Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

Tv programlarında 30 sene sonra buldukları ailelerini görünce salya sümük ağlayan insanlara şaşırırdım, sokaktaki her hangi bir için nasıl böyle hissedebiliyorlar diye oğlum da tıpkı o insanlar gibi burnu şişene kadar ağlamış.
Evet biz de giden anne ve pişmanlıklarını öyle güzel süsleyerek anlatmış ki tatil için can atıyor. Kıskanıyorum, üzülüyorum, kocam tarafından ihanete uğramış gibi hissediyorum.
Baba ziyadesiyle suskun ve biraz da kızgın galiba bizim gibi hissetsin, bizim gibi düşünsün istiyordu ama değil oğlum çok mutlu.. Baba suskun ve durgun, ben gergin ve güvensiz, oğlum mutlu ve heyecanlı

elbette oğlunuz mutlu olacak o daha çocuk ne kadar kin besleyebilir ki? hayatı bilmiyor insanları bilmiyor. büyük bir merakla büyümüş kimbilir kaç kere geceleri annesini düşünmüştür? sizin gergin ve mutsuz olmanız çok doğal ama oğlunuzun mutlu olması da çok doğal bu daha ilk zamanlar... siz hep onun yanında olduğunuzu hissettirin zamanla her şey rayına otuıracaktır. annesiyle zaman geçirip onu tanıması daha bile iyi kafasındaki soru işaretleri kalkar ve kıymetinizi daha iyi anlar böylece.

oğlunuzun içinde anne özlemi varmış . ve annesini bulunca da ister istemez engel olamamış . yazık.
belki gerçekten samimidir kadın . bilemezsiniz ki.

o kadar haklısın ki gözün gibi bakıp hiç tanimadigin birine emanet etmek zorunda kalmak. Hiç hak etmeyen birine sevgi ve özlem beslemesi. Zamanla neyin ne olduğunu anlayacak çocuğunda.

Senle tanışmadan önceki anne boşluğunu kimse dolduramamış. Biyolojik annesi ile planlar yapması normal. Kadın güvenilir bir profil çizmiyor. Çocuğu onunla yalnız bırakmak doğru olmaz. Peki biyolojik annesinin yanından dönünce seninle iletişimi nasıldı?

İmkan varsa biyolojik annesi yakınınızda bir ev tutsun.
Sonuçta insanlar hata yapabilir .Siz fedakarlık yapmış , oğlunuzu benimsemişsiniz. Ne mutlu size.
Çocuk tercih yapmak zorunda kalırsa , onun için de sıkıntı olur sanki. İki tarafla vakit geçirirse, seçimini ona göre yapar.

Suç işlediğinde nasıl davranıyorsa öyle davrandı.

Üzüldüm. çocuk işte biyolojik anne gelip bir iki süslü laf, biraz da ağlama falan. ne yapsın çocuk bu durumda en masum o. biraz sabırlı olun ilginç bir şekilde çocuklar kimin kendilerini sevdiğini hissederler. oglunuz da bunu hissedecektir.

Çok haklısınız hissettiklerinizde
Ancak çocuklarla ebeveynleri arasındaki ilişkiyi anlatmak çok güç
Ben 8 yaşımdan 14 yaşıma kadar annemi görmedim, bir sürü kötülemeyle büyüdüm ama annemi görünce uçup gitti her şey, sanki onca yıl hiç araya girmemiş gibi.
Bunun üzerine 34 yaşımda beni 20 yıl aramamış babamı görünce de dizlerimin bağı çözüldü, bu anlatılmaz bir şey
Ve şu an da sizin gibi emek vermesem de üvey anneyim ve anneleri hayatımda tanıdığım en kötü anne dayak, küfür, hakaret, karakol, hastane ne ararsanız mevcut yaşadıkları evde ama gelip babalarıyla yaşamak istemiyorlar, eşimin kızı 18 yaşına girmek üzere, evet annem kötü ama o benim canım diyebiliyor. Böyle tuhaf bir bağ bu, o evlada verdiğiniz emek ve sevgi dünyaya değer bence, Rabbim iki cihanda mükafatını verecektir size ama bu duruma bu açıdan bakmaya çalışın. Mahkeme durumu ne olur bilemem ama çocuğun içindeki o sevgi , o zaaf hep var olacak

Size helal olsun gercekten ellerinden opulecek insansiniz iciniz rahat olsun siz ona 11 senedir annelik yapmissiniz dogurmakla is bitmiyor o cocuk bi an umutlanip gitmek istese bile geri gelir vazgecemez hem kardeside varmis rahat olun ve bol bol onunla ilgilenin ne kadar sevdiginizi anlatin hep

Peki ya hıc tanımıyor olsaydınız yanı en ufak bır anınız bıle olmasaydı yınede bu sekılde hıssedecekmıydınız?
Ben senın kac yasında oldugunu bılmıyorum ama 18 yasında bırının uvey annesıyım dıyorsanız bızlerden buyuksunuz demektır , affınıza sıgınarak soruyorum pekı sımdı sız buyuttugunuz cocuklarla bag kuruyormusunuz kurmuyormusunuz en cokta bunu merak ettım

Hiç tanımasaydım da böyle olurdu sanırım, kardeşimden örnek vereyim babamı hiç tanımaz, hiç anıları yok 6 aylıktı ayrıldıklarında ve hiç görüşmediler ama benimle birlikte görünce o da benzer duyguları hissetti. Bana dönüp babama benziyormuşum ben dedi ve hayatında ilk kez gördüğü o adama sımsıkı sarılıp ağladı, bu olay esnasında 20 yaşında idi, farklı bir bağ bu. Yaşım 40, 41 e doğru gidiyorum eşimin çocuklarını ben büyütmedim 3,5 yıldır evliyiz biz hayatlarında abla rolündeyim ve daha fazlası olmama imkan yok anneleri ile yaşıyorlar. Anneleri hiç olmasaydı annelik rolünü üstlenebilirdim ama onlar anneleri ile büyüdüler , her ne kadar tasvip etmediğim bir anne modeli de olsa onun çocuklarına annelik yapmak gibi bir durumum olamaz. Annelerinin emeğine son derece saygılıyım

Daha önce harika bir anne olduğunuzu söyleyen oldu mu ?

Bir gelişme var mı?

Şoyle ki ; bu aksam beraber disari ciktilar yemek yemis oyun oynamislar..2 hazirana kadar tr de olacak yarin aksam tekrar cikacaklar..
ptesi gunu oglum olmadan oturduk mahkemeye vermek niyetinde degil sanirim daha uzlasmaci konustu.. zannediyorum o da avukatla gorustu ve pek sansli olmadigini idrak etti.. tatiller de almak birlikte vakit gecirmek biraz buyudugunde de, karari ona birakmak daha dogru diyor
Oglum cok mutlu, butun sinifi, ogretmenleri herkesle paylasmis
Babasina ve bana karsi tavirlarinda bir degisiklik yok annesi gittiginde telefonla gorusmek istedigini, ona telefon almamizi istiyor.. annesi almaya niyetlenmis annem izin vermiyor yasak demis aldirmamis.. ben cildiracak durumdayim cok kiskaniyorum
Bugun ben cok sansliyim iki tane annem var degil mi dedi.. zerre kin beslememis annesine

Oglum da ayni durumda ne kin var annesine, ne kirginlik ve cok mutlu.. sadece takip ediyorum mudahil olmadan umarim her sey guzel olur hepimiz icin

Son yorumlari da okudum fikrim hic degismedi. Bu kadin inanilmaz bencil bir kadin. Kendi vicdan muhasebesi icin cocugunun psikolojisini alt ust ediyor. Cocuk cok mutlu havalara ucuyor. Ama bunun da acisi sonradan cikacak ne yazik ki. Cocuk kalbiyle sevgiyle kosuyor annesine ama hic saglikli bir durum degil.
Ayrica konu sahibine cok hak veriyorum inanilir gibi degil kadinin piskinligi. Resmen basindan atip hayatini yoluna koyunca cocugun agzina bir parmak bal caliyor. Ne icin? Vicdaninin sesini susturmak icin. Boyle insanlardan nefret ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…