Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

Merhaba pedagog da psikologda tanistirmamizin dogru, vermemizi yanlis oldugunu dusunuyor ama sinav donemi, bitirme odevleri ve proje odevleri var onumuzdeki haftasonu babaannenin evinde tanisacak annesiyle
İşte bu yüzden siz o çocuğun annesisiniz, terkedip giden ise anne değil.

Bu durumun hiçbir yerinde çocuğun ne istediğini, ne hissedeceğini, nasıl etkileneceğini düşünmemiş, sormamış kadın. Sizse çocuğun durumdan en az hasarla çıkması için çareler düşünüp duruyorsunuz. Ödevleri, sınavları var diyorsunuz. Psikologlara, pedagoglara danışıp en doğru yolu arıyorsunuz. En uygun zamanı ve ortamı hazırlamaya çalışıyorsunuz.

Kadın köşe yastığı gibi birşey sanıyor heralde çocuğu. 11 sene babada durdu, şimdi de bende dursun demesi nasıl bir hadsizlik anlamış değilim. Eşya mı bu, biraz orda durdu biraz da burda dursun diyeceksin? Birileri ona çocuğun canlı birşey olduğunu, duyguları düşünceleri olduğunu hatırlatmalı. Çocuk tanımadığı biriyle nasıl yaşar, psikolojisi böyle birşeyi kaldırmaz diye düşünmüyor ve tüm bencilliğiyle çocuğu alabileceğini sanıyor.

Aslında kadın çocuğun tırnağının ucunu görmeyi haketmiyor da bu karşılaşma onun için değil çocuğun merakını gidermeye yönelik zaten. İnşallah olumsuz etkilenmez yavrucak. Allah hepinizin yardımcısı olsun.

Kesinlikle çok haklısınız

Mesajınız için teşekkür ederim.
Ama o onun ANNESİ cilere cuk diye bir cevap olmuş. İnşallah en az hasarla atlatır.

Mevcut düzeni, aile yaşantımız falan pek umurunda değil.. Benim, ben doğurdum hata ettiysem de biz hallederiz derdinde. Mahkemeye vermesini bekliyoruz şimdi bakalım ne yapacak.

Valla 20 gunluk bebegini birakip giden bir insandan her seyi bekliyorum ben.. cocugu vermeyecegiz gormesine izin verecegiz

Öz annesi ile düzenli bir şekilde görüşebilir...
Ama yine sizinle yaşamaya devam eder...
Bu şekilde ikna etsin konuşsun eşiniz bence o kadınla...

çok afedersin . gerizekalının aklı neredeymiş. yemesin kimseyi. defolsun gitsin.
çocuk o kadını artık ister mi sence. çocuğa sormaz mı avukat hakim savcı . anne istedi diye çocuk ona verilir mi sanıyorsun.
çocuk ne derse o . belli aralıklarla gelsin görsün . ama alamaz temelli . korkma sen

Mesajınız için teşekkür ederim.
Ama o onun ANNESİ cilere cuk diye bir cevap olmuş. İnşallah en az hasarla atlatır.

Evet ne olursa olsun o kadın onun annesi ve çocuk onunla tanışıp bu boşluğu doldurmak zorunda fırsat varken. Biz de verin demiyoruz ki fakat eğer bir anne-oğul ilişkisi oluşacaksa buna bir şans verilmesi gerekiyor diyoruz.

Kendimden örnek vereyim, kaç yaşıma geldim annem dışında kafamdaki bu soruları giderecek kimse yoktu. Çünkü hiçbir cevap hiçbir teselli yeterli gelmiyordu. Sanki onunla konuşsam herşey tamam olacaktı.Üstelik yaş ilerledikçe bununla yüzleşmek çok daha zor oluyor. Öfke, özlem, merak, gurur herşey birbirine giriyor. Bu çok içgüdüsel birşey anlıyor musunuz. Hayatta herşeyin mantıklı bir cevabı yok maalesef. Eğer herşey mantık çerçevesinde ilerleseydi terkedilen, yuvaya bırakılan ya da evlatlık verilen koca koca insanlar büyüyünce bir çocuk gibi hala öz annesine ulaşmak istemezdi. Çünkü büyüyoruz yetişkin insanlar oluyoruz görünüşte ama zamanın bir yerinde takılıp kalmış oluyoruz. Sonra gelsin terapiler gitsin terapiler,ilaçlar.. Koca bir boşluk! Fırsat varken bunu onarmak gerekiyor.

Anlamak için bizim gibi bırakılmış ve vazgeçilmiş olmanız gerekiyor. Neden neden diye sürekli sorgulamanız gerekiyor, değersiz ve hiçbir yere ait olamama hissini yaşamanız gerekiyor.

Son düzenleme:
sizi canı gönülden tebrik ederim. Allah razı olsun sizden.
o kadın n'olursa olsun onun annesi! değil.
doğurup atan kadın. onlara halk arasından vicdansız! mahluklar diyoruz.
11 yaşında çocuktan bahsediyoruz. kendi kararlarını sağlıklı bir şekilde veremeyecek çocuktan. onu elbette yönlendirmelisiniz. alıp götürür ve çocuğu bir daha getirmeyebilir. orada bir yuvaya verebilir. sokağa atabilir. dilendirebilir. çünkü kadın normal değil. kesinlikle çocuğa sahip çıkın. görüştürün ama o kadar. biz de doğurduk, biz de lohusalık depresyonu yaşadık, bizim de problemlerimiz vardı. ama bunun faturasını en günahsıza kesmedik. o lohusalıktan değil de ayakbağı olmasın bana diye atıp kaçmış. zira o depresyon hadi en fazla 1 yıla geçerdi.

Zor bir durum. Sizi anlıyorum. Onca zaman birlikte yaşayıp bir evlat gibi benimsedikten sonra evladını yada evlat olarak kabul ettiğin bir yavruyu hiç tanımadığın bir insana vermek... Annesi bile olsa...

Yinede birbirlerini görmelerini sağlamalısınız. Bu kararı çocuğa bırakın bence. Küçük değil. Bir sorun olursa sizi bilgilendirecektir.

Çocuk ve öz anne sağlıklı bir ortamda babasının gözetiminde tanıştırılmalı, görüştürülmeli istenen sıklıkta. Bu önceleri daha sık olabilir, sonra bir düzene sokulabilir.

Ama birden ortaya çıkan kadına annesidir diye ben asla çocuk emanet edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. 11 yıl geçmiş, kadın neler yaşamış, kimler hayatında şuan bilmiyorsunuz, çocuğu alıp götürse tatil için bile olsa hangi ortama sokacağını bilmiyorsunuz, o yüzden yabancı bir eve çocuğunuzu ne zaman gönderecekseniz o zaman izin verirsiniz, 15 yaşında mı 18 yaşında mı. Çocuk da öz anne de başka bir talepte bulunmamalı. Hepimiz çocuklarımıza yeri olduğunda hayır bunu biraz daha büyüyünce yapabilirsin, şuan olmaz diyoruz. Babası da aynen böyle diyecek.

Allah kolaylık versin, çok zor olacak herkes için. Ama siz gönlünüzü ferah tutun, evinizin huzurunu kaçırmayın.

Ah şu bağlanmak nekadar güzel bir duygu ama kopmak gerektiğinde de bir okadar derinden yaralar insanı. Annesi bir hata yapmış evet ama demekki dayanamıyor
O hatayı yaptı diye bugün çocuğundan ayrı koyamayız değil mi herşey insanlar için
Bunların yaşanması gerekiyormuş demekki
Bence çocuğu alamaz ama lütfen öz annesini tanıma fırsatını verin
Zaten yavrucak karar verecek yaşta da değil yine sizinle kalır

Allahım su dunyada ne kadar gerızekalı ınsanlar var .

Sankı bu kadın engellemıs sımdıye kadar aralarındakı bagın kurulmasın. Doguran kadın ınsan olsaydı cocugunun arkasında olsaydı tamam yanında olmayabılırdı ama gorebılırdı cocugu ıste o zaman konu sahıbı anne degıl abla olurdu oda cok meraklı degıldır en basından bu kdar zorluga gogus germek ıcın emınım.

Ayrıca 11 sene cocugunu aramamıs sormamıs merak etmemıs , 11 sene boyunca her gun gununu gun etmıs, yasamıs gezmıs tozmus yemıs ıcmıs bırıne , cocukmu teslım edılır. Bız guvenmedıgımız ınsanlara kopegımızı bıle emanet edemeyız , cocuk kaldıkı bu yazın boyunca annesınde kalsınmıs , ben bu ınsanların cok tehlıkelı oldugunu dusunuyorum sakın konu sahıbı yaz boyunca annesınde kalmasına musade etmeyın eger cok ıstıyorsa yerlessın sızın yasadıgınız sehıre 15 gunde bır gorsun. bu saatten sonra cocugun duzenını bozmaya hakkı yok

Ne dıyor pekı napıyor nasıl soyledınız?

Psikolog sizin söylemeniz daha uygun dediği için; akşam yemeğinde babasıyla beraber söyledik. coşkuyla karşılamadı ama heyecanlandı.. neden gelmiş dedi tanışmak istiyor ve seni özlemiş dedik tamam dedi sadece

Pazar günü babaannede birlikte kahvaltı yapacaksınız, seni orada bekleyecek biz götüreceğiz dedik siz bizimle kahvaltı etmeyecek misiniz diye sordu.. yalnız kalın, bol bol sohbet edin, konuşun diye biz parkta kardeşinle oluruz istediğinde ararsın gelir alırız dedik beraber gitmezsek bende gitmem sizinle gidersek giderim dedi. Bizim de o ortamda olmamızı ve tek kalmak istemediğini söylüyor ama pedagog tek bırakın babaanne de müdahil olmasın ikisi yalnız kalsın dedi.

Bir de sabah okula giderken anne ben şimdi ona anne mi diyeyim teyze mi sence dedi tabi ki anne diyeceksin o senin annen dedim peki sen üzülmez misin öyle dersem dedi hayır dedim tamam dedi servise bindirdim.

Bılıyorsun benım oglumda hıc bıyolojık babasını tanımıyor , pedagog acıkcası dıyorkı bu saatten sonra ortaya cıkarsa ergenlık bıtımıne kadar gorusmemesı gerekıyor cunku aksı olursa dayanılmaz acılar ıslenecek ruhuna dıyor. Kı kımse tamır edemez bu acılan yaraları dıyor hos benımkı henuz bılmıyor ayan beyan bıyolojık babasının farklı oldugunu.

Pekı sız nasıl hısssedıyorsunuz ben suanda aglıyorum
Nasıl konustu dılınız bunları ınanamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…