Oğlumun kulağını çektim :( Vicdan azabından ölüyorum..

Acı olan şuki
cocugun nasıl yetişeceği , tamamen ''annelerin tahammül sınırlarına kalmış ''gibi yazılmış.
belirteyim ben neredeyse yazan hiç kimseyle aynı fikirde değilim.

Ben dogrudum hatat fızıksel ozellıklerıde bana benzıyor ama ben , benım gıbı olmasını bekleyemem.

Anlatmazsam neden yapma dedıgımı anlayamaz , o cocuk neden topu o tv atıyor karşısına gecsene oynayın beraber sana atsın dıye ben sureklı kendı cocugumla alakalıda baskaları ıcınde en son cocuk suclanmalı dıye dusunuyorum.

Onunda fikirleri var, oda bir birey bence cocuklar gerekli özgürlükte verilmeli.
ha bu senin için ev olur bahçe olur bilmiyorum ama.
şiddet olmamalı.
kesinlikle bir daha yazıcam bu yazdıklarımada ''heeee cııınımmm sen cok bılııyınn '' gıbı yorumlar gelemzse sevınırım.
cocuk eger yapmıyorsa ınatlasıyorsa dınlemıyorsa sorunu cocukta degıl kendı negatif cumlelerımızde aramamız gerekıyor?

( bırı yazmıştı mesela buradamı oynamak ıstersın odandamı) cocuklar cok zekı tehdıt edıldıgını tabıkı anlıyor bızım gıbı

birşey daha ekliyeyim ben calısıyorum ve cocugumla gecırdıgım gecırecegım butun zamanlara cok hasretım . bebekken calısmaya baslamak zorunda kaldım belkıde doyamadım bılmıyorum.
Benım babam oyuncakcı ve bız acayıp oyuncaga duskunuz. bana kalırsa ben 10 tl bırsey almıyım ama daha sonra daha kalıtelı bır oyuncak alalım bır set alalım lısanslı fılan olsun. bunu ona anlatabılıyorum. ona verdıgım sozlerı tutuyorum . Evet bazen oldugu oldu ama suanda 5 yasında gıdelımde bır oyuncaga yapışssında oradan surundurerek cıkalım olmuyor. bu benım cocugumdan degıl ama bence tamamen benım ona verdıgım guven duygusuyla alakalı

Ben konu sahibine degil genel anlamda turk annelerin cocuklari üzerine uyguladigi siddetten ve bunun normal bulunmasından bahsettim
konu sapti gitti.konu sahibi pismanmis ve bidaha yapmayacak zaten
gecen gun kadinin biri yolda giderken cocuga suratina vurdu ses çıktı cocuk cildirdi aglarken.bu normal mi?
sizin cocugunuzu sizden baska kimse bu kadar onemseyemez tabi ama hicbirsey hayatta siddeti hakli kilmaz helede kendinden gucsuz olana...
ayrica cocuga karar veren siizlersiniz
cocuk yapip sonra cok yaramaz diye yakinmak sacma geliyor.cocuklar dunyaya gelirken fikri sorulmuyor...

öncelikle şu 18 yaş meselesini yazayım.. keşke biz de çocuklarımıza ayaklarının üzerinde durmasını öğretsek.. ölene kadar arkalarını kollamak yapılan en büyük hata zaten.. çünkü bu sayede "kaynanam bana külçe altın takmadı" muhabbetini ileriki nesillere de taşıyoruz.. Amerika da tatile çıkmak isteyen çocuk yaz aylarında çalışarak para biriktirir ve çıkar.. ık dediğinde ayran- uk dediğinde su vermek değildir onlarda amaç, öz güvenli birey yetiştirmektir.. evet ben bir batı aşığıyım yazacak olanlar hiç yorulmasın :)

konu sahibi, hiç anlamam şu kulak çekmenin faziletini.. ne yani canını yaktığınızda bir daha yapmıyor mu? yapıyor.. onun yerine ceza- ödül sistemine geçin hem canı yanmaz hem de arsız olmaz..

Ornek olarak avrupayimi gosteriyosun yok artik, ruhsuz
insanlar olnlar , bizim gibi baglilik ve sevgi tasimiyorlar baksana konu sahibinin kendini paralayisina varmi avrupada boyle anne
16 sina gelince basiyolar tekmeyi maddi manevi

zaten cocuk cezaylan egıtılmez
o sebeblen yapmıyorsa sorunu cocukta degıl once kendınızde aramanız gerekıyor
(laf sokmadan yazdım net)
Ama dıkkat edersenız ben cezayla egıtılıe demedım onuda secenekler arasında sundum sadece tabıkı bı anne olarak kendımıde herzaman sorgularım yınede laf sokmadan yorum yaptıgınız ıcın cok tesekkur edıyorum.

Ornek olarak avrupayimi gosteriyosun yok artik, ruhsuz
insanlar olnlar , bizim gibi baglilik ve sevgi tasimiyorlar baksana konu sahibinin kendini paralayisina varmi avrupada boyle anne
16 sina gelince basiyolar tekmeyi maddi manevi
Tekmeyi basmalarinin sebebi cocuga hayati ogretmek birey olma duygusunu yasatmak
bizim gibi emekli babasina fatura odeten karima 5 bilezik yap bize ev al baba diyen cocuklar yetismesin diye bunu yapiyorlar.

yanlış sana katılmıyorum o evimde bi iğnesi bile yok olacaktı

batı aşığı hatun bizimla deyılsın

konu neden saptı acaba, tabi ki çocukları isteyerek yaptık ama bu fani özelliklerimizi devre dışı bırakmıyo keşke hersey kitaplardaki gibi olsa kiremit gibi kitaplar aldım uyku eğitimi yemek yedirme bla bla ama hiçbişey istediğim gibi olmadı örneğin birlikte uyumak bizim için tabu iken gayette uyuduk çünkü uyumadı besiginde yatır kaldır yöntemini anlata anlata bitirmediler deneyelim dedik çocuk yatma kalkmayı oyun yaptı geri tepti o yüzden ben hala büyük konuşma diyorum bu kuzen çocuğuyla tecrübe edeceğin bişey değil neden anlamıyosun ısrarla aynı şeyleri yazıyorsun konu sahibi yaptığını haklı mı gösteriyo iyi ki yaptım mı diyo ne yapması lazım afaroz edilmemesi için ne derse mutlu olursun bunu rutine bindirmiş bi anne olsa konu açmaz zaten doğal bulur bunu, ayrıca Avrupa demişken uyku eğitiminde ağlatarak uyutma var mesela Alman ekolü de denebilir bizde onu yapamıyoruz ağlatsak avrupai olurmuyuz ki

Ee sonuc ?
Doverek mi terbiye edilcek cocuk
ben bir baskasi degilim o cocugun halasiyim simarsa banada simarir zaten cocuk benim yanımda rahat ve özgür...sokaktaki kadin degilim cocuk icin
gelip bizde tek basina kaliyor geceleri.
BEn oyle bısey demedım sıddete kesınlıkle karsıyım ıste halayla anne bır degıl kastettıgım oydu..

Ölene kadar kazık kadar adamları-kadınları pışpışlıyorlar, aman benim oğlum aman benim kızım diye diye tek amacımız karnımız doysun, evlenelim çocuğumuz olsun, torun toparlak derken ölüp gidelim oluyor.. Biz KPSS'ye girip devlet memuru mu olsam acaba diye düşünürken, 13 yaşındaki çocuk görme engelliler için ucuza kabartmalı metin basan makine icat ediyor. Bizimde mucitlerimiz var ama kim destek veriyor, kim umursuyor bu ülkede gelişimi.
Kütleleşmiş bir et yığını gibi birbirine yapışık yaşıyoruz resmen.

Ben konuya yorum yaptim
alintilayip cevap hakki dogurttunuz
konu sahibine birsey demedim abarrttiniz
evet avrupa hayraniyim var mi diyeceginiz

Bence o ulkeden ulkeye degıl ınsandan ınsana degısır nerde yasasam yasıyayım evlatlarıma tekme basarak hayatı ogretmektense destegımı alarak hayatı ogrenmelerını saglarım..
Dogru yontem demek ki
Gelismis ulke biz ise gelismekte olan hala..

Tekmeyi basmalarinin sebebi cocuga hayati ogretmek birey olma duygusunu yasatmak
bizim gibi emekli babasina fatura odeten karima 5 bilezik yap bize ev al baba diyen cocuklar yetismesin diye bunu yapiyorlar.
Gercekten cok avrupai dusunce tarzi
Ben anadoluda yasiyorum ve hic gormedim emekli babasina fatura odeten evlat , bizim burda birak kendi anasini babasini baskalarina bile destek oluruz , burda avrupa amerika yozlasma yok ozumuzu yasiyoz

Ben konuya yorum yaptim
EVet var orda cocuk yetıstırmelısın ozaman :)tekmeyı basarak hayatı ogretmeyı se ıhmaletmeyın .....

Ben konuya yorum yaptim

ne diyeceğimiz olacak Allah içine sindirsin yalnız senin yaptığında hamile kadına psikolojik şiddet bende bi uç örnek vereyim nasılsa uç örnek doldu burası ya bu baskıyla çocuğunu düşürse

ben birlikte oynamayalım demedim ki... birlikte oynarken de inadına yaramazlık yapıp tvye top atan çocuk yok mu? hiç sınır koymayalım mı? tercih sunuyoruz , ne kızıyoruz ne bağırıyoruz...
siz de 'daha iyi bir oyuncak almak için bekleyelim' derken sınır koymuş oluyorsunuz. ayrıca sınır hepimizin hayatında olması gereken bir olgudur, çocuklar sınır konduğunda kendilerini güvende hissederler. bu cümle 'süper dadı'da sürekli tekrarlanıyor. tabi diğer eğitim kitaplarında da.

o programı ızlemıyorum da .
Ben cocuk annesıyle yada babasıyal bırlıkte top oynarken ınadına televızyona top atacagını dusunmuyorum.
olsa olsa yanlıslıkla olmustur.

benım yaptıgım sınır koymaktır. verdıgım ornek ıse tehdıt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…