Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kat kat tat mı öyle bişeydi sanki
bu arada sen bugün başlıyomuydun nasıldı ilk gün

ayyy coksagol kafaui yiyecektim

Ilk gun hem kizim icin hemde benim çin güzeldi.kvye bıraktım emzirdim kahvaltısını hazırladım yanına birde muz koydimonlari yemiş uyumus zaten

Eklentiler

• $images.webp
    3,2 KB · Görüntüleme: 45
canım ben seninle aynı yaştaydım di mi
senden önce evlendim
ama bilerek ve isteyerek
Rabbim pişman ettirmesin
ama sen pişman değilsin sanki eşini çok seviyosun :44:

1990 lıyım canım ben evet eşimi herkesden çok severim oda beni

tek sorunum kimse beni incitemiyor kıramıyor artık

ayyy coksagol kafaui yiyecektim

Ilk gun hem kizim icin hemde benim çin güzeldi.kvye bıraktım emzirdim kahvaltısını hazırladım yanına birde muz koydimonlari yemiş uyumus zaten
ayy maşallah
ne güzel yaa darısı başıma inşallah

1990 lıyım canım ben evet eşimi herkesden çok severim oda beni

tek sorunum kimse beni incitemiyor kıramıyor artık

pek anlamadım ama benimde tek sorunum her şeye kırılırım incinirim

ayy maşallah
ne güzel yaa darısı başıma inşallah

Ilknur bi duvar örmüş kendine galiba.sınırı kimse gecemio.onun için kimseye fazla deger vermio ve dolayısıyla kırılıp üzülmüyor benim yorumum

Bugun 6. Ay asilarimizi olduk biri agizdan ikisi bacaktan suan icin ates huysuzluk vs yok sebze corbalarina baslayabilirmisiz butun meyveler serbest kivi cilek disinda gunde dort ogunumuz var meyve puresi yogurt tarhana eya yayla son olarak sogan ve ev salcasi katilmis sebze pureleri. Tabi bu arada devam sutu ve anne sutu butun bunlari bir gune nasil sigdiricam anlamadim valla. bu ay sadece 200 gr almis citlembik kizim 2 cm de boyu uzamis

busmai
caglaslı
hatoza
minita
zeynep
tubaal
denze
özlemcr
gsbaran
hullus
huli_b
canderin
jasmin
kader
...
...

neredesiniz kızlaaar?!

Burdayımmm geldimmm
Sabah yazmıştım öğlen bir dışarı çıktım geldim anammm sayfalar nasıl birikmiş oku okuuu baya uzun sürdü.

Bende bugün balkabağı, patates birazda pirinç haşlayıp tel süzgeçten geçirdim. Oğluş yedi sonuna doğru tabi mızmızlandı, yediği kadar veriyorum bende. Sabahlarıd meyve Akşamda yatmadan önceki öğününde muhallebisini yedi, sütünü içti uyudu kuzummmm

canım, dişleri çıktı mı oğlunun?
aklıma harici bi şey gelmiyor doğrusu.. hastalığının dışında ağlamasının sebebi bu olabilir.. :44:

belki olurum diye niyetlendim
özendm hamişlere :26:
bi şeyi kırk kere dersen olurmuş diyorum başka da bi şey demiyorum

Cena koş çabuk karakız dayak istiyor...
oklavam yanımda koştum geldim canım..
lakin bu arkadaşı ıslak kızılcık sopası paklar..
tadına bakmış biri olarak söyleyebilirimki, gayet eğitici ve terbiye edici bi alettir

ben de çocukken yiyordum onu..
kat kat diye bi şeydi sanırım. yerken her yer kırıntı oluyordu

hey gidi günler..
cam şişedeki çamlıca gazozu çalkalar çalkalar patlatırdık
susamlı çubuk krakerleri sigara yapar içerdik..
ne güzeldi çocukluk

ben hiiiç takmam..benim için bi standart insanlar vardır, bi de dostlarım kıymet verdiklerim..
dostlarıma zaten kırılmam. standartların da ne söylediklerinin önemi yok..

bi kere aileden yakın birileri benim için bi şey söylemişlerdi.. hiç beklemediğim insanlardan beklemediğim şeyler..
üzüldüm, arkadaşıma söyledim, benim için şöyle şöyle demişler diye.. amaan ne takıyorsun..
önünden diyen ...ü, arkandan diyen .....ı yesin dedi
o günden beri desturumdur

bizimki de yaklaşık 250 gr almıştı..sağlık olsun canım, maşallah diyeyim kızına..

verilen o programlara bağlı kalmaya çalışma..
önemli olan kahvaltı ve yoğurt ilk planda..
daha sonra sebze püreleri..
ben bi gün kahvaltı meyve suyu veriyorsam,
ertesi gün püre ve kaşık maması veriyorum..

o yazılanları ben bile bi günde yiyemem..
zaten bu bebeler hala emme derdinde.. ek gıdaya geçiş dönemi yaşıyoruz.
birden bu kadar yoğun bi beslenme programı uygulanması mümkün değil.

Son düzenleme:
busmai
caglaslı
hatoza
minita
zeynep
tubaal
denze
özlemcr
gsbaran
hullus
huli_b
canderin
jasmin
kader
...
...

neredesiniz kızlaaar?!

bizde burdayıız arada uğrayan topiğinizin gizli hayranları, ilgiyle takip ediyorum hepinizi adımız listelerde geçmesede kalben yanınızdayız komşu topik ağustos anneleri olarak

sen söyleyince düşündüm de
bende saddece eşime kırılırım ama en küüçük şeye
bi de sulugözüm ki görmee

bende aynı ek gıda da aynı gün içinde meyve suyu çorba yoğurt verdiğim olmamıştır dr öle dedi ama

biz ancak uyuyabildik oğluş da babamız da uyudu ben de gündüz pek bakamadım bugün şimdi gireyim dedim...kızlar biz eşimle çocuk uyumuyorsa hala aynı sofrada yemek yiyemiyoruz yani bu en basiti tabi yerde yuvarlanmaz oyuncaklarla ilgilenmez koccaman oldu hala sürekli kucak istiyor kucakta da tek bi kişide durmaz ondan ona ondan ona oyun mu sanıyo ne anlamadım :44: sonra uyuduğunda da hiçbir iş yapamazsın bulaşıkları bile makinaya atsan tak uyanır mübalağsız söylüyorum laminantların çıtırdama sesinden uyanıyor o derece... şunu da ekliyim en başından beri sese falan çok alışkındır aslında kvlerle altlı üstlü oturduğumuzdan zaten ses hep mevcut o olmasa dahi ben evdeyken hep bi ses ararım ya tv ya pc.de müzik hiç olmadı kendim çalar kendim oynarım ama bu çocuk ha 40ınde değişir ha 3 ay ha 5 - 6 derken...gündüz hummalı bir temizlik yaptım o arada eşim ilgilenmese hayatta durmaz ama o şekilde de durmuyo zaten...yapmadığı şebeklik kalmadı sürekli bir doyumsuzluk var...neyse sadete geleyim mesela siz burda yazıyosunuz ya bebişler varken tonla iş yapıyosunuz temizliktir mamalardır işte ben oğlum uyanıkken hayatta yapamam ya tam anlatamıyorum ama çocuk sürekli mız mız doğduğunda zaten ilk 3 ay sürekli ağladı biyografi de vereyim de kafanızda öyle bi şekil oluşsun 4 aydan sonra anca gülmüştür kolikti benim bebeğim acaba onun etkileri mi diyorum saçmalıyor olabilirim ama artık hiçbir işe yetemiyorum geçen yıl okula gidip gelirken ( ki hergün 6 saatim yolda geçerdi ) herşeye çok daha fazla yeterdim ütü temizlik yemek hep çok rayındaydı tabiiki bebekle herşeyin aynı olmasını beklemiyorum ama benim oğlam her saniye yanında olayım istiyo yere de battaniye sarıp bırakkıyorum etrafı oyuncaklarla dolu 2 saniye oynuyo sonra hop başlıyo :84::84::84::84::84: işin özü kendi kendine vakit geçirmesini nasıl sağlayabilirim sizce :44: amma da yazdım bee

2012 mart annelerinden ve verdiğim linkteki 6. resme bakarsanız hep buradan tanıştıkları arkadaşlarıyla resimler çok duygulandım nedense..bizler de böyle olsak ya keşke...ayrıca sitede de çok güzel bilgiler var paylaşmak istedim faydalı olacağa benziyor...Hatta bi alıntı daha yapayım topiclerinden

''Gerçekten ama gerçekten iyi ki vesile oldu bu veletlerde burada bir araya geldik. O kadar farklı farklı gruplar oluştu ki, bu topic sayesinde, oylesine şaşılacı derecesinde güzel arkadaşlıklar....

Birbirimize çok destek olduk bu süreçte, ihtiyaç durumunda yardımına koştuk. Pompalar mı hediye edilmedi, biri öbürünün bebeğine mi bakmadı, annesi hasta diye süt veremeyecek diye, diğeri buzluktaki poşet poşet sütünümü götürmedi....

Bunlar çok değerli, çok anlamlı şeyler maalesef gerçek hayatımızda destek göremeyeceğimiz konular... Annelik masumiyeti diye yazımda belirttiğim şeyde buydu. Annelik söz konusu olduğunda ben art niyet aramıyorum. Bu yüzdendir ki, birçoklarının korkuyla yaklaşacağı buluşmalara gözü kapalı gittim, organize ettim.

Anneliğimizin masumiyetini kaybetmeyeceğimiz koca bir ömür dilerim hepimize...''

Ayyy çok duygulandım ben de istiyorum ben de...Tebrik ediyorum ayrıca da mart annelerini vallahi bravo!!

Son düzenleyen: Moderatör:
en son 34.sayfada kalmışım oku oku bittim ayy:)
sağol canım eşimin biraz ağrıları var ama beklediğimden çok çok iyi
kendisi yürüyebiliyor ,artık eski belfıtığı ameliyatları gibi değilmiş.. yeni yöntemlerle daha çabuk toparlanıyor hasta.
3 gündür kv deydik iyi geçti ,pek rahat ettimanneme diyorum da "bir de gitmek istemiyordun" diyor. bebeğe baktılar ben ders çalıştım uyudum yemek yedim
oğlumu özledim biraz çünkü onlardan bana zaman kalmıyordu hep elimden alıyorlardı ne nankörüm ama hee
yine de bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş.. yorulsam da evim, özgürlüğüm gibisi yok
eşime pek yaklaşmadım köşe bucakta benle konuşmaya çalışıyordu sonra da evimize gidelim diye tutturdu pek rahat edemedi , gelen gidenden kafası şişti, evinin değerini anladı

Bende cnm bu videoyla sakinkastiriom oyun oynuyarak elimle gostererek sarkiyi soyluyom..ama bu ara favorim mustafa ceceli sevgilim..onu aciyorum oglumun gözünün icine baka baka söyleyip ilani ask ediyorum..cok seviyorum canimi yaaa

off o şarkı çok güzel

korkutmak gibi olmasın bizimki 1,5 aydır sürüyo doktor birşeyi yok diyor sanırım alerjik..

o labilir canım 8.300falan kızımın kilosu bizimkide kakayı yaptıktan sonra oynatırsak sırtına taşıyo galiba 4 numaranın kilo aralığı çok fazla ama bi denemk lazım 5 numarayı yinede

4 değil de ,4+ işini görür bence

bunlar ilk defa yaptığım biscottilerim..:125::125:

biscotti annem çok seviyor, güzel oldu mu ?tarifini alayım

Eki Görüntüle 609796

barbarino etimekden bahsetmişsin bu bebek ekmeği aynen etimek gibi.

çorbada kahvaltıda kullanabilirsin.bebeklere özel..
tecrübeli anne her topiğe lazım
tam tahıllı ekmekler daha besleyici olur belki?

ay sen de tam dayaklıksın adama neler ettin bak sana ne jest yapmışiyi eğlencelerrrr

çok tatlı olmuşşş

yehuuuu!! doğru tahmin :130:
busmai: başak-aslan (oğlak da olabülü)
busmaiiiiiiiiiiii, sen hangi burçsun bacım?
yay ile kovanın huyları çok benzermiş
kovayım ben tatlım
cena labne peyniri için sağlıksız diyorlar kalmış peynirleri eritip labne yapıyorlarmış
çok sağol sınavlarıma dua etmişsin sen ne tatlı bi insansın ya sınavlar çok iyi olmadı malum ama inşallah birkaç tanesini kurtarsam kardır

hahha katılıyorum
ciddi birşey eşimi çok seviyorum ve bir başka gerek evlilik tarzım değil daha doğrusu sorumluluk burcumdan gelen bir özellik daha doğrusu tam burcumun insanıyım

of evet bazen kendi kendime ne yapıyorum ben diyorum "desturr ,burda ne işim var; ev kadını oldum anne oldum hiç tarzım değil" acayip şeyler düşünüyorum sonra çakıyom kafama bi tane "akşam oldu gene hiçbi iş yapmadın aferin sana"
eşim de kova ve "ikimiz de her zaman haklıyız" bu özeliğimiz sayesinde, muhabbet mi diyeyim tartışma mı sabah kadar sürüyor .genelde "yeter başım ağrıdı" lafıyla bitiyor

Ben de kovayım.

welcome to the club

hey gidi günler..
cam şişedeki çamlıca gazozu çalkalar çalkalar patlatırdık
susamlı çubuk krakerleri sigara yapar içerdik..
ne güzeldi çocukluk

bir de capri sun vardı ,geçenlerde gördüm bi yerde içtim eski tadı alamadım

Son düzenleme:
günaydın kızlarrr oğluş uyuo bnde bi bakim dedim oğluşun uykusunda aglamalarına kafayı taktım niye böle yaa nezaman bitcek offf yoğurdu erken yediriorm ama genede omu gaz yapıo geceye dıorm dıormda dıorm aman düşün düşün aynı noktadayz neyse...

canım bizimkide eskiden kucak delisidi farkında olmadan biz alıştırıohalısına yatırmaya nerdeyse 2aya yakın olcaktı başladm önceden yatırmadgma pişmanım durmuodu ilk etapta yanında oynadm oyuncaklarıla ilgi çektm biraz duruo sonra mızıldanıo sonra hoppalasına koyuorm birazda orda oyalanıo sonra mızıldanınca yürütecine azda koyuorm azda orda duruo en sonunda mama sandalyesine koyup mamasını yedırıorm oyalanıo elinede su biberonunu verıom oynaya oynaya içio en son kucagma alıorm biraz oynayıp uyutuorm bizde döngü bölee eskiden bnde hep gezdr gezdr oynat kollarım kopardı hala ilgi istıo ama ilgi sınırlı karşıdan konuşuorm hoppalasnda falan halısında oyuncaklarını tutuşturuom eline falan durdugu kadar yavaş yavaş seninkide kendi kendine oynamayı ögrencektir hoppalası ve halısı çok işime yaradı bu konuda vala şimdi kollarından tutuorm rahat rahat yürüoz hatta küçük bi topu var ayaklarıla ona vuruo etrafında ilgisini çeken bişiler olması iyi oluo hakketten

ayyyy geçmişi okumak her geçen gün zorlaşıyor artık maşallah size ama biz çalışanlarıda düşünün birazcık yaa

karakız anacım sen neler diyorsun öyle kocişin okumuyor demi buraları
neyse şaka bir yana birbirinizi çok sevdiğiniz güzel kızınızdan belli yoksam bu kadar tatlı bebeyi nasıl yapardınız

cenacımmm ayy valla bende gelmek istersim buluşursanız olmadı bizede gelebilir siniz yani libyana pendik temi oturuyor ben karşıda oturuyor diye aklımda kalmış:44:

libyanakızz sen bana daha yakınmışsın ya

elifnaz canım bende başak hanıma gitmiştim memnun kalmıştım sende gitmişsin memnun kaldın mı bari?

cincon kız sen nerde oturuyorsun ki hep aziz bebenin önünden geçiyorsun :44:

keşk temmuz anneleride biraraya gelse ama malum herkez farklı yerleder çok hoşuma gtdi inceledm bnde canm

dün akşam eşimin doğum günüydü tabi biz önceden hediyelerini falan vermiştik ama işte pasta alayım bari dedim
kaynvalıdemlerde kutladık

pastamızı daha çok kayınvalidem beğendi herkese baksana pastayı melisa babasına almış diyip durdu akşam boyunca
tabi eşim resmi çekerken mumları çekmemiş 32 yazıyordu mumda ama beyefendi yaşlanma bunalımına girmiş sanırım

pastanızda çok şıkmış büyümüşte ufaklık babasının yaşını kutlarmış ailecek güzel seneler yaşlar devirmeniz dilegiyle canım

ilk günaydını ben yazıcam diye heveslenmiştim
ama benden erkenci anneler varmış
günaydın
biz de saat 7.30 da uyandık
oğlumu banyo yaptırdım
sütünü içti...
bende kendime ıhlamur yapıyorum kahvaltı edicem
bugün misafirlerim var
kalabalık bir grup 12 kişi falan
sohbet olacak arkasından pasta börek servisi
işe başlamam lazım önce kahvaltımı yapayım da

ya ama olmaz ki öyle bende gelmek isterim buluşmaya
yaza saklayın şu işi yaa:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…