Öğretmen Nurten işçi Ahmet'e aşık olursa..

Babam kral değil ama üçümüzün de kahramanıdır.hiç bir şeyimizi eksik etmedi.bizi kimseye muhtaç etmedi.
Zaten ablam da bunun için karar benim deyip kapıyı çarpıp gitmiyor.
bu durumda ablana şunu sormalısın;bu adam işçi eyvallah ama babam gibi evine ailesine çocuklarına sahip çıkıp kimseye muhtaç etmeden yaşatabilecek karakterde birisi mi?
bana öyle gelmedi işinden dolayı değil,karakterinden dolayı..yani hangi adam 7 yıl bekler ki.babanızın onayını almak için çaba sarfetmiş olmalıydı şimdiye dek. ya işi konusunda ya da karakterini babanıza anlatma konusunda ikna konusunda..

Kızlar herkese yetişemiyorum.
Ama şunu söyleyeyim paranın hiç önemi yok diyen insan da bana çok gerçekçi gelmiyor.
paranın önem var tabi de.
olaya duruma kişilere göre değişir verilen önem.
eşler in tutumu çok önemli.
birbirlerini para yüzünden meslek yüzünden ezen de çok.
bunu asla problem etmeyen,gül gibi geçinip giden de çok.
genelleme yapılamayacak bir mevzu bu.
ablan sorun ediyor mu.
sadece baban mı istyemyior.
yaşları da az değil ki.
bi sonuca bağlamaları şart olmuş artık

Yazın olmaz dediğim temmuz ve ağustosta olmaz.
Şubat ve ocak eksik olur.
Okula bir öğretmen daha gelirse ek derste dibi görebilir.
Branş öğretmeniyse tabi, sınıfsa her sene ek dersi olur.
Ablam türkçeci.okulda 4 zümreler.hatta biri doğum izNinde tüm dersler bize kaldı demişti.bir de teog a hazırlananlara yetiştirme kursu var.

Ben kazanmıyorum kız ben öğretmen değilimm

Arada eşimle öğretmen olsaydık vs deriz hatta bu sene lys sonucunda eşim öğretmenlik oku diyorrr ama bu yaştan sonra zor
yaş kaç???

Olaya açıklık getireyim,

Adam asgari ücret alsa 1300 tl
Demek öğretmen 1300+2500=3800 alıyor

Ablam her ay ek ders oluyo derdi aa yalan mı o?
Ama annem ramazanda rapor al falan demişti.ek dersim kesilir okula gitmezsem demişti.

Ramazanda okullar kapalı değil miydi? Ders yoksa ek ders de yoktur. Ek ders yoksa para da yoktur. Seminere gidiyor diye ek ders ücreti alan görmedim.

Ek ders, branş ogretmenlerinde 15 saat dersten fazla giriyorsa alinir. Bu 2 saat de olabilir 15 saat de ama bir öğretmen haftaiçi max 31 saatlik derse girebilir ve onun parasını alabilir. Bu da aylık 750-800 tl gibi bir miktar eder ki bu temmuz agustos aylarında olmaz haziran ve eylül aylarinda da yarı yarıya düşer. Seminer döneminde ek ders az verilir çünkü. in vino veritas günlük 3 saat ek ders veriliyor seminerde.

Ayrıca yılbaşı tatilinde işçi bayramında falan direk ek ders kesilir. Yani çok da güvenilecek bir para değil. Mesela geçen yıl ben hem 30 saat ders alıp hem haftasonu kursuna katıldım hem de sınav görevleri istedim aldığım ek ders 1300-1400 tl arası oluyordu.

Ama buna can dayanmaz hergün kafam patlıyordu sürekli devam edemezdim hele ki hamile ya da çocukluysam. Zaten birkaç ay sonra da öğrenciler kursa gelmemeye başladı kurs kapandı ve benim ek ders düştü 750 tl ye. Bu yıl da 3 öğretmeniz ve kişi başı 18 ders düşüyor yani ek dersim hiç yok gibi neredeyse.... bu paraya güvenip de 3000 tl alıyor 35000 tl alıyor denemez yani...

2700 gibi bir maaş aldığına göre de min. 5-6 yıllık öğretmen demektir.

Evet ya nedir bu öğretmen havası bilmiyorum bende 2 üniversite bitirdim hemde 4 yıllık eşimde dışardan liseyi bitirmiş elinden her iş gelir kendilerini burjuva sınıfında görüyorlar

Sanki biraz inada bindi babam olmaz dedikçe ablam da itiraz etmiyor.ama annem de kaç yaşına geldi evi barkı olsun diyor.

Ben kazanmıyorum kız ben öğretmen değilimm

Arada eşimle öğretmen olsaydık vs deriz hatta bu sene lys sonucunda eşim öğretmenlik oku diyorrr ama bu yaştan sonra zor

Oku oku. Hep anlatırım denk geldikçe. Abimin eşi 36 yaşında başladı üniversiteye. Öğretmen oldu. 40 yaşını doldurmaya 1 hafta falan kala atandı. Doldursaydı atanamayacaktı. Kaç yıllık da öğretmen işte. İstersen yaparsın bence.

Statu onemli bana gore.erkek az kazanmamali ayrica.sonra kompleks yapabilir.

Sanki biraz inada bindi babam olmaz dedikçe ablam da itiraz etmiyor.ama annem de kaç yaşına geldi evi barkı olsun diyor.
ablan illa evlencem demiyor yani öyle mi.
ama böyle sürüncemede kalışı da zor.
yazık geçen zamanlarına.

ablanızın hayatına kimse karışamaz belliki cok mutlu o adamla

Ahmet bu yönden kendi kendini sürekli aşağılamayacaksa; " ben zaten az kazanıyorum, ben işçiyim " vs gibi (çünkü aynen bu şekilde davranan kuzenimin arkadaşını 2 ayda kendine getirdik )

yada Nurten ona kötü hissettirmeyecekse; ki seven kadın yapmaz; bence sorun yok.

ama bence yok; aileler ne der bilemiyorum.

olmaz diyenler "sanki erkek köşe minderi gibi oturacak kadının parasını yiyecek" gibi düşünenler olabilir.

Öğretmen Nurten ileri de sorun yapmazsa bunu, neden olmasın ki?

Bir de işçi derken,fabrika falan mı?Hani vasıfsız dediklerlerimizden.Yani ilkokul mezunu olup,fabrikada asgari ücretle çalışan biri mi kastın?

Yoksa üniversite bitirmiş,ama vasıfsız bir işte mi çalışıyor?Böyleyse sorun değil bu,çoğu insan bu şekilde

Neticede şu anda Kamu da çalışmayan kişiler,Özel işçi durumundayız. Ben de işçi statüsündeyim bu durumda.

İlk söylediğim şekilde ise; iyi düşün.

Evlilikte, karşılıklı denge çok önemli..

Ahmet kamu yönetimini bitirmemiş..
Önlisans sınavına girdiyse şayet.. Ha son senesi olabilir.. Ama asla ve asla okulunu bitirmemiş.. Bitirmiş olsa sistem izin vermez her şeyden önce girmesine..

Ayrıca ben öğretmenlerin 4bin lira para kazandığına inanmıyorum... Çok paraya boğmuyor öğretmenleri devlet.. Hepimizin yapamadığını yapıyorlar onca çocukla uğraşıyorlar.. 4bin gibi bir maaş da almıyorlar.. Etrafımda çok yıllık öğretmen de var geçen sene başlayanda.. Böyle maaş alan yok..

Ayrıca bir kere işçi Ahmet diyerek ayrımın babasını yaptınız.. Ezersiniz ailecek o çocuğu siz..
Kamu yön. Muhabbetini de bence yoldan beri görünmek icin söylemiş ortada mezuniyet yok çünkü.. Tabir yerindeyse ağız kapatmak için..

33 yaşında kadın kiminle isterse evlensin yahu,
hani genç falan olsa kandırdılar kızımı der aileniz de, bu yaştaki kızının seçimlerine güvenmeyen aileyi de çok kafaya takmamak lazım bence.

ki 7 yıldır birliktelerse 26 yaşında başlamış ilişkileri, o da genç bir yaş değil, hani bir şeyler yaşandı cahillikle geri de dönemiyor durumu da yoktur muhtemelen.

bence maaş şu bu geçmek lazım bu koşullarda...

Burnumu soktuğumu nerdenden çıkardın.defalarca yazdım ben bu olayda taraf olmuyorum diye.bence aşkla ilgileneceğinize biraz kitap okuyun.okuduğunuzu anlarsınız ya da bir konunun ayrıntılarını okumadan yorum yapılmayacağını..
Ben 5 yıllık evliyim canım.senin ilgilendiğin "aşk ilişkilerindeki" adamlar da seninle ilgilenirse güzel bir evlilik yaparsın canım.
Yani 2.kere DARISI BAŞINA diyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…