Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıca göreve yeni başlayan bir polis memuru 5 900 alıyor, öğretmen 4800. Şu an dilinizde olan ekdersimiz 1000 tl. Yani şu an polisin net maaşı benim ekdersli maaşımdan hala düşük. Bir nesli eğiten, en değerli varlıklarınızı emanet ettiğiniz insanların üç kuruşunu da keselim demeyin.
Depremde kendi çocuğunu arayamadan 20 çocuğu aşağı indiren öğretmenlerimizdi hatırlayın.
Polisler hadi diyelim okul okudular bir sürü çaba dert gördüler şuan lise mezunu bekçi kaynım bile benden 2000 TL fazla maaş alıyor 😂 o da gevrek gevrek “boşuna okumuş oldun yenge” diyen biri oldu çıktı.
İşte böyleleri haksız kazanıyor ve yiyor bunlara sarsınlar.(yalnız kendisi de iş yapmadıklarını sürekli oturup vakit öldürdüğünü söylüyor)

Polisler ve polis ailelerinin tuhaf bir öğretmen kini var. Bunca yıllık öğretmenim, artık bundan net bir şekilde emin oldum. Onların maaşından kesip bize veriyorlarmış gibi davranıyorlar. Atanamayan pek çok öğretmen polis oluyor, konunun bununla alakası olduğunu düşünüyorum.
Açıklama yapmaya çalışmayın bence, gerekli yerlerden hak aramak yerine öğretmeni sorgulamak işlerine geliyor.
Valla yakinen tanıdığım çok öğretmen ve polis yok, anlattığınız durumdan habersizim ama bahsettiğiniz gibiyse gerçekten feci abes. Atanamayan birçok insan polis oluyor, bu öğretmenlere has bir durum değil ki. İİBF mezunu çok insan polis oluyor, Ziraat Mühendisi olup da polis olanı bile var haberdar olduğum. Kuzenimin eşi Tarih öğretmeniydi, atanamadı, polis oldu mesela. Ne yapsaydı kadın? Atanacağım diye yıllarca bekleyen, depresyona giren ya da üç kuruşa emekleri sömürülen bunca insan varken, başka şartları değerlendiren insanlara kızmaya kimin hakkı var? Ekmeklerini kızanlar mı verecekti işsiz oldukları süre boyunca?

Esra Esra , ben sadece öğretmenlerden kesip versin demedim, öğretmenler ya da başka bir meslek gruplarından dedim.

Edit: Sadece öğretmenler demişim, pardon ama üstekini demek istemiştim.
Bu şekilde olduğunda sorun yok, ne zaman isterlerse kessinler. Yazdığınızdan öyle anladığım için tepki gösterdim.

İlla birilerinin maaşından kesinti yapılacaksa bu emekçilerin değil vekillerin, bürokratların, iş adamlarının vs. geliri yüksek olanların gelirlerinden olsun. Benim yaşlı anamın babamın emekli maaşı benim öğretmen maaşım niye kesilsin. Ağzımızdan çıkan sözlere dikkat edelim biraz.

Çok ilginç, kullanıcının bir tanesi eşinin polis olmasından ve zorluklarından bahsetmiş. Diğer kullanıcı da o polislerin sorunu demiş. Kimisi de yorumu beğenmemiş. Hanımefendi polislerin yanında diğer meslek gruplarını da katmış. Yani bencilce bir yorum yapmamış. Polisleri pek sevmesem de adamlar sürekli görevde, virüsle direkt temas halindeler, hastalanıp ölseler şehit bile sayılmayacaklar muhtemelen. Siz bu adamların hakkını korumazsanız, yarın da sizin hakkınızı koruyan olmayacak. Maaşlar konusunda adil bir dağılım yok, hemşirelere de 20 lira ek ücret ödenmiş. Öğretmenler bu süre içinde evden iş de yapsa diğer meslek grupları kadar tehlike altında değiller. Herkes mesajıma beğenmedim, kızgın surat ifadesi bırakacak ama ben bu dönemde virüsle temas etmek zorunda olan meslek gruplarına daha fazla para verirdim. Para yoksa öğretmenlerden kesip verirdim.

Not: Bir öğretmen çocuğu.

İnsanlar seçimlerinin sonucu olarak daha rahat yaşarlar ya da daha çok sıkıntı yaşarlar.
Bunu da bile bile seçerler.
Polisliğe başvuran herkes bu işin zorluklarını bilerek başvuruyor.

Bir öğretmen olarak bugün okulu açsalar, haftasonu da telafi eğitimi yapacaksınız deseler,
biz paşa paşa geçeceğiz işimizin başına.
Kimseyi de suçlamayacağız risk var, virüse temas ediyoruz cart curt diye..

Kardeşimin eşinin iyi bir işi yok.
Her zaman içimize dert olmuştur bu.
Salgına özel bir sürü sağlık alanına işçi alımı yapıldı.
Başvursam mı ama korkuyorum çocuklara virüs getiririm diye dedi ve başvuru yapmadı.
Biliyor musunuz oysa bu çok ciddi bir fırsattı onun için ve çok ihtiyacı var.
Ama düşündü ve arkasını döndü bu imkana.
Bu da onun tercihiydi..

Bu tercihi sonucunda iyi bir işi olmadığı için hayatının bundan sonrasında
farklı telaşları ile kucak kucağa yaşamaya devam edecek.
Onun tercihi sizin ya da benim sorunum değil ki neden faturası bize kesilsin.

Polisler ve polis ailelerinin tuhaf bir öğretmen kini var. Bunca yıllık öğretmenim, artık bundan net bir şekilde emin oldum. Onların maaşından kesip bize veriyorlarmış gibi davranıyorlar. Atanamayan pek çok öğretmen polis oluyor, konunun bununla alakası olduğunu düşünüyorum.
Açıklama yapmaya çalışmayın bence, gerekli yerlerden hak aramak yerine öğretmeni sorgulamak işlerine geliyor.
Gerçekten bu tespite sonuna kadar katılıyorum. Polislerin öğretmenlerle ne alıp veremediği var çözebilmiş değilim.
7 yıldır öğretmenim hala fırsat buldukça maaşımı soranlar (aynı kişi bu kişi) var. Onlara göre yatıyoruz kafasi değişmez. Pek çok kişi boyle düşünüyor. Ne tesadüf ki böyle düşünen insanların çoğu beş çocuğa bile aynı anda tahammül edemiyor.
Konu sahibi sende ogretmen olabilirsin de geç. Ben çözümü bunda buldum.

Neden öğretmenlere bu kadar tepki veriliyor anlamadım. Anlayamacağım. Çoluğumuzun çocuğumuzun hayatına yön veriyorlar diye çok saygı duyuyorum maaşlarının her kuruşu da haktır, helaldir.
Evden online ders veriyor olabilirler, hoş yatadabilirler. Ay banane bugün okula gelmiyorum deyip evde değiller herhalde? Ülkede virüs var, şimdi derdimiz öğretmenlerin yattığı kalktığı mı oldu? Şaka gibi..

Niye açıklama yapıyorsunuz ki? Onların niyeti belli zaten.. Ay evet sadece bu süreçte değil genel olarak da havadan para kazanıyoruz aşırı rahat bi meslek keşke siz de okuyup olsaymışsınız deyin.

Çok ilginç, kullanıcının bir tanesi eşinin polis olmasından ve zorluklarından bahsetmiş. Diğer kullanıcı da o polislerin sorunu demiş. Kimisi de yorumu beğenmemiş. Hanımefendi polislerin yanında diğer meslek gruplarını da katmış. Yani bencilce bir yorum yapmamış. Polisleri pek sevmesem de adamlar sürekli görevde, virüsle direkt temas halindeler, hastalanıp ölseler şehit bile sayılmayacaklar muhtemelen. Siz bu adamların hakkını korumazsanız, yarın da sizin hakkınızı koruyan olmayacak. Maaşlar konusunda adil bir dağılım yok, hemşirelere de 20 lira ek ücret ödenmiş. Öğretmenler bu süre içinde evden iş de yapsa diğer meslek grupları kadar tehlike altında değiller. Herkes mesajıma beğenmedim, kızgın surat ifadesi bırakacak ama ben bu dönemde virüsle temas etmek zorunda olan meslek gruplarına daha fazla para verirdim. Para yoksa öğretmenlerden kesip verirdim.

Not: Bir öğretmen çocuğu.
O diğer kullanıcı dediginiz benim ve bende emniyet personeliyim polislerin sorunlarını sizden daha iyi yaşayıp görüyorum emin olun. Amaaa bu dönemde öğretmenlerin şartlarını kotulestirsek bunun polislere ne faydası var onu anlayamadım. Polisler öğretmenler ve diğer meslek gruplarıyla ugrasacaklarina kendi haklarına aramaya çalışsalar keşke.

Öğretmenler yatiyor evet. Kuaforlerde yatti, cafe restorant calisanlari hala yatiyor. Avm calisanlari yatti. Yani kisaca su dönem cogu kisi yatti. Cunku sartlar bunu gerektirdi. Yatan cogu kisi ya maasini tam aldi ya bir kismini devletten aldi. Ya yardim aldi. Bir sekilde cogu kisi sureci boyle gecirdi. Cunku sartlar boyle idi. O yuzden su surecte yatiyor demek ne sacma ise yatiyor diyene kizmakta o kadar gereksiz bence.

Ben en cok su surecte ucretsiz izne cikarilan sigortasız calisanlara uzuluyorum. Onlar hic bir hak talep edemedi..

Arkadaşım!!!
Kimse kusura bakmayacak.
Madem kıskanıyorsun öğretmenleri
İşte okul gir sınava eşek gibi çalış kazan
Eğitim fakültesine gir
Mezun ol
Kpss çalış
Atan.
Sen de yat!!!
Diyeceksin sözüm ona insanlıktan nasibini alamamış o insanlara.

Allah bizi biliyor.
Son yıl kpssye daha çok çalışayım diye 3 yılda bitirdim okulumu
Millet sabah girip öğlen çıkarken ben 2.öğretimlerle derse giriyordum.
O fakülteye sabahın köründe girip 10da çıkıyordum.

Atanma süreci de keza öyle.
Millet fosur fosur uyurken byoum kadar testler kitapları çözdüm ben.
2 dershaneye birden gittim.
Evden sanal derslere katıldım.
Kaç defter doldurdum.
Kaç kalem tükettim.
Parmağım yamuldu o süreçte yazı yazmaktan.
Uyku denen şeyin ne olduğunu unutmuştum.

Çok şükür atandım. Vanın İran sınırına
Ne minibüs ne otobüs var doğru düzgün
Babamla ikimiz lojmanı boyadık halıları yıkadık.
Adam etmeye çalıştık yaşayacağım yeri
Sınıfım 60 kişiydi
3 4 kişi dışında Türkçe bilen yoktu.
Fakirlik desen diz boyu köyde
Rakım yüksek
Defalarca bayıldım
Her gün soba yaktım
2 gün elektrik varsa 20 gün yoktu.
Allah biliyor kardeşim yaşadıklarımızı.

Sözüm ona o insanlar neden bilsin?
Öğretemediğin bir şeyin içine dert olmasını
Acaba şöyle mi anlatsaydım deyip uykularını böldüğünü nereden bilsin?
Kızdığın bir öğrencinin acaba kırıldı mı bana diye düşündüğünü nereden anlasın?

Sen takılma onlara.
İşini yapana öğretmenlik dünyanın en zor mesleği kardeşim!

Super tespit :) Su son 10 yilda mezun oldugu bolumde bir yere gelemeyenlerin cogu polis oldu ki bunlarin buyuk cogunlugunun da senelerce atanmayi bekleyen ogretmenler olduguna emimin.Cevremde sadece 5 kisi var bu sekilde.O kin birazda bundan kaynakli :)
160 lira ek ders yatti.Bu para içlerine oturduysa ne diyeyim yani ?😄

Ayrıca göreve yeni başlayan bir polis memuru 5 900 alıyor, öğretmen 4800. Şu an dilinizde olan ekdersimiz 1000 tl. Yani şu an polisin net maaşı benim ekdersli maaşımdan hala düşük. Bir nesli eğiten, en değerli varlıklarınızı emanet ettiğiniz insanların üç kuruşunu da keselim demeyin.
Depremde kendi çocuğunu arayamadan 20 çocuğu aşağı indiren öğretmenlerimizdi hatırlayın.
Ne büyük paraymış yahu onun için keselim bunun için keselim lafları bitmiyor.
Ki en düşük memur maaşı alan grupta biziz.
Zamanında Fatih Terimin devletten aldığı aylık 1 milyon liraya yakın para bu kadar olay olmadı.

Zamanında Fatih Terimin devletten aldığı aylık 1 milyon liraya yakın para bu kadar olay olmadı.

Fatih Terime gene sözüm yok. Sırf herhangi bir siyasi yakınlıktan dolayı ilkokul lise mezunu olup kpss yüzünü görmeden atm memurları var bu ülkede. Biz kpss için kendimizi heba ederken bilmem ne yardımcısınin yardımcısı olan insanlar kaç bin lira maaşlara maaşla yaşayıp alın terimle benim giremedigim mekanlarda yiyemedigim giyemediğim şeylerle hayatını zevki sefa ederken gelin biz öğretmenlere kin kusun biz yatan olalım bizden para kesin.

Herkes tam ekders alıyoruz gibi yansıtıyor. Ama alakası yok. Ki devlette mühendis net 6000 kazanır, polis de 6000e yakın kazanır. Uzman olup düz memur maaşı olan sadece öğretmenler. O bile göze batıyor. Nedir bu bitmeyen öğretmen kini.

4800 maaş mı ? 15 yıllık öğretmenim o kadar fazla almıyorum.

Konu sahibi ben herkesten uzağım ciddi ciddi izole bir yaşam sürüyorum dolayısıyla da böyle sözlere maruz kalmıyorum ama kalsaydım da takmazdım he he öyle der geçerdim daha da gıcık ederdim.Bosverin

4800 maaş mı ? 15 yıllık öğretmenim o kadar fazla almıyorum.

Konu sahibi ben herkesten uzağım ciddi ciddi izole bir yaşam sürüyorum dolayısıyla da böyle sözlere maruz kalmıyorum ama kalsaydım da takmazdım he he öyle der geçerdim daha da gıcık ederdim.Bosverin
Aile yardımı çocuk yardımıyla fln yuvarladım açıkçası. O hali bile herkesin gözünde. Öğretmenlerden kesip polise hemşireye dağıtma peşindeler üç kuruş maaşımızı

Aile yardımı çocuk yardımıyla fln yuvarladım açıkçası. O hali bile herkesin gözünde. Öğretmenlerden kesip polise hemşireye dağıtma peşindeler üç kuruş maaşımızı
Yok yine de o kadar değil zaten maaş batıyor birilerine,yüksek görününce hepten deli olacaklar.ha eşi çalışmayan eşi adına aile yardımı alıyorsa üç de çocuğu varsa olur
Öğretmenden kesip polise hemşireye verelim demek,siz hak etmiyorsunuz onlar hak ediyor onlara verin birazını cimri olmayın demektir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X