uzun zamandır gırmeyınce cnm merak ettım bıde pirinç unu kof şişmanlık yaparmıs devam sütü daha besleyıcı bencemrb kızlar...barbarinocum msj atmısın cvp yazdım sağol merak ettiğin için
kıyafet konusu konusulmus.merkezi sistem doğalgazlı evim.altına bi pijama üstüne bi pijama bide yelek corap baska bişey giydirmiyorum.corapları zaten ayaklarını birbirine sürterek cıkarmaya calısıyor cakiama evi soğuk olanlar bacak kısmına 2 kat pijama giydirse olur.erkek cocuğunun ayağını sıcak basını serin tutacakmısın öyle diolar...ek gıda konusuna gelince doktorumun verdiği listeyi yazmıstım size ama ona uymuyorum.ne vermek istiyosam onu veriyorum.tek göğüsle emzirdiğim için ek olarak zeytinyağıyla kavurduğum unu muhallebi kıvamında veriyorum.bide milupadan hediye gelmişti pirinç unu onu baya sevdi alıp onuda vericem.sabahları zeytin ekmek içi,yumurta sarısı vermeye cabalıyorum.mandalina suyu,yemeklerin suyundan azar azar veriyorum.midesi sindirmez hikaye.bebekler büyük insanların yediği yemekleri yemek istiyo.üzülüyodum ben neden tek göğse kaldım niye beni emmiyo diyo kahroluyodum bana kalsa sadece anne sütü verecektim ama kısmet olmadı 5 aylıkken un vermeye basladım.benide keyfine emiyo
onemlı olan uyuması cnm.uykuların onemlı uyusunda büyüsünler.onu dah uzun sure tok tutuyor oyuzden.aç bu çocuk aççç dıye kvdeler der ama :))))valla canım onu bilmiyorumda eskiler böle yapıyormus.annemde öle büyümüşbenim zaten en korktuğum sey oğlumun sadece kof şişmesi...anneme dedim cocuğu şişirip kilo aldıracaksa istemem anne diye ama sütüm yetmiyormus.annemin meshur lafı'''''' ac bu cocuk dilara aççççç''''''' hakikaten şimdi daha rahat uyuyo.
canım istanbula gittim geldim ondan mı duzeni bozuldu anlamıyorum
dun gece 3 e kadar uyumadı ağladı ağladı.
onceden 11 gibi uyurdu
acaba eski duzenine döner mi
hatta ben akşam 9da uyusun istiyorum o gittikçe ileri atıyor saati
valla canım onu bilmiyorumda eskiler böle yapıyormus.annemde öle büyümüşbenim zaten en korktuğum sey oğlumun sadece kof şişmesi...anneme dedim cocuğu şişirip kilo aldıracaksa istemem anne diye ama sütüm yetmiyormus.annemin meshur lafı'''''' ac bu cocuk dilara aççççç''''''' hakikaten şimdi daha rahat uyuyo.
Ohhh ananeler bunun için var zaten :)) bende arada yapıyorumm çok iyi geliyor:)) bizde akşama ananemize gitcezzherkese güzel haftasonları diliyorum biz birazdan anneannemize gidicez bende oğlumu anneme bırakıp eşimle çarşıya çıkıcam çok bunaldım azıcık kafam dağılır en azından
Hayırlı Günler Hatunlar..Nasılsınız bakalım? Bu güzel havada ben kızımla evde oturuyorum.. kocacım mesaiye gitti 3 gibi gelecek nasipse.. Sizde ne var ne yok..?
valla canım onu bilmiyorumda eskiler böle yapıyormus.annemde öle büyümüşbenim zaten en korktuğum sey oğlumun sadece kof şişmesi...anneme dedim cocuğu şişirip kilo aldıracaksa istemem anne diye ama sütüm yetmiyormus.annemin meshur lafı'''''' ac bu cocuk dilara aççççç''''''' hakikaten şimdi daha rahat uyuyo.
Hayırlı Günler Hatunlar..Nasılsınız bakalım? Bu güzel havada ben kızımla evde oturuyorum.. kocacım mesaiye gitti 3 gibi gelecek nasipse.. Sizde ne var ne yok..?
Oğlum dünden beri konuşuyor :)) dede ve nene diyor.dun öğle arası süt iznimde emzirdim bir iki kere söyledi önemsemedim.aksam biz guldukce o söylüyor,gülüyor.bir anda çözüldü dili.bu arada kaynanam bakıyor,bir ayın sonunda dili çözüldü.Genetik yatkinlik olursa vay halime :)))
kızlar bakın neler buldum
4-6. aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.
Malzemeler:
1 su bardağı su
1 orta boy havuç
1 küçük patates
1 tatlı kaşığı pirinç
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz.
Güzel bir muhallebi tarifi arayanlara
önce tencereye 2 su bardağı su ve 3 tane kuru incir koyuyoruz.kaynar kaynamaz bir yemek kaşığı tam dolu olmayacak irmik ekleyip kısık ateşte 15 dakika ara ara karıştırarak pişiriyoruz.blendırda gecirip bebişlerinize gece yatmadan önce muhallebi niyetine verebilirsiniz.hem vitaminli hen lezzetli
Elmalı muhallebi
kendi yaptığım şeyler daha çok içime siniyor..
elmayı dörde bölüp çekirdeklerini aldım.küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirdim.elmalar iyice yumuşayınca çıkarıp cam rendedn geçirdim.suyunada pirinunu ekleyip muhallebi kıvamında pişirdim.elma püresini içine karıştırıp birazdaha pişirdim..al sana elmalı muhallebi..bayıla bayıla yedi.hem doyurucu hem vitaminli.
yoğurtlarınada meyva püresi karıştırabılırız.yoğurdun o buruk tadını almayabılırler
-Kahvaltı Karışımı: (6.aydan itibaren)
Malzemeler:
150 ml. hazırlanmış Devam Biberon Maması
2-3 yemek kaşığı Milupa 8 Tahıllı ve Ballı Kahvaltılık Ek Besin
1/8 haşlanmış yumurta sarısı
½ kibrit kutusu (yaklaşık 10 g.) beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pekmez
Hazırlanışı:
Devam mamasını(Aptamil 2, Milumil 2, Conformil 2 veya 8. aydan itibaren Aptamil 3 veya Milumil 3) kutu üzerinde yazan tarife göre hazırlayınız. Ilık iken içerisine tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip, bir çatalla iyice karıştırınız.Bebeğiniz için lezzetli ve besleyici kahvaltı karışımı hazır..
***Yumurta önce 1/8 miktarında başlanıp daha sonra yavaş yavaş artırılmalıdır, gün aşırı verilmelidir. 8 aylık bir bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir, 12. aydan önce yumurtanın beyazı verilmemelidir.
***Beyaz peynirin tuzu akşamdan suda bekletilerek alınmalıdır. 7-8 ayında beyaz peynirin miktarını 1 kibrit kutusu (20 g.) büyüklüğüne çıkartabilirsiniz.
***10 ayından sonra tereyağ ve 1 yaşından sonra bal ilave edebilirsiniz.
Merhaba benim bebeğim 3.5 aylık ve elini emmeye başladı ama öyle böyle değil şap şap ses cikarislarina uyanıyorum. Eldiven olunca azalıyor ama bu seferde huysuzlaniyor. Emzikte alışkanlık yapar birakamaz diyenler var bu el emme isteği ne zamana kadar sürüyor?
Merhaba benim bebeğim 3.5 aylık ve elini emmeye başladı ama öyle böyle değil şap şap ses cikarislarina uyanıyorum. Eldiven olunca azalıyor ama bu seferde huysuzlaniyor. Emzikte alışkanlık yapar birakamaz diyenler var bu el emme isteği ne zamana kadar sürüyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?