Oğlunu maddi ve manevi sömüren anne/mağdur sözlü

Adamın parası sizi ilgilendirmez. Evli değilsiniz istediği gibi verebilir annesine. 5000 liralık yüzük alınırken aile bütçenizi düşündünüz mü? Bu paraya neler alınırdı değil mi? Dönüp kendinize bakın önce.

Ben bu zihniyeti anlamıyorum ya. Bu kızcağız dış kapının mandalı mı, o annesiyse bu da karısı olacaktı, çocuklarının annesi olacaktı. Hiç mi hakkı yok şimdi bu kızın.

Ben yüzük istemedim. Kendisi getirdi verdi. Benim içinde çok. Eve harcanırdı.

Evlilik yoluna girmiş bir insan elindeki birikimi, mevcut bir seyi daha iyisi olsun diyerek harcayip bitiriyorsa mantık aramam o kiside. Ya da kötü niyetlidir. Sizden aynı evde oturmayi isteyecekler, kabul etmezseniz yol verecekler herhalde.
Düğün uzeri bir insanin ortalama arabasını satıp son model araba alması gibi.

Son düzenleme:
Ben bu zihniyeti anlamıyorum ya. Bu kızcağız dış kapının mandalı mı, o annesiyse bu da karısı olacaktı, çocuklarının annesi olacaktı. Hiç mi hakkı yok şimdi bu kızın.
Gelin el kızıdır. Bizim memlekette öyle. Ana bakarken adet örf yapılması gereken . Evlenirken el kızı karışamaz. Altın istemek, düğün yapmak işlerine gelmez.

Canım sen yanlış anlamışsın herşeyi şuanda da beni yanlış anlıyosun

Ben annesi tabi yapacak sen kim oluyosunda elin kızı karışıyosun demiyorum ne yapılıyosa razı olacaksında demiyorum kısaca bu işte nişanlın sadece kendi aklıyla hareket etmiyo kendisi ve annesinin aklıyla hareket edip konuşuyo konuituruluyo fatura sana kesiliyo diyorum

Annesine bişey yapmakta evli değilse evlilik için birisine şunu şunu yapıcam diye söz vermiyosa özgür

Senin ve başka bi kızın ne hakkı var kandırılmaya ? Üzerinde zerre hakkı olmayan bir kadın için sorun yaşamaya zora girmeye ?

Bu adam değişmez annesinin kuklası olmuş erkek anaları ayyyh yapıcak tabi der el kızısın sanane der eee senin ailen neci ? onlar ellerini taşın altına koyuyo mu koyuyo eee sende otur anana babana bak git çalış ver paranı daha lüjs yaşaaınlar buna grlince susarlar ama

Anne baba çocuğunu dünyaya getiriyosa ona bakmak zorunda çocuk büyüyüyüp anadına bakmak değil hastalıkta tabiki bakılıcak bu ayrı ama sağlıklı bi insana sırf korunmadan düşünmeden zor şartta büyüttü diye bi insan neden kendi hayatından vazgeçsin ?

Sana pırlanta almış ee alıcak tabi bi pırlantanın içinde mi yaşıycaksın ona mı sarılıp uyıycaksın vazgeç bu işten

Adamı doğuran, o yaşa getiren annesi. Sevgili olmak da evliliğin kesin olacağı anlamına gelmiyor. Bir ihtimale kapılıp nasıl karışıyor? Bence o adamın kızla evlenmeye niyeti yok. Olsa zaten o parayı vermezdi. Yüzünü görmüş işte.

Adam haklı size ne henüz evli değilsiniz annesine aldıklarının hesabını size verecek değil ya. Çok paraya ihtiyacınız varsa siz de çalışın.

Adam haklı size ne henüz evli değilsiniz annesine aldıklarının hesabını size verecek değil ya. Çok paraya ihtiyacınız varsa siz de çalışın.
PARAYA İHTİYACIM YOK. EVİ BEN Mİ TEK BAŞIMA KURAYIM? BEN Mİ HERŞEYİ YAPMAYA ÇALIŞAYIM? ÜSTÜME EV Mİ YAPSIN DEDİM. BEN VE AİLEM HERŞEYİ Mİ YAPALIM?

ANNESİNE ALDIKLARI DEĞİL , YUVA AÇMAK İÇİN BİRİKTİYORUM DEDİĞİ ÖMRÜNDE Kİ TEK BİRİKİMİ. AYLIK KARDEŞLERİNE ONLARA YAPTIĞI YARDIM AYRI.

YÜZÜĞÜ YOLLADIM. BOZDURUP HAYIRLI EVLAT OLARAK ANASINA VERSİN.

KAÇAYIM BEN EN İYİSİ ONA HEM NE DÜĞÜN DERNEK NE ALTIN NE EV MASRAF DERDİ OLUR . kırar dizimi oturur , kaynanacığıma hizmetçilik yaparım.

verdiğin emeğe üzüldüm, ama ayrılıp kendini kurtardigina da sevindim. O kişinin annesine sahip çıkması dogru ve iyi, ama herseyin dengesini kurmak lazim. Anneme sahip çıkıyorum diye eş olacak kişiye ikincinsinif muamelesi yapılmaz

Ya anamızın babamızın başımız üstünde yeri var. Ama gelip tepene ederler , seni 2. Plana atarlarsa sen otur bekle tepene etsinler. Ana o ana . Sen yerden bittin çünkü. Ya burada o anne sen kimsin diyen insanlar umarım kızınıza kardeşinize size de yaparlar kırar dizinizi oturursunuz.

Ya erkekler anaya gelince eski kültür bakmam gerek evlenmeye gelince altın saçma takamam, düğün yapmak istemiyorum mecbur yapıcam! Herşey dik yarı yapılacak. Çifte standart değil mi bu?
Yok bence değil... anaya bakmak ne zamandan beri eski kültür. Kadın ya da erkek fark etmez. I ana yetiştirdi seni. Elbet bakacaksın. Anasına bakmayan adamdan karısına hayır gelir mi? Ha ben demiyorum ki kendi evine bakmasın da anasına taşısın. Elbette öncelik kendi çoluğu olacak hem erkeğin hem kadının. Ama daha aynı eve girmeden harcadığı paraya karışmak nedir... begenmiyorsan bana uymuyor der ayrılırsın. Bu kadar basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…