Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Off selam kızlar
Sağolun sorduğunuz için o kadar yoğundum ki
2 gündür 10ar kişilik misafirim vardı. Gelenler de yardım etti ama yine de yoruldum tabi.. Neyse ki rahatım bi dahaki misafire kadar..
Çocuklar da yoruyor koltuğa uzanır uzanmaz uyuklamaya başlıyorum..
öyle valla ya,, zamanında öyle her istediğim defterden kalemden alamamış olmanın verdiği bi hisle sanırım
hala merakım var kırtasiye malzemelerine.. ayşecikle boya yapmaya bi girişiyorumki, öğrenciliğimde o kadar
resim yapmamışımdır :KK23:

yok bacım yaa, nerdeee?! sertifikam çıkmış, onu kurstan alacak eşim de sonra emniyetten ehliyeti çıkarttıracağız.
ama bugün yarın diye erteleyip duruyor. ehliyete 350-400 lirayı mı vermek istemiyooor, benim trafiğe çıkmamı mı
yoksa ikisini birden mi bilemiyorum, ahahahhahah :KK70:
Ben de çok seviyorum kırtasiye malzemelerini, iyi hatırlattın çıkıp alayım biraz :)
benim bu zamana kadar pek merakım yoktu da, ayşecikten sonra biraz pişmanım.
çünkü ona elbiseler dikebilirdim, hayali bile çok güzel. hoş annem şimdi başla diyor
makineler otomatik, pedala basıyorsun vızır vızır dikiyor. kızkardeşim kursa falan gitmediği halde
öyle deneye deneye şimdi adamakıllı kendine etek, pantolon, pardösü, manto dikiyor..
bazen ben de bi makine alsam mı diyorum?
destiny, ne dersin?
Dikiş sabır işi.. Ama pratik dikiş kalıp istemiyor, kolay. Denemiştim bekarken. Yine de yanlış olunca söküyorsun falan ben pes etmiştim yapmadım sonra
Eskiden, bizim zamanımızda okadar cıcılı bıcılı şeyler yoktu ki. valla ben ne bulursam alıyorum. hatta şu arkası kuş tüylü pembe bişey kurşun kalemler var ondan bile almıştım. halaaada alırım yanii ne bulursam. artık çocuklarla beraber hevesimizi rahaat rahaaat alırız canımcım. öğrenciliğimde benim resmim çok güzeldi. yarışmaya bile katılmıştım. o zamandan belliymiş mesleğim. hayatım resimlerle geçiyor.

Ahaaa kızz bastır bence yaaa ehliyeti alsın amaaa. yok öyle yağma.
Benim de resmim iyidir, yağlı boya tablo yapardım evlendiğimden beri yapmadım özledim yapmayı çok dinlendirici oluyordu aah ah

günaydın canım.. düzene girdik de, zaten taşınıcaz psikolojisiyle hiç temizlik yapasım yok.
ev almış başını gidiyor, çok dağınık. ne olacak benim bu halim?!:KK45:

ayşecik tamamen alıştı. artık adaptörü kullanıyoruz.
annemlere de bi tane alsam iyi olacak.

oo, haftasonu sahil hiç çekilmiyor :KK47: dün akşam eşim inelim, dondurma yiyelim dedi.
aman dedim, beni kalabalığa sokma. evde yeriz dondurmayı :eek:

günaydın canım.. haftasonu olunca malum bi rehavet oluyor, biz bile yoğun yazmıyoruz.. :KK60:
Oh yaa çok şanslısın tuvalet eğitimini başardın darısı başıma
Doğru düşünüyorsun haklısın ama kadının durumuda belli yani. efenin çok hareketli bir çocuk olmasından dolayı öyle düşünüyorum ben. biz bile zor yetişiyoruz çocuğun bütün ihtiyaçlarına. Hiç kolay değil ama alışmak zorunda yanii. stres mecburen olur alışana kadar.

kuzumm yaa batuşumdan ayrı kalınca nasıl özlemiş bizi. babannesiyle bahçeye çıkmışlar biz bahçenin önünden geçerken arabayı görmüş. tanımış hemen. bi çığlık atmış. bahçeden içeri girdiğimizde anneeee diye bağırarak yanımıza koştu. o coşkuyu hiç unutamıcam. yanında uyurken gece boyunca boynuma sarıldı öptü. bide eliyle kıyafetimi sıkıca tutmuş. gitmeyim diye. sabah işe gelirken ayrılması zor oldu yine.

Buradaki kreşlerin çoğu aynı. tuvalet eğitimi vermiyor. ve 1500 tl nin üzerinde. tüm gün olursa. Bende tüm gün vereceğim. zaten ücretini şirket karşılayacak. çok kalabalık bir çocuk grubu yok. pahalı ama çok kaliteli biryer. işimede geliyor. 3 yaşını doldursun bakalım. seneye mutlaka vereceğim. belki senesini bile bulmaz. o süreç içinde bezden çıkması önemli. Birçok yer para için herşeyi kabullenmiş durumda. ama nasıl alıştırıyorlar. incitmedenmi yoksa kızarakmı??? ben ailesinden öğrenmesi taraftarıyım.

Hava buradada çok sıcak ve nemli.
Bence de tuvalet eğitimi özel birşey mahrem bir konu.. Aileden öğrenmesi daha iyi
Nee çocukmu istiyorsun? gerçektenmi. Allah gönlüne göre versin. :nazar:
Yok artıkkk! :)
Kardeşim evlensin de bebeği olsun demek istedim, benim değil
Günaydın kızlar. istanbul'u nerdeyse semt semt dolaşıp. 7. evden sonra ilk defa gonlumuzegire bir evde oturuyorum.cekmekoy'de oturuyorum. Şile yolu uzerinde Özyeğin Ünv. biraz ilerisi. Şile'ye yakınız yani. İstanbul dışı sayılır:KK55: karsimiz orman. Allah herkesin gonlune gore bir ev nasip etsin.
Ay canım ya senin adına çok seviniyorum maşallah huzurla oturun
Bu arada benim balkon güvenliği aklımı çok kurcalıyor
Eşim ağ germe olayına sıcak bakmıyo, ne yapsam bilmiyorum.camlı balkon ama açmak zor değil sonuçta
Kızlar sayfayı açıp okumaya başladım ki çok çok mutlu ettiniz beni, tam da bugün ilk kez direksiyon dersine gideceğim için heyecanlı ve gergindim, şimdi gülerek seke seke gideceğim oraya sayenizde :KK68: Estagfurullah , sizin güzel bakışınız :KK74: Hepiniz iyi niyetli, çok güzel kalpli insanlarsınız,insallah gerçek yaşama da taşıyabiliriz buradaki arkadaşlığımızı :)

Günaydın , günaydın :KK54:
Cansel , güzel günlerde huzurla oturun insallah , ben de çekmeköy tarafını, genelde yüksek binalardan ibaret sanıyordum, şile tarafına kaçmak lazım demek ki ...
Site içi okul olmasının avantajı . 30 çok iyiymiş, bizim mahallenin okulu kaç kişidir Allah bilir , okul dağılınca kalabalıktan yürünmüyor :110: Allah çocuklara zihin açılığı ve kolaylık versin , insallah güzel nesiller olarak yetişirler...

Nfk, benim de beykozdaki evlerde aklım kalıyo hep, ama oralarda iskân sorunu varmış sanırım ,
koruya gidince tek katlı bahçeli minik bi ev görüyorum satılık , eşimin gönlü olsa yazları gelir oraya yerleşirim , çocukları çayıra çimene bırakırım...ne güzel olur );

Born, evet cnm sıcak olsa da olmasa da son ay insan iyice bunalıyor, bir de 2. Hamilelikte ilk çocuğun sorumluluğu ve düşüncesi , en zoru :KK43: Kaç gece çocuğa bakıp bakıp ağlamıştım , eşime de mektup bırakmıştım , bana birşey olursa üvey anne eline bırakma sakın çocukları diye:KK42: Allahım sağlıkla kavuşmak büyütmek nasib etsin, hiçbir yavruyu annesiz babasız bırakmasın :KK42:

Hepinize hayırlı huzurlu günler kızlar. :KK36:
Ay ben de aynı şeyleri hissetmiştim inanamıyorum :) kereme bakıp ağlama ve mektup bırakma isteği :) halbuki çok saçmaymış şimdi geçti hepsi
Canım senin kaçırdığın birşey yok aslında, perşembe apar topar gittiğim için ben yazamadım. okadar ağlamaklıydımki valizimi bile kv hazırladı. yollar dar geldi bitmek bilmedi. bitanecik kardeşim kıyamıyorum işte. duyunca üzüldüm. bişey oldu bana söylemediler diye kıyameti kopardım. çok zor bir gündü benim için. hiç yazma fırsatım olmadı. zaten uzun süre kalamadım yanında izin vermediler. cuma günü zoraki dr ikna ettikde öyle birkaç saat kaldım. iyiki de gitmişim çok moral oldu onun için. çok mutlu oldu. ağır enfeksiyon kapmış. birkaç yıl önce böbrek nakli olmuştu. allahtan böbreğinde bişey yok. birkaç tedavi uygulamışlar sonuç alamamışlar. ben ayrılırken dr görüştüm toplantı yapılıp ona göre karar verilecekti. bilmiyorum artık ne yapacaklar. hayırlısıyla başka bir tedaviyle iyileşir inşallah.
Çok geçmiş olsun canım neyse ki iyileşmiş
Kızlar ya benim keklerim güzel olurdu kabarır yumuşacık olurlardı ,
Son birkaç keredir kalıba yapışık halde basık bir kek çıkıyor, ne oldu ne değişti bilmiyorum , fırın mı eskidi kalıbım mı ne oldu anlayamadım ? var mı kesin tutan pofuduk kek tarifiniz :KK24:
Fırın eskimiş olabilir, nazar olmuş da olabilirsin :)
colicoscum cok gecmis olsn ins tez zamanda aagligina kavusur :KK43:
haklisiniz kizlar biraz hareket etmem lazim ama bende de sonra hic dinlenemicem.simdi surekli yatiyim.modu var ama bu gidisle biraz zor dogurcam ben bebek de cok tekmeliyo bu da yaramaz.olcak gb bi his var icimde hic umudum.yok uslu olmasina dair :)
Yatmak yerine bol bol çarşı gez. Şimdi gezmek hayal
Merhaba kızlar. Biz döndük ama gittiğimizden hiçbir şey anlamadık. Eşimle hastalandık. İshal, kusma.hala da kötüyüz.
Tatil hastalığı herkeste çok geçmiş olsun
Canselimmmm demek minik güzel okula tamamen hazır?!? Ben kesin ağlarım valla yollarken :)

Biz de ankaraya geldik kızlar. Ben kullandım. Yani ilk şehirlerarası yolculuğumu başarı ile tamamladım çok şükür :D şimdi de yarının kıyafetlerini vs hazırladım, ütüler yaptım. Yarın düğün salonundaki bikaç bişiye bakıcam ve kuaföre uğrıcam inşallah. Akşam da bi arkadaşımla buluşmayı planlıyorum inşallahhhhhhh :D

Bu arada güzel haber bakıcı teyzemiz baya iyileşmiş. Yani sanıyorum kreş vsye gerek kalmayacak. :D
Oleeey :) İşler rayına giriyor

Düğün varrrrrrr :D
Sabah uzun bir kahvaltı sonrası kuaföre gidip konuştum. İnşallah düğün günü oğluşumu uyutup 15:30 gibi gideceğim. Görğmce olcam beni çok güzel yapmalısın ablaaaaaa dedim :) sonra düğün mekanına gittik. Birkaç masa kaldırma işini konuştuk. Gelin damat masasının çok dibine konulmuştu da. Efe ortalığı birbirine kattı tabi bu arada. Vallahi bu yaz bu çocuk beni yaşlandırdı!! Düğün fotolarında beni kv sanabilirsiniz yani. Sonra ağlaya ağlaya ve pata küte (karşılıklı oldu) uykuya daldı. Birazdan da kalkınca hazırlanır arkadaşıma gideriz diye umuyorum. Kendisini ilk defa ankaraya bindireceğim inşallah :)

Çok kaynatıyosunuz yetişemiyom gıcık oluyommmmm :D
Fotoları gördüm. :KK50:

Merhaba kızlar , bügünki maceramı da atlatmış bulunuyorum :KK22: Ilk deneyime göre, daha rahat ve daha az hatalıydım.. Park etme ve geri geri gelme de çalıştık , şimdilik iyi gidiyor bakalım , sınavda heyecan yapmazsam insallah ...

Ilbilge, eş durumundan 8 yıldır Antep'li birisi olarak o mangal kokusunu ben de seviyorum , ama gercekten özellikle bayramın ikinci günü şehri duman altı görünce şaşırmıştım bayağı (; hiç mangal kültürü olmayan birisi olarak(;
Ama ilk zamanlar hoşlanmasam da , kelle paça kokusunu bile zamanla sevdim :KK39: Eşim de sebze yemezken benden alıştı yemeye başladı, kültür kaynaşması..

Cansel , okulda öğlen yemeği olması çok güzel olur senin açından , beslenme işi zor çünkü, dediğin gibi koyulacak şeyler kısıtlı , bizde de sabah aç giderse eğer kahvaltılık ufak birşeyler koymam gerekecek yanına, öğretmeni ile bir konuşayım da, izin veriliyorsa ona göre beslenme çantasını alırız....

Pembiş heyecan dorukta ne güzel.. Estagfurullah cnm kayınvalide olmamıza daha çoook :KK24:

Busmai nerelerde ya hakikatten kaç gündür ?

Hayırlı geceler hepinize :KK68:
Gün geçtikçe daha iyi olursun canım.

Off selam kızlar
2 gündür 10ar kişilik misafirim vardı. Gelenler de yardım etti ama yine de yoruldum tabi.. Neyse ki rahatım bi dahaki misafire kadar..

Ben de çok seviyorum kırtasiye malzemelerini, iyi hatırlattın çıkıp alayım biraz :)

Dikiş sabır işi.. Ama pratik dikiş kalıp istemiyor, kolay. Denemiştim bekarken. Yine de yanlış olunca söküyorsun falan ben pes etmiştim yapmadım sonra

Benim de resmim iyidir, yağlı boya tablo yapardım evlendiğimden beri yapmadım özledim yapmayı çok dinlendirici oluyordu aah ah
Neee iki çocukla misafir mi? Kolay gelsin.:KK15:

" Herkese günaydınnn....
Pembişim gözün aydın bakıcı olayı hallolmuş. Saçına sevindim, kına ve düğün fotolarını merakla bekliyoruzzz:)) midene ne oldu acaba? İlaç falan mı alsan ki? Geçmiş olsun canımm.
Canselimm çok güzel bir duygu olsa gerekk, ilk okul günü fotosu istiyorummm:)
Colios cum kardeşine üzüldüm çok geçmiş olsun, şimdi nasıl? Toparladı mı biraz?" Bu kısım sabah yazıldı devamına ancak bu saatte yetiştimm:)
Pamuk helvacım araba kullanma işinde baya yol katetmişsin, tebrikler, panik olayı d geçiyor zamanla, bende baya panik oluyordum, bacaklarım zangır zangır titriyordu ilk zamanlar:)
Busmai valla tebrikler, fırsat bulduğun anlarda yat dinlen bacım, sen mert ve kereme vede bizeee lazımsınn;)

İlbilgecim siz toparladınız durumu galiba? Geç te olsaa Geçmiş olsun canımm.

Ya kızlar kusura bakmayın, okumaya bile zaman bulamıyorum, unuttuğum yazamadığım varsa kusura bakmayın. SorsanıZ ne yapıyorum diye, koskocaman HİÇBİRŞEY ! Ama hiç vaktim olmuyor. Bu ara kv in kışlık hazırlıklar dönemi başladı, işler yoğun. Ben pek bulaşmak istemesem de bana da bi ton iş kalıyor. Neyse ptesi okul başlıyor bize artık, seminer zamanında 2 hafta daha kayseride olup gidiş geliş yapıcaz, arya babannesinde kalıcak. Sonra okullar açılmadan artık geçeriz evimize. Rahaaat rahaaaat yazarım artık;)

Evde herkeste pireler uçuşurken ben oturmuş oje sürüyorum!! Kadın olmak hele ki süslü görümce olmak çok zorrrr :KK49::KK45:
:) yakışır pembişimeee;) efeciğe de biraz hak ver ya, onun için de zor. Zaten yaramazdı çocuğum, bu yaz genelde evden uzakta geçirdiniz tamamen zorladı sınırları ne yapsın. Arya bile kafayı yedi, kv kp her dediğini istisnasız yapıyorlar, öyle olunca da bizimki iyice kudurdu, eve bi gitsek te düzene grse diye bekliyorum bi ümitle. Siz de eve geçince hem senin sabrın hemde efecik daha iyi duruma gelir diye düşünüyorumm;)

Nfk cım bu arada inşallah gönlünüze göre bi ev bulursunuz, kv ye de aynı sempten içine sinecek bi ev bulmak biraz uğraştırabilir ama tüm bunlar bittiğinde inşallah yepyeni ve içiniZe sinecek bir eviniz olacak. Ayyy şu taşınma olayı da beni öldürüyor, allah kolaylık versin canımcımmm

Aryammm bir geldi pir geldi hahahaha.

Oğluşum konusunda haklısın. İnşallah yerleşik hayata geçince herşey düzelir.

İlbilgecik nasıl oldunuz kız hakkaten???

Yarın 9 gibi yola çıkmayı planlıyoruz inşallah. Sanırım 4 saat sürüyor Ankaradan. Sonra da kalacağımız yere yerleşme, ütü, yemek ve kuaför faslı olur. Çok yazamayabilirim kusuruma bakmayın :)

:KK57:Bu arada burda bir gök gürültüsü bir yağmur var ki şok edici...
Günaydınlar herkeseeeee :) çok güzel bir gün olsun inşallahhhh :D
günaydın günaydın günaydın herkesee.. cumamız mübarek olsun canlar..
hayırlı huzurlu bi gün diliyorum..

burada kuvvetli bi rüzgar var, bulutların ardından güneş bi görünüyor bir kayboluyor.
ayşecikle parka gidip dönene kadar yağmaz inş..

Off selam kızlar

toplanıp gelmeleri daha iyi. başka gelecek var mı?..
senin uyuklaman o kadar doğalki, ben de bugünlerde sızma durumuna geliyorum.
resim de zaman ve ortam isteyen bir şey. ben 2 sene hüsnü hata gittim. çoook seviyorum yazmayı
ama saatler isteyen bi uğraş. ayşecik büyüsün, inş tekrar başlarım. :KK51:

ah yaa çok şanslısın tuvalet eğitimini başardın darısı başıma

Ay ben de aynı şeyleri hissetmiştim inanamıyorum :) kereme bakıp ağlama ve mektup bırakma isteği :) halbuki çok saçmaymış şimdi geçti hepsi
inş, büyük olduğu için daha kolay geçireceksiniz bu dönemi.

ben hamileliğin başında sanırım 2-3 aylık hamileyken o psikolojideydim.
gece eşim uyuyunca ben de başlıyordum kurmaya.
ben doğumda ölürsem bebeğime kim bakacak, eşim ne yapacak diye.. saatlerce ağlar öylece uyuyakalırdım..

Evde herkeste pireler uçuşurken ben oturmuş oje sürüyorum!! Kadın olmak hele ki süslü görümce olmak çok zorrrr :KK49::KK45:
yerim seni süslü görümceee:KK74:

İlbilgecim siz toparladınız durumu galiba? Geç te olsaa Geçmiş olsun canımm.

Ya kızlar kusura bakmayın, okumaya bile zaman bulamıyorum, unuttuğum yazamadığım varsa kusura bakmayın. SorsanıZ ne yapıyorum diye, koskocaman HİÇBİRŞEY ! Ama hiç vaktim olmuyor. Bu ara kv in kışlık hazırlıklar dönemi başladı, işler yoğun. Ben pek bulaşmak istemesem de bana da bi ton iş kalıyor. Neyse ptesi okul başlıyor bize artık, seminer zamanında 2 hafta daha kayseride olup gidiş geliş yapıcaz, arya babannesinde kalıcak. Sonra okullar açılmadan artık geçeriz evimize. Rahaaat rahaaaat yazarım artık:KK66:
ne diyeyim kolay gelsin.. okulun başlayacağına seviniyor insan..
:) yakışır pembişimeee:KK66: efeciğe de biraz hak ver ya, onun için de zor. Zaten yaramazdı çocuğum, bu yaz genelde evden uzakta geçirdiniz tamamen zorladı sınırları ne yapsın. Arya bile kafayı yedi, kv kp her dediğini istisnasız yapıyorlar, öyle olunca da bizimki iyice kudurdu, eve bi gitsek te düzene grse diye bekliyorum bi ümitle. Siz de eve geçince hem senin sabrın hemde efecik daha iyi duruma gelir diye düşünüyorumm:KK66:
aryanın sesebi var, babaanne dede faktörü. ama şu ara delilik bizimkinde de var.
çocuğumu tanıyamıyorum. bi şey istedi mi bi başlıyor ağlamaya kendini yerlere atmaya :KK57:

bağıra bağıra ağlıyor, kendini öyle sıkıyorki midesi bulanıyor öğürmeye başlıyor, bazen eliyle yüzüne vuruyor.
nasıl da rol kesiyor, şaşırıyorum..

Nfk cım bu arada inşallah gönlünüze göre bi ev bulursunuz, kv ye de aynı sempten içine sinecek bi ev bulmak biraz uğraştırabilir ama tüm bunlar bittiğinde inşallah yepyeni ve içiniZe sinecek bir eviniz olacak. Ayyy şu taşınma olayı da beni öldürüyor, allah kolaylık versin canımcımmm
inş canım, Allah ağzından duysun :KK36:
sizin de bi taşınma durumu vardı, yanlış mı hatırlıyorum?

ilbilge, kardeşinin durumundan dolayı sizinki de ertelendi. ne zaman taşınıyorsunuz bacım?

Aryammm bir geldi pir geldi hahahaha.

Oğluşum konusunda haklısın. İnşallah yerleşik hayata geçince herşey düzelir.

İlbilgecik nasıl oldunuz kız hakkaten???

Yarın 9 gibi yola çıkmayı planlıyoruz inşallah. Sanırım 4 saat sürüyor Ankaradan. Sonra da kalacağımız yere yerleşme, ütü, yemek ve kuaför faslı olur. Çok yazamayabilirim kusuruma bakmayın :)
hadi bakalım.. beklenen gün geldi çattı.. inş her şey düşündüğünüzden de güzel olur..
biz senin kusuruna bakmayız, sonrası fotoğraflarına bakarız bacım:p

pamuk helva, ozendirdiniz tekrardan kullanmaya başlayacağım arabayi. Düz vites araba kullanmak istemiyorum. Allah'im bize yedi kişilik, otomatik vites araba nasip et. cuma niyetine belki kabul olur.

Nfkcım ben iki yaş sendromunu hiç farketmiyorum çünkü potansiyel sendromluyuz biz doğuştan :D

Canselim kınaya gidiyoruz biz başka bi şehre :). Yarın da gelini alıp geleceğiz inşallah.

Bu arada 40 kişilik sınıf ne yaaaaa??? Valla sana çok iş düşecek bacım söyliyim. Lisede bizim sınıflar bu sene 35 kişi olunca bile verimimiz çok düşmüştü. Tabi liselilerin başka dertleri olması da bi etken ;) mini mini birler daha usludurlar ;)

busmai, sayende misafirden soğudum. bu ne kız:confused: onlu onlu geliyorlar birde
ahahahahah, sabah sabah güldürdün kız beni :KK70:
pamuk helva, ozendirdiniz tekrardan kullanmaya başlayacağım arabayi. Düz vites araba kullanmak istemiyorum. Allah'im bize yedi kişilik, otomatik vites araba nasip et. cuma niyetine belki kabul olur.
otomatik vites ne büyük kolaylık. inş dilediğin gibi bir arabanız olur bacım :KK68:

Back
X