- 14 Ekim 2012
- 5.702
- 12.333
- 498
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Şaşırdım açıkçası iyi okula ekstra iyi para da verip kalabalık sınıfta okutmak isteyenlerin isim takintisi olduğunu düşünürüm. Ya da yeni sinif açın derim banane ben paramı veriyorum.
Ben de sizin mesajınızdan yola çıkarak genelleme bir aciklama yaptım. Çünkü artık çok saçma bir duruma geldi . Öğretmenin maaşı , tatili vs vs genel olarak mesleklere saygı kalmadı.doktor doveriz, öğretmen doveriz ... Tabi ki öğretmenle gorussun. Zaten konu burdan çok farklı yerlere geldi. Bir anda öğretmen suclanmaya başlandı. İnan bana herkesin çocuğu kendine özel ve biricik evet ama bana değil. Sen 10 çocuğunun tırnağını benim 1 çocuğuma değişir misin ? Hayır. Ama öğretmene canımı kanini hayatını feda et dercesine özel ilgi bekliyor her veli ayrı ayrı olabilir mi mümkün mü sence ?
Ya ben sesini yukseltmesin kizmasin demiyorum. Kosturuyorlarsa tabi ki bagirip durdursun mesela, tehlikeli bir yerdelerse. Benim demek istedigim o degil, durduk yere abarti ve korkutucu bir bagirmadan bahsediyorum ben yoksa benim cocuklarin ikisinin de ogretmeni ciyak ciyak bagiriyor, sesleri korudordan duyuluyorHer insanın iyisi kötüsü var ama genelleme yapılmamalı.diger mesleklerde ki her insanı yetistiren de öğretmen. Yani malesef öğretmen olmazsa herhangi bir meslek grubu da olmaz.
Siz kötü bir tecrübe ettiniz diye bütün öğretmenler aynı değil. Her meslek için tahammülü olmayan çalışmasın. Kızıp bagirmaktan kastınız korkutucu derecede ve sebebsizse haklısınız ama 6-7 yaşındaki çocuklardan sorumlu bir öğretmenin , mesela birbirini kovalayan çocuklara bağırmasında sakınca yok bence. ( Tenefüste Birbirini kovalayan iki ogrencimden biri kafasını kaloriferin sivri yerine vurdu ,hastaneye gidene kadar kalp krizi gecirecektim. kafasına havluyla bastırma rağmen oluk oluk kollarımdan akıyordu kan. Düşmeden önce kovaladığıni görsem bağırır durdururdum.)
O konuda haklısınız , hemfikiriz. Ama vallahi artık öğretmenin maaşı tatili o kadar konusuluyor ki. Bazı veliler istiyor ki çocuklarına kul köle olalım. hayatımız onlardan ibaret olsun. Öğretmenler de kolay kazanmıyor ki MEB'i. birbirimizi anlayabildigimize sevindimYa ben sesini yukseltmesin kizmasin demiyorum. Kosturuyorlarsa tabi ki bagirip durdursun mesela, tehlikeli bir yerdelerse. Benim demek istedigim o degil, durduk yere abarti ve korkutucu bir bagirmadan bahsediyorum ben yoksa benim cocuklarin ikisinin de ogretmeni ciyak ciyak bagiriyor, sesleri korudordan duyuluyor
Benim kotu bir tecrubem yok cok sukur, sadece sizin de dediginiz gibi her meslegin iyisi kotusu var, benim dedigim egitim ve terbiye sinirlarinin uzerinde bagirma
Bizim çevrede bir sözümüz var: Öğretmenin kral olduğu zamanda öğrenci olup öğrencinin kral olduğu zamanda öğretmeniz...o kadar öğretmen düşmanı oldu ki memlekette ne yapsalar suç oluyor. halbuki yanlış olan sistem. öğretmeni 30-40 çocuğun başına dikiyorsun, ağır bir müfredat veriyorsun. evde türlü davranış problemleriyle gelen çocukta hem davranış değişikliği yapman gerekiyor hem de müfredatı öğretmen. bunu da sesini bile yükseltmeden her çocuğa ayrı ilgi özen göstererek yapman lazım. üstelik aynı öğretmen hem yaşam mücadelesi veriyor hem de böyle kendini bilmez velilerle uğraşıyor. veli yalan söyler iftira atar hakaret eder velinin işi çıkar tek çocuğuna beslenme bile koymaz ödevini yaptırmaz temizliğine bakmaz. hiçbiri sorun değil ama öğretmen türlü duygular hissedemez bile..
bu arada öğretmene aynı tepkiyi veren arkadaşlar, çocuğuna arkadaşı bağırıyor ne yapıyorsunuz? doktora gidiyorsunuz doktor sert davranıyor ne yapıyorsunuz? kantinde çalışan bağırıyor ne yapıyorsunuz? toplu taşımada şoför o gün sinirli, bağırıyor ne yapıyorsunuz… ben cevap vereyim gücünüz bir tek öğretmene yetiyor. çocuğunuzun saçmalıklarına dur diyeceğinize öğretmene hesap soruyorsunuz aynen devam edin o öğretmen sizin çocuğunuzla 4-5 yıl beraber ama siz bir ömür…
valla öyle bizim lisedeBizim çevrede bir sözümüz var: Öğretmenin kral olduğu zamanda öğrenci olup öğrencinin kral olduğu zamanda öğretmeniz...
yıllar önce yanlış verdiğim cevaplara karşılık elime vurulan tahta , hakaretler vs yüzünden hala dışa dönük değilimhele birkaç arkadaş vardı müdür yardımcısı aşırı dövüyordu onları sigara falan içiyorlardı. şimdi hepsi işinde gücünde efendi adam oldular kimsenin psikolojisi bozulmadı kimse kimseyi şikayet etmedi. gülerek anıyoruz o günleri.
bunları doğru bulduğum için söylemiyorum neler neler oluyordu şimdi öğretmen terlemişsin içeri geç dedi diye idam edilecek neredeyse
çok üzüldüm sizin adınıza keşke o günlerde bir çözüm bulunsaydı şimdi çözmesi eminim daha zorduryıllar önce yanlış verdiğim cevaplara karşılık elime vurulan tahta , hakaretler vs yüzünden hala dışa dönük değilim
yanlış,eksik birşey söyleyince karşı taraftan kötü bir hamle bekliyorum
cesaretim,özgüvenim yerle bir
benim bahsettiğim bu değil bu tarz insanların asla öğretmen olmaması gerekiyor tabi ki. hatta mümkünse komple böyle bir insan olmaması gerekiyor. ama içeri geç dediği için de bu kadar yerin dibine sokulmamalıyıllar önce yanlış verdiğim cevaplara karşılık elime vurulan tahta , hakaretler vs yüzünden hala dışa dönük değilim
yanlış,eksik birşey söyleyince karşı taraftan kötü bir hamle bekliyorum
cesaretim,özgüvenim yerle bir
destek alıp en azındna yatıştırabileceğimi düşünüyorum fakat maddi durum iyi değilçok üzüldüm sizin adınıza keşke o günlerde bir çözüm bulunsaydı şimdi çözmesi eminim daha zordur
dediğiniz durumlarda evet sınıfta herkesten hafif bir ugultu çıksa aşırı grültü oluyor normal ses tonu duyulmaz bile orada gerçekten susun diyerek bağırmak gerekirbenim bahsettiğim bu değil bu tarz insanların asla öğretmen olmaması gerekiyor tabi ki. hatta mümkünse komple böyle bir insan olmaması gerekiyor. ama içeri geç dediği için de bu kadar yerin dibine sokulmamalı
vaktinde böyle bir eğitim anlayışı belirlenmiş gibi. kesinlikle dayak asla kabul edilebilir bir şey değil lakin ses yükseltmesi mecbur oluyor sınıflar kalabalık çocuklarda o kadar çok davranış bozukluğu var ki.
Ee oturup dersi dinlerken terlememiştir herhalde değil mi?Ya
Evet terledi diye kizmiş .
Öğretmenimizde söyledi
Çok terledim hasta olacan git sınıfta otur, diyebilir. Ama seni gözüm görmesin diyemezBeden dersindeymis git sınıfta otur demis
Sınıftan kovma değil beden dersinde bahçeden sınıfa yollamisEe oturup dersi dinlerken terlememiştir herhalde değil mi?
Sınıfta koşturup terlemiş olması,öğretmenin de söz dinlemediği için kızmış olabileceği aklınıza gelmedi mi? Sınıf düzeni bozulmuş olabilir,bir çocuk kurallara uymazsa diğerleri de ona uymak ister,bir şekilde uyarmalı varsa böyle bir durum. Ha kovma vb şekilde olmamalı ama yinede
gidip öğretmeni de dinleyin bir. Sınıftan kovma ,çıkarma gibi bir durum varsa o konuyu da netleştirin bu zaten olmamalı her ne sebeple olursa olsun.
Eminim olay bambaşkadır.Kizlar kizim birinci sınıf öğretmeni bugün ona bir yaramazlık yaptığı icin çık dışarı gözüm görmesin seni demiş saatlerdir ağlıyor.
Yarın okula gitmiycem diye.
Yaramazlikk dediğimde terlemiş . Öğretmeni de niye terledin demiş ama çok fazla içerlemis
Nasıl bir tutum sergilemem gerek
Bir kutu ıslak mendil harcadık o kadar ağladı çok zoruna gitmiş konuştuk baya ama asla okula gitmek istemiyor yarın göndersem mi bilemedim
Öğretmeni ile konuşun.Sınıftan kovma değil beden dersinde bahçeden sınıfa yollamis
Öğretmenin yaptığı ne olursa olsun hata o ayrı. Ama olayı teyit edin çocuklar eksik ya da yanlış anlatabilirKizlar kizim birinci sınıf öğretmeni bugün ona bir yaramazlık yaptığı icin çık dışarı gözüm görmesin seni demiş saatlerdir ağlıyor.
Yarın okula gitmiycem diye.
Yaramazlikk dediğimde terlemiş . Öğretmeni de niye terledin demiş ama çok fazla içerlemis
Nasıl bir tutum sergilemem gerek
Bir kutu ıslak mendil harcadık o kadar ağladı çok zoruna gitmiş konuştuk baya ama asla okula gitmek istemiyor yarın göndersem mi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?