Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

Oğlumu anlıyorum yaşadığı özlemi, meraklarını... neden terk edildim, istenmedim hissiyle kendini değersizleştirmesini, defterlerine yazdığı anneli cümleleri.. içinde neler hissetti, ne kavgalar etti bilmem mümkün değil. Anneyi anlama ne yazık ki mümkün değil.

Vazgeçip giden anneye kızgınlığım da belki bu yüzden. Kızmak ve kırılmak gibi bir hakkım yok bunu da biliyorum ama kızımı düşünüyorum yani biyolojik anneliğimi bana o kadar muhtaç ki oğlum da anneye muhtaçtı ama anne yoktu.. Anne sütünden dahi mahrum bırakılmış, bünyesi hala o kadar hassas ki soğuk bir şey içse, birazcık terlese hemen hasta oluyor.

11 koca yıl nasıl telafi edilsin? geri dönmek neyi telafi edecek hiç bir şeyi,,sadece oğlum terk edilmesinin sebebinin kendisi olmadığına ikna olsun yeter.

Pazar günü tanışacaklar hayırlısıyla teşekkür ederim yorumunuz için

çok üzücü ya... çok harika bir insansınız valla sizi tebrik ediyorum...

Evet bu gerçeği ne zaman söylemeli diye bir konunuz vardı. Sizin oğlunuz hiç bir şey bilmiyor ve eşinizi öz baba olarak biliyor benim oğlan biliyor benim öz olmadığımı.. Kendim yerinize koyuyorum da bizden kat be kat zor bir durum. Men ettim demişsiniz ama bir gün çıkıp gelirse gerçeği var maalesef ve biz bu gerçeği çok net yaşıyoruz.

Geldiği gün gerçekten çok zordu kendimi soğuk kanlı bir insan zannederdim değilmişim. Obsesifler gibi neler düşündüm sabaha kadar..ağlamadım ama pazar günü nasıl geçer onu gerçekten bilemiyorum. Oğlum tam ergenlik arefesinde ön ergenliği başlıyor neler yaşayacağız gerçekten bilemiyorum.

Allah hepimizin yardımcısı olsun ve çocuklarımızı korusun bazen öz anne ve babadan bile korusun.

Ve benımde korkum sızınkı gıbı degıl cat dıye karısına cıkması okuluna gıtmesı ve hatta kacırması. Inankı ben olurum yasayamam asla bır yandanda o kadar cocuk ıstıyor olsaydı ne bıleyım sımdıye dek on kere gelırdı .

Babalık haklarına sahıp degıl bızımkı yasalar olarak yapacagı hıcbısey yok , ustelık benım oglum muhtemelen bu saatten sonra ogrenecek( bunun ıcın destek goruyor) gormek ısteyecegınıde sanmıyorum ama genede korkuyorum cok fazlasıyla.

Pazar gunu nasıl gecer sızın adınıza bende bılmıyorum , pekı ya babası babasıda uzgun mu? Cunku ben ne olursa olsun kımsenın benım kadar uzulecegını dusunmuyorum ve o yuzdende kendımı cok yıpratıyorum

Anne açısından empati kurmanızı beklemiyorum zaten bu anlayışı göstermek zorunda değilsiniz fakat annesi olduğu gerçeğine saygı duymak sizin için daha sağlıklı olur. Siz kendi bakış açınızla değerlendiriyorsunuz, bense bu süreçlerden geçmiş bir çocuk gözüyle değerlendiriyorum. 11 koca yıla bir 20 yıl daha mı eklensin.. Hiçbir şeyin telafi edilemeyeceğini daha denemeden düşünmeniz oğlunuzdan umudu kesmek gibi olmuyor mu biraz? Sizce böyle karamsar bir bakış açısını mı hak ediyor oğlunuz? Bizim için bir söz, bir bakış, bir dokunuş bile o kadar önemli ki. Siz o kadına şuan kızgın olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz fakat telafi edilip edilemeyeceğini zaman gösterecek. Bu iletişim ortamı yaratılır ondan sonra bir değerlendirme yapılır. Henüz kurulmamış bir ilişki için bu kadar önyargılı olmayın.

Anne türk olmadığı için ve yıllardır burada yaşamadığı için hani derler ya yol iz bilmez o yüzden tek bildiği adrese babaanneye gitti.

Oğlunuz ufak değil kaçırılması için zorla alıkonması lazım Allah korusun ama siz söylemeden çıkar gelir ve ben babanım derse kandırılmışlık hissi telafi edilmez. Size kızgınlığını düşünemiyorum bile. Hangi hislerle çıkıp gidiyorlar bilmiyorum ama bir gün mutlaka geliyorlar. İyi ki hazırlıyorsunuz onu bilmesi gerekiyor. Zerre emek vermiyorlar ama ben babayım ben anneyim diyebiliyorlar.

Eşim avukatla konuşana kadar çok gergindi ama artık rahat. Alamayacağını bildiği için sadece üzülmesin istiyor. Erkekler bizlere göre çok daha mantıklı, duygulardan uzaklar. Eşim materyalist bakıyor oğlum bizimle kalacak ve senelerdir taşıdığımız yük de artık sırtımızdan inecek, terk edilmenin boşluğunu dolduracak ve daha mutlu bir çocuk olacak diyor.

Sizin hikayeniz de benzer sanırım paylaşmak suretiyle bana yardımcı olmak ister misiniz?

Ben ve esım boyle bakamayız bakmayız olaya sanıyorum. Benım oglum yenı esımle tanıstıgında 13 aylıktı , sımdıde 7 yasında gercegı ogrensede bır bosluk yasayacagını sanmıyorum aslında. Sızın farkınız sızı bılerek kabullenmıs olması aslında en temızı ben mesela gercekten sunu merak edıyorum, ımzanında , genetık bagında canı cehenneme acaba oglum esımı baba olarak bıldıgı ıcınmı sevıyor, yoksa gercekten sevıyor mu . Cok acayıp bır surecten gecıyoruz bızde tam 3 aydır . Her an sordu soracak hıssıyle yasıyorum bır yanım ogrensın ve bıtsın artık bu yuk dıyor ama obur yanım bunları anlatırken onun gozlerıne bakamayacagımı dusunduruyor.
Of gercekten cok zor bır durum gercekten.

Umarım bızımkı hıc bır zaman karsısına cıkmaz , umarım sızın ıcınde en ıyı nasıl olacaksa bu surec o sekılde ıslesın.

allahin izniyle, butun kutsal annelerin duasiyla yavrunuz yuvasina geri donsun pazar gunu.

Cok dogru davranmissiniz.Bence babasi oz anneyle onden bi konussun cocugu incitecek ya farkli beklentilere sokacak sekilde davranmasin diye.Anneyle tanisip arada görüşmeleri bence iyi olacak yavruya.Yalniz oz annenin kaçırma ihtimalini es gecmeyin derim.

Anneyle konuştuk fikri sabit velayet konusunda. Kaçırılma ihtimalini düşünerek babaanne evini tercih ettik. Okulunu ve adresimizi bilmiyor. Bence öyle bir niyeti de yok ben fazlaca kuruntu yaptım ama o da üzmeden, kırmadan o isterse alıp gitmek istiyorum diyor.

Sizin hikayeniz de benzer sanırım paylaşmak suretiyle bana yardımcı olmak ister misiniz?

Ben 5 yaşımda tam olarak ayrıldım, o süreçte de zaten çok ilgilenemedi. Babannem, babam vs büyüttü. Ağır bir depresyon geçirdiği için bıraktı. Şuan 26 yaşındayım henüz birkaç yıl önce ilkkez biraraya geldik. Başta tabiki istemedim çok öfkeliydim çünkü haketmediğini düşünüyordum ve gurur yapıyordum ama kimseye itiraf edemesem de içten içe çok merak ediyordum. Sonuçta zor da olsa psikoloğuma danıştım ve o bunun benim için bir fırsat olabileceğini söyledi. Bunu yaparak annene değil kendine bir şans vermiş olacaksın bu kadarını kendine borçlusun bence dedi. İşler umduğun gibi gitmese bile kafandaki soru işaretlerini kendin gidereceksin dedi böylece görüşmeyi kabul ettim. Benim için çok zordu, birkaç yıldır yakın ilişki kurmak için karşılıklı bir çaba veriyoruz. Geçen zamanı telafi etmeye çalışıyoruz. Tabi herşey güllük gülüstanlık değil. Birbirimiz hakkında bilmediğimiz çok şey var. Bazen benimle ilgili birşeyi bilemediğinde çok sinirleniyorum ve ben bunu sevmem ki diyorum, sonra karşılıklı ağlıyoruz ve affediyoruz birbirimizi. Eğer bunu denemeseydim hep soru işaretleriyle boğuşacaktım. Denemeden bilemezdim. Daha iyi hissediyorum çünkü çabasını ve benim için birşeyler yapmaya çalıştığını görüyorum. Hayatta 'affetmek' diye bir kelimenin büyük bir ağırlığı varmış bunu çok iyi anlıyorum. Ve bu yükü üstümden atıp özgürleşmeye çalışıyorum.

Allah yardımcınız olsun. Babanız hiç evlenmedi mi?

Cok duygulandim ve yazdiklarinizi okuduktan sonra asil annenin SIZ olduguna karar verdim kendi düsüncemle..
Okadar üvey cocuklarini kabullenmeyen hatta dislayan anneler varki, siz ise tam tersi benimseyim vermek istemiyorsunuz..
Sizi hic tanimadigim halde yazdiginiz su kisa yazidaki tedirginlik ve üzgün sözleriniz cok iyi bir ANNE oldugunuzu göstermekte.. Umarim insALLAH 'OGLUNUZ' sizden alinmaz.
Anneler gününüzde kutlu olsun.

Siz benım hıc konumu okudunuz mu , yazdıklarınız, yasadıklarınız ve hıssetlıklerınız bana suanda sunu hıssettırdı.

Ah be cute belkıde bosuna uzuyorsun canını , cunku belkı haftalardır bu mevzu ıcın aglıyorum , nsıl olacak ne dıyecegım ne dıyecek ne hıssedecek uzulecek mı, uzulmesın ıstıyorum cunku.

Cunku tercıh edılmemıs olmak cok kotu bır hıstır dıye dusunuyorum acıkcası ben eskı esım tarafından bır baskası ıcın terk edılırken boyle hıssetmıstım . Otekılestırılen, ıkıncı plana ıtılen, onemsız olan vb.

Belkıde benım oglumda affedecek ben senelerce kendımı canımı yedıgımle kalacagım cok acayıp hıssettım

Çok güzel yazmışsınız gerçektenn...
Bence de bununla yüzleşmeniz çok iyi olmuş...

Cute son yazdığın cümlende; "Belkıde benım oglumda affedecek ben senelerce kendımı canımı yedıgımle kalacagım"...
Bu kısım bana da olacak gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…