benim kaynanam çocuklarını çok dövermiş.kalabalık,parasızlık,tarla işine gidermiş eve gelir 3 çocukla ve bilumum diğer aile üyeleriyle uğraşırmış.gece uyumaz ekmek yaparmış ertesi gün çocuklar eve arkadaşlarını toplar akşama kadar onca ekmeği yer bitirirlermiş.haaa kendi dövermiş ama kimseye de laf ettirmezmiş çocuklarına,çocukları için pek çok kişiyle kavga etmiş.annelerinden sopa yeselerde annelerinin daima arkalarında olduğunu bilerek büyümüş çocuklar.bir araya geldiklerinde hep anarlar.anamızın çok sopasını yedik ama hakederdik,kadın bizden çok çekti diye anlatırlar.3 haylaz erkek çocuğu da o sıkıntı içinde yetiştirmek kolay değildir her halde.
Iki virgul bi nokta sorun oldu ,simdi bu kadar olay var asagilama tahrik ne ararsan var bunami takildinizSiz imla kuralları ve terbiye ile ilgili birkaç ana dersi almayı unutmuş gibisiniz, Osmanlı bu dersleri vermiyordu herhalde.
Üslubunuz da hakaret ederek eleştirdiğiniz üyenin haklılığını tek başına ispatlıyor.
Madem kardeşiniz prize elini sokuyor ve uyarıları dinlemiyor, neden gerekli önlemleri alıp prizin üzerini kapatmadınız? Ya kardeşinize bir şey olsaydı? Hata sizin ve bu yüzden 6 yaşında küçücük çocuğu mu dövdü anneniz? Bir de çok matah birşeymiş gibi yazmışsınız.Çocuk o çocuk keşfetmek istemesi doğal gerekli önlemleri almak sizin göreviniz.Benim kardeşimde 6 yaşında falandı abla prizlere bişeyler sokardı dur yapma etme yok bigün sen prize çatal sok şartel attı noluyo dedik baksak ki bizimki yerde elinde erimiş çatal Allahtan akıma kapılmamış fırlatmış demek ki akım annem terligi aldı yermisin yemez misin daha da ellemedi prize, bknz cennetten çıkmam. dayaga örnek
ufaktı gerçekten 3 yaşındaydı.çıkarmayacaksın dedim,çıkaramadı bile,ama bir daha küfür etmediben olsa o biberleri yere tükürür mıçarım böyle işe derdimSizin ufaklık uyanamamış
yani senin yazdığın gibi annem bizi dövüyor,başkası da dövebilir psikolojisine bürünmemişler.yanlış hareketler gördüklerinde gelip annelerine anlatabilmişlerGunun 24 saati cocuklarimizin yanında olmamiz ve onlari korumamiz cok mumkun degil. Onlara kendilerini korumayi, ozellikle de gunumuz sapkinliginda, bedenlerinin dokunulmaz oldugu, kendi izinleri disinda onlara kimsenin dokunamayacagi hele de canini yakamayacagi mesajini vermek durumundayiz. Cocuk caninin yakilmasinin buyuk bir kotuluk oldugunu dusunmeli ki kimsenin canini yakmasina sessiz kalmasin. Hele ki en sevdigi bile canini yakiyorken, dokunulmazlik ihlalini kafasinda oturtmasi pek mumkun degil, cocuklar bizim kadar karmasik dusunmezler, daha duz mantik bakarlar olaylara... bunu benim annem de beni doverdi ama beni baskasinin dovmesine izin vermezdi bazinda degerlendirmek ne kadar dogru? Hangimizin annesi bizi baskalarina karsi ezdirirdi ki?
ufaktı gerçekten 3 yaşındaydı.çıkarmayacaksın dedim,çıkaramadı bile,ama bir daha küfür etmedi
Madem kardeşiniz prize elini sokuyor ve uyarıları dinlemiyor, neden gerekli önlemleri alıp prizin üzerini kapatmadınız? Ya kardeşinize bir şey olsaydı? Hata sizin ve bu yüzden 6 yaşında küçücük çocuğu mu dövdü anneniz? Bir de çok matah birşeymiş gibi yazmışsınız.Çocuk o çocuk keşfetmek istemesi doğal gerekli önlemleri almak sizin göreviniz.
Iki virgul bi nokta sorun oldu ,simdi bu kadar olay var asagilama tahrik ne ararsan var bunami takildiniz
yani senin yazdığın gibi annem bizi dövüyor,başkası da dövebilir psikolojisine bürünmemişler.yanlış hareketler gördüklerinde gelip annelerine anlatabilmişler
bende yaptim valla bunuyorumlara göz atınca çok kötü anne olduğumu gördüm.ara ara totolarına vurdum.hatta küçük oğlum yeni taşındığımız yerde tam konuşmayı bilmezken küfür etmeye başlamıştı,ne yaptımsa vaz geçiremedimen sonunda acı biberi doldurdum ağzına,bir daha ağzına alamadı o kelimeleri.üzüldüm mü, çok üzüldüm ama asla pişman değilim
Bugün pek ilgilenemedim sizlerle, beni anmışsınız, kulaklarım çınlıyordu demek sebebi bu topikmiş, neyse icraata başlayalım, Mune'nin kestiği parmak acımazzzzz mı acaba
Bugün pek ilgilenemedim sizlerle, beni anmışsınız, kulaklarım çınlıyordu demek sebebi bu topikmiş, neyse icraata başlayalım, Mune'nin kestiği parmak acımazzzzz mı acaba
aynen benimki 20 yaşında düşün artık,ne gaddar anneyim,bende yaptim valla bunu
aci biber guzel çozum ama birinci seferden sonra ise yaramaz gibi sankim
Burda en önemli noktapelin- nın dediği gibi cocugun bunu normal sayması. siz vurursanız başkası vurduğunda da tepki vermez. o yüzden ne olursa olsun kendimizi tutmalıyız. popoya da vurmak aynı, kulak çekmek de. Ya sabır diyip tutacagız kendimizi , aynı sekilde bağırıp çağırmak yanlış yani bunu da cevreden korktuğumdan soyluyorum, sırf çocuk normal görmesin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?