- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.571
- 238
- Konu Sahibi permanganat
-
Ben de bir arada yaşadığımızı düşünüyordum işte o yılbaşı yorumlarını okuyana kadar. Nefret kusmuşlar resmen.
Sürekli yüzde doksanı müslüman ayak uyduracaksın ulan diyenleri okudukça hiç umutlu olamıyorum ben ne yazık ki
Aklımda Uruguay ve Küba da var. Küba da eğitim süpermiş. Bu ülkeleri daha fazla araştıracağım.Bu arada Uruguay da var.
Üstelik vizesiz gidiliyo.
Baya giden var oraya.
Hatta Facebook'ta grupları var Türkiye'den umudu kesip Uruguay'a taşınanlar diye.
Gidenler memnun, insan hakları hukuk falan çok ileri seviyedeymiş.
Öğretmenim, yıllardır emeğimle bir yere geleyim diye her yerde önü kesilen, idareci yapılmayan, yükselemeyen, sendikam olmadığı için dışlanan bir öğretmenim. Okullarımı birincilikle bitirdim, çok iyi İngilizcem var. Sonuç? Belki bu günümü de arayacağım..
Bunları söyleyen kısım hep vardı, şimdi kışkırtmak için en ondeler sadece.
Aklımda Uruguay ve Küba da var. Küba da eğitim süpermiş. Bu ülkeleri daha fazla araştıracağım.
geçen bir konuda kadın yazmış burası müslüman bir ülke,bunu yazan akademisyenim diyen bir üye ayrıca.
sonra başka bir üye yazmış hayır burası laik bir ülke,ülkelerin değil içinde yaşayan insanların dini olur.hatta hayırdır ülke beş vakit namaz kılıp tekbir mi getiriyor yazmış.
sonra diğer üye siz ne derseniz diyin burası müslüman bir ülke beğenmeyen çeker gider ülkemden zaten siz çok oldunuz demiş.kimi kimin ülkesinden kovmuş çözemedim :/
işte bu tip insanlara ülkeyi bırakmamak için kalmalısınız diyorum.
Bilmiyorum ama bu kadar nefret söylemi yoktu sanki.
Yani bu kadar nefret edilen dışlanan biri gibi hissetmemiştim kendimi.
Daha önce hiç bunu hissetmemiştim bu kadar yoğun bir şekilde artık hissediyorum bunu.
Korkutuyor beni bu nefret
yoktu, ya da benim yaşadığım şehirden kaynaklıydı belki.
mesela yılbaşı gecesiyle noelin aynı şey olmadığını bilirdi herkes, en dindarından ateistine kadar herkes meyvesini çerezini alır yeni yıla girişi kutlardı, ben hiç yeni yıla girmeyi kutlamak günah diye bir şey duymamıştım çocukluğumda.
şimdi toplumun yarıdan fazlası bunun günah olduğunu, kutlayanların cehennemlik olduğunu savunuyor.
tuhaf...
yaşım 34, az kaldı 35 e, benim çocukluğumda insanlar çok daha hoşgörülü, çok daha aydın, çok daha mutluydu, şimdi herkeste kin, nefret, öfke var. korkuyorum ben insanlardan.
yoktu, ya da benim yaşadığım şehirden kaynaklıydı belki.
mesela yılbaşı gecesiyle noelin aynı şey olmadığını bilirdi herkes, en dindarından ateistine kadar herkes meyvesini çerezini alır yeni yıla girişi kutlardı, ben hiç yeni yıla girmeyi kutlamak günah diye bir şey duymamıştım çocukluğumda.
şimdi toplumun yarıdan fazlası bunun günah olduğunu, kutlayanların cehennemlik olduğunu savunuyor.
tuhaf...
yaşım 34, az kaldı 35 e, benim çocukluğumda insanlar çok daha hoşgörülü, çok daha aydın, çok daha mutluydu, şimdi herkeste kin, nefret, öfke var. korkuyorum ben insanlardan.
Kaçmadığı için mi heykeli yıkılıp üzerine zafer pozu verildi ??? Bu ülkAtatürkçüyüm diyen kişiler belkide buna en çok neden olanlar. Ataturk kaçar mıydı diye soruyorum kendime kacmazdi ama Atatürkçüyüm diyen biri korkuyorum gidecegim diyosa Ataturku ne kadar anladık dusunmek gerek. Atatürkçüyüm diyen biri anlamadiysa başkalarından anlamasını beklemek ne kadar dogru?
aynenİkinci el ülke aranıyor
o alıntı yaptığın yorumu ben yazmadım ama benim üye adım var nasıl oluyor bu?Kaçmadığı için mi heykeli yıkılıp üzerine zafer pozu verildi ??? Bu ülk
aynen
Benim ananem başörtülüydü. İyi hatırlıyorum yılbaşı geldi mi benimle beraber evi süslerdi. Hacıydı ama kokina alırdı mutlaka. Beraber çerez yer dansöz izlerdik.
Geldiğimiz noktaya ben de şaşırıyorum.
İnsanlarımıza hiç görmediğim bir karanlık çöktü bence de, gidişatı hiç hayırlı görmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?