eşim hiçbişey yapmaz benimle zamanında çok şeyler denedim o da bıkmış tükenmiş durumda aynı ben gibi bi kaç gündür düşünüyorum ve diyorum ki işte başardılar bittik tükendik ...Anladım peki evde bir şeyler yapsak mesela eşin çabalıyormuş öyle yazmış sen de bir şeyler yapabilirsin ufak değişiklikler de iyi olabilir
Bir gün yere sofra kursanız aynı tabaktan yemek yeseniz mesela?
Kahve yapsan akşamları oturup içseniz
Kutu oyunları ya da tavla, iskambil gibi oyunlar oynasanız hatta iddiaya girin oyunu kaybeden bir şeyler yapsın
Yepyeni bi yemek tarifi deneyin eşinizle beraber
Havalar orada çok soğuk değilse sabah kahvaltısını bir parkta yapın simit&çay olsun sadece mesela
Beraber evde yapabileceğiniz şeyler bulalım aranızdaki soğukluğun gitmesi için
eşim bugün biraz hasta gibi normalde uyumaz oda oturur sabaha kadar son 3 4 yıldır böyle oysa 4 yıl öncesine kadar kv sorunu maddi sorun vardı ama mutluyduk sonra sanki bi günde degişti hersey eşim ben hersey
eşim hiçbişey yapmaz benimle zamanında çok şeyler denedim o da bıkmış tükenmiş durumda aynı ben gibi bi kaç gündür düşünüyorum ve diyorum ki işte başardılar bittik tükendik ...
haklısınSen kendinden basla eşin zaten gayret gösteriyormuş. ..
Ya bak derdini gözünde büyütme. ..
Bak burayi takip ediyorsun neler yasiyor ne sartlar altinda mutlu olabiliyor ne buyuk dertlerine derman ariyorlar...
Rabbim sana bi evlat vermis annelik kendinden once onu dusunmekmis... cocugunu mutsuz gergin üzgün bu ortamdan kurtarmak senin elinde... sahip oldugun seylere sukret... sukursuzluk mutsuzluğu da beraberinde getirir.
Esim benimle oturup tv bile izlemez isten yorgun geliyor ya hic konusmaz aramaz gun icinde sadece bi iki dk sarilir koklar cocuk avutur gibi tamam oysa 3 4 yil oncesine kadar gözümün icine bakar sesimi duyamazsa rahat edemezdi sonra sanki 1 gunde tersine dondu hersey benim anlamadigim neden beni birakmadigi sever vok sever bilirim ama sevgisini söylemek şöyle dursun bi sey yapmaz belli edecek zamaninda cok siirler mektuplar yazdim okumadi bile sorunca böyle yapmak istemiyorum daha yaparken pisman oluyorum ama elimde degil diyor son 2 yila kadar bende cok sabrettim herseye kstlandim sustum ama artik dayanamaz oldum dogum sonrasi depresyon gecirdim toparlayamadim artik sabredemez hale geldim malesef biz daha nisanliyken beni istemeyen bi kv de vardi ama kv de onemli degil f.... seviyor ya dedim .daha ilk haftamizdan basladi zehir etmeye hayati defalarca bosanmanin esiginden döndük daha 2 aylik evliyken esimide benide kovdular evden tek kurus cepte para yok esya yok sagolsun ailem ikinci el de olsa birseyler aldi bide bi ev tuttuk esim sudan cıkmis baliga dondu borc aldik isyerinde kirayi elektrigi vs yi hallettik ama yetmedi yetiremedi o zaman ayligi sadece 580 tl ydi hic parasi olmamisti kiBence kendine bir meşgale bir hobi edinmelisin.. anlattıklarına göre hayatının monoton olduğunu ve aynı şeyleri yaşamaktan bıktığını görüyorum.
Çok şükür bir ailen var annen baban hayattalar, seni seven bir eşin var, insanların bir evlat sahibi olabilmek için binlerce lira harcadığı bir devirde sağlıklı bir evladın var.. yakında çocuğun anaokulu yaşına gelecek, maddi imkanımız yok demişsin ama artık devletin de ücretsiz çok güzel anaokulları var. Çocuğun oraya giderse sen de kendine bir meşgale edinebilirsin.
Evliliklerde en büyük hata ayrılık lafının geçmesi oluyor bence bunun için aranıza soğukluk girdi. Nikah tazelemeyi düşünür müsünüz?
Ayrıca evlilikte cinsellik önemlidir evet ama zamanla bu başka boyuta geçiyor. Eşinle göz göze uzun uzun bakmak, sıradan bir aktivite örneğin film izlerken el ele olmak ya da sarılmak, romantik bir müzik dinlemek veya dans etmek bunlar belki küçük ayrıntılar ama sizin aranızdaki sıcaklığı arttıracaktır.
Ayrıca yazı ile kendini çok güzel ifade ediyorsun eşine arada bir sürpriz mektuplar veya şiirler yaz belki çocukça bulabilirsin ama eşinin hoşuna gidecektir. Ayrıca bence sen eşini çok seviyorsun eğer boşanırsanız şu gününden daha mutlu olmayacaksın..
Son olarak bilmiyorum profesyonel yardım almayı denediniz mi? Inşallah Allah aranızdaki sevgi ve saygıyı arttırsın, evladınız mutlu huzurlu bir yuvada büyüsün...
Esim benimle oturup tv bile izlemez isten yorgun geliyor ya hic konusmaz aramaz gun icinde sadece bi iki dk sarilir koklar cocuk avutur gibi tamam oysa 3 4 yil oncesine kadar gözümün icine bakar sesimi duyamazsa rahat edemezdi sonra sanki 1 gunde tersine dondu hersey benim anlamadigim neden beni birakmadigi sever vok sever bilirim ama sevgisini söylemek şöyle dursun bi sey yapmaz belli edecek zamaninda cok siirler mektuplar yazdim okumadi bile sorunca böyle yapmak istemiyorum daha yaparken pisman oluyorum ama elimde degil diyor son 2 yila kadar bende cok sabrettim herseye kstlandim sustum ama artik dayanamaz oldum dogum sonrasi depresyon gecirdim toparlayamadim artik sabredemez hale geldim malesef biz daha nisanliyken beni istemeyen bi kv de vardi ama kv de onemli degil f.... seviyor ya dedim .daha ilk haftamizdan basladi zehir etmeye hayati defalarca bosanmanin esiginden döndük daha 2 aylik evliyken esimide benide kovdular evden tek kurus cepte para yok esya yok sagolsun ailem ikinci el de olsa birseyler aldi bide bi ev tuttuk esim sudan cıkmis baliga dondu borc aldik isyerinde kirayi elektrigi vs yi hallettik ama yetmedi yetiremedi o zaman ayligi sadece 580 tl ydi hic parasi olmamisti ki
Esimin kp der cocuklugundan beri parasina el koyarmis oysa benim babam tek kurusumuza el uzatmaz en iyi en guzeli icin ugrasirdi o donem tek bi akrabasi bile aramadi tam 1.5 yil kimse aramadi ama esim arar sorar oldu 3. 4. Aydan sonra ama annesini sadece sonra baristik ama bitmedi en guzel yillarimiz bugunden sonra cileye sevgisizlige donustu yavas yavas ...simdi ayni evde sirf cocuk icin birbirine sabir gisteren iki insan olduk
AMiNnn Allah razi olsunÖyleyse sen de kendi hayatına odaklan canım ya kendi dünyanı kur kendi mutlu olduğun şeyleri yap, varsın içinde kocan olmasın en azından sağ salim ve senin başında ayrıca seni de seviyor. Sen sadece bu meseleyi kafana takıp hayati kendine zindan etme. Eşini de olduğu gibi kabul edip hayata devam et. Kurslara git eğitim hayatına devam et esin destekliyor mu bilmiyorum ama.. hele çalışmaya baslarsan varya bunları birak hatırlamayı depresyona girecek vaktin bile olmuyor :) ben ilk evlendiğinde 7 ay evdeydim de en ufak birseyi kafamda kurup buyutuyordum simdi çalışıyorum inan trip atacak vaktim bile yok
Kaç yıl önceki şeyleri buraya yazarken yeniden yaşıyor gibi oluyorsun onu da biliyorum o yüzden hepsine bir sünger çek. Tüm acıları koy çöp poşetine at çöpe gitsin. Ben harika bir es harika bir anneyim iyi ki bu dünyadayım. Seviyorum seviliyorum de patlat bi kahkaha. Ne kadar üzgün olursan ol 15 saniye yalandan bile gülsen beynin bunun gercek olduguna inanıyor ve endorfin salgılıyor.
Senin bu hayat enerjini gördükçe esin de sana daha çok bağlanacaktır eminim. Size Allahtan ailenize sevgi, meveddet ve ülfet diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.
bu biraz yüzleşme gibi kendimle ,gerçeğimle yüzleşme ...buraya onca konu açtım ama hiçbirşey düzelmedi .binbir umutla kurdugum bu yuvada çok az mutlu olabildim ,ne yazık ki!eşim i ilk basta istemedim bi nevi evlilik tek çare gibiydi o dönem ...Aynı dönem içinde hem halam ,hem teyzem hemde babamın arkadsı ogullarına istiyorlardı beni hemde 13 14 yaşımdan beri neredeyse her hafta konuşmaya beni razı etmeye çalııyorlar dı oysa ne halamın oglundan nede teyzemin oglundan haz etmiyordum ...sırf bu yüzden istemediğim halde imam hatipe gittim ya imam hatipe gidecek yada görücülerimin birini seçecektim ...Ailem baskı yapmıyordu ama ben göze çarpan bi kızdım yasıtları ya nişanlanıyor yada evde kısmet bekliyordu..Bense her talipimi geri çeviriyordum ... Ama üniversteyi kazanamamıştım 2 yıllık olana babam göndermek istemedi ... kasabada yasıtları evlenen evde kalan bi kız dım ... 21 yasıma gelmiştim ama malesef teyze oglum da hala oglumda evlenmemiş beni bekler olmuşlardı ikisininde yası 25 i bulmuştu , babamın arkadsının ilk oglu evlenmiş 2. ogluna bahane bulmuş reddetmiştim o yıl yine 2 yıllık tan öteye gidememişti öss puanım kpps için de atanmam gerekiyordu atanamadım .. bir gün babam kızım kardeşlerin den biri evlendi diğeri nişanlandı sen ne olacaksın dedi otur kızım bekle ama nereye kadar dedi yasın 21 oldu kuzenlerine o arkadsımın ogluna da yazık seç birini ki artık ümit etmekten vazgeçip yollarına baksınlar yada varsa bir beklediğin söyle dedi ... 3 gün düşündüm sonunda babamın arkadsının ogluna tamam dedim tam istemeye geldikleri gün bizim sokagın başında babaannesinin öldüğünü ögrenip geri döndüler bi daha da mevzu açılmadı... sonra da eşim in ailesi istemeye geldi bende evet dedim ama pişman olmuştum çoktan...sonrasındA EVLENDİK ama eşimi çok sevdim neleri atlatmıştık oysa ne sorunları şimdi ise aynı evde 2 yabancı gibiyiz çocugun hatrına eşim sabrediyor ve sevgisinin hatrına bense bilmiyorum sevgimden mi çocuk yüzünden mi bi tarafım onsuz olamazsın artık diyor diger tarafım onu hiç sevmedin ki diyor... son 6 7 aydır eşimle cinsel münasabet eziyete dönüştü onu seviyorum onu gün içinde özlüyorum bi saat gecikse içim daralıyor ama cinsel beraberlik esnasında üstümden atasım geliyor ve çogu zaman itiyorum onu ...sabahları kahvaltı hazırlamaz oldum ,ütüsünü yapmaz oldum yüzüne bile gülmez oldum artık oysa içim parçalanıyor onun bu haline ne yapacagımı bilmiyorum (çok uzun oldu okuyanlar hakkını helal etsin )
Esim defalarca ailesiyle konustu belki bin kere ama artik yoruldu oda bende biz tükendik ama onlar keyiflerindeler arsizlar bi kere ne soylesen faydasiz ama esim in hakkini yiyemem son 6 aydir bi duzelme var ama ben mutlu olamiyorum cunku sorunlar bitmiyor haftada 2 3 kez kv ve digerlerini gormekten sıkildim cat kapi gelirler vs maddi olarak manevi olarak yiprandim biraz ams ogluma cok sinirlensem de sesimi yukseltmem sabirla yaklasirim ama huyu bu galiba basedemiyorum malesefÇok üzüldüm konunuza. Ben de pek iç açıcı bir halde değilim ama size de ayrıca üzüldüm
Faydalı yorum yapabilmek adına eski tüm konularınıza neredeyse göz attım.
Temel sorununuz
1) Eşinizin ailesi, size değer verilmemesi, eşinizin ailesine karşı pasif kalıyor oluşu.
Sizden vazgeçemiyor olsa da dengeyi de kuramıyor, yaptığı tek şey sizi bırakmamak, ama şartları değiştirmek adına düzeninizde ve karakterinde değişiklik adına yaptığı hiç bir şey yok.
Üzgünüm ama bu sorun en büyük sorun ve sizi her şeye karşı soğutan (cinsellikten bile)
aslında bu. Çünkü ailesine karşı bu kadar pasif olan adama, sizi ve evliliğinizi onlar yüzünden bu kadar hırpalayan adama saygı duyamıyorsunuz bir kere. Sevgi olsa neye yarar?
İyi anlıyorum çünkü eşime karşı bir dönem bunları bire bir hissettim.
Çocuğunuzun uyku problemi, zor bir çocuk olması, maddi sıkıntılar vs.
Bunlar elbette sorun ama temel sorundan dolayı sizi tahammülsüzleştiren basit sorunlar.
Siz mutlu bir kadın olsanız, mutlu bir anne olursunuz, çocuğunuza tavrınız, sesiniz tonu bile değişir,
haliyle çocuğun karakteri değişir.
Mutlu bir kadın olsanız mutlu bir eş olursunuz, olaylara bakış açınız değişir.
Mutlu olmak için de düzen değişikliği şart.
Eşinizin cesaret edemediklerine siz cesaret ettiniz mi acaba?
Hak savunmayı bilmiyor adam demek, siz savunacaksınız o zaman.
Eşinize değil bizzat olayın muhattaplarına konuşacaksınız.
Bu bu bu haksızlıklarınızdan dolayı size sevgi ve saygı duymuyorum.
Evlat olarak eşim istediği kadar görüşebilir sizinle ama ben artık görüşmeyeceğim.
Evliliğim sayenizde huzurlu yürümüyor zaten, böyle yürüyeceğine yürümesin.
Her şeyi göze aldım.
Eşimin önünde söylüyorum, artık düzen böyle olacak gibi bir konuşma yaptınız mı?
Bazen güzellikle olmuyor bir şeyler.
Bitiriyorsanız da her şeyi yapıp bitirin.
Ev bulun mesela.
Şu evi buldum, tam bütçemize göre.
Taşındığımızda her şey değişecek öyle güzel olacak ki o sözü veriyorum sana ama
hayır diyorsan gidiyorum artık bitti.
Bu sözlerle bitirmek mantıklı olur.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Umarım her şey düzelir.
Ama ayrilmayi erteledim son kez
Sizce esim cocuk icinmi dayaniyorEvet bence bunu esiniz hakediyor. Cocugu bir günlüğüne birine bıraksanız? Kv olabilir mesela, bir ise yarasınlar. Siz de esinize sarılıp uzanın hicbir sey konusmasanız da olur. Ikinize de iyi geleceginden eminim ben.
Sizce esim cocuk icinmi dayaniyor
Bugun mecbur ayri kaldik ben annemlerde kalacagim esimde isyerinde kalacak ama simdiden özledim biraz hasta gibiydi arasam mi acaba
Arayacagim ama kısa kesmesinden kapat hadi isim var demesinden korkuyorum :/Arayın hatta ozlediginizi de soyleyin. Aklinizin onda kaldığını da söyleyin. Bunlar ufak da olsa mutlu edecektir onu da sizi de
Arayacagim ama kısa kesmesinden kapat hadi isim var demesinden korkuyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?