- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
ah canımcım kolaymı sandın aney olmak kadınlar varya birer cengaver aslında..nasılda yetişiyoruz herşeye..Yarin oglene yemekli misafirim ayni gunun aksaminada caya misafirim varmis cocuklarda birbirini yiyo napim nerelere gidim
Evim tertemiz cok sukur de pasta borek yemek 3 cocuk kiz 3 numara altima yapicam abim ciksin wc den diyo ben gideyimah canımcım kolaymı sandın aney olmak kadınlar varya birer cengaver aslında..nasılda yetişiyoruz herşeye..
acısı geçtikten sonra kudurmaya devam ettiyse .. yaptığın yöntem doğru değilmiş demekki !
kapının önüne terlik as,ee çocuklarda salak değildir subliminal mesajı alsınlarYarin oglene yemekli misafirim ayni gunun aksaminada caya misafirim varmis cocuklarda birbirini yiyo napim nerelere gidim
Pekı anlamayan ınatla yapmaya devam eden ne cezadan ne konusmadan anlamayan cocuga nasıl dur dıyecegımız konusunda bı fıkrınız var mı?Bunu elestırı olarak sırmuyorum yalnıs anlamayın...
ne curcunadır senin ev şimdi..nasılda herbirine yetişmeye çalışıyorsundur. biri aç kalsa uyuyamıyorsundur. biri hastalansa tadın olmuyordur bir an gözümde canlandırdım seni.bacımmm sana tatlı tatlı kolaylıklar diliyorummmm..Evim tertemiz cok sukur de pasta borek yemek 3 cocuk kiz 3 numara altima yapicam abim ciksin wc den diyo ben gideyim
bizim evde kendi odasında gidip yastığa oturma cezası var benim kerata yapıyor yaramazlığı anneem yastığa gidip oturayımmı diyor..Ödüllendirme - cezalandırma yöntemiyle
Ama hedefe yönelik cezalandırma, boyalarıyla halıyı mı çizdi, önce yanlış olduğunu, sadece kağıt çizmesi gerektiğini anlatacaksınız, 2. yapışında ceza alırsın diye uyaracaksınız- 3. yapışında 2-3 gün kalem - boya vb. yasaklayacaksınız, kesinlikle vermeyeceksiniz.
Fakat ilk anlattığınızda anladı, ertesi gün kağıt alıp boya yaptı, görmemezlikten gelmeyeceksiniz! Aferim bak işte böyle diyeceksiniz.
Çocukla mümkün olduğu kadar göz hizasında konuşacaksınız
Mümkün olduğu kadar anlatacaksınız
Yeri gelince de odasına götürüp, yaptığını bir düşün, gelince konuşacağız diyeceksiniz.
Çok çok küçükken bile anlıyorlar bu yazdıklarımı
daha farklı yöntemler de var
Önemli olan okuyup, araştırmaya gönüllü olup biraz sabır gösterebilmekte.
Konuya gelince: Bir çocuğun kulağını çekmek vs tamamen fiziksel üstünlük sebebiyle yapabildiğiniz birşeydir ve şiddettir.
Bir arkadaş daha yazmıştı, eğer konu sahibi kendisini kızdırınca eşinin de kulağını çekiyorsa ne ala ama hiç zannetmiyorum.
Ayrıca bence konu sahibinin vicdan azabının sebebi "kulağını çekmiş olması" değil, "kulağından kırt diye ses gelmiş" olması.
Aynenn yaaaa.kapının önüne terlik as,ee çocuklarda salak değildir subliminal mesajı alsınlar
yerim onların totosunu bennay canimama bidaha yapma totosuna vur :)
ay kıyamam ona ben yaaaaabizim evde kendi odasında gidip yastığa oturma cezası var benim kerata yapıyor yaramazlığı anneem yastığa gidip oturayımmı diyor..
bunu demeyeydin iyiydi şimdi totoya vurmayı savunduğundan aforoz edileceksinay canimama bidaha yapma totosuna vur :)
Aynenn yaaaa.
hee valla buralardayım iş mesaim bitene kadar..uyyyyy uşak sende mi burdaydun hâçen
üffff bu lafı dediya yandı bak neler yazacaklar...bunu demeyeydin iyiydi şimdi totoya vurmayı savunduğundan aforoz edileceksin
hahahahahaahbunu demeyeydin iyiydi şimdi totoya vurmayı savunduğundan aforoz edileceksin
yazını okuyunca verdiğim tepki budur.O degilde az onceki kizin agzina terligi yapistirasim geldiydi
Niyekineyazını okuyunca verdiğim tepki budur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?