- 6 Aralık 2018
- 9.823
- 8.502
- 148
- Konu Sahibi tatlikedicikcik
-
Erkek arkadaşın ailesine çok düşkünse o erkekten uzaklaş.Birde erkek arkadasının aılesı kendıne yetmıosa hep sızden destek beklıyorsa koşarak uzaklaş.Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak
Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
Ay hayatinda hiç duymadin söylemedin galiba ne kadar sahtesiniz.Acilen eğitilmeniz lazım. Yazık sizin çocuklarınıza. Etrafta aşağılık diye diye geziyorlar herhalde.
O biri benimbu arada biri siz daha atanmadınız yani öğretmen değilsiniz gibi bir cümle kurmuş ne kadar yazık değil mi?
MEB deki öğretmen de ben değil miyim şimdi özelde çalışıyorum diye. hem de 10 yıldır.
Ben şahsım adına hayatımda hiç kimseye karşı böyle bir kelime kullanmadım kötü söz sahibine derler bizim oralarda yazık güzellik varken neden bize o şekilde kelimeler kullanıyorsunuz kiAy hayatinda hiç duymadin söylemedin galiba ne kadar sahtesiniz.
Al işte.. Siz ev hanımlığının içinde geçen hanım mısınız gerçekten? Hakaret etmeden kendinizi ifade etmenin yolunu bilmiyorsanız ne olursanız olun olamazsınız malesef..Sen ev hanımlığına kurban ol. Aşşağılık.
Çok yakın arkadaşım yüksek lisans mezunu, eşi ise lise. Evliler ve çok mutlular. Ama adamın işi gücü yerinde ve maddi sıkıntıları yok. Sevgilinizin eğitim durumu değil de işi problem olabilir. Çünkü garanti bir işi yok gibi diyorsunuz. Maddi problemler yaşayabilirsiniz. Sizi yıpratacak olan ancak bu olur. Diplomaya takılmayın. Karakter diploma ile alınmıyor.Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak
Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
Yalnız farkettiniz mi bilmem, üniversite terk bu kişilerin çoğu. Bizlere ilkokulda öğretilen patates deneyi ve onların yaptığı çeşit çeşit projeler bir değil. Ve yine bu insanlar projelerinden kazandıkları para ile refah seviyeleri yükseldikten sonra kültürel anlamda çok çok ileri gittiler. Asla küçümsemem Allah herkese bol kazanç versin ama bir garson kardeşimiz gün boyu ayakta yorulup eve gelincede anca uyuyup dinlenecektir doğal olarak. Proje geliştirmeye vakti ve maddi imkanı olacağını sanmam.
Duydum ama hayatımda hiç söylemedim. Hele çocuğum olduktan sonra, artık kelimeleri seçe seçe konuşuyorum.Ay hayatinda hiç duymadin söylemedin galiba ne kadar sahtesiniz.
Tam olarak ne iş yapıyorsunuz? Ne mezunusunuz? Zira atomu mu parçalıyorsunuz dediğiniz kadınlara hastanede muayene olurken, çocuğunuzu öğretmene emanet ederken, tarlanızı satmaya tapuya gidince oralarda çalışan kadınlar size hizmet ediyor unutmayın. Okumuşu cahile kırdırmak da 2002den beri marifet oldu. Lütfen eğitim almayı özendirin, yapamamış olanı heveslendirin... okumamışlığı övmek bizi ancak geriletir. Ananız okumadıysa bu bir eksikliktir. Siz bunu kapatın, okuyun ve kızlarınızı okutun. Anam da zaten okuma yazma bilmezdi deyip övgü vesilesi yapmayınBu arada ev hanımı olan kadınları asagilayan ve küçük gören üyelere de bir lafım olacak elbet. Anan iz da ev hanımı idi sizi o yetiştirdi büyüttü. Evinize temizliğe cagirdiniz kişi de resmiyet ev hanımı. Sizin erin ip de yapamdiklarinizi sözde paranızı gücü ile yaptirdiklarinizi o kadinlar yapıyor. Sizde evde bir tarafinizi buyutuyorsunuz. Çalışma hayatının zorluğu ndan falanda filandan bahsetmeyin allah aşkına. Kendiniz için çalışıp kendiniz için harcıyor sunuz. Kimse için bir çaba harcamiyorsunuz. İş yerinde atomu parcalamiyorsunuz, kansere çare ilaç araştırmıyor, Afrikada gönüllü olarak yıllarca kalıp hekimlik yapmıyorsunuz. Geçim yapmak için ve kendiniz için çalışıyorsunuz. Bende çalışan bir bayan olarak şunu ekleyeyim. Günde hakiminden savcısına müvekkilin den ozel sirket ve kamu.kurumlarındaki diğerlerine kadar bin kişi ile sorun yasasam da hiç biri eve geldiğimde ev hanımı kimligime burundugumde , ev hanimliginjn ne kadar zor olduğunu anlıyorum . Bence is hayatını zorluğu ndan ve sorunlarından veryansın ve miymiy edip Deveyi pire edenler kendilerini dev aynasında görüp bulunmaz bursa kumaşı sanıp kendini kendi gözünde fazla buyutenlerin karaketerleirnden kaynaklanıyor.
Bu arada ev hanımı olan kadınları asagilayan ve küçük gören üyelere de bir lafım olacak elbet. Anan iz da ev hanımı idi sizi o yetiştirdi büyüttü. Evinize temizliğe cagirdiniz kişi de resmiyet ev hanımı. Sizin erin ip de yapamdiklarinizi sözde paranızı gücü ile yaptirdiklarinizi o kadinlar yapıyor. Sizde evde bir tarafinizi buyutuyorsunuz. Çalışma hayatının zorluğu ndan falanda filandan bahsetmeyin allah aşkına. Kendiniz için çalışıp kendiniz için harcıyor sunuz. Kimse için bir çaba harcamiyorsunuz. İş yerinde atomu parcalamiyorsunuz, kansere çare ilaç araştırmıyor, Afrikada gönüllü olarak yıllarca kalıp hekimlik yapmıyorsunuz. Geçim yapmak için ve kendiniz için çalışıyorsunuz. Bende çalışan bir bayan olarak şunu ekleyeyim. Günde hakiminden savcısına müvekkilin den ozel sirket ve kamu.kurumlarındaki diğerlerine kadar bin kişi ile sorun yasasam da hiç biri eve geldiğimde ev hanımı kimligime burundugumde , ev hanimliginjn ne kadar zor olduğunu anlıyorum . Bence is hayatını zorluğu ndan ve sorunlarından veryansın ve miymiy edip Deveyi pire edenler kendilerini dev aynasında görüp bulunmaz bursa kumaşı sanıp kendini kendi gözünde fazla buyutenlerin karaketerleirnden kaynaklanıyor.
Bu arada ev hanımı olan kadınları asagilayan ve küçük gören üyelere de bir lafım olacak elbet. Anan iz da ev hanımı idi sizi o yetiştirdi büyüttü. Evinize temizliğe cagirdiniz kişi de resmiyet ev hanımı. Sizin erin ip de yapamdiklarinizi sözde paranızı gücü ile yaptirdiklarinizi o kadinlar yapıyor. Sizde evde bir tarafinizi buyutuyorsunuz. Çalışma hayatının zorluğu ndan falanda filandan bahsetmeyin allah aşkına. Kendiniz için çalışıp kendiniz için harcıyor sunuz. Kimse için bir çaba harcamiyorsunuz. İş yerinde atomu parcalamiyorsunuz, kansere çare ilaç araştırmıyor, Afrikada gönüllü olarak yıllarca kalıp hekimlik yapmıyorsunuz. Geçim yapmak için ve kendiniz için çalışıyorsunuz. Bende çalışan bir bayan olarak şunu ekleyeyim. Günde hakiminden savcısına müvekkilin den ozel sirket ve kamu.kurumlarındaki diğerlerine kadar bin kişi ile sorun yasasam da hiç biri eve geldiğimde ev hanımı kimligime burundugumde , ev hanimliginjn ne kadar zor olduğunu anlıyorum . Bence is hayatını zorluğu ndan ve sorunlarından veryansın ve miymiy edip Deveyi pire edenler kendilerini dev aynasında görüp bulunmaz bursa kumaşı sanıp kendini kendi gözünde fazla buyutenlerin karaketerleirnden kaynaklanıyor.
Benim annem de öğretmendi. Köy okullarında okuttuğu sınıflardan doktorlar, mühendisler, öğretmenler yetişti. Gurur duyuyorum okumuş ve okutmuşluğuyla...Ben bilmem benim annem ev hanımı değil, öğretmen :)
İş yerinde de evet bilimsel araştırma yapıyorum, yaptığımız çalışmaların da direkt otizm ve beyin plastisitesi ile ilgisi var, inşallah gelecekte bir işe yarar otistik/doğuştan kör olan insanlar için:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?