- 26 Mayıs 2018
- 8.212
- 38.816
- 548
- 51
- Konu Sahibi tatlikedicikcik
-
Fark şu burası Türkiye,Öğretmenler lise mezunu ev hanımlarıyla evlenmiyor mu ?
Fark ne anlamadim ?
Bu kadın konuyu okumamış bilginiz olsunFark şu burası Türkiye,
toplumumuz kollektif ve ataerkil.
Ayrıca elalem ne der?Kültürü ile yaşıyoruz.
Batılı ülkelerde gündeme gelmeyecek konular bizim ülkemizde ciddi birer sorun.
Ben de konu sahibine demedim zaten. Bu kadar abartan çevresine vs.Abartı yok konu sahibi mühendis, hemşire vs olabilirdi öğretmen olduğu için onu vurgulamış netice itibariyle eğitim durumları hakkında soru sormuş yada sevdiği adam garson değil de esnaf olabilirdi
Kuzum,tam anlayamadım ne demek istediğinizi.Bu kadın konuyu okumamış bilginiz olsun
Evet 2 kilit cümle:Fark şu burası Türkiye,
toplumumuz kollektif ve ataerkil.
Ayrıca elalem ne der?Kültürü ile yaşıyoruz.
Batılı ülkelerde gündeme gelmeyecek konular bizim ülkemizde ciddi birer sorun.
Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak
Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
Valla atanma sorunu olmasa ben de beleşten 5 ay yatmak isterdimŞimdi de meslekleri mi kıyaslayacağız?
Garsonluk mu daha kutsal,öğretmenlik mi?
Uzun yıllardır özel eğitim kurumlarında öğretmenlik ve yöneticilik yapıyorum,
devlette hiç çalışmadım,öğretmenliğin kutsal olduğunu düşünenlerden de değilim.
Tercih ettik,okuduk,öğretmen olduk,
yaptığımız işin karşılığında maaş alıyoruz,
mesleğimiz şu veya bu meslekten daha önemli veya değerli diye bir iddiam da yok kişisel olarak.
Bununla birlikte devlette çalışan meslektaşlarımız da 5 ay yatmıyor.
Hesap ortada 15 gün yarıyıl tatili,
Haziran sonuna kadar seminer
(ne kadar verimli olduğu tartışılır)
Temmuz-Ağustos tatil
Eylül'de tekrar seminer
yani ortama senede 2,5 bilemedin 3 ay tatil.
5 ay yatıyorlar diye abartmaya gerek yok.
Ayrıca kimseye engel olmuyoruz,
madem bu kadar kolay hakedilen ve rahat
icra edilen bir meslek, buyrun siz de öğretmen olun,yarım gün çalışın,3 ay yatın.
Ne çok öğretmen düşmanı var şu forumda.
Size sorun olmaz sizi atarlar hemen önce yks ye girip 4 yıllık eğitim fakültesi kazanın siz sonra derdiniz kpss olsunValla atanma sorunu olmasa ben de beleşten 5 ay yatmak isterdim
Yalniz öğretmenler 5 ay belesten yatmıyor bilginiz olsun da.Valla atanma sorunu olmasa ben de beleşten 5 ay yatmak isterdim
Herkes birbirini küçümseyip,aşağılıyor.Evet 2 kilit cümle:
Burası türkiye ve elalem ne der ?
Mühendis hanımların ev hanımlarını aşağıladığı bir türkiye...
Keşke bomboş aşağılama edebiyatı yapmadan önce konuyu baştan sona bi okusanız..Evet 2 kilit cümle:
Burası türkiye ve elalem ne der ?
Mühendis hanımların ev hanımlarını aşağıladığı bir türkiye...
Konuyu baştan sona okumanın gereği yok , alıntı yaptığınız mesaja göre bomboş edebiyat yaptım ben.Keşke bomboş aşağılama edebiyatı yapmadan önce konuyu baştan sona bi okusanız..
Korudugunuz üye benim üzerimden alıntı yapıp öğretmenleri tam gaz aşağılıyordu,sesiniz neden çıkmadı mesela?Konuyu baştan sona okumanın gereği yok , alıntı yaptığınız mesaja göre bomboş edebiyat yaptım ben.
Kimseyi aşağılama hakkınız yok Bunun bi farkına varın da.
Korumadım.Korudugunuz üye benim üzerimden alıntı yapıp öğretmenleri tam gaz aşağılıyordu,sesiniz neden çıkmadı mesela?
Okuyun,okumak bu kadar zor gelmesin
İlgili Hanımefendi konuyu okumadan,benim cevabım üzerinden öğretmenleri aşağılayan bir üyeye verdiğim cevap üzerinden polemik yaratmaya çalışıyor.ondan bahsettmBu kadın konuyu okumamış bilginiz olsun
Hesaplamayı gayet açık yaptım yukarda.Valla atanma sorunu olmasa ben de beleşten 5 ay yatmak isterdim
Herşeye cevap vermek zorunda değilsiniz?size mi kasıt var? polemik yaratmak amacındasınız çok net.yaratmayın.Korumadım.
Cevap verdim hanımefendi.
Siz de okuyun , okumak zor değil.
Iyi geceler.
Aranızdaki polemikten veya yanlış anlaşılmadan haberdar değilim.İlgili Hanımefendi konuyu okumadan,benim cevabım üzerinden öğretmenleri aşağılayan bir üyeye verdiğim cevap üzerinden polemik yaratmaya çalışıyor.ondan bahsettm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?