Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Günaydın annişleeer.Bizde bu sabah aşımızı olduk geldik uyuyor şimdi kuzum.Çokta tırsıyorum huysuzluk ateş olacak diye.Her anne gibi huysuzluğa razıyım yeterki ateşimiz çıkmasın.Doğru düzgün yememesine rağmen 400 gr almış kızım.Hemşire iyi dedi.Biz çok iştahsızız bu sıralar ne ek gıda ne mama nede anne sütü içiyor doğru düzgün ve geceleri çok sık uyanıyor.Normalde 4-5 saat kesintisiz uyurdu şimdi yarım saatte bir kalktığı oluyor.Çok yorucu.Gece uyanıncada illa memeye yapışacak yoksa uyutmak mümkün değil.Sütümde çok az,sık uyanıncada hiç birikmiyor.

Birde kayınvalidelerden konuşulmuş gene:) çocuk bakma konusunda benim kayınvalidemin eline kimse su dökemez herhalde :) çok iyi kıvırıyor bu işi ve bayılıyor torunlarıyla vakit geçirmeye ama maalesef aynı şehirde değiliz bize gelmelerini sabırsızlıkla bekliyorum 15 tatilden sonra geleceklermiş,o zaman bizde kocişle kendimizi dışarılara atacağız:)

Sonra görüşürüz öpüyorum tüm bebişleri gıdılarından.

Sabahtan beri adet sancisi cekiorum cnm dedigin gibi benimde sol tarafimda bi aci var sizlama gibi anlamadim benxe bu agriyi ayaklarimizi usuttuk belkide.

Gecmis olsun bizde pazartesi olduk asimizi huysuzluk olmadi ama gece atesimiz yukseldi cok degil 37.8 e kadar cikti paranox s fitil var onu verdim yanima aldim sabaha kadar kontrol ettim sende tetikte ol gece cikiyor genelde ates ne guzel kv bakiyormus yakinda olsa boyle mi olur bilinmez tabi simdi bi ozlem oluyor :) bnm kendi annem cok bakiyor sagolsun genc kv me gore ve ilk torun hem hevesli hem cok seviyor bizde firsattan istifade haftasonlari birakip sinema avm gezme tozma yapiyoruz bizimki 200 gr almis gece sik uyaniyor emior ama sut ax gunduzde meme veremiyorum su sut konusuna cok kafam bozuluyo azaldigindan beri arttiramadim

ilk çocuğumda aynı şehirde oturuyorduk,bakıyordu Allah için.Benim kendi annem onun kadar sabırlı değil valla.İlk çocuğumda hep yememe problemi vardı ne oyunlar yapıyordu unu yedirebilmek için,ben bile onun kadar uğraşmıyorum.Çocuğumu ona emanet edince gözüm arkada kalmaz. yani.
Benim sütüm oldum olası azdı şimdi iyice azaldı,sinir oluyorum.Mamayıda 60 cc zor içiyor çok açsa.Yoksa 30cc kafi geliyor ona.Hiçbirşey yemniyor içmiyor şimdide beni bu bunaltıyor,çok kafaya takıyorum.

kızlar bizim paşayı kahvaltıya başlatmayı düşünüorum kahvaltıda normal yedigimiz yumurtalardanmı haşlayıp versem bıldırcın yumurtasınımı haşlasam bilemedim bıldırcın yumurtası herşeye çok faydalı diye biliorm siz bıldırcın yumurtsı kullandınızmı hiçç bebişlerinze yada kullanmayı düşünüormusunuz???
kahvaltı ögünlerinizde neler var???

ben oğlumda normal yumurta kullanmıştım.Geçenlerdede tv de bir doktor bıldırcın yumurtasının hiçbir esprisinin olmadığını sadece boyut olarak daha küçük fakat daha pahalı diyordu :)

görümcem çocuklarına hep bıldırcın yumurtası veriyordu ama benim çocukla aralarında bir fark yoktu,zayıflık desen ikiside zayıftı ve onun oğlu daha çok hasta oluyordu.

tercih meselesi tabi, ben bıldırcın yumurtası vermeyi düşünmüyorum normal yumurta vericem.

Benim kızda 2-3 gün cok güzel yiyo sonra isteksizlesiyo ağzını kitlemeye başlıyo sonra değişiyor surekli yani. ama nazar oluyorlar gercekten büyük bı ihtimal benim ki degiyodur:)

Benim kizda cokkkk uyanıyor artik gece oturdum ağladım sinirimden. Uykusuzluk insanı cok bunaltıcı kızıma kızıyorum ben de sonra da kendime kızıyorum

oğlumunnn dişi cıktııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı uykusuz gecelerimizin sürekli aglamalarımızın ve huysuzlugumuzun meyvesi pirincimiz damagımızın üstüne cıkmayı basarmıs tam olarak diş görünümü nü alması ne kadar sürer bilmem ama artık o büyük sıkıntıyı atlattık sanırım yada ben öyle umuyorum :)

tünaydınn güzel anneler ve minnoşş bebeklerii:)
gece 3 buçukta uyuduk birce hanımın ancak uykusu geldi,saat 11 e kadar belki 4-5 defa uyanarak uyudu.başım kazan gibi :))

hepsinin damak zevki farklı,benim kızım kavanoz mamalarına öğürdü mesela cam rendeyle verilen elmayı armutu hüüpletio:))
aman bi şekilde yesinler beslensinler de gerisi boş.
doktorumuzun söylediğine göre bebeklerimizin damak zevkleri bizim aile olarak beslenme tercihlerimize göre şekillenirmiş..bakalım öyle mi olacak gerçekten:)

Off karnim cok agriyo adet oldum. olsa bi dert olmasa bi dert bi parol iceyim. kizinda altini degistircem malum kokular gelmeye basladi

benimde doğumdan sonra çok ağrılı oluyor ve yoğun
o malum kokular evimizin vazgeçilmez kokusu oldu yerim o popoyu:)

hayırlı sabahlar canlarımmmmm.. Nasılsınız bu sabah..?

Çok değişik bir isimmiş.. Anlamı nedir..?

çok uzun zaman isim aradık 10-15 tane isim beğendiremedim eşime aileme,en son ''Birce'' dedim.''Türk Dil Kurumunun sözlüğünde bile var öztürkçe bi isim'' dedim ve ikna ettim:)))
biricik,tek demek anlamı :)
göbek adı da Elif ama kimliğe yazdırmadık sadece kulağına okundu.

nazar olayına ben de inanıyorum.
eskiler he kimsenin yanında emzirme,altını açma vs derler belki de haklılar.
''ek gıdaları çok güzel yiyo'' diye ballandırarak anlatmamak lazım galiba ama ben de seviniyorum yiyince herkese anlatmak istiyorum,olimpiyat madalyası kazanmış giibi oluyorum.
mutlu ve gururlu :))))

geceleri benm kızım nerdeyse 1-1,5 saatte bir uyanıyor artık ama açlık olduğunu sanmıyorum bu ay 550 gr almış.sanırım diş huzursuzluğu..

Ben ilçedeyim normalde. Buradan köy yumurtası alıyorum ama kv lere götürsem bayatlar bende gidince ne yapsam diye düşünüyordum. Bu çözüm olabilir. Bilenler varsa cevaplasın lütfen.

Ayy gözün aydın canım maşallah oğluşuna.. Darısı bize inşallah

maşallahhh.
hayırlı olsunn:)) diğerleri ağrısız sızısız patır patır çıkar inşallahhh:))

darısı bizim başımıza..

benim kızım da 2 gündür bayaa bayaa emekliyor :))

hayırlı olsun dişinizzzz darısı başımıza canım

ben normal yumurta veriyorum canım menü de de reçel cici bebe az ekmek içi katıcam biraz daha alışsın tuzsuz peynir ve ıhlamur var

darısı başımıza inşallah hayırlı olsun

SEBZE ÇORBALARINIZA ZEYTİNYAĞI KATMAYA BAŞLADINIZ MI NETTE 7. AY OLARAK YAZIYO AMA TUZ DA KOYMUYORUM DA ZEYTİNYAĞINDA KARARSIZ KALDIM :44:

Cnm aynı bizi anlatmışsın oğlumla, benimkide sık uyanıyo, ve emmek istiyo, ama zaten sütüm az, bide sık uyanınca birikmiyo, kafayı yemek üzereyim, sağınca 30-40cc anca çıkıyo, öyle görüncede çok bunalıyorum, çok uğraştım artsın diye ama olmuyo, yeter artık çok yıprandım, keseyim memeden diyorum ama yok yapamıyorum, kıyamıyorum, alıyorum yine sağma makinesini elime başlıyorum sağmaya azalmasın diye, sabah emiyo, çalıştığım için öğle arası gidiyorum ama o zaman uyuyo oluyo, bende sağıyorum, azalmasın sütüm diye, bide akşama emerse emiyo, sonrada hep uykuda, 2 yada 3 saatte bir. Sütüm az olduğu için devam sütü vereyim diyorum 60ccden fazla içmiyo, günde 500ml süt hedefini nasıl tuttururuz anlamış değilim.

Ben 5.aydan beri 1 çay kaşığı kadar katıyorum, o zaman hergün yemiyordu ama, şimdi hergün sebze vermeye başladım yine 1 çay kaşığı ekliyorum.

reçel yerine pekmez verebilirsin bence canım zeytinyagıda bnce hasını bulursan mutlaka kullan derim çok faydalı hem rahat kaka yaptırır

slm kızlar nasılsınız? kızımın dişi çıktı bitanecik.yumurta konusuna değinmişsiniz. bildiğim kadarıyla bıldırcın yumurtasının normal yumurtadan hiç bir farkı yok sadece fiyatı pahalı. bu nedenle normal yumurta verebilirsiniz.

Hayırlı olsun dişiniz canım.. Gözünüz aydın.. Diş buğdayı yapacakmısın?

Bende zor isim beğendirdim eşime yok Türkçe olacakmış.. Tuhaf isim olmayacakmış.. Falan filan..:99: O Elif istedi ben Ebrar istedim Elif Ebrar oldu..

maşallahhh.
hayırlı olsunn:)) diğerleri ağrısız sızısız patır patır çıkar inşallahhh:))

darısı bizim başımıza..

benim kızım da 2 gündür bayaa bayaa emekliyor :))
Maşaallah size.. Bizde yakında emekleriz herhalde.. Çünkü sürekli yüz üstüne dönüyor..

Sizinde dişiniz hayırlı olsun... Darısı bizim başımıza İnşaallah

Selamlar kızlarrr, dün oğluma ilk defa brokoli verdim bugün feci gazlı sabahtan beri nasıl pırtlıyor ve birazda kaka yapıyor, brokoli böyle bir durum yaratırmı?? Tecrübeler varmı??

Geçmiş olsun cnm inşallah iyileşir biran evvel kuzucuk

Bende azıcık zeytinyağı katıyorum doktorumuz söyledi

fatmazra sizede geçmiş olsun cnm ama bence bir doktora göstermelisin. Göz bu Allah korusun ihmale gelmez.

bende sebze püresine başladığımızdan beri içine koyuyorum,sindirimi kolaylaştırıyor hem

Kiyamam ya ara ara oyle donemlerden geciyorlar sen uzulme.gecer tabi dis olabilir bizde dis belirtisi yok daha. evet annenin babanin bile degermis allah korusun yavrularimizi. sen nw marka aldin yuruteci cnm ?

Massimo Ricco Combo Sallanr Yrte oyunsnscombo Massimo Ricco Anne / Bebek / ocuk Bebek Yrteler Kullanan Var m?

canım bunu gibi ön kısmında daha fazla oyuncağı var 65 liraya aldım ama yerli üretim markasına bakmadım enhoş toys gibi bişey yazıyordu

kızlar sanırım yumurta kızıma alerji yaptı.
3 gündür veriyorum ağzının kenarlarında kırmızı noktacıklar çıktı
ya da pekmez mi yaptı acaba:s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…