Oğlumun kulağını çektim :( Vicdan azabından ölüyorum..

Söylediklerinize genel olarak katılmakla birlikte bazı noktalarda farklı düşünüyorum.. bi kere çocuğa birşeyleri anlatmak, onun fikrini almak konularında kesinlikle haklısınız ancak ebeveynler çocuğun kişiliğinde % 60 etkililerse % 40 lık her çocuğun kendine has kişilik özellikleri de var.. aynı anne-baba tarafından yetiştirilmiş iki çocuk arasında dağlar kadar fark olabiliyor.. bazı çocuk iletişime açık, anlamaya müsaitken bazısı hırçın oluyor ve ne yaparsanız yapın kontrol edilemiyor.. siz çocuğunuz açısından şanslıymışsınız. Bazı çocuklar gerçekten çok zor olabiliyor..

16 yaşında tekme atılan çocuklarda yaşlandıklarında ana babalarına hayatı öğretiyorlar hayat çocuğa kayıtsız kalarak öğretilmez

Bir şey olmus mudur bilemem belki bir doktora gösterebilirsiniz. Kendinizi de çok uzmeyin ama tekrarlamayin da boyle şeyleri..

Mesela neden kurdurdu yavrunuz? Siz annenizle muhabbet etmek yemek yapmak TV izlemek istediniz ama o da benimle ilgilenin demek istemiş olabilir mi? Sizin ilginizi çekmek istemiş olabilir mi?

Örneğin bir yavru var 4yasinda ne zaman bize gelse evi darma duman ediyor sebebi ise biz oturup sohbet ederken sadece ona "yapma, birak, kirma ,dur ,geri getir" diyerek zarar verdiği anlarda ilgi gosteriyoruz. O da bu bibloyu alır kacarsam herkes bana bakar peşinden koşar diye oyun haline getiriyor.

Kudurmasi devam etti demissiniz bu tarz vurmalar vs çocuğu arsiz yapiyor. Emin olun sizin ses tonunuzdan zaten ne olduğunu yaptiginin yanlis oldgnu anlıyor.

Kendinizi uzmeyin... Siz de insansiniz neticede...annelik vicdan azabidir denir çok doğru..

sıkılınca yapıyor benzer seyler benimki. ayrıca kendi kendine oynadığı zamanlar da olacaktır,o zaman da yapabilir.
verdiğim örnek çocuğunuza sınır koyma kıtabından alıntılardır, başka bir odaya mı geçmek istersin, yoksa başka bir oyuncak mi vereyim demek tehdit etmek değildir, yaptığın yanlış, ben sana yanlış davranışın yerine geçecek seçenekler sunuyorum demektir. bunlar dediğim gibi kitaptan alıntılar, siz daha iyi biliyor da olabilirsiniz tabi

yahu tekme basan falan yok.. bu kadar sene yurt dışında yaşadım, yüzlerce arkadaşım var hepsinin de çoluk- çocuk maşallahı var :) kim basmış tekmeyi allah aşkına şu kalıplaşmış yanlış bilgilerden bir kurtulun artık :) evet ama liseden sonra her yaz çalışıyorlar.. üniversite için para biriktiriyorlar, evlenmek için para biriktiriyorlar.. o yüzden kadın mı daha eşit erkek mi geyiği hiç yok mesela.. sorumluluklarını biliyorlar, kendileri evleniyorlar.. kimse defol demiyor ama 30 yaşına gelip babalarından harçlık almayı doğru görmüyorlar.. ben de görmüyorum..

Gercekten cok avrupai dusunce tarzi
Ben anadoluda yasiyorum ve hic gormedim emekli babasina fatura odeten evlat , bizim burda birak kendi anasini babasini baskalarina bile destek oluruz , burda avrupa amerika yozlasma yok ozumuzu yasiyoz
Ben cok gordum
her gun gelip bana agliyorlar..
evinden cikmadiysan gormen zor

Ne baskisi ya
genel konuşuyorum dedim
hala acitasyon

acite eden sensin bu konuda nasıl genelleme yapabilirsin çocuğun yok olsa bile sadece kendi çocuğun için konuşabilirsin ben kırlent gibi çocuk da biliyorum ama ona bakıp tüm çocuklar uslu diyemem cute demiş mesela çocukla birlikte oynarsan topu tv ye atmaz hayır efendim atan atıyo kafasını duvarlara vuran çocuk gördüm yahu üstelik annesi anaokulu öğretmeni kendi sokugunu dikemiyo çocuk duvarları boyuyo duvarda alan yapmışlar çocuğum burayı boya diye boyama bile demiyolar bebe gidip gene başka yerleri boyuyo psikoloğa gidiyollar o bile çok baskın bi karakter demiş al genelle hadi bunu

kesinlikle katılıyorum.ikiz çocularım var,ikisi de erkek..ama çok farklılar.aynı ailede aynı eğitimle büyüyen iki çocuk üstelik.birisine yapma oğlum dediğim anda tamam annem der yapmaz diğerine ise 10 defa yapma oğlum lütfen oğlum derim anne ya da hocaa (anneciğm dediyse birşey isteyecek demektir) yaparım sane n nolucak ki der

E ne yapalim dovelim mi çocuğu
sen ne anlatmaya calisiyorsun anlamadim
annelikten anlamak dayak atmaksa ben anlamiyorum hayir.

benim kızım da çok baskın evet, bu yüzden ben de çok zorlanıyorum, sürekli anlatıyorum, sebep ve sonuçlarını söylüyorum, seçenek sunuyorum ama yok yaramaz diyemem aslında ama o küçük bir 'anarşist' :) kendi kuralları hatta kuralsızlıkları ile yaşamak istiyor, evi yönetmeye çalışıyor, eve gelen misafire bile ayar veriyor

E ne yapalim dovelim mi çocuğu
sen ne anlatmaya calisiyorsun anlamadim
annelikten anlamak dayak atmaksa ben anlamiyorum hayir.

Ben dövelim mi dedim ya da kendi çocuğumu dövüyorum mu dedim genelleme yapamazsın diyorum her çocuk farklıdır diyorum şöyledir böyledir diye ahkam kesemezsin dikkat çekmeye mi çalışıyorsun anlamadım herkesin mesajını bambaşka yerlere cekiyosun bu konuyu bu noktaya getiren de sensin he tamam çok Avrupaisin medenisin gerçekten sabır zorlayan birisin

küçük kızım 4 aylık, bu kadarlıkken bile ne farklı olabildiklerini görebiliyorum. büyük 4 aylıkken yine baskındı.
ben ve kardeşim de çok farklıyız, ben hep ayakları yere sağlam basmak isteyen, kurallardan hoşlanan, ciddiyeti ve resmiyeti seven biri oldum, kardeşim ise bambaşka...

Benim oğlum daha çok. küçük. ama sinirli şimdiden emziriyorum mesela 2 memeyi de aynı anda emmek istiyo ememeyeceğini bi şekilde anlatmaya çalışıyorum bi onu bi onu emeceksin diyorum olmuyo birini emerken diğerini oynasın diye onu da açıyorum ikisini aynı anda istiyo saçını yoluyo bazen şist diyorum bazen sesli bi şekilde o zaman cekinip bırakıyor sonra unutuyo şimdi benim bu şist de şiddetmi

Çocuğu dövmek ahlakının bozulmasına, hırçınlaşmasına sebep olur. Çoluk çocuğu terbiye etmek için dayak atmak doğru değildir. Ancak yanlış, zararlı bir iş yapınca, cezalanabileceği hissini vermek gerekir. Sözden anlayacak yaştaki çocuğa dayak atılmaz. Sözden anlamayana hafifçe poposuna eline şaplatmak yeterlidir. Başa, yüze vurmak, sopayla dövmek hem günah, hem zararlıdır. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…