- 25 Nisan 2013
- 484
- 577
- 103
- Konu Sahibi yogurtbogurtlen
-
Canim benim ya ne digim bilemedm ama seni tebrik ederim ki oz cocugun gb sahiplenip sevmissin yavruyu. Bu durumu acaba bir uzmana mi danissaniz?
O da güzelmiş ya. esya gibi sen şunu bir tut ben bi hayatımı yaşayıp geleyim. tamam simdi canım bir de anne olmak istedi hadi geri ver. saçma sapan bir durum. evet her çocuk annesiyle olmalıdır ama anne sadece doğuran değildir. ayirmamissiniz çocukları oğlum kızım diyorsunuz. çocuğa yazik 2 gun sonra ya ben sıkıldım anne olmak istemiyorum yorucu derse ne olacakmış. nasıl güvence verecek .gerekirse mahkeme kararı ile uzaklaştırma kararı çıkarın.
Sizin çocuğu onu doğuran kadınla görüştürmemek gibi bir hakkınız yok. Siz de çocuğa kötülük yapıyorsunuz bence böyle. Çocuğa danışılır isterse görüşür. Küçücük de değil zaten.
11 yaşında ergenlige giren çocuğun hayatına bir anda girip- hemde dogumdan sonra terk eden biri- o benim oğlum diyen bir insanın sorumluluk duygusundan emin olmak mümkün değildir. siz de yazmışsınız ya annemin saçları da seninki gibi mi diyormus. ya ben sirf bu sözün üstüne o kadina çocuk emanet etmem. bebeğim yeni doğduğunda hayırlı olsuna misafir geldi. anne çalışıyor anneannesiyle geldi 3 yaşında bir çocuk bebeği emziriyordum baska odada yanıma geldi. baktı "benim de annem var"dedi. içime oturdu resmen bu sözü. ki annesi aksam işten gelip alacak yani. 8 yıl annesiz büyümüş sonra siz girmissiniz hayatına. ( iyi ki) peki bu çocuğun 8 yıllık hakkı ne olacak. insan hiç bir şey bilmese haddini bilmeli.Sıkılabilir, ağır gelebilir ki kuvvetle muhtemel ağır gelecek işte o zaman ne yapacak bilemiyorum. Zaten vermemiz mümkün değil burada bir düzeni var mahkemenin uygun gördüğü zaman zarfında görüşe bilirsin diyoruz asla kabul etmiyor.
11 yıl ya... Söyleyene kolay bir anne çocuğunu karnında hissettikten sonra nasıl bırakır? Hadi bırakır diyelim 1 değil 2 değil 11 yıl nasıl görmeden durabilir merak etmez? Bana benziyo mu demez mi acaba iyi midir hasta mıdır kimledir demez mi? Şimdi yaşamak istediklerini yaşayıp gelmiş hazır büyümüş çocuğu istiyor yok yaa! Görüşmek isteyebilir bu zaten hakkıdır çocuğun da hakkıdır ama alıp götürmek isteyemez öyle bir dünya yok. Romantikliğin alemi yok bence yok annesidir ne yaşamıştır bilemiyoruz falan komik bence.
Ben kimseye kötülük yapmıyorum. 11 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz siz 11 yaşında sağlıklı düşünebiliyor muydunuz? sorumluluk duygunuz var mıydı? odasını toplamak, sofraya yardım etmek, ders çalışmak dışında sorumluluğu olmayan bir çocuğa karar verme sorumluluğu veremem.
Ben çocuğu götürün kadının eline verin demiyorum. Çocuğa söylensin , istediği zaman annesiyle görüşsün ve çocuğu hiçbir taraf yönlendirmesin diyorum. O kadar. 1 yıl görüşseler sonra çocuk annesiyle yaşamak isterse ne yapacaksınız?
Sanki ortadan bi hafta kaybolmuş gibi lohusa depresyonu diyor ya. Hangi depresyon 11 yıl sürmüş. Bu kadıncağız da sahiplenmiş benimsemiş çocuğunu. Ne sebeple gitti neler oldu aceba? Biyolojik annesi be çocuğu istiyor denek ki öyle veya böyle. Üzüldüm ya Allah yardımcısı olsun konu sahibinin.11 sene ne depresyonu ne düzen kurması ya saçmalamasın
"Ama o annesi " diye sana tepki vermiyorum,bilakis seni takdir ediyorum,Merhaba
Eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var 8 yaşındaydı birlikte yaşamaya başladığımızda.. Öz anne doğumdan kısa bir süre sonra ortadan kaybolmuş.. İran asıllı azeri bir hanım en son farklı bir ülkeye yerleştiği yüksek lisans yaptığını biliyor eşim.. Çocuğunu hiç aramamış eşimle boşandığı gibi çocuğundan da boşanmış. Babaannemiz büyütmüş 8 yaşına kadar, evlendiğimiz günden beri benimle yaşıyor. bir de kızım oldu 2 yaşında abi kardeş birbirlerini çok seviyorlar uyumlular.. Şimdi 11 yaşında oğlum.. onun ihtiyacı olan her şeyi karşıladığımızı düşünüyorum. Dersleri gayet iyi uyumlu bir çocuk ara sıra defterine yazdığı anneli cümleler dışında mutlu bir çocuk diye düşünüyorum. Kabul etmek istemesem de anne konusunda kafasında bir boşluk ve özlem var
Benim üvey olduğum ayırtına varabilecek yaşta olduğu için annesiyle olan durumunu pedagog ve psikolog nezaretinde anlattık. Annen benim geri geldim dersek ve bir gün biyolojik anne geri dönerse çok büyük hata etmiş olurduk.. Zira biyolojik anne geri döndü ve oğlunu istiyor. Kafası karışmış, lohusa depresyonuna girmiş, ne yaparsa yapsın oğlunun eksikliğini dolduramamış bla bla bir sürü şey.. Velayeti babasında yasal olarak bir şey yapma lüksü yok ama oğlumu kandırır ve bizden alır diye çok korkuyorum.
Dün kayın validemin evine gitmiş bizi aradı gelin durum bu diye tabi ki oğlumu götürmek istemedim belki hataydı bilmiyorum annesiyle görüşmesini istemedim. Eşimle beraber gittik. Çocuğumu geri istiyorum üvey anne ile büyüsün istemiyorum, beni tanısın istiyorum, hayatımı onunla devam ettirmek istiyorum vs vs şeyler söyleyip durdu. Dün hiç uyumadım. Oğlumu ne istediğini bilmeyen, sorumsuz bir kadının eline vermek istemiyorum. Yapabileceğim ne var bilemiyorum eşim rahat ol asla alamaz zaten o gitmek istemez diyor. Henüz adresimizi bilmiyorum yarın kapıma da dayanabilir. Okuldan alıp ikna etmeye de çalışabilir aklıma bir sürü şey geliyor. Ne olur yardım edin çok üzgünüm
Not;
Ama o annesi diye bana tepki vermeyin 11 yıldır bir tırnağını kesmemiş insan annesi olamaz
Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Ilerde ne olur bilmiyorum. Belki karsima iyi bir insan cikarsa, ben de yeniden sevebilirsem evlenirim. Cunku oglum buyuyup evlenince hayat yalniz da gecmez. Insan evde bir nefes ariyor bazen. Suan icin boyle biri yok. Ama hayat suprizlerle de dolu olabiliyor bazen. Cok tesekkurler. Sevgiyle kalin.Sizin yorumlariniz bazen benim içimi çiz ettiriyor. Benim bir kuzenim var. Onun eski eşi olacak pis senelerce kızını ne aradı ne sordu. Bir de borç takmıştı boşanınca ödemedi. Ablam boşandıktan sonra devlette memur oldu çok şükür. Borçları kapadı sanırım veya çok az bir şey kaldı. Ama en güzeli pırlanta gibi bir abi ile evlendi. Abinin ilk evliliği. Şimdi ondan da bebisleri oldu. İki çocuklu mutlu bir aile. Kızı öz babasından daha çok seviyor abiye baba diyor . Öz babası arasa da hiç konuşmuyor en son arama demiş zaten istemiyorum seni demiş ufacık kız. Allah ıslah etsin öyle vicdansız insanları. Bilmiyorum yeni bir evlilik istiyor musunuz ama Allah size de ablamın yeni eşi gibi birini nasip etsin inşallah sonradan gürlük versin derler bizim burada. Yani başta acı çekmiş sonradan yüzü gülmüş manasında öyle olsun inşallah çekilen acının mükafatı bol olsun size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?