Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

Ben annenin kendi bencilligi yuzunden cocugunu birakmasi kismini atlamisim. Ozur dilerim. Eger kaldiramayacaksa cocuk da yapmamaliydi. Kendi hatasinin bedelini cocuga odetmek olmus bu. Yillar sonra da yasayacagimi yasadim simdi cocugu istiyorum demesi yine bencilce. Tekrar yasamak istediginde yine mi birakacak?
Evet temelli almasi ve bakamayacagi zaman da birakmasi cocuk icin ikinci ve buyuk bir yikim olur. Cunku bu cocuk bir sene sonra on ergenlige girecek ve asil problemler on ergenlik doneminde basliyor. Ergenlik bebeklik doneminde yasanilanlardan daha zor. Bu nedenle cocuk mevcut yasantisini degistirmemeli. Anne ile gorusmek isterse de belirenilen takvim gunlerinde gorusebilir.
Annenin psikolojik problemleri varsa, hele ki her yasadigi zorlukta mucadele etmek yerine birakip kacan biriyse, boyle birine ergenlige girecek bir cocugu teslim etmek de yanlis olur.
Bu arada yureginizin ne kadar guzel oldugunu soylemeliyim.
Bildigim kadariyla anne velayet davasi actiginda cocugun fikri pedagoglar esliginde alinir. O yastaki cocuklarda cocugun tercihi de soruluyor. Hakim cocugun fikrine de bakar ancak o yastaki bir cocuk icin mevcut yasadigi ortamda cocuk mutlu ise yasantisinin degismemesi gerektigini dusunur. Daha buyuk yaslardaki cocuklarda esas karar cocugun tercihi olabiliyor ancak gecis donemindeki cocuklarda cocugun tercihi sorulsa da esas karari hakim belirliyor. Ben bilinmezlik yonunde verilecegini sanmiyorum hele ki terk eden bir anne varsa anneye verilmesi zayif bir ihtimal. Sanirim anne de bunu arastirmis olmali ki direk mahkemeye basvurup velayet davasi acmak yerine cocugumu istiyorum diye sizlerle goruserek alma yolunu secmis olabilir.

cocugu sevmissiniz benimsemissiniz tamam ama öz annesine göstermek istememk nedemk.
herkesin hayatı farklı neler neler yasıyır belki ozmanki haliyle kaldıramayacagını düsündü.
bide diyorsunuzki 11 yıldır neredydi
sanki 11yıl siz emek verdiniz .

dogurmak tek basına yeterli degil ama sunu kabul edin cocuk neden yasıyorken annesi de onu isterken görüsmesin

belliki içinde kapanmayan birsey var.

Hapiste olsa, zalim bir adamın tuzağına olsa v.s anlarım ama bu kadar uzun süre bir kez olsun oğlum dememesi çok üzücü.
Acaba görmek istedi de babası ve babaannesi mi izin vermedi ?
Sizin bilmediğiniz detaylar olabilir..
.

Lütfen annesini görmesini engellemeyin. Ne olursa olsun oğlunuzun hakkı biyolojik anneyle yüzleşmesi.
Gerisi onun bileceği iş.

uslubunuzdan oyle etkilendim ki, Allah sizi birbirinizden ayirmasin insallah.

Amin, insanlari sevmesem de o cocuklar icin onlar icin dua ederken buluyorum kendimi
cocuklarin hic günahi yok
o akrabanin cocugu bizi cocugumuzla gördügünde benim annem babam nerde falan diyordu, nerdeydi evde yatiyordu annesi ama cocuk ona hasret
ne diyim ya cok geriliyorum böyle yazdikca
maddi yönden daralmadigimiz sürece böyle anne baba kokusuna hasret cocuklarimi benden ayri koyamam
ben yemem yeterki onlar yesin bana da doysun derim
Allah sorumluluk duygusu versin insanlara
cocuk yapmadan önce de bol bol düsünsün insanlar
sevmeyeceksen, bakmayacaksan yapma
herkes cocuk dogurmak zorunda degil
yazdigin örnek gözlerimi doldurdu, kücücük degilmiydi o yavru
benimde cocuklarim kücük anlik dahi olsa yanindan ayrilamiyorum
Allah hepimizin yavrusunu korusun, belalardan sakinsin

Ne kadar güzel yürekli bir kadınsınız maşallah
Keşke anneside ilk baştan ona oğlum deseymiste bu süreç hiç yasanmasaymış
Yasaları ne der bilmem ama 11 yıldır ortada yokmuş sonrada olmasa olur

Sen buradaki sanane cileri birak onlar hep oyle her konuda objektif olamiyor bence haklisin gonlu guzel insan ama oyle boyle o kadan cocugun karsisina cikar tabi ozaman cocuk nasil bir psikolojiye girer bilemedim simdi gostermezseniz cocuk hayatini kurdugunda yine gor.ek isteyecek engel olamazsiniz malesef her kadin anne olamiyor boyleleri de huzur bozmak icin gelmis dunayya

Çocuğun annesine fotoğraflarını filan gösterip şu an psikolojisinin bozulmasını istemiyoruz. Biraz daha büyüdüğünde olabilir gibi yumuşak bir dille anlatsanız kabul eder mi acaba ve konu sahibi güzel yüreğinize sağlık Allah yüzünüzü hep güldürsün

Konu sahibi arkadaşım pedagog süreci nasıl geçti? Söylediniz mi oğlunuza biyolojik annenin talebini? Nasıl karşıladı?

Merhaba pedagog da psikologda tanistirmamizin dogru, vermemizi yanlis oldugunu dusunuyor ama sinav donemi, bitirme odevleri ve proje odevleri var onumuzdeki haftasonu babaannenin evinde tanisacak annesiyle

Oz annesine gostermek istemiyorum demedim ki.. 11 yil sonra cikip gelmis birine hic bir sey olmamis gibi mi davranmamiz gerekiyordu? Aksam 9 da kayinvalidemin evine gitmis oglumu da alip mi gitmeliydim?

Sizin de benzer bir konunuz vardi oglunuz babayi hic tanimiyordu dogru degil mi
Evet ama bızımkı senelerdır uzerıne dusen gorevlerı yerıne getırmedıgı ıcın maddı manevı babalık haklarından men ettım yanı elını kolunu sallayarak ben geldım gorucem derse agzını burnunu kırarlar onun. Keske sızde mahkemeden bunu yapsaydınız cunku ben bu tarz ınsanlara vıcdan yapıp cocuk gosterılmesını hos gormuyorum yanı vıcdan yapamam anlayamam

kendimi sizin yerinize koydum gerekirse düzen bozup şehir değiştiririm yine vermem çocuğu
kesin başına kötü şeyler geldi ben bu çocuğun günahını aldım gidip bir iki seveyim şirinlik yapayım da belki kaderim düzelir diye gelmediyse ben de jessey değilim
amaç çocuğu sevmek özlemek görmek vs.değil

Baba ve ben ayni fikirdeyiz
ne kadar güzel bir annesiniz
Allah bin kere razı olsun sizden

alamaz bence yani umarım

hayret bişey!
çok bencilmiş biyolojik anne
yine kendini düşünüyor yok özledim dayanamıyorum vs
geçmiş ola derler bizim orda sen özledin dayanamıyorsun alacaksın da o çocuğun psikolojisi?
babasını sizi kardeşini özlemeyecek mi yani!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…