Oğlumun kulağını çektim :( Vicdan azabından ölüyorum..

abla senden de yorum alsak annesin sonuçta
Konu sahibesi anlık kızgınlıkla yapmış, ben çokta üstüne gidilecek birşey göremedim ama genel olarak konu sahibesini bu genel yorumun dışında bırakarak çocukları dayakla terbiyeye karşıyım, olmuyor siz istediğiniz kadar bağırıp çağırın hatta iki tokat patlatın, çocuk çocukluğunu yapar hatta dayak hem çocuğun ruhunu yaralar hemde Allah muhafaza o sinirle ters bir tarafına vurmanızla kalıcı hasarlara sebep olur, ömür boyu vicdan azabı çekersiniz, çocuklarla konuşma taraftarıyım, sürekli yılmadan sinirlenmeden konuşacaksınız, yaramaz çocuk sözden dinlemiyor denecektir, hayır dinler, yaramazlıklarında bir sebebi olduğuna inanıyorum, kimi çocuk enerjiktir enerjisini tam atamaz ondan yerinde duramaz, kimi çocuk kendini ifade edemediğinden, kimi de ilgi çekmek için yapar, çocuklara doğduğundan itibaren ayrı karakterli ve birer birey olduklarını kabul ederek yaklaşırsak ne biz üzülür, ne onların canı yanar.

şimdi ki gibi komplike modellerden. olmasada vardı zaten priz aparatları ama 6 yaşında diyorum çıkarabiliyodu
Üzerini bantlasaydınız, önüne ağır mobilyalar koysaydınız, gözünüzü ayırmasaydınız o zaman. Kardeşiniz ölebilirmiş orda, yani bu nasıl bir sorumsuzluk ve bu nasıl bir açıklama ?
Bi de yazık yavrum dayak yemiş.

Hanımefendi demek ki annem düşünemedi bende bundan 18 sene önce 10 11 yaşlarındaydım te Allahım annemi arayıp zılgıt mı çekeyim şimdi

Hazır konuya geldik ufak site kuralları hatırlatmaları yapalım, konularda geyik yapmak yasaktır, bu öncelikle konu sahibesine ayıp oluyor ve ister istemez konu dağılıyor, sonuçta konuyu açan arkadaşımız derdini paylaşmış fikir istiyor, baktınız konu dışına çıkıyorsunuz lütfen geyik bölümüne ya konu açınız veya açılan konulara dalıp iki sohbet ediniz.
Tartışma, hakaret vb yasaktır.

Hanımefendi demek ki annem düşünemedi bende bundan 18 sene önce 10 11 yaşlarındaydım te Allahım annemi arayıp zılgıt mı çekeyim şimdi
Annenizin yaptığını matah bir şeymiş gibi anlatmayın, o yeterli.
Dayak her koşulda yanlıştır, aması yoktur.Nasıl günlük hayatımızda sinirimizi bozan iş arkadaşımıza iki tokat atamıyorsak, masum savunmasız bir çocuğa da ne olursa olsun vuramayız.

canım benim annem ilkokul mezunu bi kadın 18 sene önce priz koruma aparatları almasını bile takdir ediyorum ben acıkçası

ya yok allah aşkına 18 sene önce insanın aklına nereden gelir, valla helal olsun annene :) benim hala çoğu şey aklıma gelmiyor, o kadar sene önceki teknolojiyi düşünürsek bulması bile mucize zaten.

çocuğum bir anne ol öyle gel,inanki senin gibi deyip de çocuktan sonra tavrı değişen çok oldu

annemde bize düşünme terliği fırlatırdı hani düşünme sandalyesi ya da köşesi var ya çocuk hatasını-sonuçlarını,neden cezalandırıldığını anlayana kadar orada kalıyor bizimki de düşünme terliğiydi.kafamıza neden o terliği yiyoruz düşünelim diye.ama zavallı anam çilekeş anam hiç rast getiremedi o telikleri

çocuğum bir anne ol öyle gel,inanki senin gibi deyip de çocuktan sonra tavrı değişen çok oldu
Ben sizin çocuğunuz değilim, ayrıca anlatmak istediğim şeyi anlamak çok mu zor ?
Dayak yemek iyi bir şeymiş, hakedilen bir şeymiş gibi anlatılmaz.Hele çocuk önlem alınmadığı için hayati tehlike atlattıysa bu yüzden dayak yemesi akıl alır gibi değil.

önlem alınmadı diyemezsin önlem alındı ama kardeşimin onu ordan söküp alabileceği öngörülemedi çok büyük konuşuyosunuz ya Allahtan hayırlısı başka da bişey demiyorum yıldırdınız yeminle

çocuğum yaşındasın

Siz sadece dur yapma dediğinizi yazmışsınız, şu şu önlemleri aldık değil. Büyük konuşmuyorum, ben sırf gücüm yetiyor diye birine vurmam.Annenizin yaptığını değil sizin yaptığınızı yadırgıyorum, bunu buraya yazmanızı yadırgıyorum.Başka annelere 'dövünce yapmıyor yea dövün yapmasın' diye tavsiye etmeye getirmenizi yadırgıyorum.
Yıldıracak bir şey de söylemedim; kelimeler sandığınızdan çok daha güçlü, o yüzden dikkat etmek gerek. Ne kadar çok kişi 'dayak yedi yapmadı' derse o cümle o kadar çok gerçekmiş gibi geliyor.
Annemden ben de dayak yedim iki-üç sefer hala unutamıyorum ve eğer aynı şey için ben dayak yesem mesela yarım saat sonra gider oraya iki çatal birden sokardım.yani 'dayak' işe yaramıyormuş.

ne yapılmasını istiyorsunuz söyleyin vallahi yapıcam ..Ne yapsın adam olacak kız ? Zaman makinesi olmadığına göre teeeeeee 18 yıl önceki olay için ne yapabiliriz ? Vallahi bezdim yani ...

çocuğum yaşındasın
Yorumlarınızdan biliyorum az çok annem yaşında olduğunuzu, ve gerçekten sadece arkadaşınızı korumak için ne dediğimi neye tepki verdiğimi anlamamakta ısrar etmenizi anlayamıyorum.
Eskiden dayak çok daha yaygınmış evet, bunun yanlış olduğunu görememiş insanlar geçmiş geçmişte kaldı. Ama benim gördüğüm kadarıyla iyi bir annesiniz çocuğun dövülmemesi gerektiğini şu an biliyor olmalısınız, önceki yorumlarda bahsetmiş arkadaşlar pedagogların masum gibi gözüken popoya vurma eyleminin bile yanlış olduğunu söylediğinden.
Yanlışlarda ısrar etmesek ne kadar güzel olur.Annem zamanımda dövdü ama keşke yapmasaymış demek yerine kardeşim dövdü yapmadı diye tavsiye vermek ne kadar doğru ?

Ben cocugumu dovdum psikolojisi bozulmadi, annem de beni dovdu psikolojim bozuk degil, demek ki dayakla psikoloji bozulmaz demenin, dedem 60 yil sigara icti ben de 20 yildir iciyorum akciger kanseri olmadik, demek ki sigara sagliga zararli degil, siz de icin demekten hicbir farki yok farkindasiniz degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…