Olmadi iste.

Benim yaptigim yorumlardan ilerlemeyi birakip varsa konuma yorum yapsaniz daha bir anlamli olmaz mi?
Hım.. Yapmışım zaten, sanırım azarlamak için yer ararken kaçırmışsınız. İyi günler.

Sukretmemiz gerekiyor diyor da sukretmedigimi kim soyledi diyorum ben de. O zaman herkes sukretsin, bdv de kapansin. Derdim var ki paylasiyorum, degil mi? Cikisim niye sizi bu kadar geriyor anlamadim.

Gercekten 36 yaşında olduğunuza emin misiniz? Benden 10 yaş buyuksunuz ama algılama konusunda benden 10 yaş küçük kardeşim sizden daha iyi anlardi ne demek istediğimi.

Ben oraya sukursuz diye bir şey mi yazmışım? Olumsuzluklara bakmak yerine elindeki olumlulara bakmanın daha iyi olacagini kastederek onu yazdım.

10 yıl sonra evlenirsiniz 20 yıl sonra evlenirsiniz , biri sizi kurtarır, benim çevremde de 70 yaşında evlenen var örneğinin sizi rahatlatacagini düşünemedim kusura bakmayın. İçinde bulunduğunuz durum bu davranışların ve düşünme seklinin doğal sonucu. Sizi kurtaracak birini arayacaginiza ben ne yapıyorum karşılığında ne istiyorum tutarlı miyim diye kendinizi sorgularsaniz çözüm orada.

Hep derim dünyaya yanlız geldik yanlız gidiyoruz... yanlızlık bizi neden bu kadar korkutuyor ki? Amam nedense yaratıcının kimi insanı kalabalıklar içinde yanlız bıraktığida oluyor...kötü bir eş,evlat ana ,baba vererek cezalandırdığıda oluyor yada sevgiyi tattırmayarak,kalbe dokunacak iki cümleyi duyurmayarak da cezalandırıyor... neden bilmem ama yapıyor kimi kulunu mutluluğa aşka,huzura,paraya boğarken kimi kulunu gama,kedere boğuyor ... ve bu neyin cezası yada ödülü anlayamıyorum ve malesef insanı isyana inkara götürüyor...inançsızlıkta insanı daha çok yanlızlığa ve karanlığa çekiyor... yani herşey elimiz de zırvalarına sinirlenmekte haklı görüyorum ama yinede diyorum ki "nefes aldığımız sürece umut var" yaşamaya bakıp zamanımızı doldurmak en iyisi

Ben sizin iyilesmek, kendinizi karamsarlıktan mutsuzluktan cikarmak istediginizi düşünmüyorum artik. Çoğu konunuza asinayim, disaridan okuyan biri olarak fikrim bu yonde. Bir sekilde icinde oldugunuz karanlık ruh halini benimseyip ara ara disari vurarak devam etmeyi tercih ediyorsunuz.

ALS olup senelerce kendi basina nefes bile alamadan yatalak yasayip vefat eden bir anneannem, alzheimer bir dedem, bir de ikisine de bakan bir annem var. Ne hasta evine, ne hasta bakana, ne de hastalık ortamına yabancıyım.

Annenizin teshisi yeni konmadi. Artik bunu kabullenip indiginiz dipten çıkmaya çalışmanız gerekiyor ama bir sekilde siz bunu degistirmek istemiyorsunuz gibi görünüyor

Hosunuza gitmeyecek ve muhtemelen azarlayacaginiz bir yorum yaptim saniyorum ama bir suredir hakkinizda düşündüğüm bir seyi artik yazmak istedim. Tek basiniza asamiyorsaniz -ki belli ki asamiyorsunuz- ciddi bir profesyonel yardim almanizin en azindan bu sureci daha rahat gecirmenizi saglayacagini düşünüyorum.

2 yoruma tepki gosterdim. Neden hemen cevaplarimi cimbizlayarak ve genelleme yaparak cevaplarimin sert oldugunu ifade ediyorsunuz? Haksizlik degil mi bu?
Ben yaptığınız yorumlara bir şey söylemedim üslubunuzu söylüyorum. Farkındaysanız size aslında yardımcı olmak amacıyla yorum yapıyorum ama siz sözcükleri "cımbızladığımı ve genelleme yaptığımı" iddia ediyorsunuz. Bu kadar insan bana aynı şeyi söylüyor olsaydı ben dönüp kendime bir bakardım. İnsanlara konuma yorum yapsanız filan diyorsunuz. Kusura bakmayın ama algınız tamamen kapalı. Kendinizi herkese her anlayışa kapatmışsınız. Size kimse yardım edemez çünkü kendinize zarar veren sizsiniz.

Bir anneanne ve dedenin hastaligiyla anne ve babanin hastaligi bir olmuyor, bunu bilin. Sizin yasayip hissettiklerinizle benimkiler elma ile armudu kiyaslamak gibi bir sey ki butunuyle hatali.

Cok yasli sayilmayan insanlara bazi hastaliklari konduramiyorsunuz, bunu kabullenmek de kolay olmuyor.

Evet, tani konulali cok oldu. Evet, hala kabullendim sayilmaz cunku cok duskunum ve bu yasima ragmen hayati onsuz nasil idame ettirecegimi simdiden kara kara dusunuyorum.

Yasimin ruhunu yakalayamadigimi zaten belirttim. Bagimliligimi zaten belirttim. Kizdigim nokta, surada konu aciyorum. Pat diye her sey insanin elinde gibi bir yorum yapiliyor. Bu iddiali cumleyi kuran kisilerin hayatta bazi zorluklari yasamadan toyca yorum yaptiklarini dusunuyorum. Yasadiklarinizin etkisiyle her sabah acaba bugun neyle karsilacagim dusuncesiyle uyanmanin ne anlama geldigini biliyor mu bu insanlar? Ic huzurunuzun yok olmasi nedir, yasadiniz mi hic?

Azarlamak haddim degil. Yorumunuz ve tavsiyeniz icin tesekkur ederim.

Konuya şu şiiri bırakmak istiyorum öncelikle, ilişkilerdeki felsefemdir, rahmetli Oruç Aruoba'yı da anmış olalım bu vesileyle;

"Kendi olarak, sana gelen
sana gereksinimi olmadan, seni isteyen
sensiz de olabilecekken, senin ile olmayı seçen
kendi olmasını, seninle olmaya bağlayan
O, işte..."

Aşk, dayanacak bir omuz arayışı, bizi bu kör kuyulardan çekip çıkaracak bir el değildir.
Yalnızlığını sevemeyen ve tek başınalığının kıymetini bilemeyen biri gerçek ve sağlıklı bir ilişki yaşayamaz. Ben de eskiden bağımlıydım. Anneme, sevgililerime .. Sonra hayat beni eğitti, yapayalnız, omuzsuz, elsiz, kolsuz bıraktı. Debelene debelene düştüğüm kör kuyulardan bir başına çıktım. Yalnızlık kavramı anlamını buldu, tamamlandım. Sonrası işte malum.. Umarım anneniz şifa bulur ve siz de kaygılarınızdan arınır ve gerçek bir ilişki yaşarsınız. Sevgiler.

Bence de evlenip evlenmemiş olmayı dileyen de çok var. Bazıları için boşanmak bile lüks çünkü eşleri gelip öldürüyorlar. Bizim birnkomsumuz var 65 yaşında 3 koca eskitti şuanda da boşanmış ve çok mutlu sen sakrak bir kadın
Evlenmeyenleri örnek verip gıcık etmek değil niyetim. Hayat bomboş değil onu soylemek istedim. Evlilik mutlaka istiyorsan ona göre davran dışarda olmuyorsa dikkatli şekilde arkadaş sitelerine vs bakabilirsin belli bir yaştan sonra daha zor oluyo bazı şeyler haklısın

Cok tesekkur ederim.

Sükretmek lazim hic yapici bir yorum degil cünkü bunu hepimiz biliyoruz gönül islerin de de her sey senin elinde olmuyor iste. Hayat süprizlerle dolu insana umut veriyor o yüzden konu sahibine katiliyorum

İki durumu birbiriyle eşdeğer tutmadım zaten, sadece hastalık durumuna yabancı olmadığımı belirtmek için yazdım onu. Kaldı ki evlat olarak da annem var önümde yaklaşık 7 yıl bilfiil hasta bakan biri olarak. Her durum kendi özelinde zordur ve herkes her şeyi aynı seyirde yaşayıp hissetmez tabii ki, bunu kıyas olarak yazmadım; konuyla alakasız olmadığımı ifade etmek için yazıyorum sadece.

Siz bir başlık açıyorsunuz ve somut bir çözümü yok, insanlar sizi sadece teselli edebilir. Bunu da herkes kendi bildiği yoldan yapıyor. Bu yol size uygun olmayabilir, ama kalkıp art niyetli şekilde yazılmıyor. Kızdığınız kişilerin teselli yolu "her şey senin elinde, iyi düşün iyi olsun" demek olabilir; bu düşünceyi paylaşmıyorsanız insanlara çıkışmak yerine görmezden gelebilirsiniz. Ben dini inancı olmayan biriyim, teselli konusu açsam "namaza yönel, dua et, şu ayeti oku" yazacak üyeler illa ki olacaktır çünkü onların elinden gelen şey, kendisine iyi gelen düşünce bu. Kalkıp bu insanlara çıkışmam abes olmaz mı? Sizin şu an yaptığınız bu çünkü. Eğer hayatta zorluk yaşamadan toyca yorum yaptıklarını düşünüyorsanız -ki kimin ne yaşadığını bilmemizin imkanı yok- okur geçersiniz; bu anlamda tepki aldığınız nokta zaten bu.

Her neyse, bu üslup konusunda devam etmemizin bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum, ben sadece neden olduğunu dilim döndüğünce anlatmak istedim.

İçinde olduğunuz duruma da tek çare terapi. İnsanız, her şeyin altından tek başımıza kalkamıyoruz. Yetemediğimiz noktada destek almak en doğal şey.

Bu arada kriterleriniz tutuyorsa evde bakım yardımı alabilirsiniz. En azından maddi olarak rahatlatıp ev ve bakım konusundaki bazı yükleri üzerinizden alabilir.

Summer, psikolojik destek almanı öneriyorum ben. Konularını biliyorum, yaşadıklarının zor olduğunun farkındayım. Ancak kendi başına bu süreci aşmakta zorlanıyorsun gibime geliyor benim. Online psikoterapi veren oldukça iyi uzmanlar var, bence destek alarak başa çıkabilirsin bu düşüncelerinle.

Yazıp yazmamakta çok karasiz kaldım ancak yazmak istedim .Geçen seneydi sanırım o kadar bunalmıştım ki yalnız hissetmemle alakaliydi bana o kadar abarti tepki vermiştinizki hiç unutmuyorum. senin konularından bıktık tarzi yazmıştınız bana ben size ayni şekilde bakmıyorum ama çünkü o duyguları biliyorum o yüzden sizi çok iyi anlıyorum zaman zaman sizinle aynı hisleri yaşasamda kaptırmıyorum kendimi benim size tavsiyem şu olur belki klişe olucak ama ben hayatı akışına bırakıyorum herzaman bunu başarmasamda . Bu arada birçok şey elimizde değil ve kimse bunu anlamıyor anlayamazda o yüzden birilerinin evet senin elinde demesi bana boş geliyor elimizden gelen sabırla dua ederek beklemek maneviyat anlamında kendinizi rahatlatabilirsiniz dielrim tez zamanda huzuru yakalar negatif düşüncelerden kurtulur mutlu bir yuva kurarsınız.

Üzülme sakın. Ben tek çocuğum ve anne ve babamı kaybettim. İnan düşündüğün gibi olmuyor hayat devam ediyor....

İnsan nefesi sadece kendi ciğerine dolduruyor. Çok insan var kaabalık içinde yalnız olan fiziksel ve psikolojik şiddet gören.

Aile her zaman şans değil bazen insanın şanssızlığıdır..

Basiniz sag olsun

Rabbim sana ve ailene sağlık versin. Kendi kendini bunalıma sokma sakın. Annesiz büyüyen nice bebekler var. Daha doğduğu gün sokağa atılan minik bebekler, onlar doğup büyüyüp bir şekilde yol alıyor. Dilerim en kısa zamanda helal süt emmiş bir eş bulursun

Kullanici adinizi gordugumde aklima gelen ilk kelime yalnizlik ve konularinizin neredeyse tumunun yalnizlik temali oldugunu biliyorum ama abarti tepki verdigimi hatirlayamadim. Kirici olmussam kusura bakmayin lutfen.

Duzgun bir ailem var ve aile kavrami benim icin cok degerli. Yas aldikca ve ebeveynlerim yaslandikca neden ailem olmadigini ara ara dusunmuyor degilim. Eskiden hic umrumda degildi ama simdi isin rengi degisti gibi. Bir yoldas istiyorum artik.

Akisina birakmaktan baska bir yol gorunmuyor dediginiz gibi.

Cok tesekkur ediyorum guzel dilekleriniz icin ve can-i gonulden dilerim ki cok mutlu olursunuz. ❤

Çok ilginçtir ki bende bugün bunu düşündüm.Takipteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…