Ortaokulda, tarih dersinin sınavında çok çekerdim,sınav günü mektup kağıdı getirirdik ve hoca soruları kağıda yazdırırdı,ben de evde 2 tane kağıt hazırlardım,birisi boş mektup kağıdı diğer kağıda da sınava dair ne varsa herşeyi yazar,iki kağıdı küçük bantlarla yapıştırırdım,çabuk sökülecek biçimde.Bu arada yazımda çok ufak,karınca yazısı gibi kağıda neler neler sığıyor artık siz düşünün.Sınav sorularını hoca yazdırınca hocayı konrol ederek arkasından cevaplara bakardım,yazıları da silik yazdığım için yanımda oturan bile farketmedi hiç.En son bütün sorular bitince kopyaları silip,kağıdı bantlarından usulca çıkarıp hocaya verirdim,bu şekilde hiç yakalanmadım.Lisede de ajandaya notlarımı tutardım,tarih ve coğrafya gibi derslerde takıldığım noktalarda ajandamı açıp bakardım.
Tarih ve coğrafyada kopya çektim ben ezber konulara hiç gelemem,sayısal da harikayımdır.
Amerikan Derneğinde ingilizce kursuna giderken de 10.kura kadar hiç kopya çekmedim,ama ondan sonra kasmaya başladı,ben de kopyalara başladım.Sınavlarda perdenin kenarına geçip bacağımın altına Poly Lingua sözlüğü koyup bilemediğim kelimeleri bakarak kurları tamamladım(daha sonra da cep telefonundaki sözlükten), en son kurlarda da essay quizinde aklıma bir şey gelmediğinden,hoca essay konusunu tahtaya yazarken ben de fransızca öğretmeni olan sevgilime mesajla essay konusunu yazıyordum,öğretmen yazma işini bitirdiğinde benim mesaj çoktan gidiyordu.Böylelikle sessizce mesajlar geliyordu ve ben de yazıyordum fikirleri birazcık geliştirerek.Birbiriyle bağlantılı olmuyordu ama 70 in altına düşmüyordu essay puanım.Bir de takıldığım gramer konularını küçük kağıtlara yazıyordum ki takıldığım zaman yanlış yapmayım diye.Bir keresinde de kur atlama quizlerinin birini olduk,arkadaşlar biz kendimiz kontrol edelim dediler,herkese farklı kağıt gelecek şekilde dağıttık ve hocanın söylediği doğru cevapları işaretledik,sonra doğruları görelim diye hoca skoru yazmadan kağıtlar sahiplerine döndü,bir baktım benimkini kontrol eden silikce kurşun kalemle işaretlemiş,yanlışlarımı düzeltip sadece 3 puanlık bir yanlış yapmış oldum.Herkes kendi topladığı skoru söyledi hocaya.Farklı bir kurda da başka bir hoca sınav kağıtlarını unutmuş tenefüste.Böyle bir yanlış affedilmezdi ve gelince anladı sorulara baktığımızı ama çok geçti,sınavı da yapmak zorundaydı,herkes çok güzel not aldı bu sınavdan.