- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
yalnız öyle fabrika işçisini küçümsemeyin .ben fabrikada çalışıyorum,pazarlamacıyım,2 dil biliyorum,üni.mezunuyum ama bizim iletmedeki usta benden çok kazanıyor .Fabrikada motor parçaları yağlanmasının son aşamasındaymış.tam ayrıntısını ben bile bilmiyorum.4 yıllık üni mezunu görgülü saygılı efendi bi çocuk.ablam maaşını hiç söylemez ben de sormam.geçenlerde cüzdanındaatm fişi gördüm 2700 temmuz maaşı yazıyordu.
Bir de ben para istemiştim geçen 1000 lira ek ders yatacak o zaman göndersem olur mu dedi.ek dersin de her ay yattığını biliyorum.toplamda o kadar vardır yani değil mi.haftaiçi kursa kalıyorum diyo onunla birlikte mi bilmiyorum tam.
Ahmet de sorun etmiyo galiba.çocuğun durumu aileden iyi.aldığıno yiyo.yarın ayrı eve çıkarlarsa ne olur bilemem.
ablanın maaşı 3700 civarıdır.Fabrikada motor parçaları yağlanmasının son aşamasındaymış.tam ayrıntısını ben bile bilmiyorum.4 yıllık üni mezunu görgülü saygılı efendi bi çocuk.ablam maaşını hiç söylemez ben de sormam.geçenlerde cüzdanındaatm fişi gördüm 2700 temmuz maaşı yazıyordu.
Bir de ben para istemiştim geçen 1000 lira ek ders yatacak o zaman göndersem olur mu dedi.ek dersin de her ay yattığını biliyorum.toplamda o kadar vardır yani değil mi.haftaiçi kursa kalıyorum diyo onunla birlikte mi bilmiyorum tam.
Ahmet de sorun etmiyo galiba.çocuğun durumu aileden iyi.aldığıno yiyo.yarın ayrı eve çıkarlarsa ne olur bilemem.
Sen okuduğunu anladığında da her şey bitecek aslında.Şu bazı öğretmenlerin/memurların burnunun kaf dağına ulaşabilmesine şaşıyorum. Kim ne diyor nasıl algı yaratıyorsa kendilerini Türkiye'nin sayılı zenginlerinden sanıyorlar.
Nurten maaşa değil de karaktere baktığı zaman doğru kararı verebilir ancak. Tabi anlayabilirse..
Belkide evlenmek istemiyor olabilirler mi bu kadar destekleyen varken neden bir adim atmadilar kiAblam kararını verdi vermesine de babamı yok sayamam diyor.7 senedir evlenmediler de ayrılmadılar da..annem diğer ablam ben orta yolu bulmaya çalıştık da baktık ikisinden de adım yok vazgeçtik.
çocuğun durumu aileden iyi.aldığıno yiyo.yarın ayrı eve çıkarlarsa ne olur bilemem.
İkisi de 33.ablanın maaşı 3700 civarıdır.
sevgilisi de 2000 civarı alıyor olabilir.
yoksa asgari ücrete mi çalışıyor ki.
2500 fark dediğinize göre.
eğitim varkı yokmuş aslen.
başak bir işe girme şansı yok mu ki.
ya da kpsss ile atanma şansı.
kaç yaşındalar.
bu yönde bir çabaları mevcut mu
bir tane de benden,tekstil mühendisi ayşe seyyar köfteci ile üniversitede tanıştı.adam tükürük köftesi yapıp satıyordu kampüs önünde.zengin olan ayşe 3 sene çıktı bu adamla sonra . evlendi.1 sene sonra ayrıldı.:)İyi de olabilir kötü de. Aradaki iletişime, kişiliklere ve kültür farkı olup olmadığına bağlı.
Bunun meslekle ilgisi yok. Tanıdığım bikaç evli çift var böyle.
Mühendis ayşe fabrika işçisi mehmetle evlendi. 3 yıllık evliler. Ayten bi bebe yaptı, diğerine hamile. İşten çıktı, çalışmayı düşünmüyor.
Bankacı fatma inşaat işçisi aliyle evlendi. Yaklaşık 15-16 yıllık evliler. İki çocukları var. İşten çıktı, çalışmadı şimdiye kadar. Sürünüyorlar, kiralarını bile zor ödüyorlar. Fatma obez oldu.
Lise mezunu hatice iş adamı ömerle nişanlandı. Aralarında kültür farkı olduğunu, adamın az biraz öküz olduğunu, böyle evlilik olmayacağını anlayıp ayrıldı.
bu ahmet nasıl bir işte çalışıyor.
eğitimi ne.
işin vasfı da önemli.
işçi kadrosunda olabilir ama eğitimi vardır vs.
at gözlüğü ile bakmamak lazım.
maaşta ciddi fark varmış gerçi.
öğretmenlerin maaşı bu kadar yüksek mi yahu:))
7 sene az değilmiş.
aralarında başkaca problem var mı.
Ahmet bunu sorun ediyor mu.
ablana tutumu nasıl.
vs.
soruları burada keseyim en iyisi:))
Ablam her ay ek ders oluyo derdi aa yalan mı o?Yani Ahmet pek de sorumluluk sahibi değil, gününü yaşıyor.
Aldığı fazla olmasa da geleceğini planlayan adam kenarda para tutar, birikim yapar, Ahmet'te bunlar yok.
Evini geçindirecek potansiyelden uzak bu durumda.
Ek ders yazın olmaz, bu sene olur seneye olmaz, her ay 1000 lira olmaz.
Ek ders işi belli olmaz yani.
insanoğlu sonuçta belli olmaz.babam da zaman geçince bu durumun aralarında sorun olacağı kanaatinde.Para değilde ilerde ahmetin işinden dolayı küçük görürse öğretmen hanım işde o zaman sıkıntı olur
bu kadar umursamaz adamı sevmem.çalışıp çabalamayan adamı hiç sevmem..4 yıl okumuş kamu yön. bitirmiş,fabrikada asgari ücrete mi çalışıyor.güven vermedi bana bu durum..babanızı haklı gördüm bu durumda..İkisi de 33.
Kamu yön. bitirmiş.
Ön lisans mezunlarının girdiği KPSS ye giriyo.gümrükte falan çalışabilrim diyo ama
Torpili olmayan çok zor diyo.ne kadar doğru bilinmez.
Ablam bulamadı.Darısı sizin başınıza artık :)Ahmet çok şahane bir insansa olabilir. Kendini yetistirmis biriyse gayet olur yani.
Ablanız azıcık maaşı ile zengin koca bulsa, sanırım bir itiraziniz olmazdi.
Bir yerde gördüm, sen yazdın sandım. Pardon.500 mü?çocuk asgari ücrete çalışıyo diye biliyorum.
Ablam 33,çocuğun da ay küçüklüğü var herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?