Öncelikle Merhaba hepinize
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin
Öncelikle Merhaba hepinize
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin
Günah kısmını bilemem de
benim adımı da annem hiç söylemez belli bir yaşa kadar babam da hiç söylemedi sonra bir gün kavga ettim babam söylüyor artık
ama annem hala söylemiyor ayda yılda bir birine benden bahsederken söyler ismimi
hikaye nedir bilmiyorum
ismimi kim koydu diye sorduğum da
babam "annenle teyzen koydu" diyor
annem "baban koydu" diyor
ortalık malı bir ismim var yani affedersiniz daha kimin koyduğu belli değil
ve bu benim ciddi anlamda psikolojimi bozuyor, canımı acıtıyor
lütfen evladınıza bu kötülüğü yapmayın
ne olduysa oldu acısını çocuğunuzdan çıkarmayın
yarın "anne neden ismimi hiç söylemiyorsun" dediğinde ne cevap vereceksiniz ?
vereceğiniz cevap çocuğunuzu ne kadar tatmin edebilecek ?
Lütfen iyi düşünün ben aynı şeyi yaşadım ve yaşıyorum oğlunuzun aynı sıkıntıları çekmesini hiç istemem
nasıl??? abdullah eski isim değil mi, ayrıca terbiyesiz diyemezsin burada kalitesiz davranma davranacaksan da buraya takılma
bizim sülalenin erkeklerinin %80inin adı bu yüzden hasan, başka isim yok sanki.
annem erkek kardeşimin bir oğlu olursa babamın adını koymasını söylüyor babamın adı Refik küçük çocuğa koca adamın adı mı konur o nasıl isim dedim ne varmış adında ne güzel isim diyor.Bu kadınlarda eşinin adını koydurma merakı nerden geliyor anlamış değilim
ben hiç isim kullanmıyorumki oğlum diyorum canım,aşkım bu şekilde sesleniyorum hep
Gayet terbiyesiz ve ergen buldum tavrınızı. Isimle dalga geçeceksen takılma diyor muyum size.. kimin takılacağına siz mi karar veriyorsunuz
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
Günah kısmını bilemem de
benim adımı da annem hiç söylemez belli bir yaşa kadar babam da hiç söylemedi sonra bir gün kavga ettim babam söylüyor artık
ama annem hala söylemiyor ayda yılda bir birine benden bahsederken söyler ismimi
hikaye nedir bilmiyorum
ismimi kim koydu diye sorduğum da
babam "annenle teyzen koydu" diyor
annem "baban koydu" diyor
ortalık malı bir ismim var yani affedersiniz daha kimin koyduğu belli değil
ve bu benim ciddi anlamda psikolojimi bozuyor, canımı acıtıyor
lütfen evladınıza bu kötülüğü yapmayın
ne olduysa oldu acısını çocuğunuzdan çıkarmayın
yarın "anne neden ismimi hiç söylemiyorsun" dediğinde ne cevap vereceksiniz ?
vereceğiniz cevap çocuğunuzu ne kadar tatmin edebilecek ?
Lütfen iyi düşünün ben aynı şeyi yaşadım ve yaşıyorum oğlunuzun aynı sıkıntıları çekmesini hiç istemem
İSİM doğan bebeğe verilen ilk hediye.. keşke böyle üzücü ve karışık hale gelmeseymiş.. eşinizin tavrı hoş olmamış.. bazı aileler osmanlı şehzadesine isim koyuyor sanıyorlar kendilerini.. illa dedenin ismi gibi.. yanlış değil ama diretmek kötü.. siz annesiniz sizi çiğneyerek isim koymak abes..
çocuğunuz da ister istemez bunları duyacak hissedecek ve adı güzel ya da değil farketmez adı ile takıntısı olabilir.. en üzücü kısım bu.. ne gereği var çocuğa bunu yaşatmaya.. siz çok haklı bir kızgınlık içindesiniz anlıyorum ama bence adını değiştirmek mümkün değilse çok uzatmamak çocuk için.. "annem adımı söylemiyor" düşüncesi nasıl birşeydir hele kardeşi olursa ona adı ile seslenirseniz kim bilebilir??? ilerde hak verse de aklı karışacak küçükken.. siz de adı ile seslenmekten mahrum kalıyorsunuz.. zaten size yanlış yapılmış bence siz de ve çocuğunuz daha fazla etkilenmesin.. 2. çocuğunuza 2 isim koyarsınız ikisine de zerre karıştırmazsınız kimseyi.. hayatınızı bu şekilde geçirmeniz sadece sizi üzüyor onlar dolu dolu "abdullah" derken.. ismi de güzel bu arada haklı olarak kızgın olsanız da..
bebeklere isim koyarken hep bebek kalacaklarmış gibi davranmaya gerek yok.. bebeklerde bir gün baba dede olacak.. "adım modern değil" diye kaç sene üzülür bir insan.. eski ağır isim diye üzülmeyin.. farklı bir adı olacak akranlarından.. iyi düşünün üzülmeyin artık..
Çok ilginç ya... Ve zor bir durum... Söylemeyecekleri ismi niye koymuşlar ki, hem birisi de değil, ikisi de söylememiş sizin...
Ben ismini beğenmediğimden değil yada eski isim olduğundanda değil bu davranışım belki eşim benim rızamı alıp koysaydı bende söylerdim ama inanın şok yaşattı bana daha 3 günlük doğum yapmış loğusa bir kadının duyguları nasıldır bilir herkes benim psikolojim çok bozuldu o dönemde ben oğlumun kırkı çıkana kadar ağladım affedemiyorum elimde değil bazen kendi kendime de diyorum artık söyle hiç kimse için değilse oğlun için diye ama söyleyemiyorum gerçekten ve üstelik benim eşim son annesiyle o isim konusunu konuşana kadar benim karnımı benim oğluma beğendiğim isim ile sevdi buda beni çok yıktı aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?