Oğlumun kulağını çektim :( Vicdan azabından ölüyorum..

Yeni nesil anneler de bir garip, sozum meclisten disari. 2 gun once de biri cocugunu bagris cagiris uyutup kriz gecirdigi icin cildirmisti. Burda vicdan azabindan oluyordu. Bence cidden psikolojik yardim alin. Ya da pedagog yardimi. Size kendi psikolojinizi korumayi da, cocugunuza dogru davranmayi da ogretsinler. Ciddi soyluyorum.

ya arkadaşlar yapmayın Allah aşkına kadın kulağından tutup yerlere patlatmamış çocuğu ..Çok afedersiniz ama bu kadarcık bir şeyden çocuk travmalar yaşamaz,özgüvenine de hiçbir şeycik olmaz ..Ne bu Allah aşkına ,robot mu pat diye vurulduğunda çat bozulacak ..
Sonra eve misafir çocuğu gelip yaramazlık yaptığında ne biçim annesi var ,çocuk ortalığı dağıttı bir şey demedim diyorsunuz ..Terbiye bence de dayakla verilmez ,verilmemeli ama insanı çığrından çıkartabiliyor bu küçük canavarlar ..Devir eski bizim olduğumuz devirler değil ,bu çocuklar artık parmağında oynatıyor anne babayı ,Çoğu zaten pc çocuğu ne kaştan ne gözden anlamıyor ..Bir de herkesin çoluk çocuk yetiştirme tarzına bari karışmayalım yaa .Kimisi afaroz edecek neredeyse pessss ..

Gunun 24 saati cocuklarimizin yanında olmamiz ve onlari korumamiz cok mumkun degil. Onlara kendilerini korumayi, ozellikle de gunumuz sapkinliginda, bedenlerinin dokunulmaz oldugu, kendi izinleri disinda onlara kimsenin dokunamayacagi hele de canini yakamayacagi mesajini vermek durumundayiz. Cocuk caninin yakilmasinin buyuk bir kotuluk oldugunu dusunmeli ki kimsenin canini yakmasina sessiz kalmasin. Hele ki en sevdigi bile canini yakiyorken, dokunulmazlik ihlalini kafasinda oturtmasi pek mumkun degil, cocuklar bizim kadar karmasik dusunmezler, daha duz mantik bakarlar olaylara... bunu benim annem de beni doverdi ama beni baskasinin dovmesine izin vermezdi bazinda degerlendirmek ne kadar dogru? Hangimizin annesi bizi baskalarina karsi ezdirirdi ki?

Iki virgul bi nokta sorun oldu ,simdi bu kadar olay var asagilama tahrik ne ararsan var bunami takildiniz

Madem kardeşiniz prize elini sokuyor ve uyarıları dinlemiyor, neden gerekli önlemleri alıp prizin üzerini kapatmadınız? Ya kardeşinize bir şey olsaydı? Hata sizin ve bu yüzden 6 yaşında küçücük çocuğu mu dövdü anneniz? Bir de çok matah birşeymiş gibi yazmışsınız.Çocuk o çocuk keşfetmek istemesi doğal gerekli önlemleri almak sizin göreviniz.

Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun bu konuda sanki sistematik bi şekilde çocuğuna şiddet uygulayan bir anne var da bizde eline sağlık vur diyoruz yapmayın yaa kadın kendisiyle gurur duymuyor zaten ilk haftalarnı yaşadığı bi gebeliği var belki sıkıntılı bi hamilelik normal bi gebelik bile olsa anneler siz hamile iken hiç mi bulantınız hormonal gel gitleriniz tahammülsüzlüğünüz olmadı robot gibi bu budur böyledir bip bip modunda mı yaşadınız hayatı çözdünüz hiç yanlış yapmadınız öylemi
ilk taşı günahsız olanınız atsın o zaman ne diyim bizler bu kadar anneyiz demek ki

yani senin yazdığın gibi annem bizi dövüyor,başkası da dövebilir psikolojisine bürünmemişler.yanlış hareketler gördüklerinde gelip annelerine anlatabilmişler

ufaktı gerçekten 3 yaşındaydı.çıkarmayacaksın dedim,çıkaramadı bile,ama bir daha küfür etmedi

yazık şimdi ne biçim annesiniz ya o biberler çocuğunuzun sindirim sisteminde travma yaratsaydı diyenler çıkar Sizinki tek seferde anlayan çocukmuş ,benim dayımınkilerin ağzına aci biber turşusu bidonunu soksan bana mısın demezlerdi
Onların psikolojisini bilmem ama yengemin kayış kopmuştu

Burda en önemli nokta pelin- nın dediği gibi cocugun bunu normal sayması. siz vurursanız başkası vurduğunda da tepki vermez. o yüzden ne olursa olsun kendimizi tutmalıyız. popoya da vurmak aynı, kulak çekmek de. Ya sabır diyip tutacagız kendimizi , aynı sekilde bağırıp çağırmak yanlış yani bunu da cevreden korktuğumdan soyluyorum, sırf çocuk normal görmesin diye.

şimdi ki gibi komplike modellerden. olmasada vardı zaten priz aparatları ama 6 yaşında diyorum çıkarabiliyodu

Iki virgul bi nokta sorun oldu ,simdi bu kadar olay var asagilama tahrik ne ararsan var bunami takildiniz

Siz aşağılanmamışsınız, konu sahibi aşağılanmamış, şiddeti terbiye aracı olarak gören insanlar kınanmış ve Avrupa'dan örnek verilmiş.

Siz de buna inanılmaz sinirlenip saydırmışsınız benim gördüğüm kadarıyla. Evet Avrupa'da çocuğa karşı şiddet hakkında ciddi yaptırımlar vardır. Bunu sabaha kadar tartışsak da bu bir gerçek, değişmez.

Ve evet, Avrupa'da aileler çocuklarını reşit olduklarında kendi başlarının çaresine bakacak şekilde yetiştirirler. Ki bu örnek de bahsettiğiniz üyeden çıkmamış, Avrupa yazdığı görülünce hemen ''Orada tekmeyi basıyorlar çocuklara 16 yaşına gelince''denmiş, üye de cevap vermiş. Tekme basılıp basılmadığını tartışmamıza gerek var mı bilemiyorum, sizce var mı?

En muhteşem anneler bizim annelerimiz kısmını ise duygusal olarak her insan destekler, ama mantıklı mı, tabi ki değil. Konu sahibi sadece bir örnek burada ve pişman bir örnek, yaptığının doğru olduğunu düşünmüyor anladığım kadarıyla.

Ama kötü şeylerin azı, çoğu, orta kararı, cennetten çıkanı, gül bittireni yoktur. Şiddetin de öyle. Size göre az bana göre çok olabilir, yazdığınız herhangi bir şey normalleştirme sebebiyle bir çocuğa can acısı olarak dönebilir. Konu sahibini teselli arzusu da bu gerçekleri değiştirmez.

yani senin yazdığın gibi annem bizi dövüyor,başkası da dövebilir psikolojisine bürünmemişler.yanlış hareketler gördüklerinde gelip annelerine anlatabilmişler

Peki o zaman uzatmayacagim iyi ki dovmus eline saglik...

Bugün pek ilgilenemedim sizlerle, beni anmışsınız, kulaklarım çınlıyordu demek sebebi bu topikmiş, neyse icraata başlayalım, Mune'nin kestiği parmak acımazzzzz mı acaba

bende yaptim valla bunu
aci biber guzel çozum ama birinci seferden sonra ise yaramaz gibi sankim

Bugün pek ilgilenemedim sizlerle, beni anmışsınız, kulaklarım çınlıyordu demek sebebi bu topikmiş, neyse icraata başlayalım, Mune'nin kestiği parmak acımazzzzz mı acaba

abla senden de yorum alsak annesin sonuçta

Pedagogumuz (yakin akrabamiz ayni zamanda) kizim 3 yasina geldigi icin artik poposuna ve genital bolgesine temizlik disinda dokunmamiz gerektigi konusunda ozellikle uyardi bizi. Ozellikle vurma, isirma gibi sakalasmalar yapmamamiz ona ozel bolgelerine kimsenin dokunamayacagi ve caninin yakilamayacagini vurgulamamiz gerektigini söylüyor ki ben de katiliyorum kendisine, popoya hafif bir saplak bile cocuga bizim dusunemedigimiz mesajlar verebiliyormus (buyuklerim beni severken popoma dokunur, popoma dokunulmasi guzel bir sey, severken popomu acitabilirler gibi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…