- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.523
- 548
- 27
- Konu Sahibi Summer-girl
-
Benim yaptigim yorumlardan ilerlemeyi birakip varsa konuma yorum yapsaniz daha bir anlamli olmaz mi?
Hım.. Yapmışım zaten, sanırım azarlamak için yer ararken kaçırmışsınız. İyi günler.E herşey insanın elinde zaten.
Hastalık Allah'tan gelen birşey, bunu kastetmiyor kimse.
İnsanın mutsuz olması insanın kendi elinde mutlu olması da. Kendinizi çok kapatmışsınız.
Kendinizi açsanız, belki bir mucize yaşayacaksınız umduğunuz hayata adım atacaksınız, nereden bilebilirsiniz ki?
Sukretmemiz gerekiyor diyor da sukretmedigimi kim soyledi diyorum ben de. O zaman herkes sukretsin, bdv de kapansin. Derdim var ki paylasiyorum, degil mi? Cikisim niye sizi bu kadar geriyor anlamadim.
Ben yaptığınız yorumlara bir şey söylemedim üslubunuzu söylüyorum. Farkındaysanız size aslında yardımcı olmak amacıyla yorum yapıyorum ama siz sözcükleri "cımbızladığımı ve genelleme yaptığımı" iddia ediyorsunuz. Bu kadar insan bana aynı şeyi söylüyor olsaydı ben dönüp kendime bir bakardım. İnsanlara konuma yorum yapsanız filan diyorsunuz. Kusura bakmayın ama algınız tamamen kapalı. Kendinizi herkese her anlayışa kapatmışsınız. Size kimse yardım edemez çünkü kendinize zarar veren sizsiniz.2 yoruma tepki gosterdim. Neden hemen cevaplarimi cimbizlayarak ve genelleme yaparak cevaplarimin sert oldugunu ifade ediyorsunuz? Haksizlik degil mi bu?
Ben sizin iyilesmek, kendinizi karamsarlıktan mutsuzluktan cikarmak istediginizi düşünmüyorum artik. Çoğu konunuza asinayim, disaridan okuyan biri olarak fikrim bu yonde. Bir sekilde icinde oldugunuz karanlık ruh halini benimseyip ara ara disari vurarak devam etmeyi tercih ediyorsunuz.
ALS olup senelerce kendi basina nefes bile alamadan yatalak yasayip vefat eden bir anneannem, alzheimer bir dedem, bir de ikisine de bakan bir annem var. Ne hasta evine, ne hasta bakana, ne de hastalık ortamına yabancıyım.
Annenizin teshisi yeni konmadi. Artik bunu kabullenip indiginiz dipten çıkmaya çalışmanız gerekiyor ama bir sekilde siz bunu degistirmek istemiyorsunuz gibi görünüyor
Hosunuza gitmeyecek ve muhtemelen azarlayacaginiz bir yorum yaptim saniyorum ama bir suredir hakkinizda düşündüğüm bir seyi artik yazmak istedim. Tek basiniza asamiyorsaniz -ki belli ki asamiyorsunuz- ciddi bir profesyonel yardim almanizin en azindan bu sureci daha rahat gecirmenizi saglayacagini düşünüyorum.
Bence de evlenip evlenmemiş olmayı dileyen de çok var. Bazıları için boşanmak bile lüks çünkü eşleri gelip öldürüyorlar. Bizim birnkomsumuz var 65 yaşında 3 koca eskitti şuanda da boşanmış ve çok mutlu sen sakrak bir kadınHayat çok değişik. Ben de babamın bir an önce ölmesini isterim mesela. Sadece hayatımızı mahvetmek üzere var çünkü. Ya da evlendim ama çok korkunç bir evlilik yaşadım, boşandım. Hiç evlenmemeyi dilerdim. Babanız konusunda şanslınız ama bence evlenmedim diye üzülmeyin. Belki de hayat böyle daha güzeldir sizin için. Ayrıca şu korona ile görüyorum ki yarına çıkma garantimiz yok. Sağlıklı insnaların bile öldüğü bir hastalık. Korkmak yerine var olana sarılmak lazım
Konuya şu şiiri bırakmak istiyorum öncelikle, ilişkilerdeki felsefemdir, rahmetli Oruç Aruoba'yı da anmış olalım bu vesileyle;
"Kendi olarak, sana gelen
sana gereksinimi olmadan, seni isteyen
sensiz de olabilecekken, senin ile olmayı seçen
kendi olmasını, seninle olmaya bağlayan
O, işte..."
Aşk, dayanacak bir omuz arayışı, bizi bu kör kuyulardan çekip çıkaracak bir el değildir.
Yalnızlığını sevemeyen ve tek başınalığının kıymetini bilemeyen biri gerçek ve sağlıklı bir ilişki yaşayamaz. Ben de eskiden bağımlıydım. Anneme, sevgililerime .. Sonra hayat beni eğitti, yapayalnız, omuzsuz, elsiz, kolsuz bıraktı. Debelene debelene düştüğüm kör kuyulardan bir başına çıktım. Yalnızlık kavramı anlamını buldu, tamamlandım. Sonrası işte malum.. Umarım anneniz şifa bulur ve siz de kaygılarınızdan arınır ve gerçek bir ilişki yaşarsınız. Sevgiler.
Sükretmek lazim hic yapici bir yorum degil cünkü bunu hepimiz biliyoruz gönül islerin de de her sey senin elinde olmuyor iste. Hayat süprizlerle dolu insana umut veriyor o yüzden konu sahibine katiliyorumŞaşkınlıkla okudum tüm yorumları : )
Herşey insanın elinde yazan
Şükretmek lazım
Hayat sürprizlerle dolu☑
Hayat sürprizlerle dolu diyeyim ben de o zaman malum hangi yorumun begenilip hangi yorumun tersleneceği belli değil
İki durumu birbiriyle eşdeğer tutmadım zaten, sadece hastalık durumuna yabancı olmadığımı belirtmek için yazdım onu. Kaldı ki evlat olarak da annem var önümde yaklaşık 7 yıl bilfiil hasta bakan biri olarak. Her durum kendi özelinde zordur ve herkes her şeyi aynı seyirde yaşayıp hissetmez tabii ki, bunu kıyas olarak yazmadım; konuyla alakasız olmadığımı ifade etmek için yazıyorum sadece.Bir anneanne ve dedenin hastaligiyla anne ve babanin hastaligi bir olmuyor, bunu bilin. Sizin yasayip hissettiklerinizle benimkiler elma ile armudu kiyaslamak gibi bir sey ki butunuyle hatali.
Cok yasli sayilmayan insanlara bazi hastaliklari konduramiyorsunuz, bunu kabullenmek de kolay olmuyor.
Evet, tani konulali cok oldu. Evet, hala kabullendim sayilmaz cunku cok duskunum ve bu yasima ragmen hayati onsuz nasil idame ettirecegimi simdiden kara kara dusunuyorum.
Yasimin ruhunu yakalayamadigimi zaten belirttim. Bagimliligimi zaten belirttim. Kizdigim nokta, surada konu aciyorum. Pat diye her sey insanin elinde gibi bir yorum yapiliyor. Bu iddiali cumleyi kuran kisilerin hayatta bazi zorluklari yasamadan toyca yorum yaptiklarini dusunuyorum. Yasadiklarinizin etkisiyle her sabah acaba bugun neyle karsilacagim dusuncesiyle uyanmanin ne anlama geldigini biliyor mu bu insanlar? Ic huzurunuzun yok olmasi nedir, yasadiniz mi hic?
Azarlamak haddim degil. Yorumunuz ve tavsiyeniz icin tesekkur ederim.
Üzülme sakın. Ben tek çocuğum ve anne ve babamı kaybettim. İnan düşündüğün gibi olmuyor hayat devam ediyor....Gelecek kaygi veriyor artik. Annem ve babam olur da benden once vefat ederlerse ne yapacagimi, hayata nasil tutunacagimi kara kara dusunuyorum. Cok yalnizim ve bu beni cok urkutuyor.
Evlenmedim; ailem yok, esim yok, cocugum yok. Halbuki aile oyle degerli bir kavram ki... Olmadi iste.
Uzgunum...
Üzülme sakın. Ben tek çocuğum ve anne ve babamı kaybettim. İnan düşündüğün gibi olmuyor hayat devam ediyor....
İnsan nefesi sadece kendi ciğerine dolduruyor. Çok insan var kaabalık içinde yalnız olan fiziksel ve psikolojik şiddet gören.
Aile her zaman şans değil bazen insanın şanssızlığıdır..
Çok saolunBasiniz sag olsun
Yazıp yazmamakta çok karasiz kaldım ancak yazmak istedim .Geçen seneydi sanırım o kadar bunalmıştım ki yalnız hissetmemle alakaliydi bana o kadar abarti tepki vermiştinizki hiç unutmuyorum. senin konularından bıktık tarzi yazmıştınız bana ben size ayni şekilde bakmıyorum ama çünkü o duyguları biliyorum o yüzden sizi çok iyi anlıyorum zaman zaman sizinle aynı hisleri yaşasamda kaptırmıyorum kendimi benim size tavsiyem şu olur belki klişe olucak ama ben hayatı akışına bırakıyorum herzaman bunu başarmasamda . Bu arada birçok şey elimizde değil ve kimse bunu anlamıyor anlayamazda o yüzden birilerinin evet senin elinde demesi bana boş geliyor elimizden gelen sabırla dua ederek beklemek maneviyat anlamında kendinizi rahatlatabilirsiniz dielrim tez zamanda huzuru yakalar negatif düşüncelerden kurtulur mutlu bir yuva kurarsınız.
Çok ilginçtir ki bende bugün bunu düşündüm.Takipteyim.Gelecek kaygi veriyor artik. Annem ve babam olur da benden once vefat ederlerse ne yapacagimi, hayata nasil tutunacagimi kara kara dusunuyorum. Cok yalnizim ve bu beni cok urkutuyor.
Evlenmedim; ailem yok, esim yok, cocugum yok. Halbuki aile oyle degerli bir kavram ki... Olmadi iste.
Uzgunum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?