Çok ilginç, kullanıcının bir tanesi eşinin polis olmasından ve zorluklarından bahsetmiş. Diğer kullanıcı da o polislerin sorunu demiş. Kimisi de yorumu beğenmemiş. Hanımefendi polislerin yanında diğer meslek gruplarını da katmış. Yani bencilce bir yorum yapmamış. Polisleri pek sevmesem de adamlar sürekli görevde, virüsle direkt temas halindeler, hastalanıp ölseler şehit bile sayılmayacaklar muhtemelen. Siz bu adamların hakkını korumazsanız, yarın da sizin hakkınızı koruyan olmayacak. Maaşlar konusunda adil bir dağılım yok, hemşirelere de 20 lira ek ücret ödenmiş. Öğretmenler bu süre içinde evden iş de yapsa diğer meslek grupları kadar tehlike altında değiller. Herkes mesajıma beğenmedim, kızgın surat ifadesi bırakacak ama ben bu dönemde virüsle temas etmek zorunda olan meslek gruplarına daha fazla para verirdim. Para yoksa öğretmenlerden kesip verirdim.
Not: Bir öğretmen çocuğu.
İnsanlar seçimlerinin sonucu olarak daha rahat yaşarlar ya da daha çok sıkıntı yaşarlar.
Bunu da bile bile seçerler.
Polisliğe başvuran herkes bu işin zorluklarını bilerek başvuruyor.
Bir öğretmen olarak bugün okulu açsalar, haftasonu da telafi eğitimi yapacaksınız deseler,
biz paşa paşa geçeceğiz işimizin başına.
Kimseyi de suçlamayacağız risk var, virüse temas ediyoruz cart curt diye..
Kardeşimin eşinin iyi bir işi yok.
Her zaman içimize dert olmuştur bu.
Salgına özel bir sürü sağlık alanına işçi alımı yapıldı.
Başvursam mı ama korkuyorum çocuklara virüs getiririm diye dedi ve başvuru yapmadı.
Biliyor musunuz oysa bu çok ciddi bir fırsattı onun için ve çok ihtiyacı var.
Ama düşündü ve arkasını döndü bu imkana.
Bu da onun tercihiydi..
Bu tercihi sonucunda iyi bir işi olmadığı için hayatının bundan sonrasında
farklı telaşları ile kucak kucağa yaşamaya devam edecek.
Onun tercihi sizin ya da benim sorunum değil ki neden faturası bize kesilsin.