Öğrenci öğretmen

Git sınıfa otur demekle gözüm görmesin demek ayrı hava soğuk terleyip sogursa hastalanir 1. Sınıfta 1 hafta çok önemli harf ogreniyorlar okuma yazma sokuyorlar. Olayı siz de tam bilmiyorsunuz bence
size katılıyorum
K Kirpapatyam46 öğretmene detaylı sordunuz mu?

Öğretmenin dersten çıkarma yetkisi yok. Öğretmen bunu kesinlikle biliyordur. Terledigi için sinirlendiği kısmına ise inanmadım. Hiçbir öğretmen terledi diye çocuk azarlamaz ama terledi hastalanmasın diye sıcak bir bölümde bir süre oturmasını söylemiştir. Yıllar önce benim ilk derste söylediğim şeyi gece boyunca annesine ağlaya ağlaya ve tamamen farklı bir şekilde anlatan bir öğrencim olmuştu. Oysa aynı ogrenci o gün akşam sn dkya dek bırak ağlamak, tüm derslerde çok aktif ve neseliydi. Eve gidince ağlayıp hikaye yazmış. annesi tereddütle aradı ama beni tanıdığı için ihtimal vermemiş zaten. Bazen öğrenciler hayal guclerini fazla kullanıyor

Son düzenleme:
Çelik gibi sinirleri olmalı zamane öğretmenlerinin. Arkadaşımın başına geldi. Çocuklar kendi aralarında konuşup şakalaşıyorken öğretmen Buğlemsu’ya sesleniyor, Buğlemsu duymuyor. Tekrar sesleniyor ama o kakara kikiri yapmakla meşgul. Tabii öğretmen artık sinirleniyor, tekrar sesleniyor, bu sefer tonunu yükselterek. Ancak duyuyor çocuk. Geç sen şurada otur diyor boş sırayı göstererek, sınıfta konuşup gürültü yaptığı için. Buğlemsu eve gidip annesine ağlıyor öğretmen bana sınıfın ortasında bağırdı, kızdı, en arka sıraya attı diye.

(Bakın böyle bakınca ne kadar zalim bir profil beliriyor kafada ama oysaki gayet olağan bir tepki bu. Siz evde iki çocuğunuzu okula gönderdiğinizde ohh deyip kendinize bir kahve koyuyorsunuz ya hani, öğretmen sizinki gibi en az 30 çocukla uğraşıyor. Bir de sanmayın o çocuklar evdeki gibi. Hepsi birbirini fişekliyor. Ben hiçbir 10 yaş çocuğunun evde duvarlara pipi çizdiğini sanmıyorum ama yapıyorlar okulda. Çocuklarınızı okuldayken gizlice takip edip konuşmalarına şahit olsanız hepiniz komalık olursunuz.)

Neyse işte sonra veli geliyor okula, bir sürü tantana. Sanırsın bu anneler hiç bağırmıyor evde çocuklarına. Çocuklarımızın prensliği, piremsesliği evde söker hanımlar. Onları dışarıda gerçek bir hayat bekliyor. Buna psikolojisi bozulan çocuk ileride nelerle karşılaşacağını bilse ağlayarak günlüğüne yazar.

Çocuk terledi diye hiçbir öğretmen kizipta dışarı da bekletmez...velilerimiz lütfen çocuğunuzu haklı cikarmak için ogretmenleri karalamayin ! Öğretmenleri de artık sürekli eleştirmekten vazgeçin , çocuğunuza azcik ses yükseltseler okula damliyosunuz , olayın gercegini öğrenin öğretmenle bile konuşmadan buraya yazmışsınız ...çocuğunuz eksik anlatmış olamaz mı ?

Geçen gün sınıfta “oturma düzeniyle alakalı sıkıntı olduğunda annelerinize söyleyip, bana mesaj attırmayın. Bir sorununuz sıkıntınız varsa bana söyleyin” dedim. Bir çocuk eve gidip demiş ki “öğretmen dedi ki sakın bana mesaj atmayın” djsjsksksksk Veli söyleyince şok oldum. Çocuklar biri beş yapıp söylüyor. Ki bahsettiğim 5.sınıf öğrencisi, tahmince ilkokul öğrencisi fazlasını yapar. Olay kızınızın algıladığı gibi değildir bence.

Ben de dün bir öğrenciye kızdım mesela. Yağmur yağıyor teneffüste montsuz dışarı çıkmış. Seni diğer teneffüs montsuz bahçede görmek istemiyorum dedim. Eve gidip kızınız gibi anlatmamıştır umarım

Gerçekten olayı farklı anlatmıştır kızınız, böyle yaşanmasına kesinlikle ihtimal vermiyorum.Çocuklar yaşanılanları bazen çok değişik iletebiliyorlar eve.

Mantıklı gelmedi. Öğretmenim terlemiş öğrenciye oğlum az koşsaydınız elimizde havluyla mı gezelim duş başlığıyla mı diye takılırım. Ama özellikle sınıf içinde koşmayın dediğim çocuk kavga edip terlediyse, terlediği için değil kavga ettiği için sinirlenirim vs... Eminim ki sizin öğretmeninizde de benzer bir şey yaşanmıştır. Terlemesin kızan öğretmen dışarı göndermez.

Öbür taraftan dışarı atma yetkimiz yok öğrenciyi. En fazla elini yüzünü yıka sakinle gel deriz.

Gerçekten olayı farklı anlatmıştır kızınız, böyle yaşanmasına kesinlikle ihtimal vermiyorum.Çocuklar yaşanılanları bazen çok değişik iletebiliyorlar eve.

Gerçekten öyle ya. Sınıftaki en zor öğrencilerimden birinin annesini aradım birlikte yol alalım diye. Çocuk benim sınıfta söylediğim bir kelimeyi kendisine söylemişim gibi lanse etmiş o yüzden size tepkili dedim şok oldum.

Benim minnoslar öyle diyince peçete koy terleme diyorum,gerekirse kendim de koyuyorum.keske herkes öğretmen olmasa gerçekten öğretmenlik sabır ve şefkat işi.tamam arada kızıyoruz falan ama böyle saçma sebepten kızılır mi hemde birinci sınıf daha minnacık.

Malesef bazı meslektaşlarımız böyle şeyler yapabiliyor.kendim de bizzat şahit oluyorum ama çocuklar da bazen eksik anlatiyor

Ağlayan çocuğa mendil verseydiniz keşke?
Konuda eksik parçalar var, terledin çık git gözüm görmesin, hemde beden dersinde? Ve öğretmen bunu teyid etti? Yani evet ben terlediği için ceza verdim dedi öylemi? İnanamadım ben

Ya evet zaten hocamiz da öyle söyledi çok terlemisdinhasta olur diye dedim diyor ama kzim da sesi çok yükseldi diyor
Bir ilkokul velisi olarak söylüyorum. Bu kadar müdahaleci olmayın. Öğretmen kötü söz söylememiş, çocuğu tehlikeye atacak bir talimat vermemiş. Öğretmen yarı anne babadır. Hayat gül bahçesi değil. Biz bile her zaman ses tonumuzu ayarlayamıyoruz çocuklara. O an için o belki başka bir şeye sınırlıydı sesi öyle çıktı. Şimdiki nesilin en büyük sıkıntısı saygısızlık. Çocuk sürekli olarak veliye öğretmene şikayetle iş yaptırmaya alışmasın. Çocuklara bu yol özellikle çocuğa göstererek, bu nedenle devamsızlık hakkı tanıyarak açılmasın. Biz çocukları hep masum görüyoruz ama kendi iç dünyalarında dürtü ile hareket etme potansiyelleri çok olduğu için gayet acımasızlar. O yüzden öğretmeni saymaları ve biraz çekilmeleri eğitimleri için gayet önemli. Bizimde öğretmenlerimiz çok terlediğimiz zaman kızardı ama hasta olmayalım diye sırtımıza yanımızdaki bez mendili o koyardı. Çok sert bir öğretmenim vardı ancak ben onun sayesinde bir işçi kızı olarak bu gün meslek sahibi oldum, ufkumu açtı. Neredeyse zorla kitap okuma alışkanlığı kazandırdı. Şuan ki velilere bakıyorum okulda yatan, sürekli öğretmene müdahale eden o yetmiyormuş gibi üstüne başkasının çocuğuna bile karışan veli var. Eğtim dediğiniz şey biraz da disiplindir. Japonyada çocuklara okul temiz ettiriyorlar ya ama bunu burada yapsan olay çıkar. Ancak çocuklar daha temel hijyen kurallarını, etrafını temiz tutması gerektiğini bile bilmiyor. Uyaran öğretmene de kızıyor veli.. Bence olayı çok büyütüp gündem haline getirmeden kızınıza bunun olabileceğini, öğretmenin kötü birşey yapmadığını, okula gitmenin onun görevi olduğunu ve kafasına göre devamsızlık yapamayacağını öğretin( not: öğretmen değilim hatta bazı konularda en fazla eleştirdiğim meslek kolu ama bu konularda çok mağdur olduklarını görüyorum)

Olayın böyle gelişmiş olma ihtimali sıfır. Öğretmenin neyine gerek sizin çocuğunuzun terlemesi. Buna niye bu kadar sinirlensin? Ben de birinci sınıf velisiyim bu sene. Velilerin inanılmaz talepleri olabiliyor öğretmenden. Ben de son zamanlarda sık sık mesaj atıyorum, hocam biraz hasta gibiydi, kötüleşirse beni arar mısınız vs vs. Yani bu şekilde yaparak öğretmeni darlıyoruz el birliğiyle. Çocuklar da bu sene sürekli bronşit oluyor ne hikmetse, atletini değiştirmesini isteyen bile oluyor. Hal böyle olunca öğretmenlerin sırtına yük bindirmiş oluyoruz.
Bence sizin çocuğunuzu birkaç defa uyardı öğretmeni, terlediği için sınıfa gitmesini söyledi. Kızınız gitmedi. Öğretmeni de artık sesini yükselterek uyardı. Gözüm görmesin falan pek inandırıcı değil.
Bazı yorumlara da inanamadım. Benim de oğlum deyince içim titriyor, gerçekten gün boyunca aklımdan çıkmıyor, çok düşkünüm. Ama benim ‘paşamın’ okulda neler yapabileceğini tahmin edemem. Uyarılması gerekiyorsa uyarılır, kızılması gerekiyorsa kızılır. Ne demek kimse kışt diyemez. O ‘paşalı , prensesli’ büyütülen çocuklarınızın içinden okulda canavar çıkıyor. Milletin çocuğuna neler ediyorlar sayenizde.

Bu kafada olan velilerin çoğu cahil zaten. Bayağı duruyor hal ve hareketleri. Sizin gibi düşünenlere de bakıyorum, hep eğitimli insanlar. Hiç şaşmaz.

(Eğitimden kastım sadece üniversite mezunu olmak değil.)

Devlet okuluna gidiyorsa daha buna benzer nelerle karşılaşacak bir bilseniz bu hafif kalır,yeri gelecek okul değiştireceksiniz,yeri gelecek sınıf değiştireceksiniz,ben mesela bi sorun olmuştu öğretmenini aramıştım ama tabi hesap sorar gibi değil gayet normal sohbet biciminde konuştuk ettik ondan sonra kızıma o kadar kötü davrandıki okul değiştirdik,sonra farkettim zamanla herkes bunları yaşıyor okul yada sınıf değiştiriyor insanlar,çok fazla şikayet var ama sonuca varanını görmedim,bunlar yıpratıcı süreçler çok samimi söylüyorum allah kolaylık versin,arayıp gerçeği sorun tabi ama yapılan hiçbirşey bu tavrı haklı kılmaz mümkün değil.

Yeni nesil gümbür gümbür saygısızlık konusunda. Bizim en yaramaz olanı bile saygılıydı. Geçen okulda bir etkinlik oldu kızımla gittik kantinde çalışan bayan teşekkür etti kadın ne kadar saygılı çocuk yetiştirmişsiniz diye, ben şaşırdım.Kızıma dedim ne yaptın diye anne ben sadece rica ederek talep edip teşekkür ediyorum dedi. Zira benim en hassas olduğum şey küçük yaştan en fazla uyarıp kızdığım konu. Yani kızım sadece olması gerekeni yapıyor övgü alacak bir durum yok olması gerekeni yaptığı için şaşırıyor millet. Bunu bile yok yeni nesilde, orada da gördüm kendinden kaç yaş büyük kadına emir veriyor birşey alırken, herkesin çocuğu kıymetli ama çocuk böyle yetişmez. Çocuk suç oranlarında çok büyük artış var kastı suçlarda. Bu suçlu çocuklar kimsesiz evsiz olan çocuklar kadar hep o prens prenses moduyla yetişen annelerden çıkıyor. Üstelik kimsesiz çocuk bile suç işlerken yanlış bile olsa bir nedeni var hayatta kalmak için yapıyor ama yeni nesilde sırf kötülük olsun diye başkasına zarar veren çok kişi var.

Öğretmen ile görüşeceğim demedim ki Kızıma karşı nasıl bir tutum sergilemeliyim dedim.okula gitmek istemiyor
Öğretmenle kesinlikle görüşün,olay neymiş sorun,kaybol gözümden sert bir tavır bunu sorun,o sizin çocuğunuz hatalarında siz uyarın,doğrularında siz savunun,yalnız bırakılmadığını bilsin,güvende hisseden çocuk ileride psikolojisi sağlıklı bir birey olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…