden. Kredi kartı kabul eden yer çok çok az, telefon bankacılığı vs yok, kimsede kredi kartı yok zaten. Hiçbir mağazanın müşteri hizmetleri yok diyebilirim. Modern şekilde telefonla/internetle bilgi almak yok, her şeyi adresine mektupla gönderiyorlar??? Yani hiç modern bir ülke değil, 50lerde kalmış. Çok teknolojik ülke imajı varsa yanlış.

Ben tekrar göçmeyi düşünüyordum ama kendi işyerim var ne yazık ki

Mesleki olarak mutluyum çünkü torpil vs yok. Yani başarılıysan, şirkete para getiriyorsan kralsın. Devlet kurumlarında da burdaki onun abisi, bunun dayısı kalantorlar yok PhD insanlar var. Buradı iyi, çalışmak istersen imkan var, güzel işler de var.
 
Bence sorun hangi kesimde baskı olduğu degilmi? Eskiden muhafazakar diye nitelendirilen kesim baskı goruyodu o zaman kimse ses çıkarmiyordu. Birlik bütünlük halindeydik. Bence sorun daha fazla ayrismamak burda hepimiz yorum yapiyorz ve hepimizin ailesinde kapalida var açıkta var.
Bence sorun azınlık olmak değil saldırının hangi kesime olduğu çünkü muhafazakar kesimde yıllarca aynı sıkıntıların benzerini yasadi.Mesela burda hepimiz onlar diye yaziyoruz ama ailemizin içinde farklı farklı düşünenler yokmu var. Bu ülkede herkesin ailesinde kapalı ve açık var ama sağolsun siyasetçiler öyle güzel kullandilarki tek bi yer değil hedef hepsi dini kullandı. İkisi basortuyu serbestlestircem dedi diye kullandı diyosak biride kara carsaflilara rozet takip sonra basortusu olmasın diyerek kullandı. Sağ duyulu olmak lazım biraz ülkemizi zaten karıştırmak istiyorlar bunu hepimiz görüyoruz Kürt Türk dediler olmadi alevi Sünni dediler olmadi şimdi muhafazakar laik tarafını kasiyolar okuduğum yorumlara bakarsak başarılı olmaya başladılar.sadece sağduyulu olup insanların öfkelerini artıracak paylaşımlar yapmamaliyiz bence.
 

Haklısınız da kimse başını örtene gebersin demiyor.
Dediğiniz zamanlarda da kapalı kesimlere ne yapıldıysa devlet yaptı. İnsanlar sosyal medyadan kapalı insanlara nefret kusmuyor, linç etmiyor, ölünce geberdi kafir demiyordu.
Şimdi insanlar nefret kusuyor sadece yeni yılı kutladı diye.
Dikkat etmemiz gereken bu paylaşımları yapanlar zaten
Yüzde doksanı müslüman ülke lafı bile tehdit aslında. Azınlıksın haddini bil demek.
Bu şekilde mi birleşeceğiz?
 
Offff..ne denir ki? Gitmek istesem korkağım, kalsam öcüyüm. Ne yapalım o zaman?
 
Konu sahibi;
Kaygılarınızda haklısınız.

Mesela biz oruç tutanlara saldirmiyoruz ama ramazanda oruç tutmayan dayak yiyor her sene. Hatta ekşi sözlükte iddiaya giriliyor; müslümanlar ilk dayağı hangi şehirde atacak diye. Ahahaha. Yozgat konya erzurum sivas arasında tatlı bir rekabet oluyor her sene :)

Ya da biz mekkenin fethini kutlayana en ufak bir rahatsızlık vermiyoruz ama yeni yıla girişi kutluyoruz diye üzerimize ateş açılıyor.

Kendimi çok yalnız hissediyorum bu ulkede. Korkunç bir yobazlik ve cahillik var.

Her yeri cahiller sardı. Satranç da günahmis mesela. Bunlardan öğreniyoruz. Zeka geliştiren her şeye karşı bunlar.

Sizi anliyorum. Kalmak da bir seçenek ama gitmek isteyen de haklı.
 
Malta/İtalya/Portekiz göçün derim. Mis insanlar, mis yemekler, güneş deniz kum mis mis mis nickim de mis zaten
Portekizli arkadaşlarım da var. Gerçekten çok sıcakkanlılar. Her olayda sağ mısın diye mesaj atıp yokluyorlar. Hem ne kadar düşünceliler diyorum hem sinir oluyorum.
 
Okulun WhatsApp grubunda malum branş öğretmenine soruldu ve günah dedi. Ortaçağın internetli halini yaşıyoruz.
 
+1000000000000000000000
 
Bende zaten şuan yoksada önceden basortusunu çektiler baslarindan dıye dedm.Koyun dediler çomar dediler tercihlerinden dolayı. Fişlediler.yani oda doğru değil buda doğru degil. Ayrıştırmak istiyorlar zaten ülkemizi suriyeye çevirmek istiyorlar. İsidin elindeki Amerikan yapımı silahları Türk yapımı diyerek insanları kiskirtiyolar mesela ben gitsem ülkeden geride annem var babam var kardeşlerim var onlarida goturdum halam var Teyzem var gidince mesela oh iyiki gittim diyebilecek miyim? Ülkemizi kurtarmaliyiz ayrismamaliyiz daha fazla. Hepimiz yılbaşı kutluyoruz dışarda değilse evde bi şekilde bi program açıp mısır patlatip sıradan bugünden farklı geçiriyorz ama isid yapmamış gibi unutuyoruz bunları.
 
Nerede yazım yanlışı yapmışım bu mesajımda göremedim? Bu bunu özellikle 2. Belirtişim ben ülkeden gitmek istemesine bir şey demiyorum buna neden olarak Atatürkçüyüm demesine yorum yapıyorum. Alacağın cevap budur demeniz çok saçma burada insanlar fikirlerini sunuyor ve her insan farklı bir fikir demek her fikir bir cevap demek yani bundan farklı birçok cevapla karşılaşabilirim
 
Oruç tutanlara oruç tutulmaması patronları tarafından "tavsiye" edilebiliyor. Bu arada reinadaki patlamayı daes yaptı halk değil lütfen başka algılanmasın. oh olsun diyenler ve b.kunda bogul diyen şahıs bizden olamaz. Bu iki ornek iki uç kesim o örneklerle sadece daha fazla kutuplasiriz.
 
yanlış anlamayın da kaderden kaçamazsınız. siz elinizden geleni aile ortamında yapıp geri kalanını Allah'a bırakacaksınız.
sürekli avrupa ülkeleri yurtdışı deyip duruyor insanlar. ama oralarda güllük gülistanlık değil ki.
terör olayları orda da var mesela.
gelgelelim yine burda okumuştum. kadının çocuğu doğumgünü partisine gidiyor. partiye birisi uyuşturuculu kek getiriyor. çocuklar hastanelik olmuştu falan. yasal bişey de yapılmamıştı sanıyorum.

dış ülke dil gelişimi için iyi olabilir ki ülkemizde de maddi durum iyiyse onda da sorun olmaz. asıl sorun burda sizin mesleğinizi boşvermeniz. kimin %100 garantisi var ki??

mesela biz 3 kardeşiz. aynı şartlar verildi üçümüze de ama. birbirinden farklı hayatlarımız oldu. yani iş imkanlarla bitmiyor. daha doğmamış çocuk için bu kadar gelecek kaygısı mantıklı değil.
 
Bakin burda. Ister inanin ister inanmayin amacim tartisma cikarmak degil. Simdi mesajinizi tekrar okuyun bence. Kullandiginiz ithamlar cok agir degil mi sizce de? Kendini Ataturkcu diye nitelendirmek icin kimden icazet almak zorunda? Ama siz bu kimseleri korkak, bencil, ulkelerine sirt cevirenler olarak etiketliyorsunuz.
Her neyse muhtemelen banlanacagim ama ben kimseyle surtusme yasamak istemem yine de.
 
Çünkü Atatürk'ü çok seviyorum ama benim gibi düşünen bu ülkenin %25'i. Kalanlarla hiçbir ortak noktamız yok ve yavaştan hedef gösteriliyoruz. Bu çok zoruma gidiyor.
Ne alakası var ? Ben muhafazakarim ama kimse karşıma geçip birine Atatürkü seviyor diye birine kızsa önce ben paralarım onu
 
Ayrışma konusunda çok haklısınız. Ben zaten ayrıştırmaya karşı hiçbir şey yapılmamasına kızıyorum.
 
Diğer ülkeler hoşgörü sevgi saygıyla kollarını açmış sizi bekliyorlar. Hemen kaçın lütfen oğlunuzun psikolojisi daha fazla yıpranmasın.
 
Ne alakası var ? Ben muhafazakarim ama kimse karşıma geçip birine Atatürkü seviyor diye birine kızsa önce ben paralarım onu

Alakası var hanımefendi.

Bu yazdığınız sizsiniz, toplumun geri kalanı sizin gibi değil.

İnsanlarımız laiklik sevmiyor, açıkça din içerikli yönetim taraftarı çoğunluk söylemekten de çekinmiyorlar. Devlet görevlilerinin de ağzında sürekli din lafı, insanlar da destekliyor oy veriyor.

Demokrasi zaten bizim topluma fazla, insanlar reisti başkanlıktı derken monarşi istiyor. Halkımız demokrasi kafasında değil, padişahım çok yaşa kafasında. Bu işin eğrisi doğrusu bu. İnsanlarımız demokrasi istemiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…