- Konu Sahibi tatlikedicikcik
-
Mülakat..Sen mülakat denen olayı falan biliosun di mi...Belki sen atanamayıp garsonluk bile bulamayacaksın ne malum
Mülakat..En korktuğum aşama..
Bence ailesi eğitim durumuna göre değerlendiriyor atanmış atanmamisligina göre değilYani büyük konuşmamak lazım...Öğretmen adaylarından garsonluk bile bulamayanlar çoook...Sanki atanmışsın gibi konuşuor ailen
Ben öğretmen olsam derken??İnşallah yine bir sosyal deney konusu falan değildir.
Bu kadar arabesk olmaya gerek yok helaliyle para kazanıyor falan..
Ben öğretmen olsam garson erkekle evlenmem prensip meselesi.
Sen evleneceksen de size ne ulan deyip geçmesini bil, hayır kafan niye karışıyor onu anlamadım
Kimse beş ay evde yatmıyor evet garsonluk ve diğer mesleklere karşı saygım sonsuz ama seminerler dolayısıyla vs baya kısalıyor ki ayrıca bütün kış boyunca çocuklarla uğraşmak hem eğitim hem öğretim vermek kolay değil .. öğretmenlik kutsal bir meslek böyle konuşmanız üzücü sizde evladınizi bir öğretmene emanet ediyorsunuz ki bizler bu seviyeye gelene kadar kafamızda saç kalmıyor ...Ben öğretmen olsam derken??Duyanda doç. dr. prof. dr. sanacak. Öğretmenliğe saygım sonsuz ama garsonla kıyaslanacak kadar zor ve ulaşılamaz bi meslek gibi konuşuyor herkes. Senenin 5 ayı evde yat. Haftasonu yok. Yarım gün çalış. Valla öğretmenler paşa gibi yatıyor kimse kusura bakmasın. Bence garsonluk bin kat daha kutsal meslek zorluk konusunda.
Hangi meslekte 3 ay tatil 15 gün tatil var Allah askina? Seminerlerle kısalıyormuşmuş. Çok üzüldüm. 90 gün neyinize yetmiyor da kısalınca şikayet ediyorsunuz. Yığınla sırada atanmayı bekleyen öğrenmen neden var hiç düşündünüz mü? Neden atanamiyoruz diye kafa patlatıp çıldırıyorlar bilmem ne. O kadar insan öğretmenliği seçiyor niye çünkü paşa gibi meslek. Daha çook beklerler atanmayı.Kimse beş ay evde yatmıyor evet garsonluk ve diğer mesleklere karşı saygım sonsuz ama seminerler dolayısıyla vs baya kısalıyor ki ayrıca bütün kış boyunca çocuklarla uğraşmak hem eğitim hem öğretim vermek kolay değil .. öğretmenlik kutsal bir meslek böyle konuşmanız üzücü sizde evladınizi bir öğretmene emanet ediyorsunuz ki bizler bu seviyeye gelene kadar kafamızda saç kalmıyor ...
Peki bundan size ne sizde öğretmen olsaydınız kpss ye girip atansaydiniz yani niye bu mesleğimize karşı kininiz anlamadım ben :) çocuklarınızı okula da yollamayin bu kadar nefret ediyorsunuz bizden:)Hangi meslekte 3 ay tatil 15 gün tatil var Allah askina? Seminerlerle kısalıyormuşmuş. Çok üzüldüm. 90 gün neyinize yetmiyor da kısalınca şikayet ediyorsunuz. Yığınla sırada atanmayı bekleyen öğrenmen neden var hiç düşündünüz mü? Neden atanamiyoruz diye kafa patlatıp çıldırıyorlar bilmem ne. O kadar insan öğretmenliği seçiyor niye çünkü paşa gibi meslek. Daha çook beklerler atanmayı.
Kişiden kişiye değişir bir durum bu bence hocam meslekle statü ile ilgisi yok maalesefbende öğretmenim görüştüğüm kisi iki yıllık mezun olmasina rağmen aldığım tepkiler ne ki iki yil , lise mezuniyeti ile ayni seklindeydi.. ozel sektörde calisiyor ve ben ek dersle nerdeyse 2 katı maas alıyorum. Ancak cok cok insancil biridir. Onunla tanismadan çevrem vasitasiyla tanistirildigim ogretmen , memur, 4yillik mezunlar oldu hepsi de 5 para etmezdi..belki bunlari gordukce ben baska seyleri onemsedim..evet aklimiza takilan seyler oluyor mutlaka..asagilik kompleks olur mu gibi..ancak bu illa evlenince mi ortaya cikar? hatta şöyle diyim 4 yillik hem de zeka isteyen bir bölüm mezunuyla tanistirilmistim adam bana surekli öğretmen' olduğumu hatirlatiyordu ee sen öğretmensin tabi gibi cümleleri cok duydum ondan..sonunda da cekti gitti ancak su an görüştüğüm kisiden birkez bile böyle bir cümle duymadim. Bence cehalet okumakla alakali değil
5 ay tatil mi? cehaletiniz varsa yorum yapmasaydiniz bari konu başka diye yazmak istemedim ama hala uzattikca uzatmışsınız. Bir gunlugune ogretmen olun o ergen cocuklarin sizi nasil kale almadan hareket ettiklerini görün de bakalim tatilsiz yapilabilir miymis bu meslek? daha bu donem yasadigimi soyleyeyim okulun en haylaz sinifina 6 saat dersim vardi. 12.siniflar ve okula tamamen zorla gelen kalmış cocuklar. Çoğu 20 ,21 yaşında ve asla umirsamiyorlar kendi kendime ders anlattim yine de oturmiycam pes etmiycem dedim.. bir iki kisi bazen dinledi 32 kisilik sinifta bazen onlarda dinlemedi..donem boyle bitti..ben ders anlattikca onlar konustu hatta ustune "ya hocam moraliniz bozulmuyor mu biz dinlemiyoruz ki" dediler ama su an delilik halleri ileride beni anlarlar diye devam ettim anlatmaya..konu bu olmadığı icin uzatmiycam..anne babalarinin ilgilenmedigi ya da tamamen şımarıkca yetiştirdiği cocuklara gelin de tatilsiz dayanin bakalim..Hangi meslekte 3 ay tatil 15 gün tatil var Allah askina? Seminerlerle kısalıyormuşmuş. Çok üzüldüm. 90 gün neyinize yetmiyor da kısalınca şikayet ediyorsunuz. Yığınla sırada atanmayı bekleyen öğrenmen neden var hiç düşündünüz mü? Neden atanamiyoruz diye kafa patlatıp çıldırıyorlar bilmem ne. O kadar insan öğretmenliği seçiyor niye çünkü paşa gibi meslek. Daha çook beklerler atanmayı.
Hocam bu şekilde laf etmeleri öyle can sıkıcı bir olay ki benim sesimin düzelmesi ancak geçiyor yaz tatilinde ...dediğiniz gibi ergenlerle uğraşmak kafa beyin patlatmak hiç kolay değil 5 ay hiç tatil yapmadım nedense ben5 ay tatil mi? cehaletiniz varsa yorum yapmasaydiniz bari konu başka diye yazmak istemedim ama hala uzattikca uzatmışsınız. Bir gunlugune ogretmen olun o ergen cocuklarin sizi nasil kale almadan hareket ettiklerini görün de bakalim tatilsiz yapilabilir miymis bu meslek? daha bu donem yasadigimi soyleyeyim okulun en haylaz sinifina 6 saat dersim vardi. 12.siniflar ve okula tamamen zorla gelen kalmış cocuklar. Çoğu 20 ,21 yaşında ve asla umirsamiyorlar kendi kendime ders anlattim yine de oturmiycam pes etmiycem dedim.. bir iki kisi bazen dinledi 32 kisilik sinifta bazen onlarda dinlemedi..donem boyle bitti..ben ders anlattikca onlar konustu hatta ustune "ya hocam moraliniz bozulmuyor mu biz dinlemiyoruz ki" dediler ama su an delilik halleri ileride beni anlarlar diye devam ettim anlatmaya..konu bu olmadığı icin uzatmiycam..anne babalarinin ilgilenmedigi ya da tamamen şımarıkca yetiştirdiği cocuklara gelin de tatilsiz dayanin bakalim..
Yorumunuz için teşekkür ederimbu arada biri siz daha atanmadınız yani öğretmen değilsiniz gibi bir cümle kurmuş ne kadar yazık değil mi?
MEB deki öğretmen de ben değil miyim şimdi özelde çalışıyorum diye. hem de 10 yıldır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?