Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

Canim benim ya ne digim bilemedm ama seni tebrik ederim ki oz cocugun gb sahiplenip sevmissin yavruyu. Bu durumu acaba bir uzmana mi danissaniz?

Şuan psikoterapi merkezindeyiz zaten eşim ve benle görüştüler şimdi oğlumla görüşüyor sonra tekrar bizi da alacak.. işin hukuki boyutunu öğrendik psikolojik boyutunu da netleştirdikten sonra tanıştıracağız pedagog da tanıştırılması taraftarı.
 

Sıkılabilir, ağır gelebilir ki kuvvetle muhtemel ağır gelecek işte o zaman ne yapacak bilemiyorum. Zaten vermemiz mümkün değil burada bir düzeni var mahkemenin uygun gördüğü zaman zarfında görüşe bilirsin diyoruz asla kabul etmiyor.
 

Ben kimseye kötülük yapmıyorum. 11 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz siz 11 yaşında sağlıklı düşünebiliyor muydunuz? sorumluluk duygunuz var mıydı? odasını toplamak, sofraya yardım etmek, ders çalışmak dışında sorumluluğu olmayan bir çocuğa karar verme sorumluluğu veremem.
 
11 yaşında ergenlige giren çocuğun hayatına bir anda girip- hemde dogumdan sonra terk eden biri- o benim oğlum diyen bir insanın sorumluluk duygusundan emin olmak mümkün değildir. siz de yazmışsınız ya annemin saçları da seninki gibi mi diyormus. ya ben sirf bu sözün üstüne o kadina çocuk emanet etmem. bebeğim yeni doğduğunda hayırlı olsuna misafir geldi. anne çalışıyor anneannesiyle geldi 3 yaşında bir çocuk bebeği emziriyordum baska odada yanıma geldi. baktı "benim de annem var"dedi. içime oturdu resmen bu sözü. ki annesi aksam işten gelip alacak yani. 8 yıl annesiz büyümüş sonra siz girmissiniz hayatına. ( iyi ki) peki bu çocuğun 8 yıllık hakkı ne olacak. insan hiç bir şey bilmese haddini bilmeli.
 
Kadin da ne psikoloji varmış 11 senede anca çıkmis lohusa lik depresyonundan şaşırdım. böyle birine velayetini inşallah vermezler ama o çocuğunda ne kadar kötü olursa olsun annesini tanıması gerek diye dusunuyorum.
 
11 yıl ne lohusa depresyonuymuş arkadaş. İş mahkemeye giderse büyük ihtimal davayı siz kazanırsınız. O sadece belirli zamanlarda görebilir. Çocuk büyüdükçe size bağlılığı artacaktır bence. Çünkü daha ayrımında değil.
 
11 yıl ya... Söyleyene kolay bir anne çocuğunu karnında hissettikten sonra nasıl bırakır? Hadi bırakır diyelim 1 değil 2 değil 11 yıl nasıl görmeden durabilir merak etmez? Bana benziyo mu demez mi acaba iyi midir hasta mıdır kimledir demez mi? Şimdi yaşamak istediklerini yaşayıp gelmiş hazır büyümüş çocuğu istiyor yok yaa! Görüşmek isteyebilir bu zaten hakkıdır çocuğun da hakkıdır ama alıp götürmek isteyemez öyle bir dünya yok. Romantikliğin alemi yok bence yok annesidir ne yaşamıştır bilemiyoruz falan komik bence.
 

Bende aynen sizin gibi düşünüyorum ama bencillikle ve çocuğa kötülük yapmakla suçlanıyorum.
 


Ben çocuğu götürün kadının eline verin demiyorum. Çocuğa söylensin , istediği zaman annesiyle görüşsün ve çocuğu hiçbir taraf yönlendirmesin diyorum. O kadar. 1 yıl görüşseler sonra çocuk annesiyle yaşamak isterse ne yapacaksınız?
 

Annesiyle yaşamak isterse yapacak hiç bir şeyimiz yok ancak annesinin rüşdünü ispat etmesi gerekmez mi?
 
Evimin temizligini yapiyorum simdi ilk defa iki senedir kizimi temizlik yapayim diye anneme biraktim sabahtan beri kizimi gormedim o kadar ozledim ki isimi hizli hizli yapip almaya gidecem bi anne nasil yavrusunu merak etmez yillarca.. birakip gider utanmadan almaya gelir birde
 
11 sene ne depresyonu ne düzen kurması ya saçmalamasın
Sanki ortadan bi hafta kaybolmuş gibi lohusa depresyonu diyor ya. Hangi depresyon 11 yıl sürmüş. Bu kadıncağız da sahiplenmiş benimsemiş çocuğunu. Ne sebeple gitti neler oldu aceba? Biyolojik annesi be çocuğu istiyor denek ki öyle veya böyle. Üzüldüm ya Allah yardımcısı olsun konu sahibinin.
 
O kadina cocuk degil kedi yavrusu bile teslim edilmez.. kimse bana kimbilir ne sartlarda gitti demesin, herhalde 11 yil da Alcatraz da kaldi o yuzden iletisim kurmadi ogluyla.. kadinin niyetinde zerre iyilik yok, o oglunu degil kaybettigi hayati geri elde etme pesinde.. aksi halde daha evladinin yuzunu gorup tepkisini olcmeden alma muhabbeti yapmazdi.. ozetle iyi niyetine tukureyim ben onun..
 
Yasa o çocuğu o kadına veremez çocukların 7 yaşından sonra söz hakkı mevcut , istemiyorum derse görmez görüşmez alamaz herşey çocuğa bağlı. Umarım kötü bir sonuç olmaz
 
"Ama o annesi " diye sana tepki vermiyorum,bilakis seni takdir ediyorum,
Cok etkilendim oglum demenden ve dusuncelerinden,anneliginden..
 
Konu sahibi arkadaşım pedagog süreci nasıl geçti? Söylediniz mi oğlunuza biyolojik annenin talebini? Nasıl karşıladı?
 
Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Ilerde ne olur bilmiyorum. Belki karsima iyi bir insan cikarsa, ben de yeniden sevebilirsem evlenirim. Cunku oglum buyuyup evlenince hayat yalniz da gecmez. Insan evde bir nefes ariyor bazen. Suan icin boyle biri yok. Ama hayat suprizlerle de dolu olabiliyor bazen. Cok tesekkurler. Sevgiyle kalin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…