Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

uzun zamandır gırmeyınce cnm merak ettım bıde pirinç unu kof şişmanlık yaparmıs devam sütü daha besleyıcı bence

valla canım onu bilmiyorumda eskiler böle yapıyormus.annemde öle büyümüş benim zaten en korktuğum sey oğlumun sadece kof şişmesi...anneme dedim cocuğu şişirip kilo aldıracaksa istemem anne diye ama sütüm yetmiyormus.annemin meshur lafı'''''' ac bu cocuk dilara aççççç''''''' hakikaten şimdi daha rahat uyuyo.

onemlı olan uyuması cnm.uykuların onemlı uyusunda büyüsünler.onu dah uzun sure tok tutuyor oyuzden.aç bu çocuk aççç dıye kvdeler der ama :))))

amannn o kv leri hiç sorma.daha yeni doğum yaptım tlfonda esime dioki onun sütü yoktur mama alda biberonla ver dio.zayıftım ya nasıl emzirimişim?kilometrelerce uzaktan nasıl böle laf sokabiliyo anlamıyorum.ne hamile kaldığıma inandı ne o cocuğu doğurabildiğime nede emzirdiğime.gözüyle görünce inandı en sonunda.valla canım annemin meshur lafı o dilara aranıyo bu cocuk ac git 2 cekiştirsin bayılıcam valla.2.

herkese güzel haftasonları diliyorum biz birazdan anneannemize gidicez bende oğlumu anneme bırakıp eşimle çarşıya çıkıcam çok bunaldım azıcık kafam dağılır en azından

İNŞALALH canım ya düzelir ama benimki 4 aylıkdan sonra bozuldu uykusu

nasıl uyudu nasıl uyudu ben prinç unu verdiğim halde uyumadıııııı

Hayırlı Günler Hatunlar.. Nasılsınız bakalım? Bu güzel havada ben kızımla evde oturuyorum.. kocacım mesaiye gitti 3 gibi gelecek nasipse.. Sizde ne var ne yok..?

herkese güzel haftasonları diliyorum biz birazdan anneannemize gidicez bende oğlumu anneme bırakıp eşimle çarşıya çıkıcam çok bunaldım azıcık kafam dağılır en azından
Ohhh ananeler bunun için var zaten :)) bende arada yapıyorumm çok iyi geliyor:)) bizde akşama ananemize gitcezz
Hayırlı Günler Hatunlar.. Nasılsınız bakalım? Bu güzel havada ben kızımla evde oturuyorum.. kocacım mesaiye gitti 3 gibi gelecek nasipse.. Sizde ne var ne yok..?

Bizde oğluşumla iyiyiz evdeyiz babamız işte. O bİr yandan oyun halısında oynuyor bende karnımı doyurmaya çalışıyorum:))

benim oğlum hero baby pirinç unundan 5-6 kutu yedi.

hiçde kof şimanlık yapmadı.şu an vermiyorum bıkıar gibi oldu.

iyi günler canım adıyaman da çok güzel bir hava mevcut.eşim dersaneden geldi yemek yedik çay içiyoruz . yagmurda ayaklarını ağzına alıyor

bugün herkes nerde nerdesınız kızlar bende çıkıyorum (((((

Son düzenleme:
iyi anne olayım, çocuğu nasıl uyutayım ,nasıl ek gıdalar yedireyim, internette okuyup dururken çocuğa ANNE olamadım beee
sıkıntıdan uyuya kalmış kuzummm yerlerde

anlaşıldı bunları hamileyken okuyacaktık, geçti artık ,yaşadıkça öğrenecez
her çocuk farklı her yöntem kendine göre haklı
ben oğlumla oynamaya gidiyoreeeeeee

kızlar bakın neler buldum
4-6. aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 1 orta boy havuç
• 1 küçük patates
• 1 tatlı kaşığı pirinç

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz.

Güzel bir muhallebi tarifi arayanlara
önce tencereye 2 su bardağı su ve 3 tane kuru incir koyuyoruz.kaynar kaynamaz bir yemek kaşığı tam dolu olmayacak irmik ekleyip kısık ateşte 15 dakika ara ara karıştırarak pişiriyoruz.blendırda gecirip bebişlerinize gece yatmadan önce muhallebi niyetine verebilirsiniz.hem vitaminli hen lezzetli

Elmalı muhallebi
kendi yaptığım şeyler daha çok içime siniyor..
elmayı dörde bölüp çekirdeklerini aldım.küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirdim.elmalar iyice yumuşayınca çıkarıp cam rendedn geçirdim.suyunada pirinunu ekleyip muhallebi kıvamında pişirdim.elma püresini içine karıştırıp birazdaha pişirdim..al sana elmalı muhallebi..bayıla bayıla yedi.hem doyurucu hem vitaminli.
yoğurtlarınada meyva püresi karıştırabılırız.yoğurdun o buruk tadını almayabılırler

-Kahvaltı Karışımı: (6.aydan itibaren)
Malzemeler:
• 150 ml. hazırlanmış Devam Biberon Maması
• 2-3 yemek kaşığı Milupa 8 Tahıllı ve Ballı Kahvaltılık Ek Besin
• 1/8 haşlanmış yumurta sarısı
• ½ kibrit kutusu (yaklaşık 10 g.) beyaz peynir
• 1 tatlı kaşığı pekmez
Hazırlanışı:
Devam mamasını(Aptamil 2, Milumil 2, Conformil 2 veya 8. aydan itibaren Aptamil 3 veya Milumil 3) kutu üzerinde yazan tarife göre hazırlayınız. Ilık iken içerisine tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip, bir çatalla iyice karıştırınız.Bebeğiniz için lezzetli ve besleyici kahvaltı karışımı hazır..

***Yumurta önce 1/8 miktarında başlanıp daha sonra yavaş yavaş artırılmalıdır, gün aşırı verilmelidir. 8 aylık bir bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir, 12. aydan önce yumurtanın beyazı verilmemelidir.
***Beyaz peynirin tuzu akşamdan suda bekletilerek alınmalıdır. 7-8 ayında beyaz peynirin miktarını 1 kibrit kutusu (20 g.) büyüklüğüne çıkartabilirsiniz.
***10 ayından sonra tereyağ ve 1 yaşından sonra bal ilave edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Sebze Çorbası:
Meyve suyuna başlandıktan iki hafta kadar sonra öğle öğününde verilmek üzere patates, havuç, pirinç ve taze sebzelerden günlük olarak hazırlanır. Bir iki tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş arttırılır. Dört haftalık bir süre içinde tam sebze püresine geçilir.

1. Hafta (sebze çorbası): 3-4 su bardağı su, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45 dakika kapaklı kapta pişirilir. Tel süzgeçle hiç ezmeden suyu bir başka kaba alınır. Bir çay kaşığı irmik ilavesiyle tekrar 5-10 dakika pişirilir. Sıvı miktarı 200 gram olacak şekilde ayarlanır.

2. Hafta (basit sebze püresi): Aynı şekilde pişirilir. Havuç ve patatesler tel süzgeçten tamamen ezilerek püre olarak geçirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak mamanın hazırlanması tamamlanır.

3. Hafta (karışık sebze püresi): Havuç ve patatesin yanına 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler eklenir. Örneğin ilk gün 3-4 yaprak maydanoz, ertesi gün maydanoz ve bir kaç yaprak ıspanak, sonraki gün ilaveten dörtte bir enginar, daha sonra dörtte bir domates gibi .. Tel süzgeçten ya da blenderden geçirilerek elde edilen püreye yine bir çay kaşığı irmik eklenerek 5 dakika daha pişirilir.

4. Hafta (tam sebze püresi): Ayrıntılarıyla anlattığım şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı zeytin yağı veya pastörize tereyağı katılır.

Altıncı aydan itibaren sebze çorbası ya da püresine 1 yemek kaşığı kıyma (3 kez çekilmiş yağsız sinirsiz dana) eklenmelidir. Daha erken dönemde sebze çorbasına başlanmış olan bebekler için kuzu ciğeri tercih edilir.

Ayy süper bizimkide çok keyifli bagirio ama aynı heceleri tekrar etmio daha

selam kızlar..uzun zaman oldu yine giremedim baktım bi şöylede tanımadığım çokk yeni isim var.Herkesler iyidir umarım biz iyiyz büyüyoruz bizi hatırlayıp unutmayanlara öpücükler sunuyoruz

Kahvaltı ile muhallebilere bayildim bigun ekgidaya gecebilirsem deniycem

Merhaba benim bebeğim 3.5 aylık ve elini emmeye başladı ama öyle böyle değil şap şap ses cikarislarina uyanıyorum. Eldiven olunca azalıyor ama bu seferde huysuzlaniyor. Emzikte alışkanlık yapar birakamaz diyenler var bu el emme isteği ne zamana kadar sürüyor?

Bizimki dort bucuk aylik ama arada eli agzinda simdi bide damaklari kasiniyo elini yumruk yapip oyle sokmaya calisiyor cok komik oluyor ben emzige alistirdim elini emcegine onu emsin ilerde parmak emen cocuk daha zor oluyor biraktirmak zaten emme refleksi fazla meme emerken rahatliyor kizim.

bizimki de o sıralar ellerni keşfediyodu basladı ama 1 1 bucuk ay sonra geçti, ama emzik de veriyorum ben.

kızlar merhabalaar..

oğlum 8 gündür kaka yapmadı demiştim hatırlarsanız. 2 gün önce kansuk ile 5-6 saat içinde yaptı cok şükür ama ondan sonra daha yapmadı. inşallah bu sefer ilaca fitile gerek kalmadan yapabilir

2 gundur misafirm vardı, yazılanları okuyamadım o yüzden kusura bakmayın. benden haberler boyle, herkese selamlar sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…