Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Nfkkk!!!! Çok sevindim sınavda başarılı olmanaaa!!! Onca dalavereye rağmenn... Hadi gözün aydın canikom:)

Borncum allahtan enfeksiyon falan yokmuş, havalar ısınınca dişler daha zor çıkıyor sanırım. Biz de son köpek dişimizi çıkarıyoruz bu ara, allah sabır versin ne diyim. İyi tatiller bu aradaa:)

Busmai bencede hiçbirşeyden kısma ya, kilo alsan ne olacak emziriyorsun zaten verirsin 2 çocukla.

Paçanga bugün mahvetti beni. Acayip midem bulandı. Kızartma olduğu için iftar için çok ağır oldu.

Ya kızlar ben size birsey danışacağım arık kafayı yiyeceğim ya. Gecen yazdım aryayla kavgalıyız diye, sizde sordunuz sağolun ama yazamadım birtürlü.
şurdan başlayayım; arya lokmasını ağzında tutan bir çocuktu hep, ya bu ara abarttı, yada bu ara zaten yemediği için benim gözüme çok batıyor. Önceleri anlattım, dişlerin çürür, dişlerinde böcek olur, çiğne yut diye olmadı. Kızdım bağırdım, küstüm olmadı. En son çok sinirlendim ellerine vurdum. Nette okuduğum yazılarda hep doyduktan sonra böyle yapmalarından bahsediyor, ama arya ilk lokmadan itibaren başlıyor ağzında tutmaya. 5 dakkada kırk taklaylla yutuyor. Ve artık bana tepki olsun diye mi tutuyor anlayamıyorum. Dr a götüreyim dedim, vazgeçtim, birşeyi yoktur diye. Pedagoga mı gitsem diye bile düşündüm çünkü artık cidden çok yoruyor beni. Bende de takıntı oldu. Yemek vakti geldi mi geriliyorum artık. Yemezsen yeme deyip kaldırıyorum yemeği bu seferde başlıyor ağlamaya. 1-2 kez kaldırdım yemeği vermedim, kızdım, gece uykusunda bile sayıklayıp uyanıp mama istiyor, veriyorum yemiyor! Gece sütünü de bıraktı, uyurken bile içmiyo bişey. Ne yapacağımı şaşırdım, önüne yemeği koyup kendi yediği kadar mı yese ? 1-2 gün onun yemek istemesini bekledim aç bıraktım yine yok, daha fazla gün de dayanamadım yine başladım iyilikle- kötülükle yedirmeye çalışmaya.

arya kayseriye geldiğimden beri doğru düzgün bir öğünü yok. Önce ortam değilikliğindendir dedim, sıcaktandır dedim, diştir belki dedim ( bu hafta dişi patlıyor gerçi) ama nerdeyse 3 hafta oldu çocuk beni çıldırtacak. Kilo kaybı olunca stres yapıyorum, bişey mi var aceba diye. 2 kiloya yakın kilo verdi, 12 kg ye düştü. Benim derdim kilo alsın, kilolu bi çocuk olsun değil ama kilo verdikçe kaygılanıyorum bir sorun var diye. Normal yemek düzeninde ilerlemiyor çünkü. Akşama kadar kahvaltı dahil atıştırarak geçiştiriyor. İftarda bizimle normal bi öğününün yarısı kadar kendi yiyor benim yedirmeme de izin vermiyor artık. O da kırk pazarlıkla.

şimdi yazınca daha da farkettim, dr un tavsiyesiyle böbrek taşı düşünce koruyucu şurubumuzu bıraktık, tam da bu sürece denk geliyor, aceba yine idrar yolları enfeksiyonu mu oldu diye hem korkuyorum çok, hemde birşeyi yok diye kendimi avutup dr a gitmeyi erteliyorum sürekli. O süreçler beni çok yoruyor çünkü artık. Daha geçen hafta cildiye dr una gittik yine, bi egzama türü çıktı çocukta. Allahım bu çocuk bir türlü hastalıktan kurtulmuyor, kafayı yiyeceğim artık.

Bi akıl verin bana çünkü işin içinden çıkamıyorum, nasıl davranacağımı kestiremiyorum artık. Çocukla oyun oynamak bile gelmiyor artık içimden.

aslında islama bağlamıyorum ama yüzsüz yüzsüz müslüman tavırlarına kızıyorum "hadi ordan" diyesim geliyor hiç de günahlarını almış gibi hissetmiyorum...aslında doldururken farkettim ve söyledim üstten ver sizin işinizde zor hep cebi düşünüyorsunuz birazda bizi düşünün dedim kibardan çünkü adamın eşimle merabası var eşimi mahcup etmek istemedim ama daha tezgahına yaklaşmam..

Paçanga bugün mahvetti beni. Acayip midem bulandı. Kızartma olduğu için iftar için çok ağır oldu.

Ben fırında yapıyorum hep canikom. Dediğin gibi öyle ağır bir börek nasıl kızartılır bilmiyorum :/

Canım benim önce sakin oluyor derin derin nefes alıyoruz.

Ağzında iki gün lokma tutan çocuk duymuştum. Yemek istemeyip zorlanınca bunu yapıyorlarmış. Gayet inatçı bir kızın var o yüzden bu inadı farklı türde kırmaya çalışmalıyız. Benim aklıma ağzında tutamayacağı bişiler yedirmek geldi öncelikle. Çorba olur, çok minik köfte olur, sütle corn flakes gibi. Bi de netten baksan hani yemekleri şirin tiplemelere çeviriyolar ya çocuklar için öyle bişi yapsan ve bıraksan kendi yese?? Maşallah çok akıllı bir kızın var; herşeyden anlıyor. Eminimki bugünleri de atlatacaksın canımcım. Bi de idrar yolu enf olsa ateşi çok çıkıp ağlama zırlama olmaz mı?? Bence dişle alakalı bi durum var. Tabi bi de sen de biliyosun ki kayseriye gittiğinizde düzeni değişiyo ve böyle yapıyo :/ Allah sabır versin. Ama çocukla oynamamazlık falan yapma kız yazıktır. Yani insanı çok kızdırıyorlar (ben bugün yoluverecektim hatta accık hırpaladum da oğluşu) ama bizden başka da kimseleri yok

Ayy bi görsen sıpayı... Doyduğu için yapıyor desem ilk lokmada başlıyor. İyi tamam yemiyorsan götüreyim diyorum başlıyor ağlamaya. Dediğin yemek süslemelerine bakmıştım daha önce, ama aryanın anlayacağını pek düşünmemiştim. Bi deneyeyim yinede haklısın. Corn flakes i de daha önce yine sen demiştin galiba, o da aklımda olsun. İdrar yolunda belli bir belirtimiz olmuyo inan, yemiyor sadece. Öyle ağlama zırlama, kusma, ateş yapmıyor bizde. O yüzden korkuyorum. Oyun oynama konusuna gelince de öyle sinir ediyor ki beni inan bazen görmek bile istemiyorum. İlk defa böyle oldu, lohusalık sendromuna biraz geç kalmadımmı sizce dee:)))

Çok emek veriyoruz ve karşılığı bu olunca kızıyoruz doğal olarak. Ama kızımmmmm bunun daha ergenliği var ki evlere şenlikkkkkkkkk

Günaydınlar herkeseeeeee :) güzel bir pazar olsun inşallah.

Çok emek veriyoruz ve karşılığı bu olunca kızıyoruz doğal olarak. Ama kızımmmmm bunun daha ergenliği var ki evlere şenlikkkkkkkkk

Günaydınlar herkeseeeeee :) güzel bir pazar olsun inşallah.

Başlıcam artık onların bebekliğine, çocukluğuna, ergenliğineeee!!!! Bizim psikolojimiz ne olacakkkk????

Bende günaydın demeyi unuttum, herkese günaydınnn.... Krizsiz bir gün olsunnn!

kremalı domates çorbası güzel olur. hafif cezvede ilitip koyuyorum ben corbayi kesmesin diye. bide son gunlerde görüyorum. domatesi firinda kozleyip yapıyorlar bir gün deneyeceğim bende.

tefalin utusunden bende hic memnun kalmadım bizde bosh aldık şimdilik memnunuz
buzdolabim bozuldu yaptırmaya kalksam değmez. balkonu kapattirma işini erteleyip onu degistirmek istiyorum. Türk malı olsun vestel alalım dedik yorumları okudum herkes çok şikayetçi. Beko almam şu an evdeki o memnun değilim. siz hangilerini kullanıyorsunuz. ( kombi tipi istiyorum)

gunaydiiin!.
Aysecikle kahvalti yaptik. Simdi de parktayiz.
Bugun icin bi planimiz yok simdilik.
Dunden yemekler var, aksama yemek derdim yok. Donunce uzun yazarim ins.
Herkese hayirli huzurlu bi pazar diliyorum..

bende pembise katılıyorum tepki olsun diye yapıyor. önüne bırak ilgilenme. başka işle meşgul ol. kerem bi ara yumurta yemiyordu. bir oldu yemedi aldım önünden ikinciye öyle üçüncü ye döndüm arkami bulasik falan yikiyorum bi baktım yiyor. bazen bir yumurtayı bitiriyor bazen iki çatal alıp yere atıyor.

Sıvı krema da koyabilirsin tabi, ben süt kaymağı da koyuyorum bazen.
Ooh şaka maka iyi gezdin kız,
ben bu hamileliğimde bi tek ankaraya gittim o da dönüşte 2 hafta hasta yatınca zehir olmuştu
İnşallah senin güzel geçer
Yok yaa , ya şimdi ya hiç !
Kararlıyım bu sefer
İnstagramda fit ve çocuklu anneleri takip edip ilham alıyorum
Doğrudur
Bence gidip söylesen, utanır belki.
Gereksiz insan. Bunlar yüzünden müslümanlar belini doğrultamıyo işte.

Bu arada o fileyi istediğin zaman sökebiliyo musun, takması zor oluyor mu? Ölçüyü siz mi verdiniz?

Cornflakes i kerem sevmedi keşke sevse.

Böyle zamanlar için bir yazı var beni çok etkileyen.. Annesi çocuğu için yazmış.
"Dünyada en sevdiği yer, her zaman kucağım olarak kalmayacak..
Saçlarımı ellerine dolayıp çilek yermiş gibi ağzına sokmayacak..
Tanımadığı yerlerde yanıma sokulduğu gibi, eve geldiğimde bana koşup sarıldığı gibi olmayacak her zaman..

Ama şimdi öyle.

Ona arıların Ay'a kadar uçabildiğini söylesem bana inanır.
Bahçemize kuşlar konduğunda kahkahalar atar.
Babasının bıyıklarında ellerini dolaştırır.
Evimizdeki su sesi kulaklarına orkestra gibi gelir.
Söyleyin ,şimdi'den daha güzel bi an var mı?"

Vicdan yaptırma banaaaa:))) yok ben çözümü buldum, otursun kendi yediği kadar yesin ne yapayım? Sabah öyle yaptım, şuan da makarna yemeye çalışıyor karşımda.

42 bedene indin cicim, 40 da yakındır
zaten 38-40 da kadın için ideal beden, hele de 30 yaş civarı ve anneyse

sarma güzel oldu vesselam. her bayramda anneanneme tencere tencere sarardık annemle.
ordan alışkanlık oldu, beceriyorum. yoksa diğer yemeklerde yetersizim yani..

maçı kazandık, çünkü zemin ve hava futbol için müsaitti. gerçekten araç büyük etken.
çalıştığım araçla girdim bu sefer. ve neredeyse sıfır hatayla tamamladım Allahın lütfuyla..

ahahahah!!! ramazanda benimle ilgilenemiyorsun diyen adamın bahanesine bakın, 'bana kilo aldırmak için mahsus yapıyorsun' öyle mi?

kesinlikle katılıyorum. 6. aydan sonra yediklerime dikkat etmeye başladım ben.

hadi bakalım, sen de emzirme olayını sıkıntısız atlattın inş

geçen yılın yaprağıyla mı karıştırıyorlar aktardan sonra yufkacıya da güvenmicez artık
sorsan her yaprak tokat yaprağı. inanamıyorsunki..

sanıyorum önceki senelerde üretilen beyaz eşyalar çok daha sağlamdı..
şimdi 3-5 senede ömrü bitiyor, anlamıyorum..

oy oyy oyy.. hadi bakalım, atlattınız inş. başka bi şey olmasın da..
heralde şimdi armutludasınız. bizim için de gezin eğlenin

okudum, bi daha okudum. burda herkes yapıyor diye bahsedince canı çekmiş ya eşinin
afiyet olsun.. senin vedat milor işi biliyor

aa? niye öyle olduki? ben kaç kez yaptım, kv lere de gönderdim
hafif oldu.. acaba pastırma ya da kaşarını fazla mı koydun?:44:

Allah sabır versin bacım. ama bu da bi dönem sanıyorum.
pembiş güzel fikirler vermiş. arya hem hassas, hem de zor çocuk.. hastalıklar onu bu hale getirdi sanıyorum.
kv lere gidince düzeni de değişiyor. tepkiler hep sana.. sabrın zorlanıyor haklısın, ama anne olunca idare edicez mecbuuur!

kremalı domates çorbası güzel olur. hafif cezvede ilitip koyuyorum ben corbayi kesmesin diye. bide son gunlerde görüyorum. domatesi firinda kozleyip yapıyorlar bir gün deneyeceğim bende.
oktay ustada görmüştüm, merak ediyorum ben de. denersen haber ver
bizim büyük beyaz eşyalar vestel. şimdiye kadar bi sıkıntı çıkmadı
ama öyle yüksek performans övülecek makineler de değiller.. abimlerin buzdolabı simens.
canavar gibi bi alet, görüntüsü içi de uzay mekiğine benziyo
süpürgem bosh kesinlikle çok memnunum. verdiğim para kuruşu kuruşuna değdi yani.
sanıyorum en iyi marka bosh.

ah bu veletler yaa

Vicdan yaptırma banaaaa:))) yok ben çözümü buldum, otursun kendi yediği kadar yesin ne yapayım? Sabah öyle yaptım, şuan da makarna yemeye çalışıyor karşımda.

Oo süper yesin tabi hem yemeyi öğrenir. Yalnız çocukların ev değiştirince veya birileri gelince şımarıp huysuzlaştığı da bir gerçek.
Yanımızda sürekli birileri olunca kerem de bunaldı.
Bu akşam da görümcem iftara çağırdı sanki çok gezme modundayım.. Neyse belki değişiklik olur :/
Bu arada bugün Keremin doğum günü:)
biraz da o yüzden çağırdı..
İnşallah gitmeden sahil fotomuzu çekinebiliriz

Yemeyen çocuk çok zor. Benimki de gün boyu o kadar az şey yiyor ki. Ama ben artık üstelemiyorum. Enfeksiyon falan da yok ama yemek istemiyor. Siz de ağlamaı ilgi çekmek içşn olabilir mi? Kendisiyle ilgilenmen içşn. Ortam değişince muhtemelen huzursuz olmuştur. Kendini de çocuğu da boş yere yıpratma.

Az önce süper dadının eski bölümlerinden birini izliyordum da, dışardan bazı hataları görmek, yada nasıl bir yol izleyeceğini bilmek ne kadar kolay. Bakınca " aaa bunda ne var şöyle yap gitsin" diyoruz. İçinde olunca ya aklımıza gelmiyor, yada öyle yorulmuş oluyoruz ki zindan ediyoruz etrafımızdakilere de kendimize de hayatı.

ooo, yeni yaşı hayırlı olsun keremin..
abi oldu artık. Rabbim hayırlı uzun ömür versin. bu fotoda mert de olacak, kocaman bi ailesiniz artık

Nice mutlu senelere. İyi ki doğdun Kerem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…