Önce evlilik teklifi mi yoksa istememi

Bu soruyu siz soruyor, kararı siz verecekseniz hangisinin önce olduğu fark etmez. Sürpriz olmayacaksa aynı şey ikisi de.
Bence normali sürpriz bir evlilik teklifi(herhangi bir anda diz çöküp sormak bile olabilir), sonra da isteme-söz merasimleridir.

Aile yapısına göre değişir. Muhafazakar aileler önce isterler. (Kız ile ne kadar görüşülürse o kadar günah işlenir. Bu mantıkla baktıkları için önce isterler. Sonra erkek ile kız istedikleri gibi takılırlar) Sonra teklif ederler. Ama aile muhafazakar değilse sırası fark etmez.

Bu saatten sonra hayır demeyeceğinize göre evlilik teklifinin manası yok. Evlilik teklifi taraflardan birisi evlenmek istediğinde fakat henüz bir evlilik planı olmadığında yapılır ve istemenin olacağını bildiğiniz halde yapmak saçmadır.

Evlilik teklifi ne zamandan beri plan program dahilinde yapılıyor?
Evlilik teklifi denilen şey karşı tarafın evlenme düşüncesinden emin değilsen, teklif edip öğrenmek amaçlı yapılan bişey değil mi?
Zaten teklifin cevabı belliyse teklife ne gerek kalıyor?
Ya da böyle planlı organizasyonlu bişey olacaksa zaten o isteme nişan vs değil mi?

Kafamda deli sorular...

Evlilik teklifi sürpriz olacak diye birşey yok, planlı programlı da olabilir, çevreye kulak asmayın. Bir yemek bir program hazırlayıp, kutlayın, fotolar çekinin. İçinizde kalmasın.
İsteme öncesi veya sonrası farketmez. Düğün öncesi bile olabilir :) ben evlendikten sonra yapılanı bile gördüm

Ben öyle şeyi sevmiyorum.
İstendikten sonra evet demek ne mana.

İsteme olmadan kadına teklif yoneltilir kadın evet in heyecanını yaşar sonra istemeye gidilir .

Ayrıca bunları ayarlayan siz olacaksanız da hiç anlamlı değil
Erkek düşünecek o incelikleri

Evlilik teklifi hiç ummadığın anda gelince güzel olur. Bizim isteme nişan nikah hepsi bir çırpıda oldu. Pandemi yüzünden düğün de iptal oldu. Ne olduğunu anlamadık bile. Sonra evlilik teklifi de yalan oldu çünkü lüzumu kalmadı büyüsü bozuldu. Hala içimde kaldı. Hiç böyle evleneceğimi hayal etmemiştim Ben de yüzük yerine iphone 11 aldırmıştım

Ben evlendikten sonra evlilik teklifi aldığım için yorum yapmam doğru olmaz. Tabi sırf teklif olsun diye bana mantıken sevgiliniz evlenme teklifi etsin sonra isteme olsun.
Hayırlısı olsun şimdiden

Toplumumuz normlarına evlilik teklifini gereksiz görüyorum babanın bir anda alevlenip kendi kendini vermişsin kendi göbeğini kendin kes deme ihtimali çok yüksekmiş gibi geliyor.

Yada öyle şatafatlı şeyleri hiç sevmiyorum o yüzden öyle geliyor.
Sevgilim hadi gel evlenelim desin isteme olsun gidelim yüzüğümüzü birlikte seçelim falan filan.

Evlilik teklifi planlı mı oluyor artık?
Ever arkadaşım gitti kıyafet aldı , takma tırnak , kuaför , isteği mekanı ve yüzüğü söyledi. Çocuk da teklif etti . İnstaya bol bol foto attılar. Biraz gözü açılmamis bır arkadaş da soruyor ki yaa nasıl denk geldi sen bu kadar hazırlıklı :))

Teklifin önceden haber verilenini, sorulanını da ilk defa duyuyorum

Evlilik teklifi illa organizasyonlu şatafatli olmuyor aslinda. Hep oyle yapanlari gorunce evlilik teklifi gösteriyle edilirmiş gibi geliyor. Eşimle evlilik hakkinda pek konuşmamiştik oyle yani iliskimiz de yillardir devam eden bir ilişki degildi yeni bir ilişkiydi.

Klasik model bir tektaş almişti ve buluştuğumuz gün supriz şekilde teklif etmişti ne organizasyon, ne fotografci, ne de şakşakci yoktu etrafimizda gayet sade ama cok guzeldi ve cidden haberim yoktu.

Benim eşim birlikte ilk kez yurtdışına çıktığımızda evlilik teklifi etmişti. Giderken dedim ki kesin teklif edecek bu klişeye düşecek ve şaşırmayacağım.
Ve evet teklif etti orada. Yüzüğü bavuldan cebine koyarken gördüm. Tekliften sonra dedim bu kadar acemilik olur ya daha ansıZın olaydı da şaşırtsaydın ya dedim.
Bunlar bi de kendi planlıyor. Hayatlarnda o şaşkınlığı yaşamadıkları için üzülmüyorlar mı? Ben üzüldüm mesela

Teklif gibi teklif
Biz liseden beri çıkınca zaten yolun sonu belliydi eşim hala der ama o zaman odunmuşum şimdi ki aklım olsa teklif ederdim diye.

Önce teklif tabi ki ama ailenize teklif etti kabul ettim demezsiniz, biz evlenmek istiyoruz ailesi tanışmaya gelsin mi dersiniz. İstemeden sonra teklif mi olur ya. Türkiyede bu iş ancak böyle olur

Ama ama instada ya bakımsız olsaydı assdfg zaten yüzüğü de kendi seçti ahahah

Aynen katılıyorum ya düğün tarihi bile belli evlilik teklifi ediliyor çok komik ya bu teklif işleri supriz falan olmuyor muydu devir ne ara değişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…